Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko coś wypadnie, to zaraz czlowieka oskarżą, że Blunia nie podziwia! :-D :-D :-D
Piękny jest, przepiekny! :-) I jesienny jest tez pięknie! :-)
A szczęsliwy i spokojny też! Ja to od razu widziałam i dlatego Ci go "oddałam" :-) ;-) :-D

A w ogóle, to Blunio jest chyba jednym z najbardziej obfoconych psów, ktore znalazły domy... :-) i jestem Ci za to bardzo wdzięczna, bo to jest zawsze taki zastrzyk energii, ta świadomość, że to wszystko ma sens i przynosi efekty...

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Roszpunka napisał(a):
Wspaniałe, kontrastowe towarzystwo :) Czyżby zawitał do Was drugi psiak?

Nie, White to sąsiad gospodarstwa agroturystycznego, w którym z Bluniem przez parę dni mieszkałam.

Posted

Roszpunka napisał(a):
Szkoda, chłopakom bardzo do twarzy razem ;)

Ten White szczeniorek jest do wydania, ale nie mogę wziąć drugiego psiaka przy mojej wyjazdowej pracy. Ciągle w hotelach.
Teraz jesteśmy z Bluniem w czterogwiazdkowym hotelu i chłopak zachowuje się stosownie do elegancji wnętrz i rangi miejsca. Panie recepcjonistki zachwycone Bluniem.
Jak uda mnie się zrobić fotki w tych zacnych wnętrzach, to wstawię.

Posted

Myślę, ze dadzą radę. Ahmed / tak ma na imię szczylko / nie jest tak na siłę wypychany do nowego domu. Dbają tam o niego. Ci ludzie to właściciele firmy produkującej smaczną gastronomię / stąd psiak dobrze wygląda :razz:/.

Posted

Ale Wam zawracam głowę;)
Dziś po raz pierwszy miałam w łapci grzebień i nożyczki. Rewelacyjne zachowanie Blunia:p
Grzebyszek stary, odziedziczony po Niuni Primie nie wywołał u Blunia strachu. Powąchał i zaakceptował. Ładnie podawał główkę, uszka, grzbiecik, doopinkę, ogonek, kufę, piersi itd do delikatnego czesania. Nie musiałam przekupywać przygotowanymi łapówkami:lol:. Potem nawet pozwolił słabiznę delikatnie wyczesać.
Nożyczki... też nie reagował strachem. Delikatnie wycięłam ciut kłaczków na łapciach, które potem wycałowałam - tzn łapcie wycałowałam, nie ścięte kłaczki:p
Na koniec dostał wszystkie łapówki.
Celowo zwlekałam z fryzjerskimi zabiegami, chciałam, aby najpierw nabrał do mnie ciut zaufania.
Chyba się udało:p
Co zauważyłam - był bardzo zainteresowany utraconą własnością - wąchał co chwilę kupkę kłaczków, jakby chciał się pożegnać z nimi. Miałam wcześniej jednego pieska / wspomnianego wcześniej zwycięzcę wystawy - spaniela Draba / i dwie sunie / Niunię Primę i Niunię Secundę /. Sunie nie interesowały się wyciętymi kłaczkami. Drab i Blunio tak.
Wniosek - faceci jednak bardziej od nas przejmują się tym, co tracą:evil_lol:

Posted

:-D ;-)
To pokaż, jaki teraz jeszcze piekniejszy jest! :-)

Czy ja dobrze widze? Rzepak kwitnie? Hm, w pierwszej chwili myślałam, że cos z moja glową znów sie dzieje :-) (ostatnio mocno bolała, podejrzewałam, że poniosła uszczerbek) , ale olśnilo mnie, że to przeciez pewnie na zielony nawóz... Może pani biolog objaśni laikom... ;-)

Posted

Oj, nie tak szybko zdjęcia Blunia po fryzjerze -amatorze;)
To żółte to nie rzepak, a gorczyca - kwitnienie drugie, poplonowe. Niektórzy pszczelarze
wykorzystują i twierdzą, że jest z kwiatów duży pyłkowy pożytek.

Posted

Lobaria napisał(a):
Oj, nie tak szybko zdjęcia Blunia po fryzjerze -amatorze;)
To żółte to nie rzepak, a gorczyca - kwitnienie drugie, poplonowe. Niektórzy pszczelarze
wykorzystują i twierdzą, że jest z kwiatów duży pyłkowy pożytek.

Znajomy pszczelarz co roku zbiera jesienny miód właśnie z poplonów i długo kwitnących roślin. Tegoroczny miodek - poezja :sabber::loveu:

Swoją drogą, jako sekretarka Klaudus_ poproś może o zmianę tytułu wątku - Blunio szczęśliwy u Ciebie a w subskrypcjach u mnie straszy ;)

Posted

Roszpunka napisał(a):
Blunio piękny i taki dostojny :)

Widziałam zdjęcie Twojej avatarkowej suni... jest cudna.
A Blunio rzeczywiście dostojny i taki melancholijny...
Próbuję go sfocić radosnego, ale jak wyciągam aparat, to robi się poważny. A trudno Go focić, bo rzadko oddala się ode mnie na odległość umożliwiającą zrobienie zdjęcia. A jak proszę, aby został na miejscu, gdy próbuję zrobić fotę, to wyczuwa bluessa:diabloti: i pozuje...
Imię zostało nadane bezbłędnie:lol: