sebek Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 nick chamol kojarzy mi sie z forum staffikowego,właściciel suczki wayra szoszana justuss staff-ka wystawiający,znający rase,świadomy człowiek, nick ruda kojarzy mi sie z osobą która zajmuje sie często szukaniem domów,pomocą dla psów w potrzebie,właścicielka assanty,nie wydaje mi sie żeby mieli jakieś niejasne zamiary...... Quote
sebek Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 jeśli chodzi o duże staffiki to mam coś do powiedzenia;)mój ma 42-43 wzrostu,waży między 21,5-22kg i wygląda ok,nie jest upasiony,ma mięśnie,ma dużo ruchu,nie bede go odchudzał co do grama według wzorca bo bedzie wyglądał jak doberman;)czasami sie zdażają duże staffiki,na fotach nie widze żeby był gruby i walizą ciągnął po asfalcie... Quote
Alicja Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Adi nie jest spaślakiem , chłopak jest w takim głupim wieku teraz kiedy to psiak niejako się przepoczwarza ;) dużo ruchu a ciałko się wyrzeźbi . Quote
Vectra Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 moja wypowiedź , nie dotyczyła Ciebie , ani Adiego , ani Natalii ... tylko podglądaczy tego wątku , co sieją ferment poza forum , wobec mojej osoby :) to ich tyczyło , więc luuuzzziiiiikk Quote
Vesper Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='Alicja']Adi nie jest spaślakiem , chłopak jest w takim głupim wieku teraz kiedy to psiak niejako się przepoczwarza ;) dużo ruchu a ciałko się wyrzeźbi .[/QUOTE] Też takie odnoszę wrażenie :) [quote name='sebek'] nick chamol kojarzy mi sie z forum staffikowego,właściciel suczki wayra szoszana justuss staff-ka wystawiający,znający rase,świadomy człowiek, nick ruda kojarzy mi sie z osobą która zajmuje sie często szukaniem domów,pomocą dla psów w potrzebie,właścicielka assanty,nie wydaje mi sie żeby mieli jakieś niejasne zamiary......[/QUOTE] Ja tego nicku nie kojarzę, ale sprawdziłam że taka osoba istnieje- z tym, że suczkę ma z hod. Buldożer (?). Co do Rudej- przedstawiała mi się jako hodowca Assanty- bo właścicielem jest P. Andrzej Jendrasiak- to wiem na 100%. Ja nie pisałam że mają niejasne zamiary- po prostu cała ta sytuacja po prostu w pewnym momencie stała się trochę nieprzyjemna- ale mam większe kłopoty niż przejmowanie się koperkowymi aferami- w które nie wiem jeszcze dlaczego jestem zamieszana (?). Wybaczcie że nie piszę o szczegółach- jakoś nie lubię pisać o osobach trzecich, które dopóki są z dala ode mnie- mało mnie interesują... Quote
Vectra Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Arielko , olej to :) to nie dotyczy Ciebie absolutnie ... :) zaufaj mi ;) Quote
OlaS Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 mocny chłopczyk i super, że znalazł nowy dom :-) często zaglądam w tę galerię bo lubię historie z happy endem Quote
Vesper Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Natalka, co tam u Was? Jak ten zwariowany kochany chłopak? Quote
Vesper Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 I kilka fotek z okresu kiedy Adi był u mnie ;) Tak naprawdę dopiero teraz widzę ten smutny wzrok, "minkę"... Cieszę się że chłopak znalazł swoje miejsce na ziemi... Quote
Natalia1990 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Z moją siostrą;-) Adi się w niej po prostu zakochał:D U Nas Adi zadomowił się na dobre;-) Quote
Natalia1990 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Tylko mamy mały problem z kotami:D U Nas ich od zatrzęsienia :D Jak wychodzimy na spacer to pod każde auto Adi zagląda:D Stojąc na balkonie ciągle szczek, bo jakiś rudzielec się na niego uwziął i siada przed Naszym balkonem patrząc i prowokując Adiego:D Quote
Alicja Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 bo koty to dranie ;) nie chciał wejść do baseniku ?? Quote
Natalia1990 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Daliśmy mu jedną piłkę i się zadowolił :D On ogólnie jest taki, że jak powie mu się niewolno to nic nie zrobi;-) A szczególnie jak w pobliżu jest Tosia to jest niesamowicie ostrożny;-) Np. jak przechodzi koło Tosi to ostrożnie żeby jej nie nadepnąć:D Quote
pa-ttti Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 on jest naprawdę piękny:) Natalia, nie obraź się ale na ostatnim zdjęciu wydaje mi się że jest za chudy.....Chyba że zdjęcie tak zrobione. Musi mieć z czego budować masę mięśniową:) Nasza Orka jak była w tym intensywnym okresie dojrzewania, dostawała poza karmą jeszcze codziennie dużą porcję surowego mięsa, jadła też ser biały. Codziennie miała kilka godzin intensywnego ruchu- i to takiego naprawdę intensywnego- mieliśmy niedaleko domu takie górki, i tam chodziła na spacery. Miała kupioną największą i najcięższa gumową kość jaką udało się znaleźć w sklepie, i mój tata wchodził z nią na górkę, i tak godzinę rzucał tą kość na dół, Orka zbiegała po nią a potem przynosiła na górę. Poza tym były ćwiczenia które ona uwielbiała- łapała zębami za kija i tak na nim wisiała.... Ćwiczenia poskutkowały i miała piękną mocną budowę, mocniejszą od niejednego psa na wystawie...Teraz chociaż ma 12lat, tez wygląda całkiem całkiem:) Quote
wejherstaff Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 :loveu::loveu::loveu: Adi wygląda kwitnąco :D Super że trafił na taki fajny domek :) Piękne fotki :loveu: Quote
Vectra Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 nie polecam zabaw w podbieganie i zbieganie z górki ;) bo pies może ponieść poważne konsekwencje ... od zwalenia nadgarstków , po różnego rodzaju kontuzje w tym zerwanie więzadła krzyżowego Adi nie był wybitnie wybiegiwany , dlatego raczej po mału mu wprowadzać , treningi Rowerek jest bardzo miłą rozrywką , miarowy bieg , wzmacnia kondycje psa , do tego piesek trenuje kłusowanie ... Dalej polece boome ball , albo szalone jajo .... świetnie buduje masę mięśniową , do tego aportowanie - ale serio bez szaleństw z górkami - płaski teren ... staffik jest szaleńcem , sam z siebie wykonuje ewolucje ... tylko wszystko po malutku , dać mu kilka miesięcy , bo to młody pies i przeforsowanie , może być opłakane w skutkach. Widać że morda szczęśliwa :) a to ważne teraz jeszcze dopasowanie karmy :) na taką by nie łapał tłuszczu , a nie gubił masy mięśniowej - tylko ją budował .. więc sporo białka , mało tłuszczu Quote
Vesper Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Fotki świetne:loveu: i Adi ma zupełnie inny wzrok niż z okresu jak był u mnie- gdzie czuł się zagubiony (świeżo po "oddaniu"). Pełnia szczęścia- to widać. Co do tego co napisała Pa-tti, ja już u siebie zauważyłam że on czasmi wygląda tak troszkę chudo w okolicach brzucha. Adi był na diecie- bo poprzednia opiekunka go trochę zapasła- miała kupić karmę weterynaryjną- napisałam jaką itd- nie wiem czy tak był odchudzany. Qrczę, u niego są te problemy "wagowe"- jak mówiła Natalia, teraz waży 20,5 kg- a więc od kwietnia schudł 1,5 kg. Może rzeczywiście (tzn nie może, ale na 100%) po prostu dużo ruchu i zrównoważone jedzenie? Natalia, ja się zakochałam w Twojej córci:loveu:- a powiem Ci, że nie jestem z tych, co rozklejają na widok małego dziecka:eviltong: Ale Tosia jest świetna- słodziutka. Widzę też, że "starsza koleżanka" czyli Twoja siostra bardzo Adiemu przypadła do gustu :p. Cieszę się że ma teraz normalną Rodzinę, gdzie jest chciany i kochany. Buziaki dla Was! Quote
Natalia1990 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Adi je dokładnie tak jak polecała nam Arielka;-) Pati faktycznie jest troszkę chudy w okolicach brzucha. Też mnie to martwi, ale może dlatego, że ma więcej ruchu teraz... ale w sumie boje się, rozszerzać mu dietę żeby go nie spaść za bardzo... no już sama nie wiem. Zobaczymy co nam powiedzą w tym związku kynologicznym;-) Co do biegania to Marcin z nim biega codziennie rano 30 min a popołudniu około godzinkę biegu w sumie 30min ja 30 min Marcin;-) A do tego zazwyczaj się jeszcze przepłynie;D Teraz ciepło jest to niech chłopak korzysta jak lubi. Quote
Natalia1990 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 A i co do mojej siostry to oboje się w sobie zakochali:D Ale niestety teraz pojechała, a i nie wiem co zrobić z jej szynszylą jeszcze przez 2 tygodnie, bo się do niej dobiera bardzo:D Arielka czy ty próbowałaś bliższego kontaktu, bo mówiłaś, że masz szynszylke. Myślisz, że pożarł by ją w całości??:D Quote
Vesper Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 No cóż- myślę że niestety tak... Ja mam dwie szynszyle- kiedy Adi był u mnie, musiałam ich klatkę (a to b. duża klatka) zastawiać krzesłami- pewnie dlatego ich nie zauważyłaś ;). Z szylkami może być poważny problem- u mnie rzucał się na klatkę, a sierściuszki bardzo się tego bały... Nie polecam oswajania go z szynszylą- jedno kłapnięcie i będzie tragedia. Ale wystarczy mu powiedzieć że nie wolno i zainteresować czymś innym- ja tak sobie radziłam z problemem... Wasza szyszka biega po pokoju? Quote
Natalia1990 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 U moich rodziców zazwyczaj od godziny 15 do godziny 22 biegała po całym mieszkaniu i właśnie dlatego jest mały problem, bo teraz musi siedzieć uwięziona:D No, ale faktycznie mówię, że nie wolno i jest ok, ale biedna kitka czeka ją 2 tygodnie odsiadki za kratami:D Ale cóż duży może więcej:D Quote
Vectra Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Plywanie , to zasadniczo jest rewelacja :) Natalio pytałaś o ringówkę na innym forum ;) to polecam http://www.psiraj.pl/lancuszek-wystawowy-zmijka/ doskonale się na tym psa pokazuje za kilka chwil przybędzie do mnie "moja" suczka , to cynkę fotkę w żmijce , ona jest ciemna - suczka znaczy ;) Quote
Natalia1990 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Vectra']Plywanie , to zasadniczo jest rewelacja :) Natalio pytałaś o ringówkę na innym forum ;) to polecam http://www.psiraj.pl/lancuszek-wystawowy-zmijka/ doskonale się na tym psa pokazuje za kilka chwil przybędzie do mnie "moja" suczka , to cynkę fotkę w żmijce , ona jest ciemna - suczka znaczy ;) ooo w końcu coś konkretnego dzięki !! Bo już normalnie wariowałam przebijając się przez te wszystkie ringówki osprzęty itd. A dla staffika to jaki powinien być rozmiar?? a i jak to się zakłada??:D nie widzę tam obróżki żadnej;-) Quote
Vectra Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 to działa na zasadzie dławika :) przekłada się część łańcuszka przez kółeczko zrobi ci w wolnej chwili zdjęcia , bo cieżko wytłumaczyć mi pisząc tu znalazłam takie zdjecie ;) są w dwóch kolorach , srebrnym i złotym polecam , jest to bardzo wytrzymałe , super się układa na psie , wygodne ... z ringówkami to bywa zabawa na 102 , dlatego ich nie lubię ew trochę droższa wersja , komplety wystawowe dla staffika :) a to cena ponad 200zł za smycz i obrożę ... niemniej drogie , ale warte tej ceny , są wykonane z doskonałej skóry z dodatkami z mosiądzu tu można popatrzeć http://www.collars-leads.com/obojky-standardni.html a są dostępne i w PL, sprzedaje je hodowla Pullera a tu moja osobista suczka , w kompleciku http://imageshack.us/photo/my-images/807/0997.jpg/ Quote
Recommended Posts