Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roszpunka napisał(a):
W sumie mu się nie dziwię, że poważnieje przed obiektywem - wie, jak romantycznie i przystojnie wygląda z poważną miną ;)

Nio i jak się w takim nie zakochać...

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sumie to oglądając zdjęcia swobodnie biegającego Blunia - w dalszym ciągu nie jestem w stanie uwierzyć,że to ON!
To był taki uciekinier,że głowa mała,żeby to ogarnąć!!
Pamiętam jak jednego dnia zwiał z kojca...
Kilka godzin chodziłam za Nim i błagalam,żeby do mnie podszedł!
A On gdzie tam!! W dłuuuuuuuuuugąąąąąąąąąąą!
To był koszmar!
Po przęsłach w kojcach wychodził na samą górę szukając ucieczki - to ŁOBUZ!

Posted

Klaudus__ napisał(a):
W sumie to oglądając zdjęcia swobodnie biegającego Blunia - w dalszym ciągu nie jestem w stanie uwierzyć,że to ON!
To był koszmar!

Klaudus___, on jest też z punktu przetrzymań?

Posted

Klaudus__ napisał(a):
To był koszmar!

I ja nie wierzę, że psiak, którego opisujesz, to TEN SAM;)
Blunio najczęściej nie oddala się ode mnie na metr, a jak już się zapomni, to na nasz rytualny gwizd melodyjki Wlazł kotek na płotek, lub na zawołanie - przybiega jakby Go z procy wystrzelili:cool3:. Ja wtedy kucam, rozkładam ramiona, a On w w nie wpada i się tulimy. Teraz wystarczy, że tak kucnę nic nie mówiąc i już Blunio pędzi na złamanie karku:loveu:
W eleganckich miejscach zachowuje się jak książę - żadnych zbędnych ruchów, sama dostojność.

Blunio jest z punktu przetrzymań z Pszczyny - jak dobrze, że Cioteczki Go uratowały:loveu:

Posted

inga.mm napisał(a):
a ja widzę na fotkach Blunia-melancholika, który myśli jakby pomóc innym

Też tak sądzę, a gdybyś widziała moje zdjęcia / gdyby Blunio przypadkiem się nauczył focić :crazyeye: / - myślimy oba, ale na razie sami walczymy o przetrwanie.

Posted

Dzięki za zaproszenie ....... :)

Poczytałam, obejrzałam masę zdjęć i mogę z czystym sumieniem powiedzieć,
że Pan Blunio to dostojny przystojniak ... a jak uwodzi powłóczystym spojrzeniem :p

... nie dziwię się, że wsiąkłaś :loveu:

Posted

Funky napisał(a):
Piękne zakończenie - a Blusisko do zjedzenia - Lobaria wycałuj go od Ciotki Funky :*:*:*

Dzięki - zrobione :buzi:
Ale to dopiero początek dobrego, nie zakończenie...

Posted

Blunio... sam chyba nie wiesz, ile miałeś w życiu szczęścia...

Lobario masz rację, to dopiero początek dobrego, ale też jednocześnie szczęśliwy koniec najgorszych dni Twojego Przystojniaka z powłóczystym spojrzeniem :)

Posted

Lobaria napisał(a):
I ja nie wierzę, że psiak, którego opisujesz, to TEN SAM;)
Blunio najczęściej nie oddala się ode mnie na metr, a jak już się zapomni, to na nasz rytualny gwizd melodyjki Wlazł kotek na płotek, lub na zawołanie - przybiega jakby Go z procy wystrzelili:cool3:. Ja wtedy kucam, rozkładam ramiona, a On w w nie wpada i się tulimy. Teraz wystarczy, że tak kucnę nic nie mówiąc i już Blunio pędzi na złamanie karku:loveu:
W eleganckich miejscach zachowuje się jak książę - żadnych zbędnych ruchów, sama dostojność.

Blunio jest z punktu przetrzymań z Pszczyny - jak dobrze, że Cioteczki Go uratowały:loveu:

Żeby tak wszystkie psiaki z tego punktu miały tyle szczęścia co ten przystojniak :)

Posted
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

beta ata - pamiętam, jak mówiłaś / gdy przyjechaliście ze słodziakiem /, że Blunio śmiesznie reaguje na szeleczki, gdy chce się jemu założyć. Bez zmian - gdy widzi szeleczki, podnosi prawą łapinkę, a potem nijak nie wie, co robić dalej.
Taki słodki psiak - nieborak.

Posted

:-D On tak w sklepie zoo zastygł :-D Pani spytała: Podniesiesz łapkę? Blunio podnósł, pani wlożyła szelki pod łapkę, ale Blunio nie opuścił, tylko tak zesztywniał, stal jak zamrożony. Chwilke to trwalo, zanim sie rozluźnił i dalo sie przymierzyć... :-)
...Ale tak ogolnie, to szeleczki chyba lubi, bo to przeciez znaczy, że szykuje sie wycieczka..?

Posted

beta ata napisał(a):
:-D On tak w sklepie zoo zastygł :-D Pani spytała: Podniesiesz łapkę? Blunio podnósł, pani wlożyła szelki pod łapkę, ale Blunio nie opuścił, tylko tak zesztywniał, stal jak zamrożony. Chwilke to trwalo, zanim sie rozluźnił i dalo sie przymierzyć... :-)
...Ale tak ogolnie, to szeleczki chyba lubi, bo to przeciez znaczy, że szykuje sie wycieczka..?

Bardzo lubi szeleczki, łapkę prawą chętnie podnosi, ale co z drugą zrobić, to juz zbyt skomplikowana sprawa...

Posted

Roszpunko, Tobie i wszystkim Cioteczkom i Wujkom składam życzenia -
życzę Wam i Waszym najbliższym aby upłynęły miło i zdrowo w ciepłej, rodzinnej atmosferze.
Pierwsza gwiazdka, sianko pod obrusem, łamanie się opłatkiem, 12 pysznych potraw, kolędowanie, prezenty pod choinką, radość z obecności najbliższych - niech to wszystko będzie Waszym udziałem.
Niech szczególna atmosfera tych Świąt otuli Was wszystkich i obdarzy ciepłem, czułością, uśmiechem i miłością.
I bądźmy razem ze wszystkimi psimi bidami - z tymi, które znamy i otaczamy opieką, jak i z tymi anonimowymi, o których wiemy tylko, że gdzieś tam są.
:tree1:

• 2 weeks later...
Posted

Coby nie było podejrzeń, że Blunia do lasu nie zabieram - foty z dzisiaj

jadalne grzyby - gąsówki mgliste - ja znalazłam, ale Blue chętnie się pod nie podczepił..

białe kropki na Bluniu to grad

Posted

Zdrowia, szczęścia, poczucia humoru, ukojenia nerwów, pracy, pieniędzy i wielu udanych adopcji oraz bogatych bazarków,
Życzę wszystkim Przyjaciołom, Zaprzyjaźnionym, Niezaprzyjaźnionym, tym którzy już są z nami i tym którzy z nami będą
Wielkie noworoczne całusy

Ja w łóżku miałam 7-kę zwierzów.