Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani nie wiem czy był tu już taki temat,ale zaczne od początku, kilka tygodni temu pożegnałam moją małą rybkę (pudla średniego),Cacek odszedł od nas po przegranej walce z chłoniakiem :-( przeżył ze mną wspaniałych 13 lat, może to jeszcze za wcześnie ale strata po TAKIM PRZYJACIELU jest ogromna a dom jest śmiertelnie pusty więc zaczynam przemyśliwać o kolejnym pudlu, tylko tym razem już nie średniaku ale o dużym. wiem że w Polsce jest mało hodowli z pudlami królewskimi a piesa chciałabym nie wcześniej jak na wiosnę 2007 roku, proszę doradźcie mi jakąś hodowlę, chciałabym żeby to był piesuś biały albo apricot, rozważam również możliwość importu pundelka ale to Wy macie lepsze rozeznanie co do hodowli tych naszych krajowych jak i zagranicznych no i jak ugryźć kwestie importu.
Pozdrawiam Ewa

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na 2007 na pewno planują mioty czarne z Lublina (nontiscordardime) i apricoty
Zajrzyj na moją stronę na ogłoszenia o miotach - są obie zapowiedzi.

Możliwe, ze będą tez inne - może będą jakieś krycia naszych polskich suk, może krycia naszych psów za granicą.

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Ja w podobnej sprawie nie ma może tutaj kogoś kto ma lub zna jakas hodowle pudli królewskich bądż duzych ( jedynie morelowe ) interesuje mnie najbardziej import. i chciała bym sie wogole zorienorwac na cenach takich pudli z importu i jak wogóle wygląda sprowadzenie psa ?

Posted

W sumie nie ma takiej rasy jak "pudel królewski", jest to potoczna nazwa pudli duzych.
Źródłem wiedzy o pudlach jest na pewno www.planetpoodle.de - znajdziesz tam trochę pudli , namiarów, wystarczy wtedy skorzystać z wyszukiwarki ;)
W Polsce masz 1 hodowlę, przepraszam, są 2 (druga na bazie pierwszej) morelek dużych.

Co do sprowadzenia, musisz na pewno sprawdzić czy dany pies (hodowla) należy do stowarzyszenia międzynarodowej FCI, żeby się nie wkopac w jakiś lokalny klub psa rasowego (coś w rodzaju naszego PKPR) którego rodowody są nie uznawane.
Ceny - na pewno różne, zależne od kraju, jakości, rangi hodowli, rokowanej wystawowej wartości szczenięcia - tu już trzeba sie dopytać indywidualnie.

Posted

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podczepiam się tu.

Czy wiecie może, czy któraś z hodowli pudli standardowych planuje miot na wiosnę tego roku? Kolor własciwie obojętny... (No, mąż lepiej by się czuł na spacerze z czarnym niż białym, ale to już jego problem :evil_lol: )

• 2 months later...
Posted

aneta napisał(a):

W Polsce masz 1 hodowlę, przepraszam, są 2 (druga na bazie pierwszej) morelek dużych.

A mogę prosić o jakieś namiary?

Posted

tyle co ja wiem a dzwonilam i rezerwowalm szczeniaka ( z przyczyn nie zaleznych ode mnei musialam zrezygnować ) to mialy byc na poczatku marca do odbioru juz, wiec to ze nie ma mnie bardzo zastanawia :) najlepiej zadzwonic i pytac jak najszybciej bo mnie sie rodzice podobali :) przekochane psiaki :)

• 2 weeks later...
Posted

Biraroxy napisał(a):
W hodowli Auricomus nie było szczeniąt i nie będzie w najbliższym czasie z powodu małego zainteresowania szczeniętami. Hodowczyni zrezygnowała z krycia.

nie dziwie sie ze bylo malo zainteresowanych za ta cene co mowila sama musialam zrezygnowac, chociaz jak sie rozmawialo i zapisywalo wstepnie to bylo sporo ludzi, przynajmniej mnie tak powiedziano jak dzwonilam.

• 1 month later...
Posted

No Cimi może coś bliżej się znajdzie,
a przepraszam jak w hodowli mają dwie rasy to już be i fe?
Doprawdy zaskakuje mnie tok rozumowania niektórych,
ale mamy taki wynalazek jak "wyszukiwarka" i jak tam wklepiemy hasło Pudel królewski- hodowla (broń boże "chodowla pódli" ) to powinno coś wyskoczyć- tak sądzę:diabloti:

Posted

Ewkaa-dziekuje za dobre rady .Sadzilam ,ze informacje otrzymam o hodowli pudli krolewskich z "pierwszej reki".Na szczescie znam jedna wspaniala hodowczynie (hoduje toy pudel)od ktorej uzyskam wiecej informacji dot.dobrych hodowli pudli krolewskich.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Cimi-dogomania wzbogacila sie o nowego Trolla:evil_lol:

największym trollem jesteś ty!:diabloti:
Ciebie chyba w Niemczech na wszystkich forach zbanowali i nas zaszczycasz swoimi cennymi uwagami i radami:evil_lol:
idź dalej przepisywać wzorce raz z książek, trochę ci zajmie między pisaniem jednego postu a drugiego.

Posted

Ewaa-o jak Cie zazdrosc pozera ,nawet na watkach dogomani !
Mowimy o psach ,a nie o ksiazkach.Bardzo przykre ,ze tak malo ksiazek czytacie,a tylko fantazjujecie.
Wpierw zaciagnij jezyka co znaczy slowo troll:diabloti:
ja sie tylko zapytalam o hodowli pudli,a jakis troll pisze o cytowaniu z ksiazek i inne bzdury .To wszystko nie ma nic wspolnego z szukaniem i namiaramia na dobra hodowle pudli krolewskich ,(nie z obrzydliwych klatek drucianych i hodowli majacej kilka ras !)Te informacje nie sa zawarte w ksiazkach.Mam wrazenie ,ze mam do czynienia z dziecmi z zerowki:angryy:
PS juz taka hodowle znalazlam:loveu: dziekuje za pomoc;)