Zoskaa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 W dniu dzisiejszym, tj. 8 maja, w Katowicach w godzinach porannych został znaleziony pies rasy owczarek niemiecki. Pies błąkał się w okolicach przystanku tramwajowego przy ul. Granicznej. Pies posiadał kolczatkę. Jest zadbany, spokojny, ładnie chodzi przy nodze i słucha komend. Nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi ani innych psów. Quote
Grażka425 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Śliczny! Oby okazało się że właściciel szuka pieska a nie że został wyrzucony. Gdyby jednak nikt się po niego nie zgłosił to proszę się do mnie odezwać a nie np. oddawać bidulka do schroniska bo szukam ONka po śmierci swojego ;( Mieszkam w Gliwicach. grazyna.pb@vp.pl Życzę żeby właściciel się odnalazł ;) Quote
saphira18 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 piękny... sprawdzałaś może czy ma tatuaż w uchu? może ma czip? ( ale to do sprawdzenia tylko u weta) Jakby go właściciel nie szukał byłby potworem:angryy: ale niestety jest wiele potworów i przepełnienie w schroniskach:shake: Quote
Zoskaa Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Psa znalazł kolega, także nie było jeszcze sprawdzane, czy posiada czip. Psiak wyglądał na zagubionego, nie porzuconego.. Mam nadzieję, że szybko odnajdzie się właściciel. Gdyby jednak tak się nie stało, to chętni na adopcje już są. Quote
maciaszek Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Przepiękny. Mam nadzieję, że zgubiony i że właściciel się znajdzie. Schronisko powiadomione o tym, że macie takiego psa u siebie (gdyby właściciel szukał go w schronie)? Porozwieszaliście ogłoszenia w okolicy? Sprawdźcie koniecznie czy ma tatuaż/czip. Quote
Zoskaa Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Tak, powiadomione. Ogłoszenia na razie tylko elektroniczne, ale skoro nie ma odzewu, trzeba będzie zająć się ich rozwieszeniem. Quote
maciaszek Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Warto rozwiesić, nie każdy ma dostęp do netu. Quote
Zoskaa Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Znalazł się właściciel! Psiak wrócił już do domu :) Quote
maciaszek Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Super! :multi: :multi: :multi: A wiadomo jak się zgubił? Uczuliliście, że powinien mieć adresówkę? ;) Quote
Zoskaa Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Nic więcej na razie nie wiem.. Ale będę chciała dopytać przy najbliższej możliwej okazji :) Quote
Recommended Posts