Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do wypraw - to może by zorganizować takie mini spotkanie dogomaniaków z Gorzowa z psami?
na pewno trochę chętnych by się znalazło, a zabawa byłaby świetna.
Co Wy na to?

Aniu, ostatnio pisałam pracę o agresji lękowej na spacerach na kurs szkolenia psów, jak chcesz mogę Ci podesłać, bo tam analizowałam ten problem (pracę sprawdzali szkoleniowcy), bo wiem, że masz takie problemy z Wegą.. zresztą ja też z Bastem mam, ale już jest dużo lepiej.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej :loveu: ślicznie szaleją :loveu:
u mnie Tina zawsze zaczepia Sarę, mimo że starsza :evil_lol: młoda wtedy się oburza i na nią warczy. Sara woli się bawić z człowiekiem niż z psem :shake:

Posted

Milka__ napisał(a):
Co do wypraw - to może by zorganizować takie mini spotkanie dogomaniaków z Gorzowa z psami?
na pewno trochę chętnych by się znalazło, a zabawa byłaby świetna.
Co Wy na to?

Aniu, ostatnio pisałam pracę o agresji lękowej na spacerach na kurs szkolenia psów, jak chcesz mogę Ci podesłać, bo tam analizowałam ten problem (pracę sprawdzali szkoleniowcy), bo wiem, że masz takie problemy z Wegą.. zresztą ja też z Bastem mam, ale już jest dużo lepiej.

Na spotkanie to ja zawsze chętna, ale raczej Wegi nie wezmę jak będzie kilka nieznanych psów. Z Twoim się bawiła, to możemy się kiedyś umówić, ale niestety już nie zabiorę ci autem, bo wiem, że Wega napewno go nie wpuści :-( Ja narazie odpadam ze spacerów, bo wczoraj załatwiłam sobie nogę na szkle, także jakiś tydzień jestem uziemiona :-( No i niewiem jak Baster reaguje na samce - bo mam też psa siostry, także jak coś to musze tak sobie wszystko zorganizować, żeby Dingo mógł zostac w domu :-) no nic, jak coś to w przyszłym tygodniu możemy się zdzwonić :-)

Co do tej pracy nt agresji, to bardzo chętnie poczytam, może dowiem się czegoś nowego :-). Ja z Wegą już mam takie momenty, że wymiękam, najgorzej jest na osiedlu - tak poprostu zachowuje się jak opętana - nawet jak wyczuje psa (nie musi go widzieć czy słyszeć) to ujada i skacze, rzuca się :-( Nie fajnie to wygląda :-( Tak samo jak idzie facet, który pachnie psem - też chce ugryść od razu :-( Ehhh, mam się z tą hieną .... ale najważniejsze, że już jest zdrowa, także o jeden problem mniej :-)

Tina.Sara napisał(a):
hej :loveu: ślicznie szaleją :loveu:
u mnie Tina zawsze zaczepia Sarę, mimo że starsza :evil_lol: młoda wtedy się oburza i na nią warczy. Sara woli się bawić z człowiekiem niż z psem :shake:

na przykładzie takich różnych psów widać, że każdy ma swoją osobowość i charakter, niczym człowiek :-)

Posted

Aha, rozumiem. Baster z samcami różnie - raczej się dogaduje, zależy jakie nastawienie ma drugi pies.
To poczekamy aż wyzdrowiejesz :D

Podaj maila, to podeślę pracę.

Posted

aha, to jestem spokojna - bo Dinuś ma swój świat, ważne są dwie rzeczy, no może trzy - kopanie, pływanie i patyki, najczęściej to wygląda tak, że popływa za patykami, potem je zniesie koło dziury i kopie .... reszta świata go nie interesuje :-)

Wysłałam ci adres na pw :-)

Posted

Trafiłam na wątek przypadkiem. No i nie mogę się powstrzymać:oops: Przedstawiam moją Bajkę (adoptowaną z dogo) - to prawie lustrzane odbicie Wegi:crazyeye::crazyeye::evil_lol:

Posted

Moja Bajka przyjechała do mnie spod Częstochowy, z bardzo podłego schroniska:angryy:
Teraz jest mieszkanką Warszawy. Obecnie ma ok. 5 lat (u nas jest 3 lata) i jest bardzo przytulaśnym psem. Na początku również miałam z nią problemy - duża agresja lękowa. Ale kilka spotkań z trenerem i kurs posłuszeństwa bardzo pomogły. Teraz to zupełnie inny pies (choć czasami ma "jazdy");)
Niestety nie mamy galerii, a wątek Bajki również zaniedbałam:oops:

Ale od 7 miesięcy jesteśmy również właścicielami jamnika i tam wrzucam zdjęcia
http://www.dogomania.pl/threads/194526-Jamniczek-Sho-DT-zamienił-się-w-DS-)?highlight=miniaturowy+jamnik

PS. W naszych rejonach mieszka również samiec -jakby skóra sciągnięta z Bajki (tylko większy)

Posted

to moja wega to młodsza siostra :-) i jak widzę, maja podobne problemy. Ja z Wega ciąglę pracuje. Mam nadzieje, że za kilka miesieczy będzie sie juz normalnie zachowywać ;-)

W wolnej chwili zajrze na wątek jamniczka i popodglądam Bajkę :-)

Posted

dziś z Wega zaczyłyśmy trenować (jak poważnie to zabrzmiało :-) ) agility :-) Wariatka dla piłki zrobi wszystko - nie ma przeszkody nie do pokonania, niestety ja wysiadam kondycyjnie :-D Musze ją nakręcić piłke na sznurku, bo oszołom jeden ciągle na mnie skacze za piłką, która trzymam w ręce....

Posted

a Dinuś vel Rysiu Psie Serce jakis nostalgiczny był tego dnia ....

Ogólnie Wegulec robi postępy .... na spacerach w terenie coraz rzadziej obszczekuje ludzi czy psy, odwołuje się jak się zapędzi .... na osiedlu dalej wścieklizna ale cóż .... powoli i może tam normalnie będzie się zachowywała. Mam nadzieje, że agility nam pomoże, bo i zmęczy się i nauczy skupienia i koncentracji .... zabaczymy.

Posted

pewnie tak :-) Gorzów jest mały a ludzie ruchliwi ....

Trzeba ustalić jeden termin i zrobić jakiś spacer, żeby psy mogły polatać a my porozmawiać spokojnie :-) Ja jutro będę w Szczecinie, to odpadam, moge ew. pt-niedz. do 12. Komu pasuje ten termin??