Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Leoś mnie zaskakuje megapozytywnie! W pociągu był taki cichutki że aż się troszkę martwiłam, ale widzę że wspaniale się rozkręcił w doborowym towarzystwie - wzorowy pies! Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Mamę :)
Wegunia tez piękna i na pewno miała powody do ujadania ;)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaj napisał(a):
Leoś mnie zaskakuje megapozytywnie! W pociągu był taki cichutki że aż się troszkę martwiłam, ale widzę że wspaniale się rozkręcił w doborowym towarzystwie - wzorowy pies! Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Mamę :)
Wegunia tez piękna i na pewno miała powody do ujadania ;)

Kaj najmocniej Ci dziękuję, że zabrałaś Leona ze sobą :-) i mama nie musiała jechać do samej Warszawy.

POwiem ci, że ja też się martwiłam, że on taki spokojny ... ale rozkręca się chłopaczek i widac, że jeszcze pokaże na co go stać.
Ogólnie to widac, że nie chodził w obrozy/szelkach i o ile na smyczy chodzi to już luzem nie chce biegać i tylko się drapie. Na szczęście bardzo się pilnuje i na polu gdzie byłam z nim dwa razy to biega luzem - na osiedlowych psich łączkach lata na lince, bo to jednak nigdy nie wiadomo czy czegoś się nie przestraszy itp. Bardzo szybko się uczy - już umie siad, i powoli mama uczy go do mnie i łapka :-) Z psami szaleje ... poznał już moją Wegę i jej dwóch kumpli - goldeny Gusta i Tito, jutro chyba pozna amstaffa Karlosa :-)

Zapraszam jutro bo powstawiam fotki spacerowe :-)

pozdrowię mamę .... a Wega - jestem z niej dumna że tak fajnie małego traktuje :-) bo kiedyś to ona żadnego psa nie lubiła a większość atakowała :-(

Posted

No to lecą fotki z dwóch pierwszych spacerów Leonka z nowymi kumplami:

z wujciem Gustownym

... wujcio w przeciwieństwie do ciotki jest cool ... nie porusza się z prędkością światła i mogę za nim nadążyć. Wujcio to mój idol, wszystko robię tak jak on :-)

nawet próbuję gryśc to co on gryzł ...

ciotka Wega ... z nią (jeszcze) nie mam szans w wyścigach :-P

Posted

jak będę wariował to wuju mnie zauważy w końcu ...

no co się gapicie ... to męskie sprawy

takich miksów z huskim też się nie boję ...

heeeee że co mam robić?

aha ... wąchać jak one ...

Posted

sjesta na plaży, nawet Wega dała się porwać szaleństwu :-)

Gustowny ogrodnik

Leon .. jeszcze nieraz zapomni pomyśleć i chciał wskoczyć na Gusta ale nie przewidział, że woda stoi mu na przeszkodzie ;-)

Posted (edited)

w końcu i Leon zasnął ...

a to drugi spacer, gdzie doszedł Tito :-) Większa wersja Leona :-)

koniec taryfy ulgowej i Partyznat też już jest musztrowany ;-)

i pt. "Kup goldena na giełdzie ... nigdy niewiesz co z niego wyrośnie" :eviltong:

Edited by Kajusza
Posted

potem znów trochę popracowały pieski ... choć Leon jeszcze nie dokońca wie o co chodzi w skupianiu sie ;-)

i w warowaniu

ale wszystko przed nim :-)

i na koniec znów synchroniczne kopanie ...

Posted

udział wzięli:
Wegetuszka:

Gustowny wuju

Leon w wersji "na Wegetę"

i wuju Titosław cierpliwy

ps. Wega na barfie przytyła :crazyeye: i chyba wprowadzamy ograniczenia w spożyciu :mad:... apetyt bez zmian czyli studnia bez dna!

Posted

hej alez cudne foteczki, zaje fajny sapcer jeden i drugi pozy sa nieziemskie a psy szczeliwe
konisko z rybim okiem tyz fajjnie uchwycone malo takich jest

co do surowizny jedzenia ... to my mamy wieczna wojne z Tekla jej z racji wieku przysluguje czasem konsumpcja doma ale tylko na swoim legowisku i trzeba czesto jej jednak przypominac ze ino tam ma prawo jesc a jak jednemu wolno to i reszta sie tyz pcha hihihi ale z reszta dajemy se rade slownie lub ino spjrzeniem hihihi

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Tekla64']hej alez cudne foteczki, zaje fajny sapcer jeden i drugi pozy sa nieziemskie a psy szczeliwe
konisko z rybim okiem tyz fajjnie uchwycone malo takich jest

co do surowizny jedzenia ... to my mamy wieczna wojne z Tekla jej z racji wieku przysluguje czasem konsumpcja doma ale tylko na swoim legowisku i trzeba czesto jej jednak przypominac ze ino tam ma prawo jesc a jak jednemu wolno to i reszta sie tyz pcha hihihi ale z reszta dajemy se rade slownie lub ino spjrzeniem hihihi
no tak ... reszta czuje się pominięta ;-)

[quote name='koelka']Super fotki i super opisy, a właściwie cała historyjka widziana oczami psiaków;)

No to masz Ela jeszcze trochę ;-)

To był spacer zatytuowany "kiedy niemożliwe staję się możliwe" ... czyli spotkanie 3 agresywnych psów hahahah

najpierw Leonek się napatrzy, poobserwuje i poćwiczy ...

a potem ... atakuje moją biedną Wegetkę z wściekłością na tym mega pysku :-D

a takie stwarza pozory łagodności ;-)

Posted

Pieski jak zawsze musiały trochę poćwiczyc cierpliwość ... z jakim efektem to widać ;-)

ale spacer głównie polegał na przechwycieniu piłki/zabawki przeciwnika .. próby przejęcia były solowe albo w duetach ... w wodzie