Pestka Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Ja sobie zapisuję wątek, bo jestem tu po raz pierwszy ;) Wega jest super :loveu: Quote
Kajusza Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 [quote name='Pestka']Ja sobie zapisuję wątek, bo jestem tu po raz pierwszy ;) Wega jest super :loveu: witam :-) i serdecznie zapraszam do odwiedzania :-) A my z Wegetulą wróciłyśmy z wojaży i to trochę fotek :-) Ogólnie jestem mega zadowolona!!!!!!!!!!!!!!!!! Wega była super psem na wyjeździe ... i dwa tygodnie mieszkałysmy z chłopakiem i Wega była normalna wobec niego, a nawet polubiła go i kładła się koło niego, lizała po twarzy na powitanie rano itp :multi: :multi:... na innego znajomego reagowała jak zawsze, czyli ujadaniem ale tu jest usprawiedliwiona ;-) Bo to irytujący typ który ciągle gadał do niej po włosku ;-) Na ulicach tez normalnie się zachowywała tylko nieraz ujadała na motocyklistów, których tam nie brakuje .... ... aha, a leków Wegetuszka już nie bierze od jakiegoś czasu :loveu: Chciałabym także tutaj podziękować Asi Miszteli z Happy Dog, bez pomocy i wsparcia nie było by to wszystko możliwe, taki wyjazd i takie zachowanie Wegi! Jak sobie przypomnę wyjzad w tamtym roku i ten koszmar :-( ehhhh nawet nie chce tego wspominać :-( DZIEKUJĘ CI ASIU! a teraz trochę fotek ... (fotki w porządku chaotycznym ;-) ) po drodze robione z auta masyw i szczyt Latemar po drodze ze spaceru ... Kozica górska ;-) ... ogólnie Wega wszędzie musiała wejść i z góry obserwować co się dzieje i gdzie świstaki buszują :-) Quote
Kajusza Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 lekkie zmęczenie po wycieczce ... hihihihi zwyciężca jest tylko jeden :-) chwila odpoczynku Wega i Dingo po przejściu po moście takim bujającym się ... stwierdziły, że dwrugi raz nie wchodzą ;-) Quote
Kajusza Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 nieraz psy zmuszone były iść do cywilizacji :-P Dinuszka po jakiś 10h w podróży ... i szczęście, że udało mu się zejść po gruzowisku kamieni :-) Dinuś nie jest tak odważny jak Wegeta ;-) przy przygotowywaniu posiłku towarzyszy cała rodzina ;-) widoczek z autostrady ... Quote
Onomato-Peja Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 http://i1102.photobucket.com/albums/g454/kajusza/726a7a97.jpg - Nieziemskie zdjęcie! Świetna wycieczka, zazdrościmy. ;) Quote
Kajusza Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 a dziękuję za uznanie ... ale mając takie widoki trudno o kiepskie zdjęcia ;-) i reszta fotek na dziś :-) Wegetuszka wracająca z gór .. wszędzie znajdą się nartniki do zabicia :-D wogóle tam na polankach jest tyle kwiatów i ziół, że szok! takie kolory :-) wega pomimo, że tak skakała była w tym "szaleństwie" ostrożna i uważna, jak tylko czuła słabą stabilność od razu się wycofywała i leciała inną drogą ... Quote
Kajusza Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 lago di carezza Park narodowy Paneveggio, jest tam mnóstwo dzikiej zwierzyny i psy musza być bezwzględnie na smyczach ... jak wracaliśmy to spotkaliśmy całe stado jeleni ... uffff flexi wytrzymała :-) na razie koniec fotek, trochę ich mam to na dniach jakieś widoczki wrzuce i Wegetkę na skałach :-) Quote
Milka__ Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 O kurczę, ale cudowne widok, zazdroszczę Wam! Zabierzcie nas kiedyś ze sobą! :evil_lol: Piękne zdjęcia i super modele. Świetnie, że Wega się dobrze zachowywała - po długich miesiącach ciężkiej pracy taki efekt jest najlepszą nagrodą dla właściciela.. Quote
bira Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Ale piękne widoki :-) Zazdroszczę wycieczki :-) Cudowne zdjęcia :-) widać, że Wegulec szczęśliwy :-) Quote
Kajusza Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 [quote name='Milka__']O kurczę, ale cudowne widok, zazdroszczę Wam! Zabierzcie nas kiedyś ze sobą! :evil_lol: Piękne zdjęcia i super modele. Świetnie, że Wega się dobrze zachowywała - po długich miesiącach ciężkiej pracy taki efekt jest najlepszą nagrodą dla właściciela..[/QUOTE] widoki naprawdę niesamowite, jak było kilka dni z bardzo dobrą widocznością, to było widać jak w w lodowcach w Alpach odbija się słońce :-) ... Natalia jak będziesz już zmotoryzowana to pomyślimy o jakiejś wycieczce :-) Teraz jak jechałam to szukalam chętnego na wyjazd za składkę na paliwo :-) Mam nadzieje, że wega będzie robiła dalsze postępy ... teraz troche ją zaniedbalam bo prawie 2 miesiące był Dingo u nas, a jak wszyscy je znający wiedzą ... to para wybuchowa ;-) Także dziś w nocy Dinulek wraca do siebie a ja ostro biorę się za Wegetkę ;-) Ale musze przyznać, że coraz częściej doceniam Wegete, to jaka jest ... szybko ucząca się, wpatrzona we mnie (no chyba, że zapatrzy sie na jakiegoś zwierza :diabloti:) i ogólnie taka karna ........ doceniam to po opiece nad Dinolkiem ;-) Żałuje, że trochę się u mnie pozmieniało i już nie bardzo mam jak pojechać do Szczecina na jakieś szkolonko z posłuszeństwa ... muszę coś wykombinować ;-) No i nie mogę się doczekać nowych treningów :-) Mam nadzieje, że rzadko wypadnie mi praca w czasie treningów. [quote name='bira']Ale piękne widoki :-) Zazdroszczę wycieczki :-) Cudowne zdjęcia :-) widać, że Wegulec szczęśliwy :-)[/QUOTE] dzieki bira :-) Wegeta naprawdę była w swoim żywiole :-) Quote
Tekla64 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 ciesze sie ze masz teraz inne wspomnienia i innego psa hihihi zdjecia cudne wyjazd napewno tez ale najwazniejsze ze Wega scala sie calkiem z toba i otoczeniem Quote
evel Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Niesamowite widoki :) I wielkie brawa dla Ciebie i Wegi! :) Quote
Milka__ Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Czemu nic nie mówiłaś, że szukasz chętnego? ja się następnym razem piszę na taką wycieczkę :D Coś cudownego! Tam to by było co focić :) Quote
Amber Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Piękne widoki :) Ja na górami nie przepadam ale obejrzeć na cudzych fotkach to co innego ;) Quote
Kajusza Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='Tekla64']ciesze sie ze masz teraz inne wspomnienia i innego psa hihihi zdjecia cudne wyjazd napewno tez ale najwazniejsze ze Wega scala sie calkiem z toba i otoczeniem[/QUOTE] cieszę się, że ten moment w końcu nadszedł :-) .... co prawda dla postronnych osób Wega nadal nie jest "normalna" ale ja wiem swoje .... zrobiła mega postępy :-) [quote name='evel']Niesamowite widoki :) I wielkie brawa dla Ciebie i Wegi! :)[/QUOTE] dziękuję :-) [quote name='Milka__']Czemu nic nie mówiłaś, że szukasz chętnego? ja się następnym razem piszę na taką wycieczkę :D Coś cudownego! Tam to by było co focić :)[/QUOTE] nie mówiłam, bo nie miałas autka wtedy ;-) A ja szukałam kogoś z autem, bo moim to bym się nie odważyła jechać :-D Nastepnym razem się odezwę :-) [quote name='Amber']Piękne widoki :) Ja na górami nie przepadam ale obejrzeć na cudzych fotkach to co innego ;)[/QUOTE] ja to górolub jestem .... jak tylko mam okazję to chętnie tam uciekam (w sensie gór ogólnie) .... nie lubie zimową porą, bo generalnie zima to mój wróg, ale wiosna-jesień ... mogłabym tam się przenieść :-) Quote
Tekla64 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 oooo nie gory na narty , polazic popodziwiac to tak nawet objezdzic samochodem ale mieszkac..... serdeczne dzieki zawsze pod gorke a sil coraz mniej hihihi Quote
koelka Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 A ja widziałam całą galerię Wegi w Dolomitach - piękne widoki:):):) Quote
Kajusza Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 proszę o pomoc ..... [quote name='fioneczka']W październiku 2011 nikt nawet nie myślał, że prawdziwy dramat Donki zacznie się w czerwcu 2012 Sunia jesienią ubiegłego roku uniknęła powrotu do schroniska, trafiła do hotelu w którym dostała przez te kilka miesięcy tyle miłości i uwagi, ile w całym swoim dotychczasowym życiu nie dostała. Teraz czeka ją powrót do schroniskowego boksu ... Błagamy, pomóżcie utrzymać ją w hotelu ... to wspaniałe psisko ... mające szansę na dom ... Prosimy Was o deklaracje stałe, choćby najmniejsze 5 złotowe. Nie pozwólmy aby wszystko co najgorsze w jej życiu zaczęło się od nowa :( Tak było Tak jest http://www.dogomania.pl/forum/threads/194911-DONA-rednose-ka-rozpaczliwie-potrzebuje-deklaracji-inaczej-czeka-ją-schron Quote
Kajusza Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 Serdecznie zapraszam na bazarek kobiecy, dla Donki :-), między innymi i wiele innych przedmiotów :-) Proszę o rozgłaszanie bazarku po zaprzyjaźnionych wątkach :-) Quote
dorka1403 Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale ci zazdroszcze tych gór...maatko aż mi się łezka w oku zakręciła..my cały czas z mężem myślimy o nadchodzącej rocznicy ślubu bo jedziemy do bukowiny..i nie wiemy czy brac saszke..jak to jest czy psy moga wchodzic np do parku tatrzanskiego? i co z nia zrobic np nad morzem - bo chyba lezenie w upale wsrod tlumow ludzi to nie bardzo ogolem..podziwiam naprawde za odwage bo ja to sie o wszystko boje.. Quote
Kajusza Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 Witaj dorka :-) hahaha ja też się boje, bo Wega to do końca zrównoważona to nie jest ;-) Ale co zrobić, nie mam z kim jej zostawić to tak jeździ ze mną wszędzie :-) Co do gór - to chyba rózne Parki Narodowe mają swoje przepisy, musiałabyś sprawdzić na wątku dot. podróżowania z psami po polskich górach. Ale wydaje mi się, że jak pies jest na smyczy to nikt problemów nie będzie robił, byleby nie ganiał zwierzyny i nie straszył ludzi. Ja byłam w Szklarskiej to tam jest tez park Narodowy i można z psami na smyczach wchodzić. Myśle, że zawsze mozna wybrać takie trasy, żeby pies nie wadził nikomu :-). Co do morza ... ja tez nie rozumiem, jak można leżeć na plaży z psem .. tym bardziej, jak jest to jakaś popularna plaża i mega dużo ludzi. Ale to chyba zalezy od psa ... Wega jakby tak miała leżeć na plaży to szybko by to się skończyło jakąś aferą ;-) Bo Wega by szukała jakiejś rozrywki :-P Quote
dorka1403 Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 też właśnie :) kocham i góry i morze ale chyba w to drugie nie będę jej targać..z mężem raczej wybieramy dość popularne miejsca jak nasz ukochane międzyzdroje a wychodzenie z nią tylko wieczorami na plaże to bez sens..jeszcze przez cały dzień siedziałaby sama w obcym pokoju...a w takim ścisku jaki tam panuje w ciągu dnia to sobie nie wyobrażam zwłaszcza że ona nie umie usiedzieć nawet 30 sekund na dupie, ale w góry to bym się skusiła szczerze powiedziawszy :) Quote
Milka__ Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 dorka, podróże z psem to super sprawa! Ja swojego też zawsze zabieram, bo nie mam z kim zostawić, a poza tym wakacje bez psa to wakacje stracone, nie wytrzymałabym bez niego :D Nad morze też jeździł, kładliśmy się wyżej i dalej od wejścia, mieliśmy parawan + parasol. Pies wykopywał sobie dół i kładł się w cieniu, przesypiał większość czasu na plażu. Ale za wiele czasu tam nie spędzaliśmy, tak koło 4 h. Z wejściem do knajp nie było problemu, a wieczorem chodziliśmy na długie spacery. generalnie polecam :D spanko w namiocie albo w pensjonacie. najlepiej wspominam jednak wyjazd nad morze zimą, na sylwestra - ludzi zero a ja chodziłam na kilkugodzinne eskapady wzdłuż morza, coś pięknego. Quote
Kajusza Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 zapraszam.... [quote name='Kajusza']Zapraszam na bazarek książkowo-płytowy, przeznaczony na utrzymanie pitbulki Dony i astki Gandzi :-) Na bazarku m. in. Quote
Kajusza Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 Dawno nie wstawiałam fotek, to trochę zbieraniny powstawiam U Wegetki wszystko dobrze, na nowych treningach sprawuje się przyzwoicie ;-) Wstydu nie ma :-) Do obcych psów zazwyczaj dobrze .. nieraz zadaża jej się jakiś wyskok, do ludzi spotykanych też ok, w ostatnim czasie tylko raz wyskoczyła do faceta, ale w sumie to była jego wina, bo prawie wbiegł na mnie - ja się wystraszyłam i tak odruchowo coś krzyknełam i Wega do niego wyskoczyła, czyli zachowanie w sumie w normie :-). W domu dalej kiepsko... ale i tez trochę to zaniedbałam, i nie ma co się psa czepiać :-P W najbliższym czasie żadnych wyjazdów nie będzie i nie było... także fotki tylko ze standardowych spacerowych klimatów ... Część I .... na Kanale ... udział wzięli: Wegetuszka, Tito i Karlos :-) i od razu mi się przypomniało .... zrobić ładne zdjęcie Wedze to sztuka, bo ona wiecznie lata tylko i tropi .... czas swawoli się skończył, linka wróciła do łask ... sucz od razu przypomniała sobie, że komendy nie są po to abym ja gardło zdarła :-) Tituszek :-) no całuj, całuj .... Quote
Recommended Posts