Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

napotkałam ją przypadkiem...

słyszałam, że jest taka młoda sunia...potrącona.

zaopiekowali się nią mieszkańcy bloku na osiedlu - dokarmiali...
miala tylko miskę...

jednak liczyć mogła tylko na siebie

AŻ PRZYSZEDŁ CZAS - kiedy młoda szczylka dojrzewa i staje się młoda suczką

CIECzKA - jak wyrok dla suni na ulicy

idąc do samochodu - spotkałyśmy się...

Ona i watacha rozjuszonych kawalerów

Zabrałam pod pachę i do samochodu - bez planu co z psem - jak zwykle w szydłowieckich realiach

JAKOŚ DAMY RADĘ...

Sunia miała szczęście - jechałam z kamą odstawić psy do transportu:
1. zabiedzona sunia z gospodarstwa, odebrana - jechała do hotelu
2. sunia zabrana w zaawansowanej ciązy po sterylizacji aborcyjnej - jechała do DT

i to wlasnie to DT tej suni zgodziło się zabezpieczyć szkrabiona na 2 tygodnie gora...JUZ jej sie te 2 tyg skończyły!!!
musimy uregulować jej zobowiązania!!!i myśleć co dalej. Nie damy rady z tyloma psami na DT!

Sunia została zaszczepiona przeciwko wściekliźnie
tabletki na robale zabrała ze sobą

KTO POMOŻE TEJ SUNIECZCE
1. ogłoszeniowo
2. bankowo bedziemy musieli sprawdzić czy mała nie jest zapylona - steryla obowiązkowa

kontakt
bezdomne.szydłowiec@wp.pl
Anita 0 692 407 681

[quote name='fochu']

banerek

[quote name='ania z poznania']Tekst do ogłoszeń ślicznotki, kupiłam na bazarku, autorką jest Ciocia .Blueberry. Dziękujemy :)

" Chodź opowiem Ci bajeczkę. Bajka będzie długa...

I smutna. Bo jakie może być życie w samotności na ulicy? Czy historia w której był głód, przeganianie przez ludzi i cierpienie może mieć szczęśliwe zakończenie? Mam 10 miesięcy a życie już dało mi w kość...

Cały czas wierzę że ktoś pokocha takiego psa jak ja. Bo ja już kocham cały świat. I wszystkich którzy okażą mi choć odrobinę czułości. Bardzo lubię też inne zwierzaki.
Czekam na Ciebie w domu tymczasowym, z książeczką zdrowia, szczepieniami i sercem na łapie.

Nadstawiam głowę do głaskania a Ty wyciągnij tylko rękę. Poczuj na niej moje ciepło i miłość którą potrafię Ci dać. Obiecuję że Cię nie zawiodę. A czy ty nie zawiedziesz mnie?"

LILA zamieszkała w BDT /koszty karmy i weta + steryl po naszej stronie/

więcej zdjęć na str. 5

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kama210']

Lilka - woj. mazowieckie , Szydłowiec koło Radomia

tytuł:
[SIZE=4]Lilka "kochany pręgusek" - śliczna, przyjacielska... czeka na swoją rodzinę

[FONT=Times New Roman, serif]Lilka to młoda, śliczna sunia w wieku 10 miesięcy ….[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]została zabrana z ulicy, spośród watahy natarczywych kawalerów – nie miała szans już się przed nimi bronić .. mała , delikatna , otoczona ogromnymi psami …[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]pięknie umaszczona O NIEBANALNEJ URODZIE – dlatego mówimy też na nią „ Pręgusek” ...[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]delikatna, czasami nieśmiała, uwielbiająca kontakt z człowiekiem , zabawy [/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]delikatna do dzieci [/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]LiLi [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]przebywa obecnie w DOMU TYMCZASOWYM gdzie poznaje
co to DOM - jakie są zasady gdy się w nim mieszka ..
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]i już je doskonale rozumie :[/FONT]

• [FONT=Times New Roman, serif]umie zachowywać czystość w domu [/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]nie niszczy [/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]umie ładnie chodzić na smyczy [/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]uwielbia dzieci [/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]nie wykazuje żadnej agresji [/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]do nowo poznanych ludzi troszeczkę asertywna, ale jak pozna, że człowiek jest jej przychylny to umie okazać swoje uczucia[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]towarzyska jak widzi zainteresowanie jej psią osob[/FONT]

uw[FONT=Times New Roman, serif]ielbia jeść - co sprzyja szkoleniu suni …
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]umie podstawowe komendy – które za przysmaki z radością wykonuje :smile: [/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Lilka jest kochaną sunią , toleruje psy i koty ...
.. uwielbia zabawy z psami , początkowo nieśmiała , po spokojnym zapoznaniu zachęca do zabawy ...
[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]toleruje koty /obecnie mieszka z dwoma kociakami/
[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Lilka to sunia ok 15 kg, smukła o niebanalnej urodzie, wielkość – do kolana[/FONT]

• [FONT=Times New Roman, serif]została odrobaczona i zaszczepiona przeciw wściekliźnie i chorobom wirusowym [/FONT]
  • [FONT=Times New Roman, serif]przed adopcją zostanie wysterylizowana /lub warunek sterylizacji przez nowego właściciela – zawarty w umowie adopcyjnej /[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Lilka obecnie przebywa w domu tymczasowym w Szydłowcu koło Radomia /woj. mazowieckie/ . [/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]KONTAKT DO OPIEKUNÓW
Anita - 0 692 407 681
Kamila - 0 604 322 515
email bezdomne.szydlowiec@wp.pl

Warunkiem przekazania suni do nowego domu jest spełnienie warunków adopcji:
a. pozytywna ocena podczas wizyty przedadopcyjnej,
b. podpisanie umowy adopcyjnej,
Istnieje możliwość transportu psa /za zwrotem kosztów paliwa/
[/FONT]

Posted

[quote name='ania z poznania']Anita, jak będę mieć tekst do zasponsoruję małej pakiet 60 ogłoszeń, już mam zapłacone. Ale potrzebuję tekstu bo grafoman jestem :)[/QUOTE]
dzieki ogromne...

juz zbieram myśli..jak mam jeszcze jakies...

Posted

[quote name='betka-sp']zapisuję niunię ;)) trafiłam na nia na FB ;) śliczny pregus;)))))))[/QUOTE]

dostałm smsa od jej awaryjnej opiekunki, ze mała mruga i merda OGONEM juz :)
spi na fotelu...
ale bała sie wyjsc na spacerownik

Posted

juz sie zaklimatyzowała troche...
jak cos huknęło w poblizu niej zerwala się - i urwała sprzączke w obrozy :/
mała łazi ze smyczą - aby sie z nią oswoić
zachaczyła smyczą i zerwała obroze :/
a taką ladną miała

Posted

wieści z DT :

Mufa wykapana i wyczesana. Lilka trochę się odprężyła, latała dzisiaj z psami po dworze. Obie sa świetne. Zgodne i wesołe. Zaczynają trochę się bawić. dzisiaj byłam z Mufa u weta, żeby ja zważyć. Kluseczka waży prawie 26 kg. Weterynarz powiedział, że może schudnąć max. 5 kg, bo ona ma taką budowę. Dodatkowo wygląda na tęższą, bo wiszą jej wymionka.
Mufa nie chciała sikać na podwórko, tylko szła do kuchni i robiła kałuże. Dzisiaj siusiu wieczorem zostało na trawie.
Mało jedzą. Ale Anita mówi, że one nie są zagłodzone, a ja przypuszczam, ze jeszcze dochodzi stres.
Teraz Lilka spi na łóżku, a Mufka na kocyku na podłodze. Jestem pełna podziwu dla nich, bo są bardzo dzielne. Wielki plus dla dziewczyn, to jeszcze fakt, że nie ganiają kotów.:)