Jump to content
Dogomania

Biszkoptowo-Ruda Galeryjka- Gangster z ADHD i Kuki- nasze ciasteczko :)

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj-fajnie miałaś...:evil_lol::evil_lol:

Widziałaś moje nowe fotki???Zwróć uwagę na moją lewą rękę.....na tych kostkach będę miała teraz operację-prawa już " zrobiona" ale wcale lepiej nie wygląda.

Posted

Celinko, widzialam fotki i zwrócilam uwagę na rękę :( I tak pomyslalam, ze Twoje tu pisanie to swego rodzaju bohaterstwo...na pierwszy rzut oka widac, jak to musi bolec....

Posted

Loozerko czy mnie oczy mylą czy na jednym ze zdjęć zalega śnieg ( takie na górce?)????:crazyeye:
I pozwól ..jako człek prosty zadam pytanie wprost: zmieniasz tytuł wątku czy zakładasz drugi? Chciałabym wiedzieć po prostu:diabloti:

Posted

ania, czy pisząc "słonka " mialas na myśli te zarłacze ? wysłałam Ci na priva wątek z bazarku o romansach dla Alutki, a może i Ty Celinko moglabyś pomóc w podbijaniu, :oops: ?. Bo ja teraz jakoś nie mogę z niczym się wyrobić, nie "zdanżam", :evil_lol: . Oczywiście, nie licytujcie ich, :evil_lol:

Posted

Hania, ja nie wiem......................:(((
I to naprawde i serio nie wiem...
zupełnie niezartobliwie powiem, ze nawet nie wiecie ,jak sie z tym szarpie, serce mi krwawi na myśl o oddaniu Kuki, ale naprawde z dnia na dzien mnoża sie trudnosci...Juz wczorajszy spacer popoludniowy był naprawde kiepski, co pisalam, rano jest super, bo nikogo nie ma..ale juz po poludniu, wszedzie pełno ludzi, rowerów..
Moje psy...hmmm jedno nakreca drugie, wczoraj w duecie obszczekały mi pana na rowerze i to porzadnie, Gangatser sie zaczna coraz bardziej zamykac...widze, ze on, poniewaz z przyczyn oczywistych poswiecam mu mniej uwagi, odskakuje we własny swiat- czyli wąchanie, itp, dzieje sie to przed czym ostzregała mnie bahawiorystka, wobec tego zaczynam miec problemy z odwoływaniem go, a wrecz czesto w ogole nie reaguje, jakby był głuchy i to nie jest udawane, bo nie reaguje także na rzeczy typu masz, co zawsze oznacza parówke i do tej pory bylo w 100% wykonywane..Przestaje to ogarniac...:(
A jednoczesnie...ona jest tak cudowna, tak szybko sie uczy, w domu, jak widac, sa fantastyczne, bawia sie razem cudownie, ja mam totalny spokoj z jednej strony ale i ogromną radosc z drugiej- dgy na nie patrze... juz spac nie mogę z tej rozterki w nocy i to zupełnie serio....mam naprawde problem...

a na zdjęciu, hania, to nie snieg, ta górka to po prostu jest z takiego czystego, jasniutkiego, prawie białego piasku nadmorskiego, pewnie stad takie wrazenie.

Posted

ok, to troche posmęciłam, a teraz te pozytywne aspekty :D chyba jeszcze nigdy nie prowadzilam tak zdrowego zycia- codziennie na powitanie dnia dluuuugi spacer, ostatnio najkrócej to godzin a, a w weekendy nawet do trzech. Także dzisiaj te szwenadające sie po moich miejscach ludzie zmusili mnie do wybrania sie do lasu i bylo slicznie. Az zaluje ze nie wzielam aparatu, bo wszedzie widac budzacą sie wiosne :)
Ale za to wziełam aparat rano i to czesc plonu :) Jakos fotografowanie stało sie moją pasją :)

Najpierw seria z ukochanym od zawsze kumplem Gangstera- niestety zaczął go zdradzac na rzecz KUki, czego Gangster nie moze odzałować ;)

Bazyl jest psem podwórkowym, ktory sobie wychodzi ze swojego domu i biega po okoicy. Wielokrotnie do nas dołacza. Dzisiaj po poludniu narobił mi strachu, bo tez poszedł z nami, po czym w srodku lasu nagle gdzieś ziknął. Na szczęscie wracając spotkalismy go przy jego domu.

tu na tej kupie piachu, ktora wszystkie psiaki uwielbiają :)

tu moja Kukiś miśliwy:) Przepieknie wystawia, naprawde :)

tu juz spotkanie z kolejnymi kumplami- Pokerem

oraz Borysem

i wew trójeczkę :)

a tu już młodsza gwardia szaleje

Posted

Terry wyleguje sie do pozna w łożeczku, wiec spotykamy sie tylko wtedy, kiedy ja mogę sobe pozwolic ponije isc na spacerek...
MIedzy mna, a panią Terrego jest taka róznica, ze ona nastawia budzik, by sie o 8 obudzic, ja nastawiam budzik na 6.30, zeby wiedziec, ze o tej godzinie moge przestac udawać, ze spie :D Jak mi sie zdarzy wczesniej podniesc powieke Gangster juz nie odpuszcza i mnie dreczy cały czas :D....

Posted

Loozerko, zmieniła się sytuacja, może trzeba zastanowić się czy podjąć próbę ćwiczenia z dwoma psami. To będzie trochę inaczej, ale...współistnienie dwóch psów dla nich samych to też pozytywne aspekty..i myślę tu o korzyściach dla nauczenia ich czegoś.. Jeśli możesz to może warto znów skonsultować się z behawiorystą , który dotąd jak rozumiem dobrze Ci doradzał i może efektem Twoich INNYCH niż do tej pory ćwiczeń byłyby DWA fantastycznie wychowane psy?

Posted

Wiecie, co?? Ja juz jakiś czas temu zauwazylam, ze jak zaczynam werbalizowac problem, choćby tu na dogo, to on jakby sam zaczyna sie rozwiazywac :D. Kuki generalnie mniej potrzebuje, by sie nią zajmowac na spacerach, wiec teraz bardziej skupiam sie na Gangsterze, jej pozwalając na swobodniejszą bieganine i Gangs juz zaczyna lepiej reagować. Poza tym Kuki generalnie nie trzeba powtarzac, ona uczy sie w mgnieniu oka, wiec to tez pewne rzeczy ułatwia.
Powiem tak, do tej pory chcialam je sprawiedliwie obdzielac swoją osobą, ale tak wprost stosowac sie tego nie da. Tzn Kuki po prostu cały czas Ganagstera odsuwa, odcina, odgradza. A on- wtedy sie wycofuje. Do tej pory, zeby ona nie czula sie pokrzywdzona i by nie stworzylo to problemu, tylko delikatnie nimi kierowalam, co nie do konca zdawało egzamin. Teraz ją znam juz na tyle, ze wiem, ze moge jje powiedziec stanowcze nie wolno i ona doskonale to rozumie i slucha. Weic zwyczajnie w ten sposób przeciwdzialam temu jej wpychaniu sie. I to wszystko razem dziala :)

Niestety gorzej jest z miejscami spacerowymi, widze, ze z dnia na dzien sie coraz bardziej zaludniają, wczoraj Gangster obszczekał dosc intensywnie dwóch panow policjantów w mundurach czarnych z dużym ONkiem, ktoryz legitymowali biednego pana pijaczka sobie odpoczywającego na trawie ;) ( wiecie, że ten moj skubaniec od zawsze nie lubi mundurowych :D, najgorzej jest w pociagu z konduktorami :D), musimy chodzić wiec w jakies bardziej odległe tereny, tyle, ze nie bardzo mam czas, by codziennie tam chodzic...

Ale rano jest super...............:) Potem bedą foteczki z ulubieńcem Celiny także :)
wiecei...gdybym tak mogła przejsc na emeryturę ;) i sobie tak spacerowac całymi dniami z psami, byłoby świetnie :D

Posted

Uwielbiam czytać Twoje opowieści o swoich Kochanych Psiakach...zdjęcia oglądać.Moim ulubieńcem jest i Ganguś ze sliczną bródką i Księzniczka Kuki...i....wszystkie ale najbardziej to jednak kocham Jamniki-:loveu:

Posted

no no i co panowie policjanci? Nie zareagowali?
Wiesz właśnie tak mi się wydawało ,że pora dopieścic Gansia. Stara zasada, jak się pojawia nowe dziecko to starszemu trzeba poświęćić więcej czasu:razz:
Czyli jak rozumiem to jedyny problem ,że we dwójkę stanowią silniejszy tandem i obszczekują? no to do dzieła... odwrażłiwiać psy i oduczyć ... możę to Gansio weźmie przykłąd ze spokojniejszej Kuki?

Posted

Hmm, panow policjantów w Szczytnie w wiekszosci znam, wiec bylo....niech pani zabierze te psy!!! po czym, jak juz mnie rozpoznali w tej babie w dresach i polarze psim byla..aaa, dzien dobry Pani...jakie ładne pieski :D
Niestety to obszczekiwanie dotyczy także osób, ktorych nie znam.
A odczulanie...hmmm, to myśle, ze Czoko może napisac, ile daje odczulanie na niektore rzeczy takich zwierzakow, jak Gangster. Myśle, ze z czasem uda sie go odczulic na ludzi, ale to tez nigdy całkowicie....ale rowery- nigdy, nawet nie jestem w stanie zorganizowac takiego odczulania , ale i nie w tym rzeczy- u Gangstera jest taka mieszanka cech predystynujących go do złych zachowań, ze to odczulenie jest ponad moje siły. Z samochodami juz wiele osiagnełam, ale pełnego sukcesu nie bedzie nigdy, wiec tak naprawde problem pozostanie, bo w przypadku samochodu wystarczy ten 1 raz niekontrolowanego wyskoku i bedzie to o 1 raz za dużo.
nic wracam do pracy, bo wrócilam tylko by wyprowadzic psy i zjesc obiad...

a dopieszczaniem Gangstera to nie tak- nie istniał problem w chęci dopieszczania jego, a problem w tym, ze Kuki w białych rekawiczkach powodowała, ze było to niemozliwe...na szczescie juz wiem, jak z nia postepowac...
w ogole nigdy nie spodziewalabym sie,z e stane sie taka specjalistak w zakresie psich zachowan :D

Posted

ale z drugiej strony, gdzie ona będzie miała lepiej niż u Ciebie. Chociaż z trzeciej strony... No i właśnie tu pojawia się syndrom Tewjego Mleczarza..... Notabene, uwielbiam Skrzypka na dachu!

Posted

Agnieszko....też uwielbiam, ale czy to Cie dziwi, ze ja tez??
A poza tym- dokładnie tak, jak Tewje...ale z drugiej strony...tyle, ze ja w jakimś osmiokącie jestem i tych stron mi sie namnozyło :D

Posted

Trochę czasu mi sie zrobiło na obrobienie zdjeć, więc mogę wstawic plon ostatnich dwóch spacerów

utworzyła nam sie właściwie stała grupa spacerowa, widac, ze psy sie wzajemnie lubią, dobrze sie ze sobą czują, nawet mimo pewnych drobnych zgrzytów :) mieszanka towarzyska- Gangster, Kuki, Dzabar, Terry i Asia- w róznych układach i konfiguracjach

Gangster jednak chyba najbardziej gustuje w naszym ciepłobrazowym dueciku razem :)

Posted

Ale i osobno:)
Szczególnie przypadła mojemu łobuzowi do gustu maleńka Asia, ciagle sie wokół niej kreci, pilnuje jej, broni, a i ona z wyrazną przyjemnoscia przebywa koło niego.

Z Terrym też są swietnymi kumplami :)

a tu duecik na osobnych foteczkach :) psiaki są tak do siebie podobne, że chwilami sie zapomina, że to kompletnie inna rasa :)

a tu portrety solo
Terry

Asia

nie wiem, czy na tym zdjęciu to widac, ale z Asi to w malym ciele wielki duch. Jest taka mała zadziora, najwyrazniej nie ma swiadomosci tego, ze ona może i bojowiec, ale zdecydowanie miniaturowy. Jej Pani bedzie miała z nią w przyszłości problem, bo juz teraz zaczepia i obszczekuje inne psy :)

a tu znowu Terry usiłujący sie dostać do Chińczyków ;) i Gangster i Asia bardzo zainteresowani, jak mu idzie ;)