Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

beta ata napisał(a):
Co taka cisza u Blunia, lobario ? :-) Gdzie nowe zdjęcia? No, nie wierzę, że do lasu z Bluńciem nie chodzisz ! :-)

Cisza, bo pracujemy ciężko, aby zarobić pieniążki za transport Blunia i inne psiaki w potrzebie, strasznie wkurza niemoc, gdy wszystko się przeciąga.
Nie byliśmy w lesie od ubiegłej soboty, ale wczoraj przeszliśmy się wokół kępińskiego stawu - był to dla Blunia dzień pełen wrażeń. Chętnie chłeptał wodę ze stawu i wchodził w mokre :cool3: / woda jest czyściutka, to raj dla wędkarzy /

W pewnym momencie jednak przegiął i zaliczył nieplanowaną kąpiel:roll::roll::roll:
Fotki słabe, bo Blunio BARDZO SZYBKO chciał się wydostać na suchy ląd :lol:

cdn

Posted

Potem był już ostrożny w podchodzeniu do mokrego

Pod koniec spaceru zobaczył kolegę, który chyba przypomniał Mu towarzysza, którego nie za bardzo lubił

Reakcja była natychmiastowa - sprint tak szybki, że nie zdążyłam tego sfotografować - następna fota już z chyba niezbyt przyjaznej dyskusji obu panów...

Obie z panią Fafika uspokoiłyśmy towarzystwo na tyle, że potem Fafik puścił oko do Blunia ;)

Posted

beta ata napisał(a):
Biedna czarna jagódka się skąpała ;-) :-)
Myślisz, że on Rufiego zobaczył w tym Fafiku? :mad: :evil_lol:

Tak pomyślałam, jak tylko Blunio pomknął do niego szczekuląc niezbyt przyjaźnie.

Posted

Cioteczki, wcale się nie dziwię, że zakochałyście się w Bluniu - jego NIE MOŻNA nie kochać. :loveu:
Nie dosyć, że słodziak, to jeszcze mądrulki bardzo:smile:
Sobotni spacer po lesie był smutny po wieściach o Gacusiu
http://www.dogomania.pl/threads/215438-Kilkumiesi%C4%99czny-wyg%C5%82odzony-i-katowany-Gacu%C5%9B
i Blunio chyba wyczuł mój nastrój

Podgrzybkami też nie był zainteresowany

ale pochwalił się swą puszystą litą

Posted

Nie martwcie się już, Gacusiowi teraz bedzie juz tylko lepiej przecież. Jeszcze bedzie taki zadowolony jak ta czarna jagódka :-) Oj, nie lubię patrzeć na smutnego Blunia... ;-)

Posted

[quote name='beta ata']Nie martwcie się już, Gacusiowi teraz bedzie juz tylko lepiej przecież. Jeszcze bedzie taki zadowolony jak ta czarna jagódka :-) Oj, nie lubię patrzeć na smutnego Blunia... ;-)[/QUOTE]

TERAZ wiemy, że już lepiej ale jeszcze Pesteczka i Miśka, u której ostatnio bardzo złe wieści, i Duszek, który bez wspomagania nie siuśka, i tyle innych bid.

Jeszcze o Bluniu - kiedyś sypiał na kołdrze w nogach, teraz pcha pysio lub doopinkę na poduszkę - jeszcze nie wyczaiłam co powoduje, że przy mojej głowie raz to a innym razem to drugie. Może psiut przypomniał się czas embrionalny i myli pragębę z paszczą właściwą...;)

Posted

Blunio jest coraz wspanialszy, pieszczoch z Niego nieprawdopodobny:loveu:
Nie chce darować żadnemu psiakowi - gdy tylko jakikolwiek / nawet duży / znajdzie się z zasięgu wzroku - wyrywa się do niego szczekuląc wojowniczo:mad:, ale już potrafi zrezygnować z pogoni na moje zdecydowane zawołanie. Do facetów nadal jest nieufny, ale już nie ucieka, tylko chowa się za nogami pańci.
Gdy widzi, że zakładam terenowe buty i biorę plecaczek - szaleje z radości bo wie, że oznacza to spacer po lesie. Ze spaceru sobotniego nie był zbyt zadowolony, ponieważ w lesie dopadł nas deszcz - na zdjęciach widać, jaki był nieszczęśliwy z prysznica:placz:

Zdjęcia z niedzieli wkrótce.

Posted

[quote name='BUDRYSEK']mokra kaczka :)

W niedzielę nie padało, a uruchomienie spłuczki w leśnym kibelku się nie udało;)

Udało się natomiast grzybobranie

Więcej fotek niebawem