KaL Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Z bulterierami pracuje się trudno, bo są bardzo uparte i wymagają żelaznej konsekwencji. A trudne bulki dodatkowo bardzo uporządkowanego zycia. Jak małe dzieci. Regularne pory spania, karmienia, spacerów. I niestety natychmiast wykorzystują niepewność czy lęk właściciela. Moja trudna sucz ( jestesmy 4. właścicielami do 2. roku życia, jak widać nie bez powodu, tylko nikt się nie przyznał) słucha mnie i moich córek ale totalnie teroryzuje mężą, bo się daje. Ale i mnie nie wszystko pozwoli ze sobą zrobić ( chodzi o zabiegi zdrowotne) Toteż uwazam, że Mailo jest raczej do uśpienia, bo trudno o odpowiednich właścicieli. Quote
ageralion Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Dzisiaj Mailo znow pogryzl Dawida :( Jego i tak male szanse na wyjscie na prosta, znow zmalaly :( Jak sie dzisiaj okazalo, caly tydzien ma bardzo zly i chodzi warczac, burczac, klapiac zebami. Nawet do klatki podejsc nie mozna, nie mowiac o wyjsciu na spacer. Prawdopodobnie nadszedl moment decyzji o uspieniu i bardzo bardzo mi z tym zle :( Nawet jak uda sie go naprostowac, to i tak zostanie psem trudnym i do tego chorym na nuzyce. Jakie ma szanse na adopcje, chyba nie musze pisac :( Ehhhh Quote
ania z poznania Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Cholera............. Ale może jednak uśpienie dla niego jest rzeczywiście jedynym wyjściem........... Quote
agnieszka32 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 ageralion napisał(a):Dzisiaj Mailo znow pogryzl Dawida :( Jego i tak male szanse na wyjscie na prosta, znow zmalaly :( Jak sie dzisiaj okazalo, caly tydzien ma bardzo zly i chodzi warczac, burczac, klapiac zebami. Nawet do klatki podejsc nie mozna, nie mowiac o wyjsciu na spacer. Prawdopodobnie nadszedl moment decyzji o uspieniu i bardzo bardzo mi z tym zle :( Nawet jak uda sie go naprostowac, to i tak zostanie psem trudnym i do tego chorym na nuzyce. Jakie ma szanse na adopcje, chyba nie musze pisac :( Ehhhh Kurczę :(:( Quote
agaga21 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 nie damy rady pomóc wszyststkim psiakom :( trudno się z tym pogodzić ale bezpieczeństwo ludzi jest jednak najważniejsze... Quote
gagatekk Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 nie wypowiadałam się wcześniej obserwowałam wątek, ale czy ktoś z nas weźmie odpowiedzialność... czasem trzeba podjąć trudną decyzję jest mi bardzo przykro bo zawsze marzyłam o bullku i mam do nich słabość, ale nic na siłę... wiecie co szkoda tylko, że zawsze znajdzie się ktoś kto kompletnie nie nadaje się na właściciela danej rasy i potem pies cierpi :( Quote
ageralion Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Mailo przeszedl wczoraj za Teczowy Most :( Spij spokojnie piesku [*] Quote
gagatekk Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [*] [*] [*] [*] [*] [*] dziewczyny to była dobra decyzja Quote
fonia123 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [*] [*] [*] Bardzo trudna decyzja, ale niestety w tej sytuacji jedyna słuszna. Quote
Majka0010 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Boląca,ale dobra decyzja..tak będzie lepiej.. Biegaj szczęśliwie za TM :( [*] Quote
Recommended Posts