Jump to content
Dogomania

Biszkoptowo-Ruda Galeryjka- Gangster z ADHD i Kuki- nasze ciasteczko :)

Recommended Posts

Posted

Widzę że jednak reszta palców sprawuje się całkiem dobrze. Nie przesadzajmy 1 palec to raptem 10% stanu (nóg nie liczę).
Nie opanowałaś chyba prawidłowego otwierania dzioba. Łapiemy od góry za kufę, wpychamy palcami fafle między szczęki i zaciskamy palce. Szczęki rozwierają się i gwarantuję że próba ich zamknięcia jest błyskawicznie przerywana przez zainteresowanego. Im mocniej zaciska tym bardziej przygryza sobie wargi a to przyjemne nie jest. :evil_lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

alez Puchatku, dokładnie tę technikę stosujamy...gwarantuje Ci, ze na psy z ADHD to zagrozenie nie dziala, one maja zupelnie inny prog bolu...poza tym, mialam troche ograniczone mozliwosci dzialania, bo jedną reką ciagala sloninę, a druga trzymałam skunksa za twarz ;)
I chcialam dodac, ze to nie tylko 10%, a az 10%. Pewnych procentów ciała chetnie bym sie pozbyła, ale czubki palców prawej reki do nich nie nalezą ;)

Celinko- wzrok gangstera mowil to samo--JAK MOGŁAS????!!!

Ania...a czy on nie trenuje zbyt forsownie? Moze to dlatego? jednak jest w fazie intensywnego wzrostu, do tego te cwiczenia...?

Posted

Loozerko a palec spuchł i krwawił? Bo jak tak to może jakieś stosowne zastrzyki powinnaś wziąć? A jeśli nie to polecam moczenie w roztworze sody.
Aniu co do syna... nie ma jak młodość.. chorować krótko i intensywnie i szybko wracać do zdrowia:diabloti:
Loozerko a co by było gdyby księżniczka za grzeczność siedziała na balkonie a książe za niegrzeczność przed balkonem:diabloti: .....tak z ciekawości pytam:crazyeye: :diabloti:

Posted

Loozerko, jak nie wkładam drugiej ręki do dzioba żeby wyciągnąć śmiecia tylko nachylam jej łepetynę z rozdziawionym dziobem do dołu i potrząsam nią aż samo wyleci. To zwalnia drugą rękę do innych działań. U Ciebie mogło by to być dodatkowe przytrzymywanie dolnej szczęki.

Posted

Puchatek napisał(a):
Jak ma ADHD to tylko by dodatkowo nerwicy się nabawił. To u niego nie niegrzeczność a niemożliwość opanowania się. To go przerasta.

Puchatku...trafiles w 10, po prostu mistrzowski strzal..:) On nawet nie jest niegrzeczny, jak pisalam, probuje sie dostosowac, nawet na sekundę zamilknie, ale mu sie potem samo z paszczy wydobywa hau..:)))

A na pytanie Agnieszki odpowiem, ze ksiąze pozostawiony za drzwiami, podejrzewam, przedarłby sie po drodze likwidując firany, rolety, jak i szybę...:D

Puchatek napisał(a):
Loozerko, jak nie wkładam drugiej ręki do dzioba żeby wyciągnąć śmiecia tylko nachylam jej łepetynę z rozdziawionym dziobem do dołu i potrząsam nią aż samo wyleci. To zwalnia drugą rękę do innych działań. U Ciebie mogło by to być dodatkowe przytrzymywanie dolnej szczęki.

Puchatku...ja tylko przypomnę, ze zaraz obok rozdziawianej paszczy Gangstera czychała na zdobycz druga paszcza Kuki...skubana juz sie wyspecjalizowała w podkradaniu kąsków :D. Gdy na spacerze rzucam Dzabbarowi paróweczke i on nie zdązy jej chwycic to Gangster mnie broni- bo Dzabbar usiłując chwycic kłapie paszczą tuż przy mojej ręce, a Księzniczka tymczasem szybciutko, chyłkiem zbiera upadnięte kąski..
Poza tym...Gnagster jest jednak ode mnie szybszy i ma blizej do ziemi, jesli obiema rekami wytrzasnełabym mu zdobycz z paszczy, to zanim zdązyłabym ją zgarnąc z ziemi, on pewnie byłby ponownie w jej posiadaniu :D

Celinko, dzisiaj na spacerze spotkalismy ponownie Terrego i Asie, mam parę zdjec, niestety robionych na szybko, bo w zasadzie mijalismy sie tylko, ale po powrocie do domu wstawie je..:)

Posted

loozerko czy nie sądzisz ,że byłoby dużo prościej gdyby
1. psy nie zbierały śmieci
2. jeśli już to na komendę wypluwały?
Trzeba nad pieskami popracować:diabloti: ale ja już nie mam za wiele pomysłów:diabloti:
ostatni z linką, który to pomysł skrytykowała wrona /kruk - Puchatek

Posted

Wiesz, Hania, ja to wolałabym, zeby tego pkt. 2) nie było :D
Ale powiem CI, ze dopiero z Kuki wiem, jak łatwo pewnych rzeczy nauczyć psa...Gangster niekiedy jest nie do przejscia i ja, mowiac krótko odpuszczam...bo inaczej naszarpie sie, naszkole, a efekt mizerny..Kuki natomiast poezja, jesli chodzi o posluszeństwo..:)
Natomiast, zeby nie bylo, ze to taki ideal, niestety Kuki zdarza sie, ze wchodzi w konflikty z innymi psami, z róznych powodów, ale bez widocznego dla mnie powodu, choc pewnie jakis tam jest.. Bywa to klopotliwe, bo dzisiaj przyatakowała anielsko łagodnego jamniczka Terrego, poniewaz ten zdołał jej podkrasc taki pukiel włosów ( ludzkich) ktore psy gdzies znalazły. Scigały sie dosc dlugo walczac o skarb wszystkie, najpierw miala to KUki, ptoem podkradł jej to Terry i ta skubana go dosc ostro zaatakowała. Ja wiedzialam, ze Kuki krzywdy nie zrobi, bo ona raczej poddusza za kark, a nie gryzie, ale Pani Terrego, starsza kobieta, dla ktorej to jest cudowny pieszczoszek ( i taki jest :) ) prawie umarła ze strachu...Na szczęście jest tez madra i nie odrzucial od razu Kuki tylko pozwolila psiakom sie dogadac...
Ale zaden inny z tej grupy, mimo,ze sobie zabierają rózne rzeczy tak sie nie zachowywał nigdy...

Posted

Kiwi wczoraj znalazła w parku truchło kawki i to była przygoda jej życia!
Zachowywała się po kociemu, podrzucała ją ciągle do góry, łapała i tak w kółko. Nie czekałam jednak aż ją zje i bezczelnie zabralam.
Jeśli już stękamy to napisze, że łamie mnie w kościach jesienią jak diabli, jest mi permanetnie zimno bo mam paskudne krązenie, przeciwko grypie się nie szczepię bo w moim przypadku to wyrzucone pieniądze. Tatusia, owsze, tak.
A teraz jak myślę o terenie górzystym to mnie przeraża jedna myśl. Jak ja tam wytrzymam skoro ostatnio fatalnie się czułam np. ucisk w mostku, kołatanie serca. Macie jakieś pomysły jak to zneutralizować?

Posted

Oj to zobaczę znów dziś jamniczka Ślicznego :multi::multi::multi:...a Cioteczko wyściskać Go proszę od kuzynów z Opola:loveu::loveu:

Kuki jak widać nie da sobie w kaszę dmuchać.....tylko niech oszczędza jamniki-proszę...:evil_lol::evil_lol:

Posted

Słyszałem że górale to mają na to sposób ale nie wiem czy skuteczny bo sam nie praktykuję:
ucisk w mostku - seta
kołatanie serca - seta
zimne ręce - seta
dreszcze - seta
grypa - dwie sety
Chmura z Czernobyla - flaszka
tak że jeśli jedziesz w góry to tam Cię wyleczą :evil_lol:
nie wiem tylko co biorą na wątrobę :diabloti:

Posted

mi to samo lekarstwo przyszlo do glowy...w koncu rozluznia, ostresowuje :D
A od czasu, gdy zobaczyłam, ze moja kolezanka pięćdziatke czystej stosuje jako lek na chorobę lokomocyjną, to uwierzylam w moc trunkow. Co wiecje, ona twierdzi, ze nauczyla ją tego jej matka w jej wczesnym dziecinstwie...:D mam tylko nadzieje, ze stosowała dawki "leku" dostosowane do wagi chorego :D

Celinka, Kuki została okrzyczana ostro za atak na Terrego...zrobila minę pelną poczucia winy i mam nadzieje, ze do tej pory rozmyśla o swoich uczynkach i obeicuje poprawę !!
A tak bardziej serio, to faktycznie bylam na nią zła, bo Terry to chodzaca łagodnosc, nie potrafi sie w ogole odgryżć i biedny tylko bezradnie zapiszczał....:(

Posted

a my zaraz polecimy fotkami :))

Najpierw sliczna Kuki w promieniach wschodzącego słońca. Zauwazyliscie, ze to wschodzące i zachodzące slońce tak specyficznie wydobywa wszystkie barwy, jest takie ciepłe w kolorze? Uwielbiam zdjecia robione w takim sloncu, choć przyznaje, przed posiadaniem psa/psów rzadko miałam okazję, szczególnie to zachodzące obserwować :)

moje wędrowniczki razem :)

a tu Kuki wystawia zdobycz :) Ona ma w sobie cos z psa myśliwskiego- uwielbia pędzic ptaki, często wypatrzy w trawie jakieś małe zwierzatka i tropi

a to Poker, sliczny młody seterkowaty. na razie na smyczy, bo jego pan nie do konca nad nim panuje i mogłby pojśc w długą ;)

a tu juz stała trójeczka spacerowa

jakos mam wrażenie, że trójeczka moze przeistoczyć sie w czwóreczkę

Posted

a może i piątka jest całkiem osiągalna :)

tu widac, jaki przekrój wielkosci mamy

tu Gangster z malenka Asią

maleństwo Siasia solo

a tu najmniejsze i największe :)

Siasia szepcze Dzabbarowi do uszka swoje sekrety

kolejny zestaw trójkowy

Gangster ze swoim ulubieńcem Terrym

Posted

a tu już obiecana uczta dla Celinki- Terry, głowny bohater

zdjecie slabo skadrowane, poucinane, niestety rano sie spieszylam, a towarzystwo bylo ruchliwe i nie chciało sie do zdjec ustawiac, ale wklejam, by pokazac Wam, jak identyczny kolor maja Terry i Siasia

a na koniec - w pyszczku Kuki zródło konfliktu z Terrym. Czy wiecie, ze to najprawdziwszy pukiel włosów? W pobliżu lezała tez jakas walizka, niewiele brakowało, a zaczęłabym poszukiwać zwłok......

Posted

Jejuu zaraz zwariuję....ile Cudeniek w jednym miejscu ale jak widzę i kangurka małego mieliście :diabloti:

Sama nie wiem który ładniejszy..znaczy wiem ale głośno nie powiem...:evil_lol::evil_lol:

Posted

Celina, a jakos nie musisz :D Czytam Ci w myslach :D
A faktycznie Siasia kangurkowata, ona tak rozkosznie ta dupkę podgina...:)
I wiecie- to pierwszy pies, którego nie moge głaskac dlonią, ona ma tak malenką główkę, ze ją trzeba głaskać samymi opuszkami palców :)

Posted

:lol:-masz talent Loozerko...:loveu:....Ja nie mam takich możliwości,żeby pójśc na spcerek i z pieskami się spotykać...jak to na wsi.Moim jamnikom musi wystarczać swoje i nasze towarzystwo.Na spacerkach czasem tylko spotkają przebiegającego kotka.

Kuki taka ma ślicznie wyczesnaną poopkę:loveu:..a ze zdobyczą w uśmiechniętym pycholu-jest Śliczna.

Książe Gangi I pasuje do każdego pieska i do Kuki i do Terrego i do Siasi i Dżabara..:loveu:...albo One do Niego....:diabloti:

Posted

Jesli cofnęłybyście sie do pierwszych postów tego wątku, tzn tych ucietych, ktore pozostały na behawiorze, to mogłybyście sie dowiedziec, ze ja jeszcze niedawno "płakałam", ze tu nie ma takich spotkan wielu psów z włascicielami, jak np na Polach MOkotowskich, ze nie ma wspolnych spacerów...:D Wiele sie od tego momentu zmienilo... po pierwsze odkryłam nowe miejsca, o ktorych zwyczajnie nie wiedzialam, poza tym spotkałam własnie tę kolezankę z Dzabbarem- ona tez mieszka w okolicy dopiero od wrzesnia ub. roku i tez niedawno te rejony odkryła, a do tego wiosna sprzyja wypuszczanui sie na dłuższe spacery, dalej.....

Ale ja własnie odkryłam, ze w sumie to nie lubie wiosny..:( Na wszystkich naszych stałych miejscach spacerowych pełno ludzi, rowerów, nawet samochody na łakę wjeżdzają :( Gansgter dostaje amoku, Kuki go podglada i tez zaczyna sie nakrecac za nim, nasze spokojne spacery w dzdzystą, mglista pogode odeszły w siną dal. Jeszcze nas własnie te poranki ratują, bo o 6-7 rano zbyt wielu ludzi sie nie wypuszcza na spacery.

No i Gangster mi zgłupiał, jest coraz bardziej nieposłuszny, generalnie ogłuchł na mnie, czesto, zey go zapiać na smycz musze za nim łazic, czatowac, robić to podstępem. Pierwsze symptomy pojawiły sie pare dni temu, ale to narasta, teraz bylo fatalnie, prawie nie mogłam go złapac. A wobec tych tlumow spacerowiczów, rowerzystów, to powazny problem. NIe wiem, czy to towarzystwo Kuki? On jest taki autystyczny, do tej pory cały czas dbałam by trzymac z nim mocny kontakt, a teraz przy Kuki to jest trudniejsze, bo ona sie wciska miedzy nas, odsuwa go, a on widze sie coraz to bardzije wycofuje...
A moze to po porstu wiosna....i te wszystkie zapachy, dziewczny w okolicy tip...
w kazdym razie chyba czas zabukowac termin sterylki....koniec z wahaniem i sentymentami...

Posted

a co do zdjec, to koniecznie musze kupic lepszy aparat...moj niestety ma za słaby zoom, ale podstawowa jego wada to zbyt wolna migawka. Do obiektów statycznych- nie przeszkadza, ale teraz obikety glownie przeze mnie fotografowane sa w nieustającym ruchu...i glownie pstrykam dupki, plecki, badz puste miejsca po psach :D
a juz jakies fajne grupówki to zawsze mi sie porozłazą, zanim migawka zdazy sie zwolnic....:(