Isadora7 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 rasowa2410 napisał(a):No nie mogłam się opanować ze śmiechu. Codziennie czytam ten tekst i za każdym razem mam uśmiech na twarzy od uch do ucha! 1. Pierwszego dnia Bóg stworzył Jamnika. 2. Drugiego dnia Bóg stworzył człowieka, żeby rozpieszczał Jamnika. 3. Trzeciego dnia Bóg stworzył wszystkie zwierzęta, aby Jamnik miał za czym biegać. 4. Czwartego dnia Bóg stworzył pracę, żeby człowiek wychodził regularnie z domu, a Jamnik mógł swobodnie po nim buszować. 5. Piątego dnia Bóg stworzył piłkę tenisową, żeby Jamnik mógł ją aportować albo i nie. 6. Szóstego dnia Bóg stworzył weterynarza, żeby Jamnik był zdrowy, a człowiek ubogi. 7. Siódmego dnia Bóg chciał odpocząć, ale musiał wziąć Jamnika na spacer. Dobrze że przypomniałaś przymierzam się aby umiescić na stronie Quote
rasowa2410 Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 [quote name='Isadora7']Dobrze że przypomniałaś przymierzam się aby umiescić na stronie[/QUOTE] ŚWIETNIE!!! :multi: Quote
rasowa2410 Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 [quote name='kamilka91']Ale się uśmiałam :D Dzięki :)[/QUOTE] Kamila, lepiej leć na Miczy wątek, bo Dogomaniacy się niecierpliwią! ;) Całuski dla Twojej Króweczki :* Quote
rasowa2410 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Byliśmy z Kapslem na weekend na wsi :) :p Quote
rasowa2410 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Taki z Kapsla dżentelmen jak ze mnie wielbiciel kotów! :roll: Co za chamisko wstrętne! Byliśmy na weekend u rodziny na wsi w gościnę. A ten (palant wstrętny!) zachowywał się jakby był u siebie. Wskoczył na łóżko i zaczął kopać w kołdrze. Potem udawał jakbym go nie karmiła przez kilka miesięcy i udał się na żebranie do babci, która (mimo moich błagań) rzucała mu wprost do pyszczka na zmianę: paróweczki i szyneczkę. Powinnam ich obydwoje w izolatce zamknąć! Potem Kapulet znowu udawał obrażonego i chodził w tę i z powrotem głośno pomrukując do siebie samego.:shake: Robi się coraz gorzej! Chyba na starość już mu się we łbie poprzewracało! :evil_lol: :diabloti: Zdjęć nie mam...:oops: Quote
Celina12 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 ...starośc ma swoje prawa....zawsze to powtarzam a jakoś mnie nikt nie słucha...gorzej nie chcą stosowac co do mojej i nie tylko osoby...:diabloti: Kapsel-łóżko jest dla jamników.....człowieki są po to ,by ewentualnie dogrzać jamniki... Quote
yunona Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Rasowaaaa..... a Ty przypadkiem się nie starzejesz ? Psa masz b. inteligentnego, wyczuł babcię i co..... to jego prawo! A Tobie babcia szyneczki nie dała? Wiesz był taki pewien dowcip ...... w końcówce brzmiał .. "pan wilk wie co robi" :) Quote
rasowa2410 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 W sumie to ja nawet zauwazam, że chyba zazdroszczę Kapsiowi. Jak poprosi ładnie/ wykona sztuczkę dostaje smakołyk, do łóżka wskakuje kiedy tylko zapragnie, czasami babcia gotuje rosołek dla niego, w weekendy odwiedza mamusię a cały dzień śpi przy kaloryferze i odkłada tłuszczyk na zimę... A Rasowa musi się uczyć, zakuwać po nocach, codziennie na przystanku autobusowym marznąć... ACHHHH TO "PIESKIE ŻYCIE"... :D ...starośc ma swoje prawa....zawsze to powtarzam a jakoś mnie nikt nie słucha... Pfffffff! Też mi coś! :) To, że jest już "Dojrzały" nie oznacza, że musi być taką cholerną zrzędą :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
yunona Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Och bidulka ;). A jeszcze po naukach niższych i wyższych okaże się , że wysiłek był zupelnie niepotrzebny.... to już wogóle. Mam synalka , który mówi, że nie ma co się wysilać, bo jak po studiach i 5 latach pracy masz 1800 zł brutto, to lepiej było zasadniczą np. hydraulik i kasa jest i firemkę rozkręcić i niestety trochę racji ma , bo znam parę takich osób, wiedzie im się świetnie i podśmiewują się z tych yntelygentów w garniturkach. :) Quote
vaness Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='yunona']Och bidulka ;). A jeszcze po naukach niższych i wyższych okaże się , że wysiłek był zupelnie niepotrzebny.... to już wogóle. Mam synalka , który mówi, że nie ma co się wysilać, bo jak po studiach i 5 latach pracy masz 1800 zł brutto, to lepiej było zasadniczą np. hydraulik i kasa jest i firemkę rozkręcić i niestety trochę racji ma , bo znam parę takich osób, wiedzie im się świetnie i podśmiewują się z tych yntelygentów w garniturkach. :)[/QUOTE] co do tego to racja :roll: ale Rasowa będzie wybitnie uzdolnioną artystką :evil_lol: i musi ciężko na to pracować :eviltong: Quote
rasowa2410 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='vaness']co do tego to racja :roll: ale Rasowa będzie wybitnie uzdolnioną artystką :evil_lol: i musi ciężko na to pracować :eviltong:[/QUOTE] No tak... Chodzę do liceum plastycznego ;) (dla tych, którzy jeszcze tego nie wiedzieli). hehehe Ale artystką i tak nie będę... To nie dla mnie :) Quote
Isadora7 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='rasowa2410'][...] Ale artystką i tak nie będę... To nie dla mnie :)[/QUOTE] A dlaczego nie dla Ciebie... potencjał masz, kwalifikacji nabierasz... więc? Quote
rasowa2410 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='Isadora7']A dlaczego nie dla Ciebie... potencjał masz, kwalifikacji nabierasz... więc? Bo moje życie to zwierzęta :loveu:. Fascynują mnie i chcę w przyszłości pracować razem z nimi. Plastyka to tylko moje hobby. Po skończeniu tej szkoły biegnę zdać maturę z biologii i ... droga wolna ;) Nie mogłabym mieć przyszłości bez zwierząt, a bez zajęć artystycznych przeżyję :) A propos: zastanawiam się, czy w przyszłości wystawić na bazarku moje obrazy (np. o psiej tematyce i nie tylko). Troszkę kaski by się uzbierało :oops::eviltong: http://tablica.pl/oferty/?search%5Bc...page%5D=2#page Chcecie nakarmić nasze, bydgoskie psiaki? Kliknijcie. To nic nie kosztuje! Quote
kamilka91 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Karolciu, ja chętnie kupię od Ciebie Miczy portret... :D Quote
rasowa2410 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 ;( Michalina mnie w końcu zabije! Od wakacji mam jej dostarczyć portrecik Dżosia... (a ja zapominalska...). Jeśli chcecie portreciki to proszę mi dać ładne zdjęcie psa + w jakiej technice ma być + na jakim papierze. W przeciągu max 2 tygodni robię jeden obrazeczek :) Quote
kamilka91 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Mówiłam Ci już, możesz mi dać ten obrazek, ja się z Misią częściej widuję, to bym jej przekazała... :) Jakie to ma być zdjęcie? Tzn. z jakiego byłoby Ci najłatwiej? Ale jak musi być ładne, to ja niestety odpadam... :roll: A w jakiej technice Ci najlepiej? Nie chcę Cię wykorzystywać, zrób, jak Ci pasuje... Jeśli w ogóle masz czas i chęci, oczywiście. :) Quote
rasowa2410 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='kamilka91']Mówiłam Ci już, możesz mi dać ten obrazek, ja się z Misią częściej widuję, to bym jej przekazała... :) Jakie to ma być zdjęcie? Tzn. z jakiego byłoby Ci najłatwiej? Ale jak musi być ładne, to ja niestety odpadam... :roll: A w jakiej technice Ci najlepiej? Nie chcę Cię wykorzystywać, zrób, jak Ci pasuje... Jeśli w ogóle masz czas i chęci, oczywiście. :) Najlepiej ołówek, kredka akwarelowa lub sucha pastela ;) (czyli wybierz, czy chcesz mieś kolor czy czarno-białe, choć przy Mice to wszystko jedno ...) Najłatwiej mi jest zrobić format A4 lub A3 - techniczny Zdjęcie - najlepiej śliczny portrecik, ale błagam NIE DAWAJCIE MI "EN FACE" (czyli z przodu) bo męczę się godzinami z anatomią pyska... Mile widziany profil i półprofil :) Jeśli nie chcecie mieć swojego psa na papierze mogę także ze zdjęcia wyrzeźbić w glinie (całego psa lub portret), jednak proszę o dostarczenie mi gliny :D ) Jest to dla mnie łatwiejsze. Widzę, że to ja już sama zaczynam ustalać, co ma być na zdjęciu a to należy do Was. Quote
kamilka91 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 A coś takiego, jak mam w avatarze, nadawałoby się? :) Naprawdę, co do techniki wszystko mi jedno. ;) Nie znam się na tym, a będę się cieszysz ze wszystkiego, więc jak zrobisz, tak będzie dobrze :) Quote
rasowa2410 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='kamilka91']A coś takiego, jak mam w avatarze, nadawałoby się? :) Naprawdę, co do techniki wszystko mi jedno. ;) Nie znam się na tym, a będę się cieszysz ze wszystkiego, więc jak zrobisz, tak będzie dobrze :)[/QUOTE] no to ok :) Działam od jutra :D Quote
rasowa2410 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 a propos. To zdjęcie i TA mina Kapsla musi być oglądana z podkładem muzycznym!. Jest nieziemska! Poprostu jeszcze nigdy nie widziałam żeby Kapulet się patrzył z taką wyższością! ON JEST NIESAMOWITY! [video=youtube;Tz1rSfSZxys]http://www.youtube.com/watch?v=Tz1rSfSZxys&feature=related[/video] Quote
kamilka91 Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Mam Ci to zdjęcie wysłać w jakiejś większej rozdzielczości? ;) Uwielbiam to Kapslowe foto... :loveu: i ten podkład... :D Quote
vaness Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 :evil_lol::evil_lol:a mi zrobisz toffika , obrazek ma być wykonany na brystolu - różowym:diabloti: to tego kawałek ma być czarno-biały , kawałek kredką akwarelową a jeszcze inny suchą pastelom :lol::lol: a do ładnego zdjęcia pyska z przodu , żeby portret był ładny specjalnie wynajmę fotografa ;D pasuje ?:evil_lol::evil_lol: bo "nasz klient nasz pan":diabloti: Quote
rasowa2410 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='kamilka91']Mam Ci to zdjęcie wysłać w jakiejś większej rozdzielczości? ;) Wystarczy jeśli mi wyślesz zwykłe zdjęcie. To wszystko. Z resztą już sobie poradzę. a mi zrobisz toffika , obrazek ma być wykonany na brystolu - różowym to tego kawałek ma być czarno-biały , kawałek kredką akwarelową a jeszcze inny suchą pastelom a do ładnego zdjęcia pyska z przodu , żeby portret był ładny specjalnie wynajmę fotografa ;D pasuje ? bo "nasz klient nasz pan" Już ja Tobie narysuję! Oj, uważaj sobie Panno Toffisiowa! :D Quote
Recommended Posts