Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
oni tam maja swoje ulubione rasy z ktorymi sobie swietnie radza np. labki

Albo ja nie mam labka, albo oni tak z tymi standardowymi rasami wcale sobie tak cudownie nie radzą, a na pewno nie zawsze... :-?

Sobol

jeśli można poradzić, to jeśli nie masz konkretnego powodu, to nie rezygnuj z Royala. To bardzo dobra karma.

Pozdrawiam.

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heh widocznie każdy ma to co lubi

również pozdrawiam

Aha

czy Ty bierzesz udział w tych pokazach straży pożarnej w sobotę, czy w jakichś innych?

Posted

zaznaczam chce sprobowac...te 5 kg to pojdzie w poltora tygodnia..wiec tragfedi nie bedzie:)ale sie tez wystraszylem bo mialem karme junior a nie puppy, a ze wzgledow pienieznych mialem tylko tą i dalem mu i 3 dni mial srake...ale teraz juz ok, widocznie gdzies cos pozarl, ale tak czy inacze az miesiac chce sprobowac flatazora...zobaczymy...moze mu bardziej zasmakuje ;)

Posted

Hugo na pokazach demonstruje sztuczki dla najmłodszej widowni i nic więcej 8)

Ciężko jest zaprezentować rzeczywiste umiejetności psa ratowniczego. Także raczej nie zobaczy się na pokazach Huga "w akcji", ale przynajmniej "w realu" :wink: :D :D

Posted
oni tam maja swoje ulubione rasy z ktorymi sobie swietnie radza np. labki

Asia, nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale zapytam: czy ty rowniez nie masz zbyt dobrego zdania na temat hauuwardu :o

bo z tego co przeczytalam dalej Twoj psiak bierze udzial w jakis pokazach, wiec musi prezentowac pewien poziom :D gdzie go w takim razie szkolilas - sama czy z pomoca jakiejs szkoly? czy masz cos godnego polecenia w trojmiescie?

o p. ani juz wiem :P

Posted

Owszem również nie mam dobrego zdania na temat hauuwardu.

Mój pies obecnie jest szkolony (od kilku lat) w zakresie ratownictwa w straży pożarnej i w związku z tym bierze udział w pokazach. Poziom jakiś prezentuje, przede wszystkim dzięki temu, że mam wielkie szczęście współpracować z najlepszym (moim zdaniem) treserem. Niestety z tym panem jest kłopot taki, że głównie zajmuje sie właśnie psami służbowymi, a na cywilne mało czasu mu zostaje.

• 2 weeks later...
Posted

wioletta

może dlatego,że p.Kępka jest przewodniczącą sekcji szkolenia psów ZK o/Gdynia?????

A może z zupełnie innych powodów, są gusta i guściki, ja widziałam psy po Hauwardzie i poziom ich wyszkolenia po prostu mi nie odpowiada i tyle

pozdrawiam

Posted

Amen.

Nie powiem, co ja widziałam, bo nie chce mi się na nowo rozkręcać dyskusji.

Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma. :wink: I proszę tego nie wyrzucać z mojego kontekstu :D

Sic!, a ja sobie do Ciebie zadzwonię :evilbat:

Posted
w szkoleniach strazy pozarnej uczestnicza psy wysoko wyselekcjonowane,psy,ktore z natury chca wspolpracowac z czlowiekiem.Szkolic takie psy to prawdziwa przyjemnosc polaczona z satysfakcja,bo pieski maja wyniki.To jest "psia smietanka".

A Hauuward to taka "szkola publiczna",ktora przyjmuje wszystkie pieski,te malo zdolne z leniwymi wlascicielami oraz te srednio zdolne oraz raz na jakis czas zdarzy sie prawdziwa perla z swietnym przewodnikiem.Nie mozna porownywac ogolnych wynikow szkoly publicznej z elitarna szkola dla uczniow wybitnie zdolnych.

Wioletta

czytałam Twoją wypowiedź kilka razy i tylko jeden wniosek mi się nasuwa. Czy ty sugerujesz, że mój pies był zbyt zdolny jak na Hauuward?! To chyba jakiś żart :o :o

Poza tym,nie da sie ukryc-Hauuward miewa sie swietnie,ma duzo uczniow

Ale ja nie przypominam sobie by ktoś temu przeczył. To nie dyskusja o ilości uczniów, ale o metodach szkolenia i efektach.

Posted

Otóż to!

Nigdy nikt tu nie powiedział,że w Hauuwardzie jest mało psów czy coś podobnego....

A z Hugo to zdolniacha jest :)

mag

chodzę chodzę...

aga

a Ty co mnie straszysz, hę??

ja dzwoniłam,ale w pracy byłaś :)

A tera normalnie wciąż nieobrobiona jezdem, a jeśli chodzi o niejakiego pana M.SZ. i Twoje :evilbat: to kajam się...NIC NIE WIDZIAŁAM :(((

pzdr :)

Posted

zadam niemrawe pytanie. :oops: Może nie śledziłem zbytnio szczegółowo dyskusji, ale interesuje mnie Wasza opinia na temat szkolenia w ZK Gdańsk na Spacerowej . Mam zamiar wybrac się od marca z moim psiakiem i podejrzewam, że ktos z Was już szkolił się tam z psiakiem . Prosze o opinię...

wołk

Posted

Aga 2 a czy na Spacerowej sa szkolenia tylko w weekendy?

Myslalam, zeby moze z moim klocem troche pochodzic pocwiczyc sobie z boczku jak bedzie malo ludzi(psow). Calego szkolenia napewno nie przejdziemy ale moze poszlifowac poszczegolne cwiczenia?

Posted

Mag, dawno tam nie byłam :oops: , ale za moich czasów było w tygodniu szkolenie. Poszukam telefonu do Mirka i wyślę ci na priv, zadzwonisz i Mirek wszystko Ci powie :P

Posted

a w jakie dni chodzisz?bo jakos nie widujemy sie..z reszta ja ostatnio rzadko chodze, a jesli chodze to weekndy :P

a szczeniara to ?:) bo moj nie ma sie z kim bawic, albo go gryza albo uciekaja :D

• 2 weeks later...