Finnigan Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [FONT=Georgia]Termin: [/FONT][FONT=Georgia]19 - 28 sierpnia 2011 r. Miejsce: Smerzyn Serdecznie zapraszam na obóz z Akademią Psa Pracującego z Poznania. Na obozie właściciele wraz ze swymi psiakami zgłębią techniki szkolenia klikerowego, tropienia, zabawy z psem i innych.Oprócz zajęć praktycznych będzie także czas na teorie oraz wspólny wypoczynek. Mieszkać będziemy w domkach kepmingowych położonych w lesie nieopodal jeziora. Więcej informacji oraz kontakt na stronie Akademii: http://www.psiaakademia.com/lato2011.html Zapraszam! [/FONT] Quote
ILoveSpringers Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Myślałam w tym roku o takim obozie:) jak było w tamtym roku? wiadomo czy są jeszcze wolne miejsca? Quote
Finnigan Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 W tamtym roku było fantastycznie, zresztą jak zawsze ;) Sądzę, że są jeszcze miejsca - najlepiej zadzwonić/napisać i się dowiedzieć. Quote
ILoveSpringers Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Finnigan, Ty tam dojeżdżasz pociągiem czy samochodem? Czy to jest raczej robione pod duże psy czy pod małe (przepraszam za głupie pytania, nie znam się na takich rzeczach.)? Quote
Finnigan Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Twoje pytania, bynajmniej nie są głupie. W tym roku obóz organizowany jest w nowym miejscu. Na wcześniejsze obozy jeździłam raz samochodem, a raz pociągiem - różnie bywało. Obóz jest organizowany dla psów każdego wzrostu. W tamtym roku był min. jork, bigiel, wilczak, owczarek niemiecki i inne także każde psiaki się tam fajnie odnajdują : ) Quote
ILoveSpringers Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Dzięki za zrozumienie:) Napisałam do nich rano, jeszcze mi nie odpisali. A w jakim wieku ludzie tam jeżdżą? Będzie tam ktoś około 18 lat ?;p Czy tam jeżdżą raczej rodziny czy pojedyncze osoby z psami, bo ja nie chcę być jakimś alienem, więc zastanawiam się czy nie zabrać taty z tym, że on nie wie zbyt dużo o szkoleniu psa;) poza tym 2 osoby na jednego psa? to tak trochę dziwnie, chyba. I czy to jest tak pod wypoczynek czy raczej więcej pracy z psem? Bo ja bym nie chciała siedzieć bezczynnie jak już pojadę. Quote
Finnigan Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Na ten obóz jeżdżą ludzie w każdym wieku. od 13 lat aż po 70 ; ) Zresztą zawsze jest tak,że mimo różnicy wieku wszyscy się świetnie dogadują i razem bawią. Część osób jeździ z osobą towarzyszącą, a część samotnie. Raczej jest przewaga osób, którzy przyjeżdżają samotnie lub z dziewczyną/chłopakiem. Co do zabrania taty to nie musi on wiedzieć o szkoleniu bo tam się dowie. Musisz sobie sama zadecydować jak Ci będzie lepiej ; ) Ogólnie na obozie raczej spędzamy czas aktywnie ; ) Ranne ptaszki wstają już o 5 żeby wyjechać na tropy .. Ogólnie albo pracujemy z psem (ale to też w granicach jego wytrzymałości bo nie można go przemęczać) albo jest jakiś wykład. Jak jest wolne to zazwyczaj idziemy całą grupą nad jezioro czy do lasu na spacer. Wieczorem często są ogniska. Zdarzało nam się siedzieć do 4 nad ranem czasem i gadać o psach i innych sprawach. Ale raczej program jest napięty niż luźny ale dostosowany do psów. Quote
ILoveSpringers Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 To fajnie, wszystko tak jak bym chciała:) tylko, że jeszcze mi nikt z tamtąd nie odpisal, chyba będę musała zadzwonić. Zastanawiam się nad dwoma obozami i jeszcze nie wiem który wybiorę... ale fajnie by było już kogoś znać jak tam pojadę a o tym drugim obozie nie wiem nic ponad to, co pisze na stronie internetowej. Quote
Finnigan Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 No to może lepiej zadzwonić bo oni czasem mają problemy z meilami. Ja jeszcze nie jestem pewna czy wyrobię się na tyle żeby pojechać w tym roku ; ) Ale tam strasznie szybko się ze wszystkimi zapoznasz : ) Quote
ILoveSpringers Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Jestem złotej myśli:) będę dzwonić dziś albo jutro, jak ustale ze sponsorami (czyt. rodzice):) Quote
Recommended Posts