Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepiekne jesienne fotki Blunia :loveu: szczegolnie te z grzybobrania :smile: no to masz pomagiera ;-)

Pomagier ciut się leni w poszukiwaniu grzybów, ale wspaniałomyślnie wybaczam:lol:

E, no, Lobaria , nie obrażaj sie, przecież żartowałam z tym zmuszaniem, wszyscy wiedzą, że bylo odwrotnie

Było, było, sama pisałam na forum grzybowym, aby trzymali kciuki za WAS, a nie za Blunia:evil_lol:

Do 3 razy sztuka, jak mówią. Jeśli dom tymczasowy uzna, że nadaję się na opiekunkę dla tego nieprzeciętnego słodziaka
https://picasaweb.google.com/108252648179427159760/BLUES?authkey=Gv1sRgCP6U687F7L-jYA#
to niebawem będę go uczyć tropienia borowików ceglastoporych ;)
Trzymajcie kciuki za dom tymczasowy :p PLLLLIZZZZ :)

Warto zmienić tytuł :smile:
A piękne, jesienne fotki Blunia można wstawić tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/2157...-Barta-do25.10

Tytuł rzeczywiście już przestarzały. Nie mam czasu za bardzo na zabawę ze zdjęciami na dogo - ledwo wyrabiam / ostatnio nie / na moim forum grzybowym - czują się tam zaniedbywani, ale dzięki za link.

Posted

Blunio ma na dziś frapujące zajęcie:p

Niech się cieszy, bo jak się dowie, że Tuptusia z Niego czas już zrobić, to chyba nie będzie zbytnio uszczęśliwiony :evil_lol:

Posted

Nie wiem czy to tylko moja skleroza czy ogólny brak rozumu, ale nie wiem, co to znaczy "zrobić Tuptusia". ?? Yyy, chodzi o to, że ma takie długie kudełki np. na łapkach i trza mu skrócić? :-)
A kosteczka wygląda smakowicie, dla Blunia oczywiście :-)

Posted

[quote name='beta ata']Nie wiem czy to tylko moja skleroza czy ogólny brak rozumu, ale nie wiem, co to znaczy "zrobić Tuptusia". ?? Yyy, chodzi o to, że ma takie długie kudełki np. na łapkach i trza mu skrócić? :-)
A kosteczka wygląda smakowicie, dla Blunia oczywiście :-)

A jak się te kudełki skróci i wytnie nadmiar od spodu, to psiak wtedy głośniej tupta po podłodze. To określenie zrobić Tupusia funkcjonowało w moim domu rodzinnym, gdy mieliśmy spaniela - Drab Przymorskie Lasy / na marginesie - zwycięzca w klasie otwartej a potem porównania, czyli zwycięzca Wystawy w Sopocie /.
Drab ciężko przeżywał cięcie, obie Niunie ciut lepiej, zobaczymy, jak Blunio. Czytałam w wątku, że nie był zachwycony podobnymi zabiegami. Już mam tremę.

Posted

On nie lubił obcinania pazurków, natomiast czesanie i podcinanie znosił nieżle. Ja czesząc go i robiąc takie zabiegi dużo i czule "nawijałam" :-) do niego. Miękkim, ciepłym glosem zachwalałam, że dobry z niego piesek, kochany i miły itd :-) Najpierw tylko glaskanie i mizianko, potem daj mu grzebien do powachania, nawijaj i pogłaszcz go gładką strona grzebienia, potem delikatnie powoli poczesz go , potem troche konkretniej... U mnie tym sposobem "obrabiałam" wszystkie psiaki i stała kolejka do czesania i czyszczenia uszu :-) :-) Z tego trzeba zrobic przyjemność, a nie obowiązek, wtedy powinno być dobrze. No, ale jesli chodzi o pazurki, to do tego nie doszłam, to juz osiągniesz TY :-)

Posted

Myślę,że dzięki czułości i łapówkom ze strzyżeniem damy sobie radę, ale obcinania pazurów nie podjęłam się u żadnego mojego psiaka, zostawiając tą czynność wetom.
A u Blunia parę pazurków ma biały kolor:-o

Posted

beta ata napisał(a):
Fakt, zakudłacił sie , wąchacz mały :-) Trza przyciąć, byle nie za krótko, żeby nie zmarzł, bo zima idzie... ;-)

A on do tego taki delikatniutki. Dużo nie będę przycinać, głównie łapcie.
Żebym go tylko na spaniela;) nie zrobiła bo mam doświadczenie w przygotowywaniu Draba na wystawę:lol:

Posted

Lobaria napisał(a):
Myślę,że dzięki czułości i łapówkom ze strzyżeniem damy sobie radę, ale obcinania pazurów nie podjęłam się u żadnego mojego psiaka, zostawiając tą czynność wetom.
A u Blunia parę pazurków ma biały kolor:-o

Część pazurków jest biała, część czarna? :D jak moja Megi :D i w sumie mój krolik :P

Piękny jest,naprawdę, musi robić furorę na spacerach :)

Najlepiej to obcinać psa i zaciekawić go czymś przy okazji - np. moja sunia wtedy wzorowo leży i się nie rusza jak ma przed sobą w klatce chomiczkę :D

Posted

__Lara napisał(a):
Część pazurków jest biała, część czarna? :D jak moja Megi :D i w sumie mój krolik :P

Piękny jest,naprawdę, musi robić furorę na spacerach :)

Najlepiej to obcinać psa i zaciekawić go czymś przy okazji - np. moja sunia wtedy wzorowo leży i się nie rusza jak ma przed sobą w klatce chomiczkę :D

Skąd ja wezmę chomiczkę;)
Albo innego stwora:placz:
Bluno ma mnie na wyłączność:p
A...Blunio reaguje na muchy kłapaniem paszczolca:diabloti:
Zakładam hodowlę owocówek:lol:

Posted

Jestem tak wdzięczna losowi, że się z Bluniem odnaleźliśmy:loveu:

Tak bym chciała, aby on pisał to samo...
Myślę, że jednak tak też czuje - widać to po jego zachowaniu. Nabrał pewności siebie i w jego oczętach już gości spokój, taka pewność, że nic złego już się nie stanie...