maciaszek Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Odświeżyłam też alegratkę, cafeanimal (może załapie się do Metra?) i gumtree. Quote
maciaszek Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Tobi wykastrowany. Chodzi w kloszu. Czuje się dobrze. Przez ostatnie 4 dni nic nie jadł, bo suczka w tym samym bloku ma cieczkę. Wczoraj, po wykastrowaniu, przypomniał sobie, że jednak można jeść ;). Poradźcie co robić... Pan emeryt z Katowic się nie odzywa. Ostatnia nasza rozmowa zakończyła się na tym, że przemyśli sprawę i da znać. I cisza. Mam założyć, że zrezygnował i się z nim nie kontaktować? Czy dać mu jednak znać, że Tobi wykastrowany? Nie chcę mu wciskać psa na siłę, bo to bez sensu. Tz mówi, że skoro się nie odzywa to świadczy o tym, że zrezygnował i nie ma co się narzucać. A Wy co sądzicie? Quote
LadyS Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Ja bym dała znać, że pies jest po kastracji i zapytała, czy nadal rozważa jego adopcję, bo musisz wiedzieć, na czym stoisz i czy masz dalej szukać psu domu, po prostu. Quote
Isadora7 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Jeżeli Pan nie był na tyle asertywny aby powiedzieć NIE to może być tak że nadal nie będzie umiał odmówić. Adoptuje i ... co jak zacznie się problem? No ale to moje zdanie. Quote
maciaszek Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Isadora7 napisał(a):Jeżeli Pan nie był na tyle asertywny aby powiedzieć NIE to może być tak że nadal nie będzie umiał odmówić.No właśnie tego się boję... Quote
Isadora7 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 maciaszek napisał(a):No właśnie tego się boję... no to chyba sobie odpowiedziałaś Quote
maciaszek Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Isadora7 napisał(a):no to chyba sobie odpowiedziałaś:) :) :) Kurcze, martwi mnie ta cisza... Niby jeszcze półtora miesiąca zostało, ale im bliżej wakacji pewnie tym mniej chętnych będzie. Niechże wreszcie zadzwoni ktoś sensowny! Quote
soboz4 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 ja bym się nie odezwała, bo to jemu powinno zależeć... Quote
maciaszek Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Isadoro, mogę prosić o podmianę zdjęć na adopcyjnej jamniczej? Jakbyś mogła wrzucić pierwszą, czwartą i piątą fotkę z postu nr 4 z pierwszej strony to byłabym bardzo wdzięczna :). Podesłać Ci jakoś te zdjęcia czy weźmiesz sobie stąd? Quote
Isadora7 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [quote name='maciaszek']Isadoro, mogę prosić o podmianę zdjęć na adopcyjnej jamniczej? Jakbyś mogła wrzucić pierwszą, czwartą i piątą fotkę z postu nr 4 z pierwszej strony to byłabym bardzo wdzięczna :). Podesłać Ci jakoś te zdjęcia czy weźmiesz sobie stąd? Ja te zdjęcia dołożyłam, może być maks 10 fotek. Ale oczywiście mogę podmieniać, dokładać więc jak jeszcze jakieś sugestie masz to mów śmiało. Quote
maciaszek Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Dzięki :). Mogłabyś jeszcze napisać, że jest wykastrowany? A w sprawie Tobiego cisza... Quote
VitisVini Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 ajajaj, a tak dobrze zapowiadało się na początku , kurcze może to chwilowa zapaść . A do Pana emeryta to ja bym zadzwoniła maciaszku- ty mądra jesteś i przecież wyczujesz czy ktoś wziąłby psa tylko dlatego,że nie umiał ci odmówić:lol: A czasami odrobina zachęty przeważą szalę w dobrą stronę. Quote
maciaszek Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 No, mam nadzieję, że chwilowa ta zapaść. Bo zaczynam się denerwować... Niby to miesiąc, ale zleci ino mig. I co wtedy? :( Quote
soboz4 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 przesyłam Tobika do koleżanki z forum goldenów, może to ten wymarzony domek??? Quote
maciaszek Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Dzięki :). W końcu musi się udać... MUSI! Quote
jusstyna85 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Podesłałam go ludziom,którzy pytali o Jamnika z Rudy...podałam Twój nr w razie kontaktu. Quote
maciaszek Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 [quote name='jusstyna85']Podesłałam go ludziom,którzy pytali o Jamnika z Rudy...podałam Twój nr w razie kontaktu.Dzięki :). A zaznaczyłaś, żeby dzwonili tylko między 11.30 a 14.00? W innych godzinach nie będę mogła rozmawiać.. Możesz też podać mój mail: maciaszek.maciaszek@gmail.com Quote
maciaszek Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Powiesiłam ogłoszenie Tobiego w zaznajomiomym psim sklepie. Zaczynam się zastanawiać czy z następnej partii ogłoszeń nie wywalić tego fragmentu o psie po przejściach i o nieufności wobec obcych. Quote
soboz4 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 chyba tak, zależy gdzie dajesz ogłoszenie, na internet zawsze staram się pisać sporo jak pies reaguje, ale aktualnie i u mnie jak sie zachowuje, do powieszenia jak najkrótsze z jak najlepszym zdjęciem. Quote
maciaszek Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Ech... tracę już siły... I wiarę w to, że znajdzie się jakiś sensowny dom... Dzisiaj zadzwoniła pani z Mikołowa. Dom z ogrodem. Dwójka dzieci - 6 i 16 lat. Mieli kiedyś jamnika. Pogadałyśmy. Poodpowiadałam na pytania, sama popytałam o to i owo. Uprzedziłam, że na początku może być lekko pod górkę, bo pies będzie zestresowany, że muszą mu dać czas na oswojenie się z sytuacją, z nimi. Powiedziałam, że Tobi ma charakterek, że trzeba będzie z nim nieco popracować. Pani się nie zniechęciła. Nawet wstępnie umówiłyśmy się na spotkanie - pani chciała, żeby przyjechać do nich na coś w rodzaju wizyty przedadopcyjnej, razem z psem, żeby mogli go poznać. Umówiłyśmy się, że prześlę mail z ankietą przedadopcyjną i kilkoma informacjami o Tobim. Wysłałam. I dotąd wszystko było ok. Po godzinie pani odezwała się na gg, że jednak boi się tej agresji lękowej Tobiego. Że rozmawiała ze znajomym, który miał psa z takimi problemami i ten ją nastraszył. I powiedział, że lepiej wziąć szczeniaka, którego się od małego wszystkiego uczy. I pani jest bardzo przykro, ale jednak rezygnuje. Próbowałam jeszcze wytłumaczyć, że agresja lękowa agresji lękowej nierówna i takie tam, ale dość szybko doszłam do wniosku, że skoro nawet nie dali Tobiemu szansy się zaprezentować i skoro pani rezygnuje, bo znajomy ją nastraszył to nie ma sensu, bo co było gdyby pojawiły się prawdziwe problemy? Zostało 35 dni... Quote
Recommended Posts