Kajusza Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Postanowiłam pochwalić się moją hieną :-) zwaną Wega. Wega ma ok. 2 lat, dokładnienie wiem ile, bo to schroniskowy pies. Została znaleziona jak miała ok. roku, i w schronisku spędziła 9 długich miesięcy. Niewiem jak przeżyła zimę, bo to tak ciepłolubny stwór :-), w schroniskuu była bardzo wystraszona, niejadła i była takim "wypłoszem". Ale miała to coś, czego inne psy nie miały.... Najbardziej lubi biegać.... potem spać i takich zdjęć chyba będzie najwięcej :-) nooo i bym zapomniała .... bardzo lubi też Dinga, czyli psa mojej siostry :-) Początki tej miłości były trudne ale teraz .... miłość kwitnie :-) Quote
Kajusza Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Wega nie umie pływać (narazie :-) ) ale Dingo nadrabia za nich oboje :-) dinuś pływa a Wega biega :-) Quote
Kajusza Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Zaliczyłyśmy też pierwszą wyprawę .... odwiedziłyśmy Karkonosze, obawiałam się jak Wega zareaguje na to, ale okazała się super kompanem górskich wycieczek ... pomimo swoich lęków... i chyba jej się spodobały wycieczki! Trochę wiało... było biało ale wyścigi nas rozgrzały :-) i trochę wspinaczki było :-) jednym słowem ... wycieczka udała się! uffff, rozpędziłam się, na dziś koniec :-) Quote
aganela Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 My pierwsze:) chwała za to ,że przygarnełaś psa ze schroniska,a nie kupiłaś!:) i Wega przypomina mi mieszankę charta z ogarem polskim? :) Quote
Kajusza Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 ooo, jest i pierwszy gość :-) dziekuję za odwiedziny! Wega napewno ma domieszkę jakiś myśliwskich psów, a jak była chudsza to wyglądała jak miks charta, na ogara to troche za mała jest :-) ale nos i oczy pewnie ma po nich :-) Co do adopcji psa - zawsze w domu były znajdy itp. psy, po smierci Kaji (była ze mną 16 lat), myslałam o rodowodowym bulterierze (moje marzenie od dzieciństwa), ale .... wyszło jak wyszło, Wegeta mnie urzekła i cóż, na bulka poczekamy jeszcze kilka lat :-). Wega ma duże problemy emocjonalne, i pewnie kilka dobrych lat minie zanim pomyslę o jakims towarzystwie dla niej ... ale napewno wtedy będzie to bulek tricolorek :-) Quote
luizkamor Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Wegusia, pamietam ją. Byla prezeska Tozu strasznie ją przeżywała i myslałysmy ze to wilczur. Ale ona cos slabo rosła i wiecznie chuda. Dostawała puszki bokiem i nie tyła.Super ze trafiła w tak dobre ręce. W lepsze nie mogła :). Jak ona taki biegacz to co ona biedna przezywała siedząc w boksie. Na koniec z tego co pamietam była na wybiegu.Sama wiem ile daje radosci psiak ze schroniska-moja Sabcia była w schronie 3 lata :(. Ale Wega z tego co pamietam to lekki wredzioszek była :) Quote
luizkamor Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 a Dingo kiedy się nauczył pływać? Pamietam ze jego plywaniem cienko było :) Quote
Kajusza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 ta wredność trochę jej została hahah, stąd ten kaganiec :-) .... mi sie wydaje, że juz wtedy miała chorą wątrobe i dlatego tak nie jadła :-( .... a Dinuś - jak już odwazył sie popłynąć to teraz z wody nie wychodzi! Mam nadzieje, że Wega też się odważy i popłynie :-) Quote
Kajusza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 i jak w tytule - Wegeta z towarzystwem :-) z Karlosem, amstaffem ze schroniska: i nasze osiedlowe psie spotkania sezon zima-wiosna piłeczka - jedyna zabawka, którą Wega uznaje za wartą uwagi jak już ją zdobędzie, to broni jak lwica Quote
Kajusza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 bardzo zniesnaczona, że innym nieraz uda się ja przechwycić ... tym farciarzem jest pies Urwiniu - Gusto :-) jak juz piłkę zabiorą, wtedy już tylko nuda ... patrzy w lewo, patrzy w prawo ... i nic się nie dzieje może Tito coś znalazł? ehhhh, chyba pobiegam ... Quote
Kajusza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 dobrze, że chociaż w domunie jest nudno :diabloti: ale o co chodzi... co złego to nie my ... Quote
urwiniu Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 ha ha ha Gusto się załapał :) Tylko czemu i ja???? No ja się grzecznie pytam :mad: Fajne zdjęcia tak czy siak, następnym razem wezmę aparat nad Wartę i obfocimy podchody Wegi w trawie :) Quote
Kajusza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 hahah, jesteś najważniejszym elementem w tych fotkach,a raczej to co masz w dłoni, w żaden sposób nie dało się Ciebie usunąć hahha :-) A jak dzisiejsza wyprawa? Dużo komarów było? Co do fotek - jak tak je przeglądałam, to załapałam doła, że wtedy Wega mogła tak luzem latać, bawiła się z psami itp. Cały czas zastanawiam się co takiego sie stało, że tak się zmieniła :-( Quote
urwiniu Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Dziś komarów nie było za to dwa potffornie smierdzące potffory z bagien :) A czy ktokolwiek kiedykolwiek odgadnie co się stało, że Wega teraz taka bardziej "energiczna" jest? Może jak uda znaleźć Ci się psiego psychologa to czegoś się dowiesz. Pozostaje nam "akceptować" ją jaka jest, w końcu wczoraj nie było źle, nieprawdaż? Quote
Kajusza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 pewnie komary wystraszyły się potworów :-) Niby nie bylo ... gdyby nie ten wyskok do faceta :-( ehhhh, chciałabym wiedzieć co w jej głowie siedzi i móc jej pomóc .... Daj znać jak będziesz miała wolne, to wyskoczymy z psiurami! Quote
urwiniu Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 No do kolesia wykonała akrobatykę nieziemską :) heh, oczywista, że dam znać jak się zmieścimy w czasie z naszymi etatami, psami i niewyspaniem ;P Quote
Kajusza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 ehhh ta Wegeta :-( Ja na weekend mam 2zm, to rano możemy się wybrać jak Tobie będzie pasowało, może Beata tez pójdzie? Jakoś się zdzwonimy... Quote
Onomato-Peja Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Wega bardzo mi przypomina Ramzesa z mojego osiedla, tylko on ma bardziej charcią budowę. :) Quote
Kajusza Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 aha :-) Wega pewnie tez ma jakiegoś pradziadka charta :-) Co prawda nie znam osobiście żadnego, ale jak czytam to naturę ma podobną - na spacerze żywioł, bieganie kocha najbardziej, wyścigi z innymi psami, ale jak nie ma jak biegać - to od razu się kładzie i obserwuje :-) Całkiem inny temperament od Dinga (mix boksera/labka i wyżła weimarskiego), on to ciągle w ruchu, coś węszyi kopie, czeka na aport, pływa - a Wega tylko obserwuje ... .... w swoim żywiole w psami Koelki :-) a na działce czas upływa jej tak ... Quote
Kajusza Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Dinuś natomiast tylko kopie i pływa smutas, bo nie ma kto mu patyka porzucać ... ale pocieszył sie polując na krety a Wega jak kot ledwo zamoczy łapki, to zaraz się myje z błota Quote
Titos Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Beata chętnie pojdzie nad Warte :) a tito jeszcze chetniej :))) nie dodalam --witam na dogomanii :P Quote
urwiniu Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 no ja ciem qrcze proszę, nawet Tito nas odwiedził :) witamy Quote
koelka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Super Wega ma fotki:) I nawet moje 2 łobuzy się załapały;) Quote
Titos Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 jestesmy :) a widzialas jakie piekne zdjecie jest w naszym profilu :P Quote
Recommended Posts