beataczl Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 przepiekne jesienne fotki Blunia :loveu: szczegolnie te z grzybobrania :smile: no to masz pomagiera ;) Quote
beta ata Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 E, no, Lobaria , nie obrażaj sie, przecież żartowałam z tym zmuszaniem, wszyscy wiedzą, że bylo odwrotnie ;-) :-D Quote
Roszpunka Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Warto zmienić tytuł :) A piękne, jesienne fotki Blunia można wstawić tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/215788-Jesienne-krajobrazy-ze-Zwierzakiem-na-czele-bazarek-zdj%C4%99ciowy-dla-Azy-i-Barta-do25.10 Quote
Lobaria Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 przepiekne jesienne fotki Blunia :loveu: szczegolnie te z grzybobrania :smile: no to masz pomagiera ;-) Pomagier ciut się leni w poszukiwaniu grzybów, ale wspaniałomyślnie wybaczam:lol: E, no, Lobaria , nie obrażaj sie, przecież żartowałam z tym zmuszaniem, wszyscy wiedzą, że bylo odwrotnie Było, było, sama pisałam na forum grzybowym, aby trzymali kciuki za WAS, a nie za Blunia:evil_lol: Do 3 razy sztuka, jak mówią. Jeśli dom tymczasowy uzna, że nadaję się na opiekunkę dla tego nieprzeciętnego słodziaka https://picasaweb.google.com/108252648179427159760/BLUES?authkey=Gv1sRgCP6U687F7L-jYA# to niebawem będę go uczyć tropienia borowików ceglastoporych ;) Trzymajcie kciuki za dom tymczasowy :p PLLLLIZZZZ :) Warto zmienić tytuł :smile: A piękne, jesienne fotki Blunia można wstawić tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/2157...-Barta-do25.10 Tytuł rzeczywiście już przestarzały. Nie mam czasu za bardzo na zabawę ze zdjęciami na dogo - ledwo wyrabiam / ostatnio nie / na moim forum grzybowym - czują się tam zaniedbywani, ale dzięki za link. Quote
Lobaria Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Blunio ma na dziś frapujące zajęcie:p Niech się cieszy, bo jak się dowie, że Tuptusia z Niego czas już zrobić, to chyba nie będzie zbytnio uszczęśliwiony :evil_lol: Quote
beta ata Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Nie wiem czy to tylko moja skleroza czy ogólny brak rozumu, ale nie wiem, co to znaczy "zrobić Tuptusia". ?? Yyy, chodzi o to, że ma takie długie kudełki np. na łapkach i trza mu skrócić? :-) A kosteczka wygląda smakowicie, dla Blunia oczywiście :-) Quote
Lobaria Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='beta ata']Nie wiem czy to tylko moja skleroza czy ogólny brak rozumu, ale nie wiem, co to znaczy "zrobić Tuptusia". ?? Yyy, chodzi o to, że ma takie długie kudełki np. na łapkach i trza mu skrócić? :-) A kosteczka wygląda smakowicie, dla Blunia oczywiście :-) A jak się te kudełki skróci i wytnie nadmiar od spodu, to psiak wtedy głośniej tupta po podłodze. To określenie zrobić Tupusia funkcjonowało w moim domu rodzinnym, gdy mieliśmy spaniela - Drab Przymorskie Lasy / na marginesie - zwycięzca w klasie otwartej a potem porównania, czyli zwycięzca Wystawy w Sopocie /. Drab ciężko przeżywał cięcie, obie Niunie ciut lepiej, zobaczymy, jak Blunio. Czytałam w wątku, że nie był zachwycony podobnymi zabiegami. Już mam tremę. Quote
beta ata Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 On nie lubił obcinania pazurków, natomiast czesanie i podcinanie znosił nieżle. Ja czesząc go i robiąc takie zabiegi dużo i czule "nawijałam" :-) do niego. Miękkim, ciepłym glosem zachwalałam, że dobry z niego piesek, kochany i miły itd :-) Najpierw tylko glaskanie i mizianko, potem daj mu grzebien do powachania, nawijaj i pogłaszcz go gładką strona grzebienia, potem delikatnie powoli poczesz go , potem troche konkretniej... U mnie tym sposobem "obrabiałam" wszystkie psiaki i stała kolejka do czesania i czyszczenia uszu :-) :-) Z tego trzeba zrobic przyjemność, a nie obowiązek, wtedy powinno być dobrze. No, ale jesli chodzi o pazurki, to do tego nie doszłam, to juz osiągniesz TY :-) Quote
Onaa Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Ja czesząc lub obcinając mojego kudłaczka muszę za nim gonić, zabiegów pielęgnacyjnych nie lubi i już :). Quote
Lobaria Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Myślę,że dzięki czułości i łapówkom ze strzyżeniem damy sobie radę, ale obcinania pazurów nie podjęłam się u żadnego mojego psiaka, zostawiając tą czynność wetom. A u Blunia parę pazurków ma biały kolor:-o Quote
beta ata Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Fakt, zakudłacił sie , wąchacz mały :-) Trza przyciąć, byle nie za krótko, żeby nie zmarzł, bo zima idzie... ;-) Quote
Lobaria Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 beta ata napisał(a):Fakt, zakudłacił sie , wąchacz mały :-) Trza przyciąć, byle nie za krótko, żeby nie zmarzł, bo zima idzie... ;-) A on do tego taki delikatniutki. Dużo nie będę przycinać, głównie łapcie. Żebym go tylko na spaniela;) nie zrobiła bo mam doświadczenie w przygotowywaniu Draba na wystawę:lol: Quote
__Lara Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Lobaria napisał(a):Myślę,że dzięki czułości i łapówkom ze strzyżeniem damy sobie radę, ale obcinania pazurów nie podjęłam się u żadnego mojego psiaka, zostawiając tą czynność wetom. A u Blunia parę pazurków ma biały kolor:-o Część pazurków jest biała, część czarna? :D jak moja Megi :D i w sumie mój krolik :P Piękny jest,naprawdę, musi robić furorę na spacerach :) Najlepiej to obcinać psa i zaciekawić go czymś przy okazji - np. moja sunia wtedy wzorowo leży i się nie rusza jak ma przed sobą w klatce chomiczkę :D Quote
Lobaria Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Blunio jeszcze czeka na strzyżonko, a ja na wenę do tej powinności;) Tymczasem foty Blunia z wczorajszego udanego grzybobrania / RYDZE:loveu:/ Quote
Lobaria Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 jeszcze zdjątko Parenaście Blunia z kumplem zdjęć w kolejce... Czasu brak Quote
Lobaria Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 __Lara napisał(a):Część pazurków jest biała, część czarna? :D jak moja Megi :D i w sumie mój krolik :P Piękny jest,naprawdę, musi robić furorę na spacerach :) Najlepiej to obcinać psa i zaciekawić go czymś przy okazji - np. moja sunia wtedy wzorowo leży i się nie rusza jak ma przed sobą w klatce chomiczkę :D Skąd ja wezmę chomiczkę;) Albo innego stwora:placz: Bluno ma mnie na wyłączność:p A...Blunio reaguje na muchy kłapaniem paszczolca:diabloti: Zakładam hodowlę owocówek:lol: Quote
beta ata Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Na pierwszej focie wyglada wprost posągowo :-) Quote
Lobaria Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 [quote name='beta ata']Na pierwszej focie wyglada wprost posągowo :-) on jest tak cudny, że fotki robią się same... Quote
Lobaria Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Jestem tak wdzięczna losowi, że się z Bluniem odnaleźliśmy:loveu: Tak bym chciała, aby on pisał to samo... Myślę, że jednak tak też czuje - widać to po jego zachowaniu. Nabrał pewności siebie i w jego oczętach już gości spokój, taka pewność, że nic złego już się nie stanie... Quote
Lobaria Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Rozumiem, ze święto, że inne psiaki w potrzebie... Ale ZERO reakcji na jesienne zdjęcia Blunia... Quote
Roszpunka Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Jakie ZERO, no co Ty Cioteczko ! Patrzę i podziwiam chłopaczka leśno - grzybowego i tak sobie myślę, że jesteście dla siebie stworzeni :) Quote
Lobaria Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Nio, jesteśmy ze sobą szczęśliwi... Dzięki za odpowiedź. Oby wszystkie nasze psiątka znalazły swój dom. Quote
Roszpunka Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Tak sobie myślę, że na każdego psiaka powinien czekać jego człowiek... I to jeszcze zanim szczylek przyjdzie na świat. A Blunio - jest szczęśliwy i wcale tego nie ukrywa ;) Quote
Recommended Posts