Milka__ Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Co do wypraw - to może by zorganizować takie mini spotkanie dogomaniaków z Gorzowa z psami? na pewno trochę chętnych by się znalazło, a zabawa byłaby świetna. Co Wy na to? Aniu, ostatnio pisałam pracę o agresji lękowej na spacerach na kurs szkolenia psów, jak chcesz mogę Ci podesłać, bo tam analizowałam ten problem (pracę sprawdzali szkoleniowcy), bo wiem, że masz takie problemy z Wegą.. zresztą ja też z Bastem mam, ale już jest dużo lepiej. Quote
Tina.Sara Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 hej :loveu: ślicznie szaleją :loveu: u mnie Tina zawsze zaczepia Sarę, mimo że starsza :evil_lol: młoda wtedy się oburza i na nią warczy. Sara woli się bawić z człowiekiem niż z psem :shake: Quote
Kajusza Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Milka__ napisał(a):Co do wypraw - to może by zorganizować takie mini spotkanie dogomaniaków z Gorzowa z psami? na pewno trochę chętnych by się znalazło, a zabawa byłaby świetna. Co Wy na to? Aniu, ostatnio pisałam pracę o agresji lękowej na spacerach na kurs szkolenia psów, jak chcesz mogę Ci podesłać, bo tam analizowałam ten problem (pracę sprawdzali szkoleniowcy), bo wiem, że masz takie problemy z Wegą.. zresztą ja też z Bastem mam, ale już jest dużo lepiej. Na spotkanie to ja zawsze chętna, ale raczej Wegi nie wezmę jak będzie kilka nieznanych psów. Z Twoim się bawiła, to możemy się kiedyś umówić, ale niestety już nie zabiorę ci autem, bo wiem, że Wega napewno go nie wpuści :-( Ja narazie odpadam ze spacerów, bo wczoraj załatwiłam sobie nogę na szkle, także jakiś tydzień jestem uziemiona :-( No i niewiem jak Baster reaguje na samce - bo mam też psa siostry, także jak coś to musze tak sobie wszystko zorganizować, żeby Dingo mógł zostac w domu :-) no nic, jak coś to w przyszłym tygodniu możemy się zdzwonić :-) Co do tej pracy nt agresji, to bardzo chętnie poczytam, może dowiem się czegoś nowego :-). Ja z Wegą już mam takie momenty, że wymiękam, najgorzej jest na osiedlu - tak poprostu zachowuje się jak opętana - nawet jak wyczuje psa (nie musi go widzieć czy słyszeć) to ujada i skacze, rzuca się :-( Nie fajnie to wygląda :-( Tak samo jak idzie facet, który pachnie psem - też chce ugryść od razu :-( Ehhh, mam się z tą hieną .... ale najważniejsze, że już jest zdrowa, także o jeden problem mniej :-) Tina.Sara napisał(a):hej :loveu: ślicznie szaleją :loveu: u mnie Tina zawsze zaczepia Sarę, mimo że starsza :evil_lol: młoda wtedy się oburza i na nią warczy. Sara woli się bawić z człowiekiem niż z psem :shake: na przykładzie takich różnych psów widać, że każdy ma swoją osobowość i charakter, niczym człowiek :-) Quote
Milka__ Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Aha, rozumiem. Baster z samcami różnie - raczej się dogaduje, zależy jakie nastawienie ma drugi pies. To poczekamy aż wyzdrowiejesz :D Podaj maila, to podeślę pracę. Quote
Kajusza Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 aha, to jestem spokojna - bo Dinuś ma swój świat, ważne są dwie rzeczy, no może trzy - kopanie, pływanie i patyki, najczęściej to wygląda tak, że popływa za patykami, potem je zniesie koło dziury i kopie .... reszta świata go nie interesuje :-) Wysłałam ci adres na pw :-) Quote
Milka__ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Nie powinno być raczej problemu :) Okej, więc wysyłam pracę. Quote
Ania B Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Trafiłam na wątek przypadkiem. No i nie mogę się powstrzymać:oops: Przedstawiam moją Bajkę (adoptowaną z dogo) - to prawie lustrzane odbicie Wegi:crazyeye::crazyeye::evil_lol: Quote
Kajusza Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 faktycznie! bardzo podobne :-) może tojakas rodzinka hahah :-) Macie swoją galerię? chętnie bym zajrzala :-) Quote
Ania B Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Moja Bajka przyjechała do mnie spod Częstochowy, z bardzo podłego schroniska:angryy: Teraz jest mieszkanką Warszawy. Obecnie ma ok. 5 lat (u nas jest 3 lata) i jest bardzo przytulaśnym psem. Na początku również miałam z nią problemy - duża agresja lękowa. Ale kilka spotkań z trenerem i kurs posłuszeństwa bardzo pomogły. Teraz to zupełnie inny pies (choć czasami ma "jazdy");) Niestety nie mamy galerii, a wątek Bajki również zaniedbałam:oops: Ale od 7 miesięcy jesteśmy również właścicielami jamnika i tam wrzucam zdjęcia http://www.dogomania.pl/threads/194526-Jamniczek-Sho-DT-zamienił-się-w-DS-)?highlight=miniaturowy+jamnik PS. W naszych rejonach mieszka również samiec -jakby skóra sciągnięta z Bajki (tylko większy) Quote
Kajusza Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 to moja wega to młodsza siostra :-) i jak widzę, maja podobne problemy. Ja z Wega ciąglę pracuje. Mam nadzieje, że za kilka miesieczy będzie sie juz normalnie zachowywać ;-) W wolnej chwili zajrze na wątek jamniczka i popodglądam Bajkę :-) Quote
Kajusza Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 dziś z Wega zaczyłyśmy trenować (jak poważnie to zabrzmiało :-) ) agility :-) Wariatka dla piłki zrobi wszystko - nie ma przeszkody nie do pokonania, niestety ja wysiadam kondycyjnie :-D Musze ją nakręcić piłke na sznurku, bo oszołom jeden ciągle na mnie skacze za piłką, która trzymam w ręce.... Quote
Tina.Sara Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 nagraj filmik, to musi ciekawie wyglądać :evil_lol: :loveu: Quote
Kajusza Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 ok, jak tylko troche lepiej opanujemy tor, to nagram coś :-) Quote
Kajusza Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 nagrań nie mam, ale trochę fotek z szaleństw z piłką, a w sumie hantelkiem :-) Wegetka oszalała na ich punkcie :-) Quote
Kajusza Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 jeszcze do niedawna za nic nie chciała wejść do wody, ledwo paluszki zamoczyła, żeby się napić ... a teraz Quote
Kajusza Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 i szaleństwo na piasku ... niewiem co ona ma z tym kopaniem/zakopywaniem ... już mi dwa prześcieradła załatwiła tym sposobem :-( Quote
Kajusza Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 a Dinuś vel Rysiu Psie Serce jakis nostalgiczny był tego dnia .... Ogólnie Wegulec robi postępy .... na spacerach w terenie coraz rzadziej obszczekuje ludzi czy psy, odwołuje się jak się zapędzi .... na osiedlu dalej wścieklizna ale cóż .... powoli i może tam normalnie będzie się zachowywała. Mam nadzieje, że agility nam pomoże, bo i zmęczy się i nauczy skupienia i koncentracji .... zabaczymy. Quote
koelka Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Super, że Wega robi postępy:) I jak wodę polubiła. Quote
Maalwi Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 OO nie wiedizałam,że Wega taka fajna i do zobaczenia :) Quote
sundayrose Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Ale fajnie :) Wega widać pełna energii, niezłe skoki za hantelką ;) Quote
Maalwi Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 To widzę,że u ciebie w wątku się gromadzą osoby z Gorzowa , możliwe,że się kiedyś widziałyśmy ;) Quote
Kajusza Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 pewnie tak :-) Gorzów jest mały a ludzie ruchliwi .... Trzeba ustalić jeden termin i zrobić jakiś spacer, żeby psy mogły polatać a my porozmawiać spokojnie :-) Ja jutro będę w Szczecinie, to odpadam, moge ew. pt-niedz. do 12. Komu pasuje ten termin?? Quote
Recommended Posts