Jump to content
Dogomania

Biszkoptowo-Ruda Galeryjka- Gangster z ADHD i Kuki- nasze ciasteczko :)

Recommended Posts

Posted

AnkaG napisał(a):
Ja dlatego mam jeden nick i hasło na wszystkich forach. :evil_lol:

Najpierw miałam problem ze znalezieniem Bloga Gangusia!
Potem był problem ze znalezieniem głosowania już po zalogowaniu w Krakvecie.
Nick i hasło zmieniłam gdy na ONET założyłam Bloga swoich zwierzaków - wpisałam Choco... i przeraziłam się co mi się włączyło a adres bloga podawałam znajomym bo historyjki o zwierzakach pokazywali swoim dzieciom. Psiarze wiedzą ze Choco to imię psa a internet znajdował coś całkiem innego.
Od tamtej pory ja to wszędzie kussad.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli chodzi o dopieszczanie Gangusia - Musiałam wytrenować równoczesne głaskanie, witanie, pieszczenie i karmienie obydwojga - Choco jest szybsza ale Mruczuś starszy i robił sie problem.
Trzymam kciuki jak rozwiaże się sytuacja z Kuki i Tą Dziewczyną.

Posted

loozerka napisał(a):
Ewa..a w subskrybcjach?? Musimy być tam u Ciebie :D

Zaczęłam od swojego profilu w ostatnio napisanych postach ale teraz jest ostatnio tyle problemów że byłaś na kolejnej stronie, przez subskrypcję moze byłoby szybciej... i teraz jestem już głównie w naszej galerii przynajmniej w ciągu dnia jeśli już.

Posted

jak widac, mogłam dostac lekkiego oczopląsu

bo psy, jakby były nieco do siebie podobne

w kolorystyce rudo-kremowej :D- biszkopciki

była wielka gonitwa

i kotłowanina

Posted

nie obyło się bez zalotów- jak sie okazało ten trzeci został misterem parku ;)

Gangster był na z góry przegranej pozycji, bo on sie interesował Dzekim- Dzeki- Kuki

nie zaprzestawał jednak wysiłków i wytrwale kumpla podrywał

ze wszystkich stron

ostatecznie Dzeki dał wyraznie do zrozumienia, ze go ta miłość "inaczej" nie interesuje :D

bo Dzeki jest konserwatywny

Ale Dzeki przegrał w przedbiegach ze przystojnym, dobrze zbudowanym brunetem-Dzabarem

Ostatecznie cała 4 sie zaczęła razem bawić :)

Posted

Wiesz Kuki ( kuki jak kukułka... hmmm nomen omen) jest rzeczywiście prześliczna, słodka.. jest nadzieja ,że znajdzie dobry domek nie dla swojej urody .. istotnie niezaprzeczalnej ale dla charakteru....
A co do TEJ DZIEWCZYNY czyli znajomej... to 10-letnie dziecko jest już na tyle duże żeby trochę zająć się psem.. no i z każdym rokiem dzieci będą coraz starsze. Magda przecież w lutym skończyła dopiero co 11 lat i wychodzi z Figą na spacer, bawi się z nią , pilnuje czy ma wodę itp. a dziecko które ma małodsze rodzeństwo na pewno jest w miarę odpowiedzialne. A z kolei 5-latek to też nie jest niemowlak i nie trzeba ciągle pilnować układu pies-dziecko, zwłaszcza ,że jak rozumiem Kuki jest łagodna do ludzi...No i ogród.....i drugi pies do zabawy... nie wygląda to źle

Posted

Haniu, dzieci jako takie nie stanowią dla mnie przeszkody, Kuki w pełni nadaje sie do domu z dziecmi. A te dzieciaki, szczególnie starsza, jest nauczona odpowiedzialności. Chodziło mi raczej o to, ze ta kolezanka nie ma zbyt wiele czasu- w tym z powodu mania ;) dzieci i moze Kuki nie wyprowadzac, tylko ograniczyc jej życie do podwórka. Czy dzieci będą wychodzic- nie wiem, bo ona ma juz jednego psa i nie wiem, na ile sobie poradziłyby z dwójką. A poza tym na razie Kuki boi sie i to bardzo smyczy... a jakos mialabym obawy, czy powierzyć psa bez smyczy 10 latce...to jednak wymaga uwagi, ja na razie mam 10 par oczu ;)

Posted

a Kuki na łozku sie na dobre juz osiedliła. To na zdjeciu to było tak nieoczekiwane, po powrocie ze spaceru- na szczęscie porzadnie ja umyłam- poszlam do kuchni, Asia do łazienki, w pewnej chwili Asia mnie woła do pokoju- patrzę,ma Kuki rozłozona na miękkim i ciepłym...:D Poszłam po aparat zrobilam zdjecie, odeszłam na chwile, wracamm- a tu co? Drugi zwierz na tapczanie..

Juz po jakimś czasie, cos tam robilam i patrze brakuje mi psa- Gansgster na swoim stałym miejscu, a Kuki na jej stałym - pod biurkiem obok mnie - nie ma. Zaczełam sie rozgladac, a Kuki gdzie ?- na tapczanie w dużym pokoju :D

Posted

Haniu...jej uroda coraz bardziej widoczna jest, pewnie dlatego, ze została troche odświezona- na razie z kąpielą czekam do chwili, gdy nie bedzie tak panicznie sie bała wszystkiego, ale i odzyla w sensie psychicznym. Ona sie zmienia z dnia na dzien, jest coraz pewniejsza sieibie, juz dzisiaj rano, gdy zaczełam sie ubierac na spacer, zaraz wstała, zainteresowana wyjściem, skacze, smieje sie, wczoraj gonila sie z nami - tzn ze mną i Gangsterem po domu...jest naprawde świetna :))))Poza tym zaczyna sie bawic na spacerach- jej wielbiciele spod działek, gdzie była wszyscy kolejno spotkani, jak jeden mąż mowią, ze zmienila sie bardzo...z zabiedzonego psa z podkulonym ogonem w radosną, brykającą suczkę :)

Posted

do zjedzenia jest to ciasteczko, naprawdę mi się podoba, lubię takie puchacze. Oczywiście u kogoś,:evil_lol: . Pewnie, że się zmienia, w piękną, pewną siebie pannę. A w ciązy moze być, tak to jest z tymi dziewczynami co to latają po nocach.
Pamiętam jak byłam nastolatką i kiedy któregoś dnia przyjechałam do babci do Grodziska... U babci był wtedy szaro biały kot /od niedawna/ i byłam pewna, że zaraz urodzą się małe kociaki. Naszykowalam pudło, wyłożyłam szmatkami. Ale potem okazało się że to kocur, :evil_lol: . Oczywiście nie sugeruję że Kuki moze okazać się Keksem czy Karmelem, :evil_lol:

Posted

zdolnosc Gansgtera do wyginania sie, jego gietkosc mnie sama nadal szokują...
jemu najwygodniej sie spi, jesli ma łapy w jedna, brzuch w drugą, a glowe w trzecia strone, poskrecany w trąbke :D Wiec- takie wygięcie dla niego to mały pikuś :D

Posted

Piękne zdjęcia :loveu::loveu:
Kuki tak bardzo pasuje do Gangstera :multi:.....więc chyba znalezienie dla Niej domku....będzie trudne jak Cioteczka Loozerka przedstawi wymagania cio?:diabloti: