kaj Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Leoś mnie zaskakuje megapozytywnie! W pociągu był taki cichutki że aż się troszkę martwiłam, ale widzę że wspaniale się rozkręcił w doborowym towarzystwie - wzorowy pies! Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Mamę :) Wegunia tez piękna i na pewno miała powody do ujadania ;) Quote
Kajusza Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 kaj napisał(a):Leoś mnie zaskakuje megapozytywnie! W pociągu był taki cichutki że aż się troszkę martwiłam, ale widzę że wspaniale się rozkręcił w doborowym towarzystwie - wzorowy pies! Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Mamę :) Wegunia tez piękna i na pewno miała powody do ujadania ;) Kaj najmocniej Ci dziękuję, że zabrałaś Leona ze sobą :-) i mama nie musiała jechać do samej Warszawy. POwiem ci, że ja też się martwiłam, że on taki spokojny ... ale rozkręca się chłopaczek i widac, że jeszcze pokaże na co go stać. Ogólnie to widac, że nie chodził w obrozy/szelkach i o ile na smyczy chodzi to już luzem nie chce biegać i tylko się drapie. Na szczęście bardzo się pilnuje i na polu gdzie byłam z nim dwa razy to biega luzem - na osiedlowych psich łączkach lata na lince, bo to jednak nigdy nie wiadomo czy czegoś się nie przestraszy itp. Bardzo szybko się uczy - już umie siad, i powoli mama uczy go do mnie i łapka :-) Z psami szaleje ... poznał już moją Wegę i jej dwóch kumpli - goldeny Gusta i Tito, jutro chyba pozna amstaffa Karlosa :-) Zapraszam jutro bo powstawiam fotki spacerowe :-) pozdrowię mamę .... a Wega - jestem z niej dumna że tak fajnie małego traktuje :-) bo kiedyś to ona żadnego psa nie lubiła a większość atakowała :-( Quote
koelka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Cieszę się, że Wega zaakceptowała kuzyna:) I fajnie, że Leoś trafił w dobre ręce:) Czekam na nowe fotki. Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 No to lecą fotki z dwóch pierwszych spacerów Leonka z nowymi kumplami: z wujciem Gustownym ... wujcio w przeciwieństwie do ciotki jest cool ... nie porusza się z prędkością światła i mogę za nim nadążyć. Wujcio to mój idol, wszystko robię tak jak on :-) nawet próbuję gryśc to co on gryzł ... ciotka Wega ... z nią (jeszcze) nie mam szans w wyścigach :-P Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 Wegetuszka ' i Leoncio ... bieg z prędkością światła bo przeiceż Pańcia mnie wołała i w roli sapera ;-) Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 jak będę wariował to wuju mnie zauważy w końcu ... no co się gapicie ... to męskie sprawy takich miksów z huskim też się nie boję ... heeeee że co mam robić? aha ... wąchać jak one ... Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 sjesta na plaży, nawet Wega dała się porwać szaleństwu :-) Gustowny ogrodnik Leon .. jeszcze nieraz zapomni pomyśleć i chciał wskoczyć na Gusta ale nie przewidział, że woda stoi mu na przeszkodzie ;-) Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 mały naśladowca :-) a tak jest jak się wchodzi Guciowi pod łapy ;-) albo na Wege Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 odpoczynek GustO i misja ŻABA i jego wierni kibice ;-) Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 (edited) w końcu i Leon zasnął ... a to drugi spacer, gdzie doszedł Tito :-) Większa wersja Leona :-) koniec taryfy ulgowej i Partyznat też już jest musztrowany ;-) i pt. "Kup goldena na giełdzie ... nigdy niewiesz co z niego wyrośnie" :eviltong: Edited August 25, 2012 by Kajusza Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 Leon mały zdrajca wybrał tym razem wuja Tito ... Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 a potem to już była regularna bitwa ... gdzie nawet Wega wzieła udział :-D Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 bo Wegeta na spacerach ma inne zadania niż zabawa: Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 potem znów trochę popracowały pieski ... choć Leon jeszcze nie dokońca wie o co chodzi w skupianiu sie ;-) i w warowaniu ale wszystko przed nim :-) i na koniec znów synchroniczne kopanie ... Quote
Kajusza Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 udział wzięli: Wegetuszka: Gustowny wuju Leon w wersji "na Wegetę" i wuju Titosław cierpliwy ps. Wega na barfie przytyła :crazyeye: i chyba wprowadzamy ograniczenia w spożyciu :mad:... apetyt bez zmian czyli studnia bez dna! Quote
Tekla64 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 hej alez cudne foteczki, zaje fajny sapcer jeden i drugi pozy sa nieziemskie a psy szczeliwe konisko z rybim okiem tyz fajjnie uchwycone malo takich jest co do surowizny jedzenia ... to my mamy wieczna wojne z Tekla jej z racji wieku przysluguje czasem konsumpcja doma ale tylko na swoim legowisku i trzeba czesto jej jednak przypominac ze ino tam ma prawo jesc a jak jednemu wolno to i reszta sie tyz pcha hihihi ale z reszta dajemy se rade slownie lub ino spjrzeniem hihihi Quote
koelka Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Super fotki i super opisy, a właściwie cała historyjka widziana oczami psiaków;) Quote
Kajusza Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 [quote name='Tekla64']hej alez cudne foteczki, zaje fajny sapcer jeden i drugi pozy sa nieziemskie a psy szczeliwe konisko z rybim okiem tyz fajjnie uchwycone malo takich jest co do surowizny jedzenia ... to my mamy wieczna wojne z Tekla jej z racji wieku przysluguje czasem konsumpcja doma ale tylko na swoim legowisku i trzeba czesto jej jednak przypominac ze ino tam ma prawo jesc a jak jednemu wolno to i reszta sie tyz pcha hihihi ale z reszta dajemy se rade slownie lub ino spjrzeniem hihihi no tak ... reszta czuje się pominięta ;-) [quote name='koelka']Super fotki i super opisy, a właściwie cała historyjka widziana oczami psiaków;) No to masz Ela jeszcze trochę ;-) To był spacer zatytuowany "kiedy niemożliwe staję się możliwe" ... czyli spotkanie 3 agresywnych psów hahahah najpierw Leonek się napatrzy, poobserwuje i poćwiczy ... a potem ... atakuje moją biedną Wegetkę z wściekłością na tym mega pysku :-D a takie stwarza pozory łagodności ;-) Quote
Kajusza Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 Pieski jak zawsze musiały trochę poćwiczyc cierpliwość ... z jakim efektem to widać ;-) ale spacer głównie polegał na przechwycieniu piłki/zabawki przeciwnika .. próby przejęcia były solowe albo w duetach ... w wodzie Quote
Kajusza Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 ... pod wodą ... albo na lądzie ... Quote
Kajusza Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 ale jak to mówią ... KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA :-) Quote
koelka Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 "ale jak to mówią ... KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA :smile: " Dobre, hehe... Wegeta króluje. Ale Leoś tez cudny, reszta ekipy zresztą też;) Quote
Kajusza Posted September 14, 2012 Author Posted September 14, 2012 takkkk Wegeta to szefowqa ;-) ale nie ma wyjścia ... chłopaki do rządzenia się nie nadają :-) Quote
Tekla64 Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 tak patrze i patrze i wam zazdroszcze tych psich spacerow!!!! super zdjecia i widac ze piesy na spacerze szczesliwe Quote
Milka__ Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 "Kilka" fotek z dzisiejszego spaceru: cdn Quote
Recommended Posts