beta ata Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Tylko coś wypadnie, to zaraz czlowieka oskarżą, że Blunia nie podziwia! :-D :-D :-D Piękny jest, przepiekny! :-) I jesienny jest tez pięknie! :-) A szczęsliwy i spokojny też! Ja to od razu widziałam i dlatego Ci go "oddałam" :-) ;-) :-D A w ogóle, to Blunio jest chyba jednym z najbardziej obfoconych psów, ktore znalazły domy... :-) i jestem Ci za to bardzo wdzięczna, bo to jest zawsze taki zastrzyk energii, ta świadomość, że to wszystko ma sens i przynosi efekty... Quote
Lobaria Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Blunio jest chyba jednym z najbardziej obfoconych psów, ktore znalazły domy... Zasługuje na to - jest królewiczem:lol: Black White Quote
Lobaria Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Black and White Początkowo Blunio nie był zachwycony nachalnością kolegi... próbował go olewać ;) Quote
Lobaria Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Black and White cd i malec go naśladował gdy się trochę poznali... to już zaczęli się bawić Quote
Lobaria Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Black and White cd a potem zgodnie czekali na wpuszczenie do domku:loveu: Quote
Roszpunka Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Wspaniałe, kontrastowe towarzystwo :) Czyżby zawitał do Was drugi psiak? Quote
Lobaria Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Roszpunka napisał(a):Wspaniałe, kontrastowe towarzystwo :) Czyżby zawitał do Was drugi psiak? Nie, White to sąsiad gospodarstwa agroturystycznego, w którym z Bluniem przez parę dni mieszkałam. Quote
Roszpunka Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Szkoda, chłopakom bardzo do twarzy razem ;) Quote
Lobaria Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Roszpunka napisał(a):Szkoda, chłopakom bardzo do twarzy razem ;) Ten White szczeniorek jest do wydania, ale nie mogę wziąć drugiego psiaka przy mojej wyjazdowej pracy. Ciągle w hotelach. Teraz jesteśmy z Bluniem w czterogwiazdkowym hotelu i chłopak zachowuje się stosownie do elegancji wnętrz i rangi miejsca. Panie recepcjonistki zachwycone Bluniem. Jak uda mnie się zrobić fotki w tych zacnych wnętrzach, to wstawię. Quote
beta ata Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Blunio z czterogwiazdkowym hotelu! Koniecznie wstaw zdjęcia! :-) :-) A temu białaskowi trzeba pomóc w znalezieniu domu? Czy ludzie sobie poradzą? Quote
Lobaria Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Myślę, ze dadzą radę. Ahmed / tak ma na imię szczylko / nie jest tak na siłę wypychany do nowego domu. Dbają tam o niego. Ci ludzie to właściciele firmy produkującej smaczną gastronomię / stąd psiak dobrze wygląda :razz:/. Quote
Lobaria Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Co tam czterogwiazdkowy hotel;) Wolimy pławić się w luksusach natury:p Quote
Lobaria Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Ale Wam zawracam głowę;) Dziś po raz pierwszy miałam w łapci grzebień i nożyczki. Rewelacyjne zachowanie Blunia:p Grzebyszek stary, odziedziczony po Niuni Primie nie wywołał u Blunia strachu. Powąchał i zaakceptował. Ładnie podawał główkę, uszka, grzbiecik, doopinkę, ogonek, kufę, piersi itd do delikatnego czesania. Nie musiałam przekupywać przygotowanymi łapówkami:lol:. Potem nawet pozwolił słabiznę delikatnie wyczesać. Nożyczki... też nie reagował strachem. Delikatnie wycięłam ciut kłaczków na łapciach, które potem wycałowałam - tzn łapcie wycałowałam, nie ścięte kłaczki:p Na koniec dostał wszystkie łapówki. Celowo zwlekałam z fryzjerskimi zabiegami, chciałam, aby najpierw nabrał do mnie ciut zaufania. Chyba się udało:p Co zauważyłam - był bardzo zainteresowany utraconą własnością - wąchał co chwilę kupkę kłaczków, jakby chciał się pożegnać z nimi. Miałam wcześniej jednego pieska / wspomnianego wcześniej zwycięzcę wystawy - spaniela Draba / i dwie sunie / Niunię Primę i Niunię Secundę /. Sunie nie interesowały się wyciętymi kłaczkami. Drab i Blunio tak. Wniosek - faceci jednak bardziej od nas przejmują się tym, co tracą:evil_lol: Quote
beta ata Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 :-D ;-) To pokaż, jaki teraz jeszcze piekniejszy jest! :-) Czy ja dobrze widze? Rzepak kwitnie? Hm, w pierwszej chwili myślałam, że cos z moja glową znów sie dzieje :-) (ostatnio mocno bolała, podejrzewałam, że poniosła uszczerbek) , ale olśnilo mnie, że to przeciez pewnie na zielony nawóz... Może pani biolog objaśni laikom... ;-) Quote
Lobaria Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Oj, nie tak szybko zdjęcia Blunia po fryzjerze -amatorze;) To żółte to nie rzepak, a gorczyca - kwitnienie drugie, poplonowe. Niektórzy pszczelarze wykorzystują i twierdzą, że jest z kwiatów duży pyłkowy pożytek. Quote
Roszpunka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Lobaria napisał(a):Oj, nie tak szybko zdjęcia Blunia po fryzjerze -amatorze;) To żółte to nie rzepak, a gorczyca - kwitnienie drugie, poplonowe. Niektórzy pszczelarze wykorzystują i twierdzą, że jest z kwiatów duży pyłkowy pożytek. Znajomy pszczelarz co roku zbiera jesienny miód właśnie z poplonów i długo kwitnących roślin. Tegoroczny miodek - poezja :sabber::loveu: Swoją drogą, jako sekretarka Klaudus_ poproś może o zmianę tytułu wątku - Blunio szczęśliwy u Ciebie a w subskrypcjach u mnie straszy ;) Quote
inga.mm Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Wpadam do Blunia na zaproszenie Lobarii. Quote
Klaudus__ Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Dobrze - zaraz zmienię tytuł :Cool!: Zapraszam do Nestora Nestor... http://www.dogomania.pl/threads/217974-Amstaffowaty-Nestor-pilnie-szuka-dt-ds.Nie-chce-marzn%C4%85%C4%87-w-schroniskowej-budzie...?p=18032886#post18032886 Quote
Klaudus__ Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="4"]Zapraszam na świąteczny bazareczek - cegielkowy http://www.dogomania.pl/threads/217989-Zakup-cegielkowe-%C5%9Bwi%C4%85teczne-cude%C5%84ka-dla-potrzebuj%C4%85cych-psiak%C3%B3w-i-kociak%C3%B3w-do-18.12.?p=18034723#post18034723[/FONT] Quote
inga.mm Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 przepraszam, ale potrzebuję pomocy, przerasta mnie to kolejna moja sieropsinka Dziadek do domu opieki, Fuga do schronu? POMOCY!!!! Quote
Lobaria Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Po obejrzeniu reportażu TVN UWAGA http://uwaga.tvn.pl/53603,wideo,308809,schronisko_czy_psi_cmentarz,schronisko_czy_psi_cmentarz,reportaz.html musżę odreagować i wstawiam następne zdjęcia leśnego Blunia - grzybiarza. Quote
Lobaria Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Roszpunka napisał(a):Blunio piękny i taki dostojny :) Widziałam zdjęcie Twojej avatarkowej suni... jest cudna. A Blunio rzeczywiście dostojny i taki melancholijny... Próbuję go sfocić radosnego, ale jak wyciągam aparat, to robi się poważny. A trudno Go focić, bo rzadko oddala się ode mnie na odległość umożliwiającą zrobienie zdjęcia. A jak proszę, aby został na miejscu, gdy próbuję zrobić fotę, to wyczuwa bluessa:diabloti: i pozuje... Imię zostało nadane bezbłędnie:lol: Quote
Roszpunka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 W sumie mu się nie dziwię, że poważnieje przed obiektywem - wie, jak romantycznie i przystojnie wygląda z poważną miną ;) Quote
Recommended Posts