beta ata Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 OK. Spróbuję to jakoś wszystko ogarnąć myślą :-) Zobacze, ile i jakie mam rzeczy, dowiem sie u znajomych. Cóż, to wszystko oczywiście chwilę potrwa, ale mam nadzieję, że jeśli dobrze sie to zorganizuje, to uzbiera sie na kastracje, bo to najważniejsze, żeby chłopcy byli gotowi do adopcji jak najszybciej. Kto zrobi banerek? Quote
beta ata Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Bluesio bardzo prosi o wpłaty na kastrację i szczepienia. Wczoraj kupiłam dla chlopaków tabletki na odrobaczenie, takie "lepsze", po 9 zł szt. , bo te tansze działają słabo, wiadomo. Quote
zuzlikowa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 beta ata napisał(a):Bluesio bardzo prosi o wpłaty na kastrację i szczepienia. Wczoraj kupiłam dla chlopaków tabletki na odrobaczenie, takie "lepsze", po 9 zł szt. , bo te tansze działają słabo, wiadomo. Przypominam maluszka... i Rudaska także. Quote
beta ata Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Chłopcy wczoraj byli u psiego fryzjera!! :-) :-) Przemiła pani, właścicielka salonu psiej piękności "Animals" przy ul. Wiejskiej 4a w Jeleniej Górze ostrzygła Bluesa i Rufusa za darmo :-) :-) Bardzo jej dziękuję za tę pracę, za serce i cierpliwość do chłopaków. W czwartek chlopaki bedą miały zdjęcia. Tekst do ogloszeń muszę poprawić, uwzględnić wyjaśnienie podstrzyżyn :-) Quote
zuzlikowa Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 beta ata napisał(a):Chłopcy wczoraj byli u psiego fryzjera!! :-) :-) Przemiła pani, właścicielka salonu psiej piękności "Animals" przy ul. Wiejskiej 4a w Jeleniej Górze ostrzygła Bluesa i Rufusa za darmo :-) :-) Bardzo jej dziękuję za tę pracę, za serce i cierpliwość do chłopaków. W czwartek chlopaki bedą miały zdjęcia. Tekst do ogloszeń muszę poprawić, uwzględnić wyjaśnienie podstrzyżyn :-) ...i ja dziekuję, że ktoś poprawił to co ja u Rudaska bardzooooooo spaprałam mimo dobrych chęci (ale jak widać nie zawsze one wystarczą)... Nie mogę się doczekać by uwidzieć teraz przepiękne psiury! A Rudaskowi teraz- latem będzie znacznie lepiej bez tej masy futerka. Piękne je ma, ale jednak ogrom jego bardzo go grzał. Jak cudnie będzie wyglądać teraz ten wyrazisty pych z niesamowicie stawianymi uszkami ... Ojej... i napisałam u Czarnuszka o Rudasku... ale jakoś los tych dwóch psiaczków splótł się, więc przepraszam za pomyłkę. Quote
BUDRYSEK Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Dziadzius pilnie potrzebuje pomocy! http://www.dogomania.pl/threads/2099...4#post17113574 Quote
BUDRYSEK Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 13 lat i rak...czy jest sens dalej zyc? http://www.dogomania.pl/threads/2099...6#post17114176 Quote
beta ata Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 BLUES - aktualne zdjęcia https://picasaweb.google.com/114572754622843497114/26Cze2011BLUES?authkey=Gv1sRgCJ_ngar2rvDZ7gE dla zainteresowanych także RUFUSA https://picasaweb.google.com/114572754622843497114/26Cze2011RUFUS?authkey=Gv1sRgCM_4r_Wh_Ir6UA Quote
beta ata Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Bluesik i róże :-) :-) http://www.youtube.com/watch?v=O49ZqyavKYM Quote
BUDRYSEK Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 beta ata napisał(a):Bluesik i róże :-) :-) http://www.youtube.com/watch?v=O49ZqyavKYM pozuje jak model :) Quote
azalia Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Śliczny chłopaczek z niego,ogonek chodzi bez przerwy. Quote
beta ata Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Kochani, przepraszam, że sie nie pojawiałam, czułam sie kiepsko i wystarczalo mi siły tylko na podstawowe czynności, tak miewam czasem, nic nie poradzę. U psiaków wszystko w porządku, tzn. bez zmian :-) łobuzy małe dalej sie nie lubią, nie bija tylko dlatego, że im nie pozwalam :-) a z moimi sukami wymieniaja czulości :-) Wieczorem napiszę, teraz muszę robić coś innego. Quote
Onaa Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Dostałam dzisiaj zapytanie o pieska, z ogłoszenia z końca maja :roll:. Pani pyta jakiej wielkości - ile waży piesek, i czy nadaje się do dzieci. Mnie się wydaje że on waży ok. 15kg i do małych dzieci to raczej, może dla takich w wieku i powyżej 7-8 lat. Ale to już Wy się musicie wypowiedzieć na ten temat, ja psiaka nie znam. Quote
beta ata Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Przepraszam za przedłużona nieobecność. Nie mogłam pisać. Tekst wpiszę dzisiaj, ale troche później, bo teraz musze zrobić to i owo. Blues jest malutki! Waży jakies 6-7 kg, jest szczuplutki, chociaz juz troszke nabrał ciałka, to może z pół kilo mu przybyło... :-) Do dzieci to raczej nie bardzo sie nadaje, on jest bardzo spokojny, bawi sie mało i delikatnie, dzieci by go raczej niepokoiły. To raczej piesek dla dojrzałych spokojnych, czułych ludzi... Może dla starszej pani, która bedzie przytulac i rozpieszczać, może dla dwojga emerytów... On nie lubi zostawać sam, najlepiej, żeby był z kimś, kto nie będzie sie z nim często rozstawał... Jeśli dzieci, to tylko takie starsze i spokojne, które nie oczekują, że pies będzie z nimi szalał w zabawie. Quote
Onaa Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 To on faktycznie jest drobinka, ja myślałam że waży ok. 15 kg. A ile mierzy sobie w kłębie, mogłabyś go zmierzyć beta ata ? Quote
beta ata Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/2103...%85cego-psiaka Quote
beta ata Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Tekst do ogłoszeń: Blues - spokojny, pełen uczucia rasa: Spaniel mix wiek: ok. 1 rok waga: ok. 7 kg wysokość w kłębie: 36 cm umaszczenie: czarne z kilkoma drobnymi białymi znaczeniami na bródce, piersi i łapkach Blues to piękny mały piesek szukający domu. Z urody przypomina nieco spaniela. Jest spokojny, grzeczny oraz delikatny, zarówno fizycznie, jak i w zachowaniu. Umie chodzić na smyczy, nie ciągnie. Podczas jazdy samochodem jest bardzo grzeczny, kładzie się w wyznaczonym miejscu i drzemie. Potrafi wchodzić i spokojnie siedzieć w klatce transportowej lub torbie tranportowej, więc bez problemu można z nim podróżować także publicznymi środkami lokomocji. Bardzo pragnie bliskości człowieka, chodzi krok w krok za tymczasową opiekunką, chce asystować przy wszystkich czynnościach. Lubi z człowiekiem "razem czytać" książkę czy gazetę lub "oglądać" telewizję, kładzie się u stóp lub obok na kanapie, zwija w malutki kłębuszek i szczęśliwy zasypia, czasem podsuwa główkę do pogłaskania i znów zasypia. Jest bardzo czułym pieskiem, przytula się przy każdej okazji i wpatruje w człowieka jak w obrazek. Potrafi spać w nocy na psim posłaniu, ale najszczęśliwszy jest, gdy może zwinąć się w kłębuszek na kołdrze w nogach łóżka. Blusik nie potrzebuje zbyt wiele ruchu, nie jest typem psa sportowca. Wystarcza mu, gdy trochę pospaceruje i troszkę pobiega. Bawi się delikatnie, czasem przez chwilę gryzie sznurkowy gryzak, czasem nosi małą piłeczkę, ale najważniejsze dla niego jest, aby blisko był człowiek, któremu ufa, gdy opiekun sie oddala, natychmiast porzuca zabawę i biegnie za opiekunem. Piesek jest odrobaczony i zaszczepiony, przed adopcją zostanie wykastrowany. Dla dobra psa wymagana jest wizyta przed- i poadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Zastrzegamy sobie prawo wyboru najlepszego domu dla psa. Piesek obecnie przebywa w domu tymczasowym w okolicy Jeleniej Góry. Tel. kontaktowy w sprawie adopcji: 601 095 482 . Mail: xkatapulta@gmail.com Quote
BUDRYSEK Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 no to cioteczki prosimy teraz o ogloszonka...bardzo Quote
pulpecik3252 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [FONT=Century Gothic]Pies który mi zaufał jest teraz szczęśliwy z nową rodzinką zawsze trzeba próbować???!!:p[/FONT] Quote
zerduszko Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Jak przyjedzie jego kolej na ogłaszanie, dam znać. Tylko bardzo poważnie bym się zastanowiła czy an pewno pisać, ze on jest mix spaniela. Nijak nie przypomina, włos, uszy, budowa wszystko inne. Quote
BUDRYSEK Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Sabcia z mega guzem nie ma ani zlotowki w srode operacja, prosze o pomoc http://www.dogomania.pl/threads/2099...sens-dalej-zyc Quote
beta ata Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 No, może teraz po podstrzyżeniu to mniej spanielowato wygląda, ale gdy miał dłuższy włos, to bardziej przypominał... Jednak to nie jest takie ważne, można to pominąć. Napisałam tak, bo dla wielu osób, które nie bardzo znają sie na rasach psów skojarzenie wyglądu psiaka z jakąś konkretną rasą daje minimum orientacji z tzw. "osłuchania i opatrzenia" :-) No, nie wiem, jak uważacie... Quote
Recommended Posts