olifka Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 an_bzik napisał(a):Karolina_Nett, kojarzymy hodowlę Ahimenes, to jedna z lepszych westuchowych ;) więc myślę, że i trymować potrafią ;) Tylko , ze z tego co wiem, to znajduje się gdzieś na Śląsku ;) A Ty Oliwia się skontaktuj z hodowcą Biśki, jestem pewna, ze Ci ją zrobi! A jak nie to Warszawie też jest pelno sznucikowych hodowli, ludzie w salonach dla psów niekoniecznie się znają - zwykle muszą umieć robić większość ras... Natomiast hodowca jednej rasy ma w jej robieniu wprawę, doświadczenie i skilla :razz: Więc to najlepsze rozwiązanie! raczej pojedziem do hodowli;) Pimpek napisał(a):Hello,hello :p Helga_psiaki napisał(a):Hola, hola :p Pinczerek-Jacky napisał(a):Witam......... Doberek:cool3: Quote
olifka Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 [quote name='Dobcia']Witam:lol: Balbinka odrośnie niedługo;) A następnym razem już będziesz wiedzieć, jakich błędów nie popełniać;) I znowu będzie kudłata:loveu::loveu::loveu: I tak dla mnie najważniejsze że pies jest zdrowy a nie ładny:loveu: [quote name='Pianka']Co ty jej zrobiłas:turn-l: To nie ja to kochana fryzjerka:angryy: [quote name='basia2202']dzień doberek Balbinki:) kiedy będą nowe fotki?;) P.S. a zajrzyjcie na bloga do Madzi i jej króliczki Frani... ;) pusto tam strasznie... nikt ich nie odwiedza...:( a Franiusia taaaka śliczna:) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78767 Dobry:loveu: Aj nie wiem:-( Jak bede mogła to zajrze;) [quote name='despera']Dzień dobry:multi: Bisia śliczna, tylko ogonek śmieszny:loveu: Nes też tak kiedyś miał, ale wyglądał gorzej;):evil_lol: Pozdrawiamy:multi: Heej:loveu: Quote
olifka Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 [quote name='eria']http://i3.tinypic.com/6bc4qqa.jpg :shake:całe tylne łapy jej zjechała nawet:shake: I brzuszek za bardzo obcieła:placz: Quote
olifka Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Dzisiaj odbyłam kłótnię z moją mamą......:shake: Bo powiedziałam jej żeby nie karmiła Balbiny bo nie ma zielonego pojęcia o karmieniu psów ale ona robi swoje:placz: A najgorsze jest to że robi to po kryjomu:placz: I mówi ze jej daje malutko a ja już wiem ile ona jej daje....:angryy: Cały czas mnie oszukuje a ja mam już tego dosyć............ I mówi że Balbina nie jest za gruba... A jeśli jest to może bo nie jest psem wystawowym..... Tak mnie wkurzyła tymi słowami... A później mi zaczęła wytykać że 'nie wiedziałam że będą takie problemy z psem...' ... I jeszcze ją prosze żeby chodziła z Balbiną na długie spacery( ja teraz nie mogę bo jestem chora) a ona wczoraj była z nią mniej niż 10 minut a dzisiaj to nawet z 5......... Po prostu jestem załamana.... I teraz idę z psem borodzice są w pracy a ja nie moge tak patrzeć na Balbine która smutna chodzi po domu........ A no i jeszcze mam szlaban na komputer bo jestem chora... Quote
agaciaaa Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Cześć :) niestety z rodzicami tak bywa.. ich trudniej wychować niż psa :roll: u mnie też nikt z Sarą na dłużej nie wyjdzie, jak ja tego nie zrobie. Przecież wystarczy 10-15 minut pod blokiem :shake: a potem sie dziwią, że niewybiegany pies jest wkurzający. Trzymaj sie Oliwka i zdrowiej :calus: Quote
Helga&Ares Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Oliwia 3m się, zdrowiej szybko. Szlaban na komputer? bo jesteś chora:shake:?? zdziwne to... Quote
eria Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 zdrowiej szybciutko!!! jak ja jestem chora to nie mam wyjścia i musze iść z psami, jestem sama do opieki nad nimi i nikt mnie nie wyręczy :roll: Quote
olifka Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Dziękuje wszystkim za miłe słowa ;) agaciaaa napisał(a):Cześć :) niestety z rodzicami tak bywa.. ich trudniej wychować niż psa :roll: u mnie też nikt z Sarą na dłużej nie wyjdzie, jak ja tego nie zrobie. Przecież wystarczy 10-15 minut pod blokiem :shake: a potem sie dziwią, że niewybiegany pies jest wkurzający. Trzymaj sie Oliwka i zdrowiej :calus: Może jakby Balbina zaczęła broić to by zrozumieli że pies musi być wybiegany... Chociaż tata z psem wyjść nie może bo Balbina z nim nie chce chodzić i tylko ją na smyczy ciągnie zeby chociaż siknęła... Helga_psiaki napisał(a):Oliwia 3m się, zdrowiej szybko. Szlaban na komputer? bo jesteś chora:shake:?? zdziwne to... Dziwne dziwne...:-( Rodzice jeszcze w pracy to posiedzę jeszcze z 15 minut. eria napisał(a):zdrowiej szybciutko!!! jak ja jestem chora to nie mam wyjścia i musze iść z psami, jestem sama do opieki nad nimi i nikt mnie nie wyręczy :roll: A u mnie nikt nie może pospacerować z psem chociaż godzine:shake: Byłam z Balbuśką na dworq godzine bo spotkałyśmy naszą dawną koleżankę Figę:multi: Dziewczynki się z rok nie widziały bo pani wyprowadziła się do córki bo wnuk się urodził i pilnować musiała ale wróciła :multi: Takie harce były że ojejejej. Quote
olifka Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Ja już nie mam siły...... Babcia z mamą mi zaczęły wytykać że ja głodzę psa chociaż daje jej tyle ile powinna dostawać...... Zaczełam się z nimi kłócić... Było jeszcze gorzej... Moja mama zaczęła mówić "ona zaraz się rozpłacze...ja już ją znam'... Nie wytrzymałam... wstałam i wyszłam bez słowa... Moja mama i babcia uważają ze Balbina powinna dostawać tyle ile chce... Ja już tego słuchać nie moge.... Dobrze że ciocia i tata stoją po mojej stronie... A teraz razem się śmieją w najlepsze... Nie wytrzymam w tym domu.... Ide na spacer z psem... Papa Quote
Olusia Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Oj, u mnie jest tak że mi psa chcą dokarmiać, tatę tego oduczyłam i już nie dokarmia. Twoja babcia i mama w ogóle się na tym nie znają - nie przejmuj się nimi ;) Quote
Bzikowa Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Ufff, dobrze, ze moi rodzice są reformowalni.. Oni raczej w drugą stronę - twierdzą, ze pies jest za gruby :eviltong: a dziwnym trafem jak go wykąpie to zaraz są teksty typu "ojej jaki chudziaczek" (bo ten 'tluscioch' im się wziął od tego, ze on ma taki włos, ze sie wydaje, ze jest grubaskiem:lol:) Wiesz co... moze idz razem z mamą do weta, zapytaj go czy Balbina jest gruba czy nie. Pewnie powie, ze jest. A z weterynarzem się już nie moze nie zgodzić ;) Albo zobacz ile sznaucer mini ma we wzorcu wazyc i ją zważ, powiedz mamie, ze jest grubsza niz we wzorcu i koniec kropka ;) i ze to Twój pies i ze to Ty decydujesz ile ma żarełka dostawać :eviltong: a jak sie nie uda to popros mame zeby przyszla z Tobą na agility i zapytaj się ludzi od nas czy jest za gruba :evil_lol: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Oj jak ja tego nie lubię :angryy: Jak się kłócę z bratem to on zawsze mówi mi 'tylko nie płacz' - to tak denerwuje... :angryy: Czasem starsi ludzie mają takie dziwne pojęcia o różnych rzeczach, psach, dzieciach... karmić ile wlezie, tulić, cmokać, nic nie wymagać... Pozostaje Ci tylko zachować zimną krew... Jesteśmy z Tobą :* Quote
Bzikowa Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Bądź twarda , noo :lol: WEEKEND! Ihaaaa :evil_lol: [i z tego tytułu ja sobie jutro zwlekam tyłek z łóżka o 6:30 i jadę biegaaaać na 7:30 z białym...] Dobranoc... Quote
zuzolandia Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 pozdrowionka ;-) jak se juz tak smigasz po dworze to chyba juz zdrowa jestes ? buziaczki dla BALBINKI przesylamy !!!!!!! Quote
agaciaaa Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Sznaucerka-Balbina napisał(a):Może jakby Balbina zaczęła broić to by zrozumieli że pies musi być wybiegany... Chociaż tata z psem wyjść nie może bo Balbina z nim nie chce chodzić i tylko ją na smyczy ciągnie zeby chociaż siknęła... No moja Sara to strasznie wkurzająca jest jak niewybiegana.. zaczepia wszystkich szczeka, żeby sie z nią bawić :cool3: Trzymaj sie Oliwia i nie daj sie, bo masz racje!!! Dobry pomysł z tym weterynarzem, ja tak mame do kilku rzeczy przekonałam, bo mnie nie bardzo chciała słuchać, ale weterynarz to już inna sprawa. Buziaki :calus: Quote
Pianka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Sznaucerka-Balbina napisał(a):Ja już nie mam siły...... Babcia z mamą mi zaczęły wytykać że ja głodzę psa chociaż daje jej tyle ile powinna dostawać...... Zaczełam się z nimi kłócić... Było jeszcze gorzej... Moja mama zaczęła mówić "ona zaraz się rozpłacze...ja już ją znam'... Nie wytrzymałam... wstałam i wyszłam bez słowa... Moja mama i babcia uważają ze Balbina powinna dostawać tyle ile chce... Ja już tego słuchać nie moge.... Dobrze że ciocia i tata stoją po mojej stronie... A teraz razem się śmieją w najlepsze... Nie wytrzymam w tym domu.... Ide na spacer z psem... Papa Moi rodzice to samo, albo gorzej, bo zamiast normalnego jedzenia to wciskają jej słodycze typu czekolada:shake: ja im mówie, ze w kuchni ma miske i jakby była głoda to by zjadła to co dostała. Oni nic nie rozumia i dają jej po kryjomu:shake: Quote
Helga&Ares Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 u mnie na szczęście pies nienawidzi słodyczy... a i tak, ja nie widzę to jest dokarmiany, a to kiełbaska, chlebek...:shake: na szczęście w takich ilościach, że różnicy nie widać w sylwetce. Quote
olifka Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Dziękuje wszystkim :calus: zuzolandia napisał(a):pozdrowionka ;-) jak se juz tak smigasz po dworze to chyba juz zdrowa jestes ? buziaczki dla BALBINKI przesylamy !!!!!!! Jestem chora:placz: Ale ktoś musi wyjść z psem... Wczoraj moja mama udawała jakby nic się nie stało, jakby żadnej kłótni nie było i zachowywała się normalnie.... Ale ja tak nie mogę bo muszę z nią wyjaśnic tę sprawę... Quote
Helga&Ares Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 oj Uparta Oliwka postawi na swoim 8-) zapraszamy na foty Quote
Karolina_Nett Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 an_bzik napisał(a):Karolina_Nett, kojarzymy hodowlę Ahimenes, to jedna z lepszych westuchowych ;) więc myślę, że i trymować potrafią ;) Tylko , ze z tego co wiem, to znajduje się gdzieś na Śląsku ;) no tak i ja tam chodzę (dokładnie salon jest na os. korfantego, czyli bardzo blisko mnie ;)) aj ci rodzice :P u mnie to mama tak przy obiedzie mu pod stołem daje, ale przekonać jej chyba nigdy nie dam rady żeby tak nie robiła. naszczęście słodyczy mu nie daje :eviltong: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Dzień dobry :loveu: Jesteś zuch dziewczyna, poradzisz sobie :) Quote
basia2202 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 SŁONECZNE WITANKOOOO!! :loveu: Są już pierwsze foty maluszków!! :multi: Zapraszamy!! :loveu: Byłyśmy tu :cool3: ja i Zuzola :evil_lol: Quote
olifka Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 [quote name='basia2202']SŁONECZNE WITANKOOOO!! :loveu: Są już pierwsze foty maluszków!! :multi: Zapraszamy!! :loveu: Byłyśmy tu :cool3: ja i Zuzola :evil_lol: Ooo to na maluchy chętnie wpadniemy:cool3: Quote
Recommended Posts