York Luba Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Wczoraj byłam z moim Gizmem u wetki zeby pozbyć się pcheł. Zaaplikowała mu frontila, ale nie widzę żadynch efektów co gorsza piesek drapie się(:shake:) jeszcze bardziej i wyraźnie widzę, że się męczy. Po jakim czasie frontil zaczyna działać i w jaki sposób? Ps: Mam nadzieję, że nie powtarzam tematu jak coś to mnie przekierujcie:roll:. Quote
York Luba Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Ja wiem, że to taki troche mdły temat, ale może jest ktoś kto mógłby mi trochę pomóc... Quote
Irviers Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Frontline powinien juz zadzialac. Ja polecam na kleszcze (na pchły tez) obroze Kitlix... u mnie sie sprawdza w 100%! Quote
Psorka Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Frontline jest do niczego, mój pies zbierał kleszcze. Od pół roku stosuję Advatix i ani jednego od tej pory, sama nie moge w to uwierzyć. Polecam!:lol: Quote
wiq Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 hmm.. ja z frontline mam bardzo dobre doswiadczenia - stosuje po dzisiejszy dzien i dzialaja.. poczekaj do wieczora, powinno zadzialac. przed i po aplikacji preparatu psa nie mozna kapac przez 48 h. substancja czynna bodajze przenika do krwi, a kiedy pasozyt ukasi psa, ginie. Quote
Irviers Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 [LEFT]ja rownizez z frontline bylam niezadowolona- stosowalam przez dwa lata kleszcze znajdowałam nawet po spacerze w parku miejskim. Odkad sotsuje obroze to nawet podczas miesiecznego pobytu w lasach w wakacje, psy nie przyniosły ani jednego kleszcza :) [/LEFT] Quote
Medorowa Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 A więc tak; moje bestie;) załapały ostatnio pchły i frontline wytępiły je bardzo skutecznie:p , ale na kleszcze nie działa, bynajmniej w naszym przypadku:shake: :p Quote
York Luba Posted October 17, 2006 Author Posted October 17, 2006 No od soboty juz 4 dni minęły a on się nadal drapie. Co prawada pcheł nie zauważyłam jak go oglądałam, może to uczulenie na frontila? Nie mam pojęcia czy iść z nim jeszcze raz do wetki czy jeszcze trochę poczekać. Quote
wiq Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 na Twoim miescu zlozylabym wetce wizyte z reklamacja.. co do obroz - bayerowskie sa bardzo skuteczne, ale drazni mnie zapach.. a skoro frontline i skuteczni, i nie smierdzi..;) Quote
wacia Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 a ja myśle że reklamacja jest zbędna -prawdopodobnie może byc odczyn alergiczny np. na ukąszenie pcheł czyli alergiczne pchle zapalenie skóry.... albo inna przyczyna swiądu i idz do weta ale nie z pretensjami bo frontline to dobry preparat ale nie leczy wszystkich przyczyn swiądu Quote
Pastela Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 ja się dołączam do głosu poprzednika :) Frontline zadziałał, pasożytów nie ma, ale pies się moze jeszzce długo niestety drapać, jak jest uczulany na pchły. Po wizycie na wsi mój pieso został zaatakowany przez 1 wszę :crazyeye: tak panikował w domu, gdy była na nim że porażka, wycierał się piszczał i wogóle (od małego był zabezpieczany i nigdy nie mial) no to zaczęłam polowanie i wyciągnęłam 1 brązową tłustę wesz psią !!! Dostal frontline i pies poszedł spać. Jednak po 2 dniach zaczął się w 1 miejscu strasznie drapać i drapać i ... skóra czerwona, stan zapalny - poszlam do weta się pytać xczy frontline mógl nie zadziałać obejżał psa i stwierdził odczyn alergiczny. można smarować czymś anty świądowym, jak to jest 1 miejsce tak jak w moim przypadku :) Quote
Chefrenek Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Frontline nie odstrasza kleszczy tylko zabija takowe jeśli się przyplączą. Quote
Chałka Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Czyli reasumując: polecacie obroże np. KITLIX jako odstraszacze kleszczy, a FRONTLINE (w jakiej to jest formie? proszek, płyn? można zaaplikowac samemu czy tylko u weterynarza?) jako "zabijacz" jak już kleszcz psiaka dopadnie? Niestety, sezon na kleszcze się już się rozpoczął - mój psiak po spacerze na działce miał już 3 kleszcze:angryy: Wrrrrr... nienawidze tałatajstwa! Quote
Chefrenek Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Chałka napisał(a):Czyli reasumując: polecacie obroże np. KITLIX jako odstraszacze kleszczy, a FRONTLINE (w jakiej to jest formie? proszek, płyn? można zaaplikowac samemu czy tylko u weterynarza?) jako "zabijacz" jak już kleszcz psiaka dopadnie? Niestety, sezon na kleszcze się już się rozpoczął - mój psiak po spacerze na działce miał już 3 kleszcze:angryy: Wrrrrr... nienawidze tałatajstwa! Frontline to płyn którym smarujesz kark psa. Możesz to zrobić w domu. Quote
taks Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Chefrenek napisał(a):Frontline to płyn którym smarujesz kark psa. Możesz to zrobić w domu. Jest jeszcze w aerozolu -na otwarcie sezonu radzę w ampułkach (pełną dawką wg wagi psa) a na "dopsikiwanie" właśnie aerozol (1/2 dawki zalecanej) - wychodzi duuużo taniej. Quote
Chałka Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Juz zaaplikowałam Frontline, mam nadzieję, ze okaże się skuteczny. Quote
Elizusiek Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 anndzia napisał(a):A czy pchly moga przejć na czlowieka ? owszem pchelka moze sobie po Tobie poskakac ale sie u Ciebie nie zadomowi, pochodzi i dojdzie do wniosku że to nie dla niej. Wiec u nas sie nie rozmnaza i nie bedziemy ich miec tak jak psy Quote
anndzia Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Aha ... Dobrze , że tylko poskaczą , bo mój pies obecnie nie mia obroży przeciwpchelnej =) Quote
yewcia1 Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Chałka napisał(a):Czyli reasumując: polecacie obroże np. KITLIX jako odstraszacze kleszczy, a FRONTLINE (w jakiej to jest formie? proszek, płyn? można zaaplikowac samemu czy tylko u weterynarza?) jako "zabijacz" jak już kleszcz psiaka dopadnie? Niestety, sezon na kleszcze się już się rozpoczął - mój psiak po spacerze na działce miał już 3 kleszcze:angryy: Wrrrrr... nienawidze tałatajstwa! KITLIX działa 6 miesięcy na kleszcze i 6 miesięcy na pchły czyli wydatek dwa razy w roku - ale skuteczny u mojego weta taka kolia psia kosztuje 55 zł na dużego psa ale naprawdę polecam - stosujemy od 2 lat i nie ma niechcianych gości:lol: Quote
yewcia1 Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Chefrenek napisał(a):Małe sprostowanie - Kiltix w każdym razie bayer :lol: Quote
Recommended Posts