Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Henikar tak napisała dzisiaj na wątku Liski:

"Od soboty mam w domu malutką koteczkę. Sześcioletnie dziecko z płaczem podrzucało kota do śmietnika, bo mama kazała mu go wynieść z domu na śmietnik. (...)Po prostu szkoda gadać. Najgorsze, ze mój pies musi cały czas być pod kontrolą, bo już raz próbował niby w obronie mojego kota zaatakować kociątko."

Pomóżcie proszę znaleźć dom maleństwu!
Potrzebna pomoc w ogłoszeniach!!

Kontakt do Henikar:
506 051 825

Posted

Kotek to chyba kotka.
Jest u Heni w Będzinie.
Nie wiem nic więcej.
No, tyle, że szukamy DS.

Dziękuję Patmol!!
Poczekajmy na Henikar, na więcej wieści.

Posted

Agnieszko wielkie dzięki za założenie wątku. Jesteście dziewczynki wspaniałe. Wczoraj wieczorem kotka znalazła domek. Moja córka nagłośniła sprawę w pracy i po 19 miałyśmy telefon, od koleżanki mojej córki, że jej sąsiedzi zaadoptują koteczkę. Pojechałyśmy na miejsce. Rodzinka fajna mieszkająca w domku z ogrodem. Mają już jednego kocurka kastratka. Mieli też koteczkę, ale niestety...
Koleżanka mojej córki zapewniła nas, że kotka naprawdę trafiła do odpowiednich ludzi, możemy być spokojne i będziemy miały informację na bieżąco.
Wczoraj wracając od rodzinki miałyśmy też okazję spotkać dziecko, które wyrzucało kotka w towarzystwie starszych podrostków w tym swojego brata, który był między innymi autorem tej "rozrywki". Okazuje się, że znam tą rodzinę i ta kotka to nie pierwsza zabawka w ich ręku. Moi sąsiedzi, którzy niedawno zaadoptowali wcześniejszego mojego znajdka kociaczka też wcześniej mieli kocurka Gustawka, który był zabawką, a potem ofiarą tych ludzi. To długa historia, a ja narazie nie mogę się rozpisywać. Pewne jest, że dotrę do matki. Właściwie powinnam zgłosić to na policję: po pierwsze za niehumanitarne zachowanie względem kotów, a po drugie za zmuszanie i uczenie małego, jak się okazuje pięcioletniego chłopca, który aż szlochał przy tym śmietniku do takiego okrucieństwa. Nie wspomnę już o braku opieki nad dzieckiem.
Mam nadzieję, że kociątko będzie miało wspaniały domek. Natomiast mój kocurek wczoraj szukał malutkiej i wzdychał zakochany do księżyca;)
Jeszcze raz wielkie dzięki Agnieszko.

Posted

Super Heniu!!!
Bardzo się cieszę, a jak się ogarniesz i znajdziesz czas, to do matki dotrzyj i ją postrasz, albo zgłoś sprawę na policję, nic nie zrobią, ale chociaż ją odwiedzą, bo muszą potraktować zgłoszenie poważnie i jak sie kobieta wystraszy to może kolejne stworzenie nie podzieli losu tego małego biedaka.
Szczęścia dla koteczka!!

Posted

Dzięki Agnieszko za zmianę tytułu wątku i za całokształt. Dziękuje wszystkim za zainteresowanie. Później będę miała trochę więcej czasu (bo z rana tragicznie) to wejdę na dogo. Teraz tylko tak ekspresowo.