UBOCZE Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='Romka']ADAM,:calus: DZIĘKUJĘ!!!:lol: To ja Bardzo dziękuję Krysi i Wam!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Przeniosłem wszystkie fotki i cieszą się kochani ludkowie, którzy wspierali...:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: https://www.facebook.com/home.php#!/events/347550858647125/378808798854664/?comment_id=378810415521169¬if_t=event_mall_reply Quote
Romka Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 [FONT=Arial]Edzia od piątku jest już w swoim domku na Suwalszczyźnie.[/FONT][FONT=Arial]Piękne,spokojne miejsce a wokół cudne jeziora i przyroda.[/FONT]:lol: [FONT=Arial]Dom w którym mieszka Edzia jest domem dorosłych ludzi, świadomych i zwierzolubów.Wraz z Edzią w domu mieszka jeszcze 4-letni pies Szarik po przejściach,któremu "dobrzy"ludzie wybili oczko oraz 3 koty.Czarne,grubiutkie bliźniaki ,kocurki oraz 17-letnia kociczka Agatka.Szarik i kocurki żyły dotąd w doskonałej symbiozie.Mam nadzieję,że dołączy do nich Edzia bo zupełnie nie zwracała uwagi na kocurki.Uff![/FONT] [FONT=Arial] Na zaproszenie nowego domku Edzi spędziliśmy na Suwalszczyźnie 2 dni.DZIĘKUJEMY BARDZO! Był to wspólnie ustalony plan wprowadzenia strachulca Edzi do nowego domku.Plan powiódł się w 100 procentach.Edzia zaakceptowała miejsce ,ludzi i zwierzęta.[/FONT] [FONT=Arial]W samochodzie jechała trochę zestresowana ale prawdę powiedziawszy po Edzi spodziewałam się większego lęku.W połowie drogi zatrzymaliśmy się na siusiu i coopę.Wszystko odbyło się bez problemu.Dojechaliśmy ok godziny 22 00.Do spotkania z Szarikiem doszło na ulicy przed domem i psiaki od razu zaakceptowały się,choć Szarik wykazywał większe zainteresowanie niż Edzia.[/FONT] [FONT=Arial]Niunia po wejściu do domu trochę się przeraziła,schowała się pod najniższą półkę w śpiżarni.Dałyśmy jej trochę czasu na uspokojenie się...po 4o minutach Edzia na smyczy weszła na górę do salonu.Nie potrafiła zbyt dobrze chodzić po schodach ale szybko pojęła jak należy stawiać łapy.[/FONT] [FONT=Arial]Obejrzała całe mieszkanie,najbardziej zainteresował ją kolejny psiak... w lustrze,zjadła kolację i zasygnalizowała ,że chce wyjść na dwór.Tu podobało jej się najbardziej...Obeszła całe podwórko,zrobiła siusiu i...poczuła się u siebie.[/FONT] [FONT=Arial]Wchodziła i wchodziła do domu,obejrzała jeszcze raz wszystkie zakamarki i znalazła sobie miejsce do spania w pokoju,na dywaniku Szarika.Blisko mnie...Koty nie interesowały jej.[/FONT] [FONT=Arial] Około 6 30 obudziła się i zasygnalizowała ,że chce wyjść. na dwór.Na dworze na górce ,w wysokiej trawie znalazła sobie miejsce z którego obserwowała cały ogród i okolicę.Przychodziła na głaski i dobre jedzonko ale zdecydowanie wolała być na dworze.Może myślała,że jest na długim spacerku poza boksem...[/FONT] [FONT=Arial]Pierwszego dnia zostawiliśmy ją na dłużej tylko z nowa opiekunką,żeby przyzwyczajała się do nowego otoczenia i ludzi .Kiedy wróciliśmy była wyraźnie ucieszona.Na spacerach poza podwórkiem i domem zachowywała się bardzo spokojnie,wszystko ją interesowało.Spodziewałam się większego lęku i paniki ale całą nową sytuację zaakceptowała nadzwyczaj spokojnie.Już pierwszego dnia wraz z Szarikiem obszczekała stado krów i 2 obce psiaki i żebyście widzieli ile w tym było pasji. Wyjechaliśmy... po angielsku,z okna samochodu widziałam jak pije wodę z miski i rozgląda się po ogrodzie.[/FONT] [FONT=Arial]Edzia,udało ci się dziewuszko...[/FONT]:lol: [FONT=Arial] Serdecznie dziękuję Krystynie za dom dla Edzi a Adamowi za pomoc przy adopcji Edzi.Bez Was ta adopcja nie byłaby możliwa.[/FONT]:lol: [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] Pan Krzysztof z Łowicza pożyczył nam samochód.Edzia jechała wygodnie aż do Suwałk i dalej.DZIĘKUJĘ![/FONT]:lol: [FONT=Arial]P.Szymon był kierowcą .DZIĘKUJĘ! A ja i Olivin wprowadzałyśmy Edzię do jej nowego domku.Romka zafundowała benzynę w obie strony.[/FONT] [FONT=Arial]Edzia na prośbę nowego domku została zaszczepiona na wirusówki oraz otrzymała książeczkę zdrowia,całość 58 zł pokrył nowy domek Edzi.[/FONT]:lol: Quote
Romka Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Wychodzimy ze schroniska po lepsze życie: Wsiadamy do samochodu: ...jedziemy: Quote
Olivin Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Edzia przeglądająca się w lustrze... bezcenne :lol: Quote
UBOCZE Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Super, super, super!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Romka Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 To nie wszystko,teraz idę spać...jutro do pracy;) Quote
Romka Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Ciąg dalszy: ...poprawiłam trochę urodę Edzi:cool3: teraz znów można pobiegać: Quote
Recommended Posts