Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A na wątku krotoszyniaków nic się nie dzieje, więc napiszę kilka dobrych wieści. Biała, Alfred, Szyszka i Misiek jadą do nowych domów :) :) :)
To właściwie same staruszki, oprócz Białej-panienki w średnim wieku. Tym bardziej te adopcje cieszą !!!!!

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='tymuś']pozwolę sobie zapisać:lol:
oglądałem zdjęcia waszych psiaków do adopcji z pierwszej strony i była tam Adela; taka fajna grubiutka:loveu::loveu:

Zapraszam na watek Adeli, juz nie jest taka grubiutka bo musiała mieć dietę przed operacją, jest juz po usunieciu guzów i czeka na dom :)
http://www.dogomania.pl/threads/212392-ADELA-najgrubsza-i-najbrzydsza-!-czy-ma-jeszcze-szanse-na-dom/page7

• 2 weeks later...
Posted

przeklejam ze strony schroniska:(:(:(

Dzisiaj została przeprowadzona interwencja na działkach w Krotoszynie. Dostaliśmy zgłoszenie, że w jednej z altanek działkowych jest przetrzymywany pies. Na miejsce została wezwana też Straż Miejska.

Widok przerósł nasze najgorsze oczekiwania. Za szczelnie zamkniętymi drzwiami do wnętrza altanki znajdowała się maleńka suczka na niespełna metrowym łańcuchu! Suczka spała na ziemi we własnych odchodach, nie miała nawet miski z wodą.

Właściciel tłumaczył się, że znalazł psa na działkach więc „zlitował się” i go przygarnął. Sunia spędziła na tym łańcuchu 2 lata !!!!!!!!!!!!!!!!! Właściciel został ukarany mandatem.

Psiak jest bardzo przestraszony, nie miał kontaktu z ludźmi, jest też skrajnie wychudzony. Sunia dostała imię Mufka. Więcej informacji wkrótce.

• 2 weeks later...
Posted

monia8213 napisał(a):
Witam. Melduje się w końcu na Dogo ,choć jeszcze tego nie ogarniam :(

No bardzo się cieszę, nareszcie coś zacznie się dziać bo będą wiadomości z pierwszej reki :)

Posted

Mufka grzeje tyłeczek w biurze w schronisku. Nadal się boi, ale do osób, które zna podchodzi nieśmiało prosząc o mizianki. Dziś będę w schronisku, to zrobię kilka zdjęć i wrzucę. Jak mi się uda :)

Posted

Byłam w schronisku i wymiziałam Mufkę :)niestety zapomniałam aparatu ale jutro to nadrobię. Mufka nadaje się już do adopcji. Wydaje mi się ,że w nowym domku szybko się zaaklimatyzuje. Taki domek właśnie teraz był by najlepszy. Psinka jeszcze trochę nieufna, ale dziś gdy bawiłam się w biurze z innym psem nieśmiało podeszła i nadstawiła łepek do głaskania. A Mufka to mała psinka, nie taka z mikro ale jest niziutka. Jutro postaram się wkleić trochę zdjęć.