Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z bulterierami pracuje się trudno, bo są bardzo uparte i wymagają żelaznej konsekwencji. A trudne bulki dodatkowo bardzo uporządkowanego zycia. Jak małe dzieci. Regularne pory spania, karmienia, spacerów. I niestety natychmiast wykorzystują niepewność czy lęk właściciela. Moja trudna sucz ( jestesmy 4. właścicielami do 2. roku życia, jak widać nie bez powodu, tylko nikt się nie przyznał) słucha mnie i moich córek ale totalnie teroryzuje mężą, bo się daje. Ale i mnie nie wszystko pozwoli ze sobą zrobić ( chodzi o zabiegi zdrowotne) Toteż uwazam, że Mailo jest raczej do uśpienia, bo trudno o odpowiednich właścicieli.

Posted

Dzisiaj Mailo znow pogryzl Dawida :( Jego i tak male szanse na wyjscie na prosta, znow zmalaly :( Jak sie dzisiaj okazalo, caly tydzien ma bardzo zly i chodzi warczac, burczac, klapiac zebami. Nawet do klatki podejsc nie mozna, nie mowiac o wyjsciu na spacer. Prawdopodobnie nadszedl moment decyzji o uspieniu i bardzo bardzo mi z tym zle :(

Nawet jak uda sie go naprostowac, to i tak zostanie psem trudnym i do tego chorym na nuzyce. Jakie ma szanse na adopcje, chyba nie musze pisac :( Ehhhh

Posted

ageralion napisał(a):
Dzisiaj Mailo znow pogryzl Dawida :( Jego i tak male szanse na wyjscie na prosta, znow zmalaly :( Jak sie dzisiaj okazalo, caly tydzien ma bardzo zly i chodzi warczac, burczac, klapiac zebami. Nawet do klatki podejsc nie mozna, nie mowiac o wyjsciu na spacer. Prawdopodobnie nadszedl moment decyzji o uspieniu i bardzo bardzo mi z tym zle :(

Nawet jak uda sie go naprostowac, to i tak zostanie psem trudnym i do tego chorym na nuzyce. Jakie ma szanse na adopcje, chyba nie musze pisac :( Ehhhh

Kurczę :(:(

Posted

nie wypowiadałam się wcześniej obserwowałam wątek, ale czy ktoś z nas weźmie odpowiedzialność...
czasem trzeba podjąć trudną decyzję

jest mi bardzo przykro bo zawsze marzyłam o bullku i mam do nich słabość, ale nic na siłę...

wiecie co szkoda tylko, że zawsze znajdzie się ktoś kto kompletnie nie nadaje się na właściciela danej rasy i potem pies cierpi :(