Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eria napisał(a):
ZIMIE MÓWIMY NIE !

My mówimy zimie zdecydowane TAK! :razz: Bzik jak tylko spadnie pierwszy śnieg , cieszy się jak goopi i skacze po nim jak zajączek :loveu:
Chociaż śnieżnym kulkom, racja, mowimy NIE. Po każdym spacerze obowiązkowe płukanko :roll: Najgorsze są te między paluszkami... Nie da się ich ręcznie na spacerze wyjąć a pies przez nie zaczyna kuśtykać i już kilka razy niosłam to 10 kilo do domu... :evil_lol:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eria']wy macie po jednym małym :evil_lol: co ja mam bidna powiedziec:shake: te kulki to jest najgorsza wada zimy chyba:shake: po każdym spacerze, łapska po kolei ,wszystkie 8 , do wiaderka z ciepłą wodą :shake: Kreonowi bardzo te kulki na spacerze przeszkadzają między opuszkami, aż utyka, co chwile postoje na wydłubywanie:shake:
jednym słowem - ZIMIE MÓWIMY NIE !

Oj biedaku:evil_lol: Balbince kuleczki chyba za bardzo nie przeszkadzają na spacerze;) A zimie mówimy NIE!! Nie lubię zimy...

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Czeeść :loveu:

...to jest jeden z wielu plusów wynikających z posiadania krótkowłosego psa - żadnych bryłek lodu w zimie! Najwyżej trzęsące się z zimna kuperki :diabloti:

Bry:loveu:

Ubranko dla Gizmusia:evil_lol:

[quote name='Helga_psiaki']http://i17.tinypic.com/6bldpac.jpg
to moje ulubione zdjęcie :)
Dziękujemy:loveu:

[quote name='an_bzik']My mówimy zimie zdecydowane TAK! :razz: Bzik jak tylko spadnie pierwszy śnieg , cieszy się jak goopi i skacze po nim jak zajączek :loveu:
Chociaż śnieżnym kulkom, racja, mowimy NIE. Po każdym spacerze obowiązkowe płukanko :roll: Najgorsze są te między paluszkami... Nie da się ich ręcznie na spacerze wyjąć a pies przez nie zaczyna kuśtykać i już kilka razy niosłam to 10 kilo do domu... :evil_lol:
Eee tam Balbina zimy nie lubi:cool3: Bo ziiimnnnoo:evil_lol: My to obie zmarźluchy jesteśmy:evil_lol: A dla Biśki chyba bede sie musiała w jakieś ubranko zaopatrzyć bo ostrzyżona to zimno jej bedzie:cool3:

[quote name='agaciaaa']Cześć koteczku, ja chce fotki Biśki po strzyżeniu! :)
Będą jak grzeczni będziecie:evil_lol:

Posted

Dobcia napisał(a):
Bardzo pomysłowe przeszkody:lol:

Ślicznie Balbince w nowej fryzurze:loveu:

Dzisiaj jeszcze był kij od mopa:cool3:

Dziękujemy:loveu:

Helga_psiaki napisał(a):
jak dotąd strzyżony, ale mam w planach kupić tryymer

Biśka też jest strzyżona. Mam ją zamiar wytrymować ale wet mówiła że to trwa ok. 3 godzin i bardzo boli... No i się zastanawiam czy to prawda...

Posted

Oliwia, zmień może weta. :angryy:
Trymowanie absolutnie psa nie boli!
To jest usuwanie MARTWYCH włosów, które bezboleśnie wychodzą. Wystarczy przyzwyczaić psa do stania spokojnie na stoliku (oczywiscie za pomocą dużej ilości żarcia :cool3:) i tyle. I myślę, że shmelzera się krócej trymuje niż 3 godzinki, zależy jeszcze czy jest bardzo zarośnięty. Niektóre psy wręcz lubią "skubanie", psy mojej hodowczyni jak tylko chociażby przestawia się stolik trymerski to patrzą z nadzieją. I naprawdę polecam trymować a nie strzyżenie.. ;) zwłaszcza jak planujecie NDM październikowy :)