Jump to content
Dogomania

Wyrzucone kilkudniowe szczenie-Radom-malenka Sonia ma juz swoj domek!!!!

Recommended Posts

Posted

Pomozcie blagam.......

Kolega mojego syna znalazl na ulicy wyrzucone szczeniątko.Suczka ma pare dni.Lezala w kepce trawy za garazami.Ktos wyrzucil malenstwo.malutka jest u mnie,blagam pomozcie mi,potrzebna jest karmiaca sunia,maluszka nie dam rady karmic co kilka godzin bo pracuje pol dnia............
Wet odrobaczyl szczenie,stwierdzil ze nie jest odwodnione,jest zdrowe,jeszcze slepe!!!!!!!!!:placz::placz::placz::placz:potem zrobie foty teraz lece po mleko dla szczeniat i butelke bo placze

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maleństwo jest raczej duże czy małe? Na dogo w tej chwili dzieci mają Matylda w Azylu w Żorach (kilkudniowe)- duże, no i buldożka Zuzia (8 dni)- małe... Może któraś z nich dokooptowała by jednego dzieciaczka do rodziny?

Posted

w sprawie mamki-ja kiedyś znalazłam mamkę dzięki pewnej lecznicy weterynaryjnej.Dzwoniłam po lecznicach i wszędzie mówiłam, że bez mamki maleństwa nie mają szans.Lekarze znają swoich pacjentów.W ten sam dzień oddzwoniła mi jedna lecznica i podała nr telefonu do klientki, która miała karmiącą sunię.Spróbuj w ten sposób!

Posted

Sunia jest wielkosci mojej dloni.Wiec to raczej chyba sredni piesek bedzie.
Wet juz nieczynny bo dzis sobota,tylko do 12 byl :placz:
Jade do centrum po butelke i mleko bo u nas wszystko juz pozamykane.
Malutka placze i otwiera pyszczek w poszukiwaniu sutka.Jest taka bezbronna...

Posted

Rok temu na pastwiskach niedaleko mojego domu znalazłam najwyżej2-dniowego szczeniaczka...:angryy: :angryy:
Szczeniak był zdrowy,ale wyziębiony i głodny:shake: ..
Karmiłam go zawsze kiedy się obudził...w dzień i w nocy...:roll: .Byłam nie wyspana i nie miałam czasu odpocząć...Pamietaj,ze szczeniak potrzebuje ciepła...mój był ogrzewany przez korzuszekz termosem;) .
W tym roku..na wakacjach byłam nad rzeką...słucham..coś piszczy...mój pies znalazł worek z kociętami...wyciągnął go z wody..Otworzyłam go a tam 5 kociaczków!!!(:-( ) Wyciągnęłam je szybko i zaczęłam wycierać...Szybko poszłam do weta..niestety 3 nie żyły..a 2 pozostałe były w ciężkim stanie...Wzięłam je do domu i opiekowałam się nimi jak najlepiej mogłam..Teraz są już w nowych domkach:loveu: ..

Nie wiem co za p.....ani ludzie robią takie rzeczy...:angryy: :angryy: :angryy:

Posted

wandul - większosć dogomaniaków to inny gatunek:evil_lol::evil_lol:
Jeju, eureka!!! - Aniu - skontaktuj się z erką - przecież niedawno urodziła ta nasza sunia na działkach i ma zostawionego 1 szczeniaczka - na pewno ma mleko i zajęłaby się maluchem!!!!

Posted

Dziewczyny dzieki,zaraz napisze do erki

Maluszkowi kupilam mleko zastepcze i karmie...butelka ze smoczkiem dla niemowlat.Nie bylo dla szczeniat a ona ma tak silny odruch ssania i tak lapie mocno smoka ze bez problemow ssie.

Przeszukalam cala okolice gdzie znaleziono malutką,nie ma wiecej szczeniąt.
Mala moze u mnie byc przez weekend i poniedzialek bo ide do pracy tylko na 3 godziny.Ale od wtorku musze jej cos znalezc bo pol dnia nie bedzie mnie w domu.A ona musi jesc co 3 godziny,wet mowil ze nawet co dwie.Na razie najedzona spi otulona kocykiem i pod lampka zeby bylo jej cieplo.

Posted

dopiero kociak z przepukliną, teraz szczeniuś :shake: Czy Ty Aniu wydzielasz jaies fluidy, że te bidaczki tak ci wchodzą w ręce? Ale to chyba dobrze, że trafiają na Ciebie, bo przynajmniej żyją, dzieki Tobie :loveu:

Posted

Biedny maluszek. Ja bym musiala namowic mame mojego faceta czy bysmy mogli sie zaopiekowac ta sunia. Tylko my nie mamy suni karmiacej. Po prostu ja bym musiala karmic ja, a w weekendy moj chlopak.

Jakie potrzeby poza ogrzewaniem ,masowaniem brzusia i karmieniem ma taki maluszek? Nigdy sie nie opiekowalam az tak malym szczeniaczkiem...
I czy ktos moglby dowiesc psiaka do Warszawy? Bo ja jestem z Włocławka a jutro jade do Warszawy?

Posted

I na ile czasu taka pomoc by byla potrzebna? Opieke weta by miala codziennie poza niedzielami jak cos. Tylko nie za dobrze u nas z finansami, wiec pytam o wszystkie potrzeby zebym jak cos podolala?

Posted

No niestety, zaraz sie klade, a rano juz do kompa nie podejde tylko od razu w droge. Mam nadzieje ze jednak uda sie kogos znalesc. Moze poszukajcie przez mape dogo???