Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pędzelopka']Ahahahahaha o matko :roflt: Jeszcze strzałką zaznaczyła :roflt:
Polecam hula - hop do rzeźbienia okolic brzucha i ćwiczenia na piłce no i pora pomyśleć o 6 weidera

O przepraszam, od 6tki Weidera to się odtentegujcie, to mój ulubiony trening :lol: Ale fałdki to ja u Wegi nie widzę, no wiesz, Kajusza, tak suce wypominać - a kto jedzenie daje, co? No kto? :eviltong:

Posted

:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: ona te fałdy to chyba z powietrza ma ....bo na pewno nie od jedzenia ... inne psy na tych porcjach to by z głodu się nie ruszały :evil_lol: a Wegetka jeszcze tyje :crazyeye:

Posted

Taaaa, Kajusza wstawiła strzałkę, teraz we wskazanym miejscu wyobrażamy sobie fałdkę i... o jest! ;)

Super efekty pracy z Weglucem! Spojrzałam wczoraj na to zdjęcie i pomyślałam sobie, no wyszkolony pies :) - na placu siadła i czeka na zdjęcie :crazyeye: Wiem, wiem, trenowane pieski tak robią, choć z moim to było nie do wykonania! :mad: No i wiem, że Wega gustuje się w obszczekiwaniu panów ;)

Posted

Tekla64 napisał(a):
faldki , dieta ???? czy zmienilas ostatnio okuliste a jesli nie to zmien bo chyba cie oklamuje

hihihi
kocisko wyglada na zabijake

hihihi faktycznie okulista by sie przydał :-) ale fałdkę to zawsze będe widziała :-D ..... mógłby ten tłuszczyk jej na kręgosłup się przemieścić, bo straszy nim ;-)
Kocica chętnie by walnęła Wedze jakby bliżej podeszła :-)

pędzelopka napisał(a):
Wyżywa się na maleństwie i tyle. TOZ wezwać! Jeszcze w anoreksję wpadnie biedactwo.

anorekcje to ona prawie ma ... prędzej moga mnie oskarżyć o przymusowe tuczenie psa jak gęsi :-) Podczytałam na wątku barfowym, że Pelkę przestawisz na barfa? będe podczytywać jak jej podeszła zmiana, bo ja to juz kilka miesięcy chodze koło barfa sie zdecydowac nie mogę.

sundayrose napisał(a):
Taaaa, Kajusza wstawiła strzałkę, teraz we wskazanym miejscu wyobrażamy sobie fałdkę i... o jest! ;)

Super efekty pracy z Weglucem! Spojrzałam wczoraj na to zdjęcie i pomyślałam sobie, no wyszkolony pies :) - na placu siadła i czeka na zdjęcie :crazyeye: Wiem, wiem, trenowane pieski tak robią, choć z moim to było nie do wykonania! :mad: No i wiem, że Wega gustuje się w obszczekiwaniu panów ;)

hihihih nie ma to jak siła sugestii .... szkoda, że nie działa w dwie strony - moje jakoś tak nie znikają :-D ............. a Wega taaaaaaak szkolona, że hej :-)

DZISIAJ ODEBRAŁAM KLUCZE czyli zaczynam remont i niedługo przeprowadzka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Kajusza napisał(a):

DZISIAJ ODEBRAŁAM KLUCZE czyli zaczynam remont i niedługo przeprowadzka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

aaaaaaaaaaaa :sweetCyb: Moje gratulacje !! Nawet nie wiesz jak bardzo zazdroszczę :P bardzo bardzo :evil_lol:
Będziesz miała teraz dużo dalej w plener? czy zmiana ogólnie na lepsze? Jestem ciekawa jak Wega zareaguje na taką zmianę otoczenia.
Jak ja uwielbiam remonty. Smrodek farby, klejów i wszechogarniający burdel. A potem efekt końcowy. Gorzej z przeprowadzką.

Posted

dziękuję :-) cały czas nie mogę uwierzyć że to naprawdę się dzieje.... to taka w sumie spontaniczna decyzja i cały czas nie wierzyłam, że jakiś bank da mi kredyt :-D

Do tych terenów z ostatnich fotek będę miała dalej, ale i tak w sumie nie daleko, max 10 min samochodem, ale ode mnie zaraz za winklem zaczyna się wielki park, który łączy się z poligonami, także piechotą tam będe mogła chodzi :-) Dzik był ze mną dziś dwa razy oprowadzać gości ;-) no i jak to dzik zachowywała się jakby była na torturach, nawet śmierdzielami (czyli suszonymi dziwnymi psimi przysmakami ;-) ) pogardziła .... ale obszczekać psa który ujadał u sąsiadów to juz oporów nie miała :angryy::angryy::angryy::angryy: za to z sąsiadką z typu wszystko-wiedzących się ładnie przywitała to może zrobi nam dobrą reklamę ;) Ja też się ciesze na to całe umeblowywanie, dobieranie farbi itp. bo tam są gołe ściany .... ale szkoda, że moja siostra nie może przyjechać ... zawsze razem robiłyśmy remonty i przemeblowania :placz:

Ja teraz tylko czatuje na okazje, i dzisiaj dorwałam w Biedronce komplet: dwóch przykrywanych koszy na brudy i jednego zwykłego koszyka za 50zł i fajny czerwony czajnik za 30zł :multi:

Posted

Kajusza napisał(a):

Ja teraz tylko czatuje na okazje, i dzisiaj dorwałam w Biedronce komplet: dwóch przykrywanych koszy na brudy i jednego zwykłego koszyka za 50zł i fajny czerwony czajnik za 30zł :multi:

Ahahahah zaczyna się...

Ja bym wszystko poleciała w takim stylu. A najlepiej w takim. A najlepiej wytapetowała ściany ich katalogiem.:evil_lol:

A dla Wegi może dobrze zrobi zmiana otoczenia. Można będzie zacząć szkolenie bez żadnych nawyków czy skojarzeń. No i leki działają na korzyść, może by ją wziąć z zaskoczenia (teraz mieszkasz tu i zachowujesz się tak i tak :evil_lol:)

Posted

ja ogólną wizję mam: kuchnia w starym stylu, białe szafki, i intensywne ściany, sypialnia jasna (jakiś bez, ecru) plus ciemne dodatki, a salon i wejście to chyba czerwień i .... niewiem co jeszcze, może czekoladowa kanapa i siedziska????? muszę coś znaleść takiego do siedzenia co łatwo nie przyjmuje Wegowego futra :-D

Też mam taki zamysł, żeby wykorzystać jej stres i np. robotników żeby się przekonała do facetów :-) Póki jeszcze nie czuje się u siebie i nie pilnuje terenu, to będa ją karmić przy nich ... może pomysli, że to tak już teraz będzie :-D

Posted

Podoba mi się wizja artystyczna :lol:
Tak śmiechem żartem , ale warto spróbować. Zastąpić stare nawyki nowymi. Pyszności niech rzucają panowie od remontu albo sama karm jak tylko się jakiś pojawi na horyzoncie. Przeprowadzka to i tak wielki przewrót dla psa, kto wie może zaskoczy.

Posted

Zmiana otoczenia czasem bardzo pomaga - Zu mi w nowym mieszkaniu praktycznie nie ujada (tfu tfu, obym w złą godzinę nie pochwaliła! :D) na szmery na klatce schodowej ;) A u rodziców czasem się wydziera jak popaprana jakaś. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło :)

Posted

Kajusza napisał(a):
jTeż mam taki zamysł, żeby wykorzystać jej stres i np. robotników żeby się przekonała do facetów :-) Póki jeszcze nie czuje się u siebie i nie pilnuje terenu, to będa ją karmić przy nich ... może pomysli, że to tak już teraz będzie :-D

Wiesz co Anka !!! tego to się po Tobie nie spodziewałam :diabloti:
biedny pies poje sobie chociaż z okazji remontu
ja nie wiem czy do jakiegoś TOZ-u nie zadzwonię :eviltong:

Posted

Tekla64 napisał(a):
no to gratulujemy nowego lokum i czekamy na siweze tereny spacerowe i pewnie nowych psich przyjaciol

a dziękuję :-) Okolice fotek się raczje nie zmienią, bo pewnie będę jeździła nad Wartę a z poligonu też wstawiałam to chyba żadnych nowości nie będzie :-) A co do psich przyjaciół .... z Wegą to trudno będzie kogoś poznać ;-)

evel napisał(a):
Zmiana otoczenia czasem bardzo pomaga - Zu mi w nowym mieszkaniu praktycznie nie ujada (tfu tfu, obym w złą godzinę nie pochwaliła! :D) na szmery na klatce schodowej ;) A u rodziców czasem się wydziera jak popaprana jakaś. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło :)

mam nadzieje, że Wega też zmiani swoje zachowanie .... i trzymam kciuki, żebu Zu już nie zmieniała nowych nawyków :-)

fioneczka napisał(a):
Wiesz co Anka !!! tego to się po Tobie nie spodziewałam :diabloti:
biedny pies poje sobie chociaż z okazji remontu
ja nie wiem czy do jakiegoś TOZ-u nie zadzwonię :eviltong:

widzisz jak to pozory mylą :-D niby psiolubna a znęca się nad biednusią Wegetką :-D

Posted

Dzięki Malwina za fotki :-)

Maalwi napisał(a):

wzrok mordercy ;-)

pędzelopka napisał(a):
Kajusza Ty zmień nastawienie :-x zobacz jakie Wega robi postępy.
Widać, że laska się dobrze bawiła. Jakie ma wcięcie w talii :cool3: a Ty same fałdy widzisz. Tzn fałdę.

no wiem :oops::oops::oops::oops: postęp jest ogromny .... ale i tak na Osiedlu nie jest różowo :-( ......... Talia talią a fałdę i tak ma :evil_lol:
yamayka napisał(a):
O, ale śmiga po torze! :)

Witam :-) ano nieraz śmiga, szkoda, że rzadziej niż bym tego chciała :-(