Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie-moja kolezanka z ktora wynajmuje mieszkanie szuka prezentu dla swojej przyjaciolki.Przyjaciolka studiuje weterynarie i najlepszym prezentem bylaby jakas interesujaca ksiazka,na jakikolwiek temat ale zwiazany z weterynaria.Bardzo prosze-poradzcie co kupic :lol:

Posted

Ja proponuję na psi temat :lol:

"Kynologia - wiedza o psie" - Jerzy Monkiewicz, Jolanta Wajdzik wyd.Akademii Rolniczej we Wroclawiu

trudno ją dostac ale jest naprawdę fajna :evil_lol:

Guest Mrzewinska
Posted

To zalezy ile mozesz zaplacic... Galaktyka oferuje np Techniki operacyjne u psow i kotow, Praktyka kliniczna - psy, ale ceny 240 i 400 zlotych!!!

Joel Dehasse - Agresja u psow - pisane przez weta-behawioryste. Troche tansze:-))

Zofia

Posted

Czytam teraz Krzysztof Anusz "Przedłuż życie swemu psu". Myślę, że książka przyda się każdemu praktykującemu weterynarzowi. Sporo informacji z różnych działów geriatrii.
Dla "szarego, zwykłego posiadacza" psa też przydatna.
Cena przystępna.

Posted

Dziekuje,napewno przekaze.Ta dziewczyna jest na 2 roku studiow i z tego co wiem nie przelewa jej sie z kasa dlatego moja kolezanka nie chce oszczedzac na tej ksiazce ;) co bardzo mnie cieszy.Jeszcze raz dzieki.

Posted

No mozna.Ale ona chyba woli jej kupic 1 ale taka porzadna i taka na ktora wie ze jej przyjaciolka nie bedzie sobie mogla pozwolic poki co :lol: Poza tym jak kupi cos tanszego to jest prawdopodobienstwo ze ta jej przyjaciolka juz ta ksiazke ma a nie mamy jak sprawdzic jakie ma ksiazki :lol:

Posted

Każdy wet powinien mieć książkę "Praktyka kliniczna - psy", kosztuje ok 400 złotych w wydawnictwie, ktoś już o niej wspominał. Jesli ma być jedna, a porządna, to będzie najpelsze "vademecum".

Posted

Cathedral napisał(a):
Każdy wet powinien mieć książkę "Praktyka kliniczna - psy", kosztuje ok 400 złotych w wydawnictwie, ktoś już o niej wspominał. Jesli ma być jedna, a porządna, to będzie najpelsze "vademecum".

Ok,wlasnie ta chyba wybierze :lol: Czytalysmy recenzje wszystkich proponowanych ksiazek na necie i ta wydaje sie najlepsza.

Posted

Cathedral napisał(a):

Ksiązka świetna i z pewnością przydatna przez bardzo, bardzo długo. Oprócz pozycji PK-psy, jest też Prakt klin -koty - również bardzo ciekawa. Na pewno świetny prezent i z mozliwością kontynuacji (np. teraz psy, przy innej okazji koty) niestety cena dość wysoka. Świetnie napisana, dobre ilustracje chyba najlepsza "ogólna" książka jaką czytałam.

Posted

niufa napisał(a):
Ksiązka świetna i z pewnością przydatna przez bardzo, bardzo długo. Oprócz pozycji PK-psy, jest też Prakt klin -koty - również bardzo ciekawa. Na pewno świetny prezent i z mozliwością kontynuacji (np. teraz psy, przy innej okazji koty) niestety cena dość wysoka. Świetnie napisana, dobre ilustracje chyba najlepsza "ogólna" książka jaką czytałam.

w pełni zgadzam się z przedmówcami!:lol: