Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justynce i Natalce już gratulowałam a Kasi i Justynce ze Staff-ki jeszcze nie a więc dziewczyny :laola: :laola: :laola: WIELKIE GRATY DLA WAS I WASZYCH PSIAKÓW :laola: :laola: :laola: a osobiście dziewczyny wyściskam Was i wasze pociechy w sobote :lol:

Posted

A JA TYLKO DODAM ZE JESTESCIE NIESLOWNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
CHOLERA!!!!!
:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
Przywiozlam wino i sery i nawet nikt nie podszedl do mnie i sie nie przywital ani nic !!! Echo kompletnie !!!! ja nikogo nie znam i nie poznalam !!! Tylko Staff-ka sie przyznala do siebie - i na koniec to z ruskimi pilam od dogow argentynskich bo nie bylo chetnych !!!! Bardzo Wam dziekuje !!!!!! :placz: :mad:

Posted

Z MOJEJ STRONY SZCZERE I SERDECZNE GRATULACJE DLA WSZYSTKIECH STAFFIKOWYCH LOKATOWCÓW I WYSTAWCÓW , KTÓRZY NIE MIELI OBAW , A MIELI ODWAGĘ POKAZAĆ SWOICH PODOPIECZNYCH NA TAK PRESTIŻOWEJ WYSTAWIE .
LOKATAMI I ZWYCIĘZCAMI WCALE , ALE TO WCALE NIE JESTEM ZASKOCZONA.
NAJWYŻSZY ZASZCZYT PRZYPADŁ BULLINCE - BRAWA DLA WŁAŚCICIELI i SUNI !!!
BRAWA RÓWNIEŻ DLA AMSTAFÓW I MINIBULI !

hihihi Patko, ja nie mogę nie zauważyć, że to raczej nie przypadek

dobrze , że carbonara nie była w tej klasie bo mogła by zajść pomyłka:lol:

wiszące sutki"

No z tego to się uśmiałam :lol:

My z WONDI :loveu: wylansowaliśmy się na NAJGORSZA , bo 5 lokatę ( zeszliśmy ostatni) , lecz ocenę mamy doskonałą i opis wyśmienity dlatego jesteśmy bardzo zadowoleni :loveu: :multi:

POZDRAWIAMY WSZYSTKICH! ;)
Jeżeli kogoś nie zauważyłam , lub się nie przyznawałam to z góry przepraszam , lecz byłam tak zaaferowana , że do dziś przeżywam.

Posted

dobrze , że carbonara nie była w tej klasie bo mogła by zajść pomyłka

Ja nie miałabym nic przeciwko takiej pomyłce :lol: :lol: :lol:

Nela, nie denerwuj się, tak jest na wystawach - wszyscy w ogólnym szoku, zalatani między ringami. Na imprezki najlepiej umawiac się po :lol:

Szkoda, że wypiliscie to wino, bo podobno im starsze tym lepsze, mogłoby sie przydac na nastepnej światówce - jak Bóg da taką w Polsce :lol:

Aha, chciałam dodać, że ja też od wypadku przepraszam jeśli kogoś nie poznałam, bo ja mam bardzo dziwną pamięć, gdybym się przyznała kogo nie poznałam, a teraz wiem, kto to był, to umarlibyscie ze smiechu.

Posted

Nela napisala:

CHOLERA!!!!!
:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
Przywiozlam wino i sery i nawet nikt nie podszedl do mnie i sie nie przywital ani nic !!! Echo kompletnie !!!! ja nikogo nie znam i nie poznalam !!!

Nie daruje sobie tych serow :-(:-(:-(.

Ja jestem hmmm..rozczarowana w sumie. Jakos atmosfery ta wystawa nie miala. Sedziowanie jak dla mnie szlo tak szybko ze w sumie to jakos nie specjalnie mozna bylo sie wszystkim psom przyjzec dokladnie.
Dobrze ze wystawa byla w piatek a nie w niedziele bo inaczej to by byla masakra i wielki scisk.

Nela-Ciebie nie widzialam w ogole ,chwile rozmawialam tylko z wlascicielka Zoe. W sumie to w trakcie wystawy najwazniejsze bylo skonfrontowanie zdjec psow z netu z rzeczywistoscia :diabloti::diabloti::diabloti: .
Po zakonczonym sedziowaniu staffikow zrobilo sie jakos tak pusto ze tez juz zabralismy sie z tamtej hali.

Tak teraz mysle ze nic mi sie tam nie podobalo :shake:
Wszystko sprawialo wrazenie zostawionego samopas.

Najbardziej mi sie przykro zrobilo jak zobaczylam p.Alana Hedgesa kolo rigow i potem na stoiskach. Szkoda ze nie sedziowal.... Moze by wtedy wiecej ciekawych psow przyjechalo? Pod tym wzgledem mam duzy niedosyt.

Stoiska z artykulami dla zwierzat-totalne rozczarowanie na europejskiej bylo o niebo lepiej.

Serdecznie Gratuluje Cestowi,Carbo, Torpedusowi - za zajete lokaty. Oraz bullince za taki wynik. :laola: .

Foteczki wstawie jak tylko do mnie dotra.

Posted

Nela a ja Cię szukałam! Miałam bułeczki! :D Ale nie mogłam Cię odnależć w tym tłumie! bo okazało się, że nie tylko Ty masz taką śliczną łaciatkę :mad: jak przechodziłam koło kolejnej to było mi głupio się pytać :oops:
Ja ogólnie nie narzekam na wystawę, choć faktycznie atmosfera nie była tak "gorąca" jakbym się spodziewała :) ciesze się, że dojechaliśmy bo dopiero po tej wystawie zrozumiałam jak Kajtek jest jeszcze malutki i "nieforemny" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a myślałam, że mam już "byczka" w domu i dziwiłam się czemu jeszcze nie słucha po tylu naukach. Widzę jednak, że wszystkie stafiki takie roztrzepane i śmieszne . Najardziej rozwaliły mnie te kochane potwory które rozłożyly się na ringu do głaskania, albo te które skakały z radości do sędziego :loveu:
A następnym razem zrobie jak te niektóre grupy zagraniczne - przyjade w specjalnie szytym ubranku z napisem Cartman :cool3: ;)

Posted

To ja sobie pozwolę na moj komentarz.

Kiedy okazało się, że w Polsce będzie Wystawa Światowa to miałam plany z tym związane - wystawię to, tamto i jeszcze coś - tak gdzieś z 5 lat temu to było.
Niestety humor popsuł mi się kiedy ogłoszono obsadę sędziowską. Nie dlatego, że mam coś przeciwko któremuś sędziemu, po prostu wydawało mi się naiwnie, że taka wystawa powinna być świętem i również sędzia powinien być odświętny.

Jeśli mam oceniać sędziowanie to muszę stwierdzić, że chociaż typ preferowany przez panią Standełło nie jest kompletnie moim typem, ma u mnie wielki plus.
Sedziowaniu psów nie przyglądalam się specjalnie.
W zasadzie kolejny raz okazało się, że są można powiedzieć profesjonaliści, którzy od lat zbierają nagrody i rownież tym razem tak się stało - nie mówię, że ich psy są brzydkie, to są bardzo ładne egzemplarze i broń boże niczego im nie odbieram, ale czy w takiej sytuacji zwykły, szary właściciel psa może liczyć, że będzie zauważony? To chyba jest znak czasów - niczym amerykańska komercja, całe grupy ludzi pracują na sukces jednego psa.

Pierwszy raz, kiedy zetknęłam się z określeniem this year we are campaining a dog X to byłam nieźle zdziwiona. Ale taka jest prawda, nie wystarczy wyjść z psem na ring, jeszcze trzeba umiec go rozreklamować, tak żeby o nim mówiono zarówno wśrod sędziów jak i hodowców.

Posted

Hmmmm ....przepraszam , lecz dodam dość sceptycznie : chyba nikt nie myśli , że jest inaczej, niż napisała VMP ;) :p

VMP ujęłaś całą sprawę dość , że tak powiem , delikatnie , bo jeszcze wiele innych skladników należy "wrzucić do tego gara";)

dogomaniacy powinni mieć jakies specyficzne oznaczenia lub plakietki z nikami

niestety , to napewno nie wystarczy:shake: :p

jedno jest pewne , wybór BOB został totalnie zlekceważony , przy ringu prócz mnie i mojej "świty" :lol: zostało zaledwie kilka osób.

Posted

Wkońcu na spokojnie przejrzałam katalog i z tego co widziałam to naprawde dużo sraciłam było kilkadziesiąt świetnych psiaków..ehhh.. no nic moze jeszcze kiedyś bedzie okazja...

staff-ka napisała:

Na głowny ring w konkurencjach Pary Hodowlane .. par było bagatela 37

Kasia ja nie wiem ja Ty to liczyłaś, owszem było 37 par ale samych terrierów a gdzie jeszcze grupa VI i X...ja naliczyłam wszystkich par 66 i tym bardziej należa się wielkie gratulacje Aguś i staff-ce...- bravo dziewczyny...

Pozdrawiam

Posted

Nela napisał(a):
CHOLERA!!!!!
Przywiozlam wino i sery i nawet nikt nie podszedl do mnie i sie nie przywital ani nic !!! Echo kompletnie !!!! ja nikogo nie znam i nie poznalam !!! Tylko Staff-ka sie przyznala do siebie - i na koniec to z ruskimi pilam od dogow argentynskich bo nie bylo chetnych !!!! Bardzo Wam dziekuje !!!!!! :placz: :mad:

Ja pindole!!! nie wybaczę sobie!!! następnym razem wal do nas!!!
mój gg 8778121 to się zgadamy!!!

ps. chociaż ja ruskich lubie;)

a my jesteśmy naprawde fajowi...i pić lubimy...

Posted

A mnie się podobało.:lol:

Zwłaszcza, że stałam przy ringu psów i podziwiałam zarówno staffiki jak i niektórych wystawiających. Sędziowanie przez pana Skoka naprawdę sprawne. Być może dla niektórych za szybkie, ale jakby sędziował wolniej, to pewnie narzekalibyśby, że się wlecze i nie może zdecydować.

Sędziowanie suczek mnie nie interesowało. Wystarczyło, że zobaczyłam, jak sędzina wybiera suczki w szczeniakach i młodzieży. :roll:
Wogóle nie miała określonego preferowanego typu psa. W zasadzie była to loteria. Widziałam jej minę, gdy po wybraniu najlepszej czwórki miała ustalić ich kolejność. Podchodząc, by wskazać kolejność miejsc, po minie można było poznać, że decyzję podejmowała w ostatniej chwili.:razz:

Co do pustki w finałach.
W tym roku, odkąd wystawiam Aykę w klasie championów, niemal na wszystkich wystawach wchodzę na ring, wokół którego jest już pusto. W zasadzie oprócz ostatnich suczek i psów, które czekają do porównania o BOB, nie ma nikogo. Jest to trochę smutne, że ja oglądam i nagradzam brawami wybory niemal we wszystkich klasach, natomiast na końcówkę oceniania nikt nie czeka.:cool3: I nie jest to tylko problem polskich wystaw.:shake: Na zagranicznych jest podobnie.

Posted

że decyzję podejmowała w ostatniej chwili

dokładnie za to ma ode mnie plusa :lol: - sędziowała jak uważała, a jaki był wynik - komentowac nie będę, bo nie ma to sensu specjalnego.

Wolę takiego sędziego, niż takiego, który przed wystawą ma swoich faworytów.

Pustka w finałach nie istnieje tylko na wystawach, na których karty ocen rozdawane są po ocenie wszystkich psów, albo na takich, których nie można opuścić przed określoną godziną.

Posted

port erin napisala:

Pustka w finałach nie istnieje tylko na wystawach, na których karty ocen rozdawane są po ocenie wszystkich psów,

A tu kiedy byly rozdawane? :roflt::ices_bla::evil_lol:

Nie widzial ktos mojej samotnej karty?

Ale fakt ,po zakonczeniu oceny Kl.Ch ,nagle zrobil sie ruch,szum i wszystkich wymiotło. Jakos tak nieładnie to wyglądało...

Posted

Powiem tak z tymi kartami na ringu psow byl niezly balagan...a wszczegolnosci w kl.ch gdzie weterany czekaly juz na ocene a ludzie stali w dluuugiej kolejce....ale powiedzialabym ze to bardziej wina seziego i asystentek niz wystawiajacych, bo poprostu widzieli ze rozdaja to poszli a jak by sie ustalilo odrazu ze pod koniec czy cos nie bylo by balaganu , a ludzie by czekali przy ringu.

Posted

blaira napisala:

Powiem tak z tymi kartami na ringu psow byl niezly balagan...a wszczegolnosci w kl.ch gdzie weterany czekaly juz na ocene a ludzie stali w dluuugiej kolejce....ale powiedzialabym ze to bardziej wina seziego i asystentek niz wystawiajacych, bo poprostu widzieli ze rozdaja to poszli a jak by sie ustalilo odrazu ze pod koniec czy cos nie bylo by balaganu , a ludzie by czekali przy ringu

I tym sposobem niektorzy zapomnieli ze trzeba odebrac :lol::oops:

No nic..mam nadzieje ze na Slowacji bedzie lepiej i ze bedzie warto pojechac.

Posted

Fakt, pod tym wzgledem na ringu suczek było lepiej. Karty ocen były wypełniane podczas opisu psa. A potem sędzina brała do ręki cały plik teczek i dziękowała za udział tym wystawcom, których suczki nie zakwalifikowały się do ścisłej czwórki.

WSZYSTKIE SUCZKI, KTÓRE SCHODZIŁY Z RINGU MIAŁY ZATEM 5 MIEJSCE, bo przecież o kolejności wręczania teczek decydowała kolejność numerów na ringu.

GRATULUJĘ wszystkim z 5 miejsca!!!!:lol: