Marta Chmielewska Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Kubeczek, kubeczek, a co będziemy kubeczki lizać? :evil_lol: Specjalnie jadę pociagiem :lol: na szczęście nie muszę go prowadzić :cool3: Quote
Nela Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 taa to ile ja tego wina mam przywiezc co???? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: 10L wystarczy?? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: i dalej nic nie wiem o rzadnym noclegu obdzwonilam dzisiaj chyba z 20 hoteli i nic Quote
Lambi Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Deklaruję pomoc:cool3: wino jakieś przemycę:lol: Quote
Steffano Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 [quote name='Alojzyna']widzę pewną sprzeczność, która moim zdaniem wymaga wyjaśnienia Może faktycznie są jeszcze osoby, ktore nie wiedza,ze Cerberus Skordatura od dłuższego czasu reprezentuje hodowle Diabelski Usmiech. Jestem dość zagoniona w pracy i uznałam, że warto by psem zajęła się osoba, która ma wieloletnie doswiadczenie i wiedze. Dlatego powierzylam Cerberusa Justynie i Tomkowi. Myśle, że jest to z dużą korzyścią dla psa - w ostanim roku wiele osiagnął - jest w wspanialej formie - w końcu co reka profesjonalisty to profesjonalisty!!! Justyna z Tomkiem mają ciekawe plany i pomysły zwiazane z dalszą karierą Cerberusa i na pewno pod patronatem hodowli Diabelski Uśmiech bądzie miał duże szanse na osiągnięcie tych celów. Pozdrawiam wszystkich i w razie jakichkolwiek pytań odnośnie Cerberusa prosze się kontaktowac z Justyną i Tomkiem. Beata Grzybek Quote
Mikołaj Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Witamy hodowców oraz właścicieli reproduktorów ! Przedstawiamy informacje o możliwości zamówienia ogłoszenia w katalogu reklamowym polskich hodowli ras typu bull przygotowywanym na Wystawę Światową Biuletym będzie rozdawany ( gratis - podczas wystawy ) wystawcom tych ras i wszystkim zainteresowanym osobom. Przedkładany przez nas projekt wydania odrębnego informatora wyłącznie o polskich hodowlach terrierów typu bull odpowiada na potrzeby hodowców: Chcemy, aby informacje o prezentujących się hodowlach dotarły do jak naszerszego kręgu potencjalnych zainteresowanych w kraju i za granicą. Chcemy przedstawić zagranicznym gościom swoje dokonania i zachęcić ich do współpracy, a Wystawa Światowa to wyjątkowa ku temu okazja. Inicjatorzy wydawnictwa uprzedają, iż wydanie katalogu jest uzależnione od odpowiedniej liczby zgloszeń ( zgodnie z wymaganiami drukarni ). Materiały ogłoszeniowe prosimy kierować na adres: Kontakt: ( w celu bliższych informacji ) Magdalena Kamińska i Bogdan Różański dynastia.bulli@poczta.onet.pl Poznań, ul. Zagrodnicza 27a Tel. 0-61 82 89 568 0-507 155 666 0-506 088 270 http://www.dynastiabulli.com/ Wpłaty można kierować na konto: Kamińska Magdalena Bank Millennium S.A. O/Pń nr 29116022020000000068979601 Wymagania techniczne: Warto zaprojektować sobie całą reklamę wraz z tekstem, tak, aby słuzyła do podgladu. Sam obrazek powinien być w dobrej rozdzielczości ( przynajmniej 300x300 pikseli ). Całość, czyli tekst wraz z obrazkiem powinny się zmieścić na stronie A5 lub jej połowie. Przygotowanie materiałów - tutaj wiele szczegółów dla bardziej wtajemniczonych: http://altacarya.com/przygotowanie_materialu.pdf Prosimy o dostarczanie materiałów w postaci plików: zamkniętych 300DPI, CMYK, zaznaczone linie cięcia: • PDF, PS,• w ostateczności TIFF lub PSD, otwartych:• QuarkXPress (Mac), • FreeHand (Mac), • Illustrator (Mac / PC), • InDesign (Mac wersja do CS włącznie / PC wersja do CS2 włącznie), • CorelDRAW (PC wersja do 12 włącznie).Wszystkie prace powinny uwzględniać minimum 3mm spadu. UWAGA !!! W przypadku prac amatorskich tolerowany będzie najpopularniejszy format JPEG ( min. 300 DPI ). Konieczne jest , aby wszystkie litery zmienione były na "krzywe" - ma to ułatwić prawidłowe ich odczytanie w drukarni. Termin do wysłania: 1 TYDZIEŃ Koszt: Spodziewany koszt ogłoszenia: A5 - 200 PLN 1/2 A5 - 100 PLN Inne wymagania: Warunkiem przyjęcia ogłoszenia do druku jest przesłanie wraz z płytką kopii dowodu wpłaty odpowiedniej kwoty ( w zależności od wybranej wielkości ogłoszenia ) oraz podanie dokładnego adresu nadawcy ewentualnie nr konta bankowego lub nr telefonu - bowiem w przypadku, gdyby nie doszło do druku biuletynu p. Różański odeśle pieniądze pod wskazany przez nadawcę adres. -------------------------------------------------------------------------------- Prosimy o przekazanie tych informacji innym osobom ( koniecznie TYLKO WARTYM POLECENIA ) będącym potencjalnie zainteresowanymi akcją reklamową. Pozdrawiamy. Magdalena Kamińska, Bogdan Różański, Joanna Chmielecka, Mirosław Janasz Quote
AMFI Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Całkiem ciekawa propozycja. Niestety niewiele mi mówią wymagania techniczne :shake: Ale rozumiem, że ma to być reklama kolorowa i smiało może być amatorski JPEG ? Czy jest jakis klucz umieszczania na danej stronie biuletynu? Np. po kolei rasy wg. kolejności alfabetycznej, a w danej rasie po nazwie hodowli w kolejności alfabetycznej? Quote
Mikołaj Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Szczerze powiemże nie myśleliśmy na ten temat może jakies propozycje np.kolejność alfabetyczna?Czekamy na pomysły:lol: Quote
Alojzyna Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 kolejność alfabetyczna będzie najbardziej "nie budząca kontrowersji".:evil_lol: Podpisuję się pod pytaniem amfi. wszystkie te 300DPI, CMYK, zaznaczone linie cięcia, PDF, PS, TIFF lub PSD, QuarkXPress (Mac), FreeHand (Mac), Illustrator (Mac / PC), InDesign, są dla mnie czarną magią. Czy może być zwykłe jpg? Quote
Marta Chmielewska Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Jakby ktoś miał problem z rozszyfrowaniem magii drukarskiej :evil_lol: to zapraszam na priv ;) Ewentualnie także w kwestii przygotowania reklamy :cool3: Szkoda zawalać temat techniką ;) Quote
Mikołaj Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Jeżeli chodzi o sprawy techniczne to proszę skontaktowac się z Panią Joasią Chmielecką altacarya@plusnet.pl Ja również w tych sprawach jestem "zielona":lol: Quote
Marta Chmielewska Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Nie za ma co ;) Patko wybacz :evil_lol: Patka też jest w branży, jakby ktoś się mnie bał :lol:;) Quote
forgeta Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Wszystkim powodzenia w Poznaniu!!!!!!!! Jadę ze Strumykiem jako wsparcie techniczne i będę wszystkim bić brawo!! Liczę na łyk wina... jakby mi tchu zabrakło, w zamian oferuję efektowny doping (przed winem też) hi hi Nasi górą i będą nas miliony!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
AMFI Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Marta Chmielewska napisał(a):Jakby ktoś miał problem z rozszyfrowaniem magii drukarskiej :evil_lol: to zapraszam na priv zaraz tam na priv... wal Marta po polsku o co chodzi...:crazyeye: Quote
acroba Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Mikołaj napisal: Termin do wysłania: 1 TYDZIEŃ Tzn.ze do poniedzialku ? Quote
Nela Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Taaaa... z tym winkiem to by bylo wesolo ale jakos nikt sie nie kwapi do picia to nie wiem czy je brac... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: cisza zapadla... a imprezka by fajna byla... poznac wszystkich.. spokojnie pogadac.... cool..:loveu: Quote
strumyk Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='Nela']Taaaa... z tym winkiem to by bylo wesolo ale jakos nikt sie nie kwapi do picia to nie wiem czy je brac... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Z naszej strony to Kaska jest od picia, bo ja bede prowadzic fure, wiec z nia sie umawiaj :) Quote
forgeta Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Dag to co jadę?! Obiecuję że nie będę Ci wpychać kanapek na siłę? No chyba że ..... Quote
staff-ka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='Nela']Taaaa... z tym winkiem to by bylo wesolo ale jakos nikt sie nie kwapi do picia to nie wiem czy je brac... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: cisza zapadla... a imprezka by fajna byla... poznac wszystkich.. spokojnie pogadac.... cool..:loveu: Nela ..nio co Ty.. pewnie,ze zabieraj ,jak jest jeszcze takie prawdziwe FRANCUSKIE (mówia,ze najlepsze :razz: ) ..ja jak najbardziej za .. hale sa zimne (w każdym razie zawsze było zimno) a lampka czerwonego ;) ..moze byc jak najbardziej wskazana .. na chłod jak i na dobre krążenie .. co by ludzisków nerwy nie "zjadły" na przykład.. :cool3: Będzie mi miło Ciebie poznac,oczywiscie ..jak sie spotkamy w tym natłoku.. Ty mnie predzej wypatrzysz :evil_lol: ,ale ja Ciebie..oj bedzie trudno.. :p Pozdrówki.. Quote
acroba Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Do degustacji winka tez bym sie przylaczyla :cool3: A jak by jeszcze serek byl....:cool1: Quote
Mikołaj Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 acroba napisał(a):Mikołaj napisal: Tzn.ze do poniedzialku ? Do niedzieli musi być u nas Quote
Alojzyna Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Czy ktoś mógłby "po ludzku" przetłumaczyć te wymagania techniczne?:confused: Jaki wymiar w pikselach ma mieś projekt np na 1/2 strony(cała strona A5 ma 420x595 pikseli)?:confused: Czy uwzględniać marginesy, czy też nie?:confused: Czy ma być w kolorze, czy czarno-biały?:confused: Quote
blaira Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Alojzyna z tych wszystkich pytan potrafie odpowiedziec jedynie na to ze to bedzie druk kolorowy, no chyba ze ktos chce czarno biale ;-) Quote
MAMBA Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 A5 (210mm/148mm) w 300 dpi ma 2480/1748px A6 (105mm/148mm) w 300 dpi ma 1748/1240px wymiary podane wg. photoshopa ;) (corel też tak podaje) Quote
Nela Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 staff-kaCytat: Napisał(a) Nela Taaaa... z tym winkiem to by bylo wesolo ale jakos nikt sie nie kwapi do picia to nie wiem czy je brac... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: cisza zapadla... a imprezka by fajna byla... poznac wszystkich.. spokojnie pogadac.... cool..:loveu: Nela ..nio co Ty.. pewnie,ze zabieraj ,jak jest jeszcze takie prawdziwe FRANCUSKIE (mówia,ze najlepsze :razz: ) ..ja jak najbardziej za .. hale sa zimne (w każdym razie zawsze było zimno) a lampka czerwonego ;-) ..moze byc jak najbardziej wskazana .. na chłod jak i na dobre krążenie .. co by ludzisków nerwy nie "zjadły" na przykład.. :cool3: Będzie mi miło Ciebie poznac,oczywiscie ..jak sie spotkamy w tym natłoku.. Ty mnie predzej wypatrzysz :evil_lol: ,ale ja Ciebie..oj bedzie trudno.. :p Pozdrówki.. Staff - Ka Ty mnie przynajmniej po psie poznasz.. a ja ciebie?? jakim cudem?? Jak ja nigdy na wystawie nie bylam i nikogo nie znam :lol: Wczoraj 22:03acrobaDo degustacji winka tez bym sie przylaczyla :cool3: A jak by jeszcze serek byl....:cool1: z serkiem to bedzie ciezko, bo mi caly samochod zasmierdnie, a w dodatku wszystkie psy zwariuja !!! hihihi bo ten zapach ... mniam mniam acha no to wino przywioze, ale niech ktos przyniesie jakies kubeczki !!!! jessoo jak ja sie z tym wszystkim zabiore....aaa i korkociag !!!!!! :evil_lol: :evil_lol: ludzie zamiast psa przygotowywac do wystawy to pancia sie upije... :megagrin: :knajpa: :popcorn: :beerchug: :chlup: :drink1: :drinka: hihihi a olal i tak nic nie zdobedziemy ale ile ludzi poznamy !!!!!! jeso juz sie nie moge doczekac !!!!!! :loveu: Quote
Recommended Posts