Milena. Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Na ulicy pojawiła się w listopadzie 2009 r. Prawdopodobnie została wyrzucona. Dopiero teraz znaleziono miejsce, aby można było ją odłowić. Ma około trzech lat, jest piękną sunią w typie owczarka niemieckiego długowłosego. Jest prawie cała czarna (miodowe `skarpetki`), średniej wielkości. W stosunku do ludzi psina jest bardzo przyjazna, potulna, lubi się przytulać. Przestraszona, chowa się za nogami, bądź wkłada pyszczek pod kurtkę. Niestety ma silną awersję do pojazdów kołowych- atakuje rowery i auta. Z tego względu przez pewien czas musiałaby być wyprowadzana z daleka od ruchliwych ulic, bez spuszczania ze smyczy. Wskazany byłby dom z ogrodem, ale jest szansa, że zaaklimatyzuje się w bloku. Aktualnie przebywa w schroniskowym kojcu z dwoma suczkami. Potrafi być zazdrosna, dlatego wskazany byłby dom, gdzie nie ma innych psów. Jej stosunek do kotów nie jest znany. Kiedy się błąkała, bawiła się z dziećmi, więc raczej je akceptuje, aczkolwiek pies jej wielkości mógłby niechcący zrobić krzywdę maluszkowi. Dziewczyna, która ją dokarmiała zauważyła, że suczka nie cierpi pijanych mężczyzn. Jest to naprawdę świetny psiak dla kogoś, kto kocha owczarka i ma jakieś pojęcie o opiece nad przedstawicielami tej rasy. Prosimy o dom dla tej psiej bogini. Sunia jest po sterylizacji. Pionki k/Radomia. Kontakt w sprawie adopcji: monisg@gazeta.pl Quote
Milena. Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 http://owczarki.eu/psiak/898 a tu ogłoszenie na OWP ;) Quote
*Gajowa* Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Piękna jest, wygląda jak Afra którą miałam parę lat temu w DT. Szkoda byłoby suni gdyby trafiła na łańcuch :-(. Quote
Milena. Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 A no, sunia jest świetna, ale wiadomo, że onowe brylanty marnują się w schroniskowych boksach. :( Ogłoszenie zamieściłam na prośbę dziewczyny, która dokarmiała psinę, kiedy ta została wyrzucona na jej osiedlu. Sama pokochała czarnulę, ale z powodu alergii braci i małego mieszkania, nie może jej adoptować. Teraz, kiedy jej pulilka jest w schronisku, martwi sie o jej los i razem szukamy jej domu- także ogłoszenie trzeba reklamować, bo narazie cisza. Quote
*Gajowa* Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 A czy sunia ma aktualne ogłoszenia ? Potrzebne dobre zdjęcia, sunia piękna i dom powinien szybko ją wypatrzyć - jakiej jest wielkości ? Quote
Milena. Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 stale jestem w kontakcie z dziewczyną, która ją dokarmiała, a ona z panią, która zajmuje sie adopcją ;) właśnie, może ktoś mieszka w okolicach Radomia, ma dobry sprzęt i byłby w stanie zrobić suni sesję...? ja mieszkam niedaleko, ale nie mam dobrego aparatu :/ nie widziałam jej na żywo, ale ma posturę takiego drobnego ONka. Mogę się dokładnie dowiedzieć... Quote
runo Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 ale piękna :) trzymam kciuki żeby znalazła szybko swój dom Quote
Milena. Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 *Gajowa* napisał(a):Przypomnę sunię... a jak ma na imię ? to znaczy, w schronisku, czy tam w TOZ-ie wołali na nią Misia, a dziewczyna, na której prośbę robie ogłoszenia (ta, która ją dokarmiała) nazwała ją Lisa- przyjęło się między nami, że to Lisia . Quote
*Gajowa* Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Lisa bardzo ładne imię. Czy Lisa jest ogłaszana bo jak wiadomo na Dogomanii raczej domu nie znajdzie ? Quote
Milena. Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 reklamowałam ją jeszcze na OWP, na moim forum i na nk- na forum grupy "owczarki niemieckie", ale to za mmało... Quote
Milena. Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 niestety, nikt sie nie zgłasza w sprawie adopcji :-( Quote
*Gajowa* Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Szkoda... :-( ale nie ma się co dziwić skoro nie ma ogłoszeń. Milenaa a czy ta Twoja koleżanka nie mogłaby zrobić Lisie nowych zdjęć ? Można byłoby poprosić ciotki o ogłoszenia dla suni. Jaki jest ten schron, w którym Lisa przebywa ? czy psiaki mogą sobie pobiegać czy przebywają wyłącznie w kojcach ? Quote
Milena. Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 *Gajowa* napisał(a):Szkoda... :-( ale nie ma się co dziwić skoro nie ma ogłoszeń. Milenaa a czy ta Twoja koleżanka nie mogłaby zrobić Lisie nowych zdjęć ? Można byłoby poprosić ciotki o ogłoszenia dla suni. Jaki jest ten schron, w którym Lisa przebywa ? czy psiaki mogą sobie pobiegać czy przebywają wyłącznie w kojcach ? robie nowe ogłoszenia, ale nic dziwnego, bo fotografie są kiepskie i nie można pokazać Lisi z tej lepszej strony :( W niedzielę kupuję nowy aparat i na początku wakacji wybiore sie do koleżanki i do schroniska, odwiedzić czarnulę/ Niestety, nie wiem, jak jest w schronisku Quote
*Gajowa* Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 I co milenaa udało Ci się wybrać do Schroniska ? Quote
*Gajowa* Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Też chciałabym wiedzieć... Nie rozumiem po co ten wątek powstał skoro założycielka nie odzywa się tak długo, a bez tego nie uda się raczej suni pomóc :placz:. Quote
aganela Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 może po wakacjach będzie odzew.....teraz dużo osób na wyjazdach... i chyba też adopcje psów gorzej idą w trakcie wakacji? Quote
*Gajowa* Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Czy jest na Dogo ktoś z Pionek lub okolic ? Quote
xyzxyz Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Strzasznie długo się nie odzywałam. Straciłam kontakt z dziewczyną, która zaglądała do Lisi i relacjonowała, co u niej... Nie rozumiem tego. Myślałam, że jej zależało...:/ Quote
Recommended Posts