Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pianka napisał(a):
Też mi się wydaje, ze mamy rozmnażacza, bo u nas w Rudzie jest identyczna sunia, jak Ramzes. Gdyby nie była to suka to pewnie mogłabym pomylić te psy.
A tamta sunia taka biedna jest:-(
Narazie jest na kwaratannie, ale nie sądze, zeby komuś sie zgubiła.

Ja te psy pomyliłam !! Zauważyłam na kwarantannie coś co pasowało idealnie do opisu no więc byłam pewna ze to ten pies. Potem zorientowałam się ze to suka i powstał problem , gdzie szukać Ramzesa:evil_lol:
No to szukałam w kartach zwrotu po nazwisku właściciela i tam na karcei pisało gdzie psa umieszczono :cool3: Ale kurcze sunia śliczna jest- jaśniejsza od Ramzesa i też taka łagodna, ale bardzo smutna:-(

Husky z reguły uciekają, myślę że Hektor byłby idealny, mamy też psa - coś pomiędzy bernardynem a landseerem , ale nie mam fotek :/

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ramzes hi no nie wiem czy nabierze u mnie masy,jada bardzo mało ,dzis zjadł tylko jeden posiłek i to stanowczo za mało-jak na takiego psiaka,mimo ,iz skomlał w kuchni gdy przygotowywałam jedzonko,powybierał troszke mieska,makaronem pluł:mad: :mad: :mad:
KOLEJNA FOTA GROŹNEGO:mad: :mad: PSIAKA.

Posted

wybrany bernardyn ,Jotce poslalam na maila info,interesuje pana tez bernardynokaukazowaty Borys Radomia,gdyby daloby sie jakis transporcik zoorganizowac to dwa psiaki,jesli ten z sosnowca by tolerowal psy,mialyby u niego dom

Posted

marmar napisał(a):
wybrany bernardyn ,Jotce poslalam na maila info,interesuje pana tez bernardynokaukazowaty Borys Radomia,gdyby daloby sie jakis transporcik zoorganizowac to dwa psiaki,jesli ten z sosnowca by tolerowal psy,mialyby u niego dom

byłoby super:multi: Marmar czy to ten pan co wczoraj był na festynie??

Posted

Dziewczyny kochanee!!! Bardzo Wam dziejuje za pomoc, transport i ofiarowany tymczas!! DZIEKUJEEEE!!:razz:
Marmar jak to dobrze ze on trafił na Ciebie heheh takie luksusy łóżkowe ma - no no!!:lol: Poza tym, ze jest niezlym przystojniaczkiem z takimi fafelkami do piesciuchania to na tym wątku pojawiła się jeszcze jedna piekna osóbka....:cool3: Marmar masz śliczną corkę!!:loveu:

Rozumiem że Ramzes narazie jest u Ciebie w domu, czy planujesz danie go na działkę?
Jutro z Lena prześlemy cosik na karmę, nie wiemczy jest juz ten nr konta tu?

to co ostre poszukiwanie domku czas zacząc! wiec startujemy....:scared:

ps.
Pianka, czy masz zdjęcia tej drugiej sunbi podobnej do Ramzesa? moze pkaż go tu albo załóz jej nowy wątek, niech tez dziewczyna ma szanse na nowy dom:-(

A jak z jego posłuszenstwem? Słucha się Was? szkoda, że go jeszcze ;) osobiście nie poznałam (zreszta jak 3/4 tu obecnych ciotek:evil_lol: )

Posted

A ja poznałam !! :multi: A ja poznałam !!:multi:
A ta sunia jest urocza, też ma około roku, jest taka jaśniutka ruda :loveu: ale kurcze fotek nie mam, bo jak jechałam obadać Ramzesa to prosto z praktyk, bez aparatu :roll:

Posted

Ja też fotek tej suni nie mam. Ona jest na kwarantannie. Ja teraz nie moge tam pojechać, ale może Eria będzie taka miła, podjedzie i zrobi foteczki:cool3:

Posted

:placz: ja też nie poznałam Ramzesa jeszcze! z przyczyn technicznych:evil_lol: nie dojechał do Jastrzebia na "Festyn z pieskiem", ale jeszcze nic nie stracone i pewnie to odrobie:cool3:

Posted

Tak na szybko cosik skrobne,abyscie nie mysleli ze zniknelismy z Ramzeskiem,u nas maly szpital sie zrobil,wiec zaraz wskakuje znow do lozeczka.
Sadze ,ze przyczyna techniczna wiedziaal co robi,gdyby Ramzes pojechał wtedy z nami ,byc moze bardziej by sie rozchorował,a tak przeziebienie mija,wczoraj juz dwa razy zjadl ,hihi opluwajac mi podloge w kuchni i w przedpokoju makaronem:mad: :mad: :mad: ,zdazyl zarazic Betine,no i mnie -jak to zwykle bywa;) .
Wczoraj postanowilam Ramzesa puscic ze smyczy pierwszy raz na łakach i polach(sa zdjecia ,ale image nadal nie wyswietla sie),jest karny ,obecnie aby przyszedł trzeba wołac RAAAAAAAAAAAAAMZESSSSS,przyjacielski do ludzi,dzieci,do mieszkania bez problemu wpuszcza obcych-hihihi ,mało szczeka ,bardzo brakuje mu tulenia,sam sie wpych i jak bokser dziwne pozycje przyjmuje aby tylko go glaskac.Po osiedlu też dzis biegał bez smyczy,nie atakuje i nie zjada nikogo.Przyjacielsko nastawiony do innych psiakow,koty goni dopoki uciekaja:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: -odwazny pies.
W domu czysty ,wystarczaja mu spacery 4 razy na dzien,uwielbia długo,a nawet bardzo długo spac .
Z chodzeniem na smyczy -jak widzi psiaki to ciagnie ,ciezko wyegzekwowac od niego jakakolwiek komende w tym momencie,a tak ogolnie ładnie chodzi przy nodze.
Psiaki wczoraj były wieczorem na spacerku z córkami,podeszła obca osoba a Ramzes co?ostrzegawcze hauuuu-nie zblizaj sie do dzieci-one sa moje,no i sie zaczeło Betina równiez,a dzieciaki dumne i zadowolone -bo nikt im nic nie zrobi-teraz maja dwa do obrony.
Bał sie wczoraj Dinolca,ale Dinolec jak dinolec napalony na wszystko co sie rusza i co nowe:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ,wie jak sie ma zachowac z drugim facetem ,jest spokojny i poddany,sadze,ze nie jest typem psa dominanta.