Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i smutne wieści - jedziemy do weterynarza. Tales ma krwiomocz. Myślałam, że mi się na początku wydawało, ale im dłuższy spacer, tym więcej krwi w siuśkach. BOJĘ SIĘ!!! BOJĘ!!! :o :(

• Replies 843
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

vaness napisał(a):
jak Tales się czuje ?

O popatrz, popatrz! Kto się u Nas odezwał! :multi::loveu:

Image Shack mi nie chce odpalić zdjęć :( a one najlepiej obrazują, jak Talesik mi rozwala mieszkanie. Nie, żartuję. Wszystko dobrze. Z dnia na dzień coraz lepiej. Już od 3 dni nie krwawi. Wet chyba miał rację ...:roll: Stwierdził, że to przez stres lub nadwyrężenie organizmu. (W schronisko Tales wychodził z boksu średnio raz na dwa tygodnie). Na spacerach "przedszkołą" i "przedspaniem" mogę bez problemów spuścić czarnulka ze smyczy. Ślicznie przychodzi na zawołanie.

Od 2 dni uczymy się komendy "siad" - MASAKRA. Już powoli się załamuję :evil_lol: Potrafi już podawać na zmianę prawą i lewą łapkę, oraz dotykać nosem dłoni ("target") a zwykłe "siad" jest dla niego czarną magią. No i jeszcze raeguje na imię.

Czekam aż Image Shack się "odetka" i wstawię foteczki. Narazie nie ma ani jednego z Kapslem, bo ten zgrywa obrażonego "na cały świat" (ach ta młodzież... :angryy::diabloti:). Może zrobię im jakieś z zaskoczenia, ale jak na razie to nie przebywają na tyle blisko siebie by umieścić ich razem w kadrze.

Posted

Z czasem na pewno i siadu się nauczy :)

Jak już nie możesz ich uchwycić razem to zrób fotomontaż :D

Z niecierpliwością czekam na odmulenie imydższaka ;) (mnie chodzi bez zarzutu :eviltong:)

Posted

kamilka91 napisał(a):

Jak już nie możesz ich uchwycić razem to zrób fotomontaż :D

Oj, uważaj bo użyję Painta! Nie no, w końcu kiedyś mi się uda coś skombinować ;)
I mamy kolejny dzień bez krwiomoczu :D HURRRRRRA!

Posted

kamilka91 napisał(a):
Teej, Karolciu, chyba nie chcesz mi powiedzieć, że imgshack nadal strajkuje... :mad:

Skręciłam za to filmik z Talesiątkiem i Kapsiątkiem w roli głównej. Nie umiem jednakże go zapisać... :( Eeeeeem...
Widać jak Kapsel śpi a Tales wykonuje sztuczki (podaj lewą łapę, prawą i próbuje aportować swoją miseczkę
Jak będę miała chęci (a z nimi to raczej u mnie ciężko) to wstawię zdjęcia. Już się ich trochę nagromadziło. I chyba jedno mam gdzie widać i Talesa i Kapsla (albo tylko ich tyłki).

PS
Nie jestem leniwa. To Kapsel jest leniwy. Nie zrzucajcie winy na mnie. To, że nie chce mi się wstawić zdjęć, nic nie znaczy :D

Pozdrowionka od psiaków. Tales już 4 dzień nie krwawi. Jestem spokojna. ufffff
Uczę go właśnie dobrych manier. Ostatnio wskoczył z krzesła na stół i zjadł wszystkie herbatniki. Moja mama zawału dostała gdy zobaczyła pusty, obśliniony talerz :o

Posted

rasowa2410 napisał(a):
Moja mama zawału dostała gdy zobaczyła pusty, obśliniony talerz :o

Pewnie myślała, że to Ty :D i pewnie tak było, tylko teraz zwalasz winę na Talesa... :D

To czekam na film/zdjęcia/cokoooolwiek :)

Posted

Kapsel po prostu nie lubi opuszczać ciepełka i michy :) , jest cudowny mnie też by się nie chciało. Talesik też jest mądrutki, jeszcze troszkę i dorówna Kapsiowi :)