Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj byłam z moim Gizmem u wetki zeby pozbyć się pcheł. Zaaplikowała mu frontila, ale nie widzę żadynch efektów co gorsza piesek drapie się(:shake:) jeszcze bardziej i wyraźnie widzę, że się męczy. Po jakim czasie frontil zaczyna działać i w jaki sposób?

Ps: Mam nadzieję, że nie powtarzam tematu jak coś to mnie przekierujcie:roll:.

Posted

Frontline jest do niczego, mój pies zbierał kleszcze. Od pół roku stosuję Advatix i ani jednego od tej pory, sama nie moge w to uwierzyć. Polecam!:lol:

Posted

hmm.. ja z frontline mam bardzo dobre doswiadczenia - stosuje po dzisiejszy dzien i dzialaja..
poczekaj do wieczora, powinno zadzialac.
przed i po aplikacji preparatu psa nie mozna kapac przez 48 h.
substancja czynna bodajze przenika do krwi, a kiedy pasozyt ukasi psa, ginie.

Posted

[LEFT]ja rownizez z frontline bylam niezadowolona- stosowalam przez dwa lata kleszcze znajdowałam nawet po spacerze w parku miejskim. Odkad sotsuje obroze to nawet podczas miesiecznego pobytu w lasach w wakacje, psy nie przyniosły ani jednego kleszcza :)
[/LEFT]

Posted

No od soboty juz 4 dni minęły a on się nadal drapie. Co prawada pcheł nie zauważyłam jak go oglądałam, może to uczulenie na frontila? Nie mam pojęcia czy iść z nim jeszcze raz do wetki czy jeszcze trochę poczekać.

Posted

na Twoim miescu zlozylabym wetce wizyte z reklamacja..
co do obroz - bayerowskie sa bardzo skuteczne, ale drazni mnie zapach.. a skoro frontline i skuteczni, i nie smierdzi..;)

• 3 months later...
Posted

a ja myśle że reklamacja jest zbędna -prawdopodobnie może byc odczyn alergiczny np. na ukąszenie pcheł czyli alergiczne pchle zapalenie skóry.... albo inna przyczyna swiądu i idz do weta ale nie z pretensjami bo frontline to dobry preparat ale nie leczy wszystkich przyczyn swiądu

Posted

ja się dołączam do głosu poprzednika :)
Frontline zadziałał, pasożytów nie ma, ale pies się moze jeszzce długo niestety drapać, jak jest uczulany na pchły.
Po wizycie na wsi mój pieso został zaatakowany przez 1 wszę :crazyeye: tak panikował w domu, gdy była na nim że porażka, wycierał się piszczał i wogóle (od małego był zabezpieczany i nigdy nie mial) no to zaczęłam polowanie i wyciągnęłam 1 brązową tłustę wesz psią !!! Dostal frontline i pies poszedł spać. Jednak po 2 dniach zaczął się w 1 miejscu strasznie drapać i drapać i ... skóra czerwona, stan zapalny - poszlam do weta się pytać xczy frontline mógl nie zadziałać obejżał psa i stwierdził odczyn alergiczny. można smarować czymś anty świądowym, jak to jest 1 miejsce tak jak w moim przypadku :)

• 1 month later...
Posted

Czyli reasumując: polecacie obroże np. KITLIX jako odstraszacze kleszczy, a FRONTLINE (w jakiej to jest formie? proszek, płyn? można zaaplikowac samemu czy tylko u weterynarza?) jako "zabijacz" jak już kleszcz psiaka dopadnie?

Niestety, sezon na kleszcze się już się rozpoczął - mój psiak po spacerze na działce miał już 3 kleszcze:angryy: Wrrrrr... nienawidze tałatajstwa!

Posted

Chałka napisał(a):
Czyli reasumując: polecacie obroże np. KITLIX jako odstraszacze kleszczy, a FRONTLINE (w jakiej to jest formie? proszek, płyn? można zaaplikowac samemu czy tylko u weterynarza?) jako "zabijacz" jak już kleszcz psiaka dopadnie?

Niestety, sezon na kleszcze się już się rozpoczął - mój psiak po spacerze na działce miał już 3 kleszcze:angryy: Wrrrrr... nienawidze tałatajstwa!

Frontline to płyn którym smarujesz kark psa. Możesz to zrobić w domu.

Posted

Chefrenek napisał(a):
Frontline to płyn którym smarujesz kark psa. Możesz to zrobić w domu.

Jest jeszcze w aerozolu -na otwarcie sezonu radzę w ampułkach (pełną dawką wg wagi psa) a na "dopsikiwanie" właśnie aerozol (1/2 dawki zalecanej) -
wychodzi duuużo taniej.

Posted

anndzia napisał(a):
A czy pchly moga przejć na czlowieka ?

owszem pchelka moze sobie po Tobie poskakac ale sie u Ciebie nie zadomowi,
pochodzi i dojdzie do wniosku że to nie dla niej.
Wiec u nas sie nie rozmnaza i nie bedziemy ich miec tak jak psy

Posted

Chałka napisał(a):

KITLIX działa 6 miesięcy na kleszcze i 6 miesięcy na pchły czyli wydatek dwa razy w roku - ale skuteczny u mojego weta taka kolia psia kosztuje 55 zł na dużego psa ale naprawdę polecam - stosujemy od 2 lat i nie ma niechcianych gości:lol: