AlaRottweiler Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Mały rudzielec (36 cm w kłębie) o krótkim, gęstym włosie i zabawnych uszach. Jedno ucho klapnięte do połowy, drugie prawie stojące. Piesek odważny, ciekawy i dość ruchliwy. Mile usposobiony do psich koleżanek. Psich kolegów nie zaczepiał, nie obszczekiwał, nie atakował. Początkowy kontakt z opiekunem średni, wołał towarzystwo innych psów. Nie boi się dotyku i sprawia mu przyjemność głaskanie czy czochranko. Z racji wagi "mini" nawet ciągniecie na smyczy nie przeszkadza na spacerze. Piesek w swoim "poprzednim życiu" mieszkał na dworze, musi się nauczyć przebywania w domu i zachowania czystości. Kontakt w sprawie adopcji: Martyna Makieła ( wolontariusz ) 510422083 Quote
AlaRottweiler Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Bardzo bym prosiła o banerek dla Cypiska Quote
saphira18 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Alu a Cezar już ws domu?;) fajnie że masz Cypiska:) melduję się. O ile się nie mylę Cypis ma założony jeszcze jeden wątek przez Magdę:roll: Quote
soboz4 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Tak, Cypis ma watek i nie wiem dlaczego go dostałaś, Cypis dość boleśnie i mocno mnie ugryzł, wcześniej chciał ugryźć pracownika schroniska, jest nieobliczalny, bardzo nie lubi dotyku, szczególnie przy łapach, brzuchu, nie toleruje zakładania szelek, prosiłam żeby nie dawać go wolontariuszowi zbyt młodemu. Quote
saphira18 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 ktoś chyba napisał wcześniej, ale podobno agresja była spowodowana jakąś raną, którą Cypis miał pod ogonem... nie znam go za dobrze, ale 3mam kciuki za jego resocjalizacje Quote
pralinka94 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Jestem u Cypisa... ostatnio został wydany na zastępstwo wolontariuszce, która nie dostała informacji o jego agresji, a głaskało go 4 letnie dziecko... oczywiście zaraz ją poinformowałam i na szczęście nic się nie wydarzyło, ale tak czy siak trzeba uważać... Cypis ma charakterek :p Quote
maciaszek Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Cypis ma już wątek: http://www.dogomania.pl/threads/205751-Ma%C5%82y-rudawy-Cypis-czeka-na-domek!?p=16667039#post16667039 Przypominam, że regulamin dogo stanowi, iż 1 pies może mieć tylko 1 wątek. Któryś trzeba zamknąć. Ten albo tamten. Musicie zadecydować... ;) Quote
miudzioszka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Ja prowadzę drugi wątek i mi to obojętne kto usuwa tylko jeżeli musiałabym ja to proszę wytłumaczyć jak bo ja nie umiem, choć na tym moim jest już parę spacerów i o tym, że ugryzł, ale zdecyduj :) Quote
Meeaw Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Lepiej byłoby zostawić ten starszy, więcej info itd, ale zadecydujcie jak chcecie :] Quote
Recommended Posts