Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Zaraz skopiuję foty Rubena. przyjechał dziś wieczorem. Pilotowałysmy z Wellington samochodzik z psami do hotelu ( w sumie trzy przyjechały).:evil_lol:

A to szczęśliwy Ruben na spacerku:

Edited by AgaG
  • Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogłoszenie Rubenka mam nadzieję, że się ukaże w poniedziałkowej Wyborczej. :lol:

Posted

Therion napisał(a):
Piekny Ruben do góry, AgaG jakby było wiecej chetnych na charty to Neris u znajomej w Pomiechówku na tymczasie maja 2-charcice polska i greya,

napisz coś więcej proszę

Posted

Ruben ma dwa lata. Jest piękny. Wyborcza wydrukowała dziś jego zdjęcie (Camara dzięki:loveu: ale akurat z Borysem a nie z Agatem. ten Agat to wielki pechowiec.
na razie telefon milczy.

Posted

Jeśli chodzi o wiek Rubena, to 2 lata ciągnęła się sprawa sądowa i przynajmniej tyle czasu siedział w schronisku. Na pewno ma więcej niż 2 lata, ale nie wiadomo dokładnie ile więcej. Można ostrożnie założyć, że około 2,5-3 lata.

Posted

jest tymczas dla rubena - z akarme
jak wieszalam plakaty eliota to podszedl do mnie, pan mgr wychowania fizycznego etraz na rencie
pokazal mi odcinek renty 389 zl
i nie stac go na wyzywienie psa
ale zaproponowalam mu ze moze nam przechowywac psy - my dajemy karme i opieke wet
to znacznie taniej niz hotelik, do tego pan jets trenerem lekkiej atletyi i codziennie biega po lesie, taki hcart to dla niego marzenie
pan bardzo kulturalny i inteligentny, pytal czy jest szansa zeby na tymczasie chociaz miesiac ten chart u niego pobyl
bo nie bylby taki samotny, wiec nie trzeba sie martwic ze trzeba szybko szukac domu
pan zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie, mysle ze moznaby dac mu charcika, chlopak wybiegalby sie za caly czas przesiedziany w kojcu...
pan mieszka w niepolomicach wiec to pod krakwoem i to ejst w sumie jedyny mankament
bo zbey tam jechac pokazac psa to wyprawa- no ale w sumie nie mniejsza niz do hotelu
co myslicie?
jutro jade do zabrza po suczke, potem bimbra do nowego domu, w piatek po szczeniaki do kielc, nei dam rady sie tym zajac
jeszcze czeka na pzrewiezienie czako z krakowskiego schroniska a ja nie mam kiedy pojechac i wychodze na glupka przed ludzmi
nie daje rady czasowo po prostu :(

Posted

kiwi my czesto jezdzimy do niepolomic wiec znamy tereny jak cos, mozemy zawiesc... a moze ten charcik by u pana dluzej zostal (na stale? :oops: ) w zamian za karme i weta?

Posted

yyy nie pamietam:oops: kolezanki Rubena charciczki pojechaly do nowego domu, a Ruben został w schronisku? i teraz dopiero mógł z niego wyjsc bo koniec sprawy?
pomysł z tymczasem u Pana dobry tylko zeby mu nie zwial i kontrolowac 3ba by! ja niestety mam kawałek;/

Posted

pan wygladal na odpowiedzialnego, sam mowil ze w puszczy nie wolno spuscic
gdyby znalazl sie sponsor to pewnie chart moglby mieszkac u niego do woli dlugo, ja nie jestem zwolennikiem takich rozwiazan, ale pan zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie
poza tym to bieganie - mysllam o tym ile ruben potrzebowalby ruchu...
mieszkanie w bloku na 4 pietrze

Posted

dobre rozwiazanie! tylko 3ba by sie jeszcze z nim pozadnie spotkac....
a stały przelew na karmę od paru osob po np. 20 zł czy więcej to nie jest duzy wydatek!:roll:

Posted

tak, nalezy dawać karme, tylko te pieniazki muszą sie zebrac i najlepiej zeby 1na osoba kupowala karmę!
no Rubeniku zobaczymy jaka decyzje podejma ciotki!:cool3:

Posted

Ambra, Ruben nie jest w schronisku, tylko pod opieką dziewczyn z Krakowa, w hotelu.
Z tym panem myśle, byloby dobre rozwiązanie, ale na pewno nie na stałe.

Były już dwa zgłoszenia na charta.
Jedno z Zakopanego, sprawdziliśmy dom, ludzie w porządku, ale na terenie ich posesji jest w sezonie jakaś knajpka, więc ludzie się kręcą. Byłoby ryzyko, że Ruben mógłby sie wydostać, a wtedy z pewnością stałby sie łupem kłusowników tamtejszych.
Dzisiaj dostałam pytanie od rodziny z Warszawy, małżeństwo z 6-letnią córką, małe mieszkanie 40 m, ale polożone blisko lasku.

Decyzję pozostawiam dziewczynom z Krakowa i Potter, która opiekowała się Rubenem w Jędrzejowie.

Posted

Pies który "kłusował" nadaje się tylko do mieszkania. Z posesji ucieknie i będzie polował. W Warszawie mamy duzo dogomaników. Np. Asiaf1 trzeba wziąc adre tych ludzi i poprosić Asię o kontrolę przedadopcyjną.