stella Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 sobol, ten da juz chyba wiek przedszkolny ma juz za soba :D Quote
sic! Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 DA? dog argentynski? :) jest w przedszkolu? "fajowo" :)ja bylem w ten weekend w wawie zarabiac pieniazki ...teraz juz nie opuszczam treningow chocby nie wiem co :) Już to widzę :evilbat: Dziewczęta cieszę się że Wam się podoba:) mnie w najbliższy weekend nie będzie,ale chyba w następny przyjde popatrzeć na "młodzież" hehehe aga dawno Ci mówiłam:))) zapraszamy:) Quote
Agrado Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 Zgadza się :lol: - już dawno przedszkolakiem nie jest :wink: Ten DA (doga argentyński :wink: ) ma 19 miesięcy i jest suką. A ja chodze do Ani na szkolenie z nim (nią :wink: ) od czerwca ubiegłego roku, tyle, że z powodów osobistych miałyśmy 2 i pół miesięczną (a nawet 3 miesięczną :cry: ) przerwę. Teraz czekamy tylko na wypłatę :wink: i jak najszybciej wracamy do nauki! Quote
sobol Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 a jakie ma uosobienie ta suczka?bo np z suczka Sic! moj piesio nie moze sie pobawic...zazdrosne to cholerstwo o wszystko :) :lol: amstafka tez go chapnela i mial szrame :) sheltie miala cieczke i dala noge :) Aga2 i jej Mati nei przychodza na szkolenie, ale Mati tez zazdrosnica...co za psy..:P a moj nie rozumie i idzie dalej hehehee Quote
azja Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 Witam, Ja widze, że hauuward tu wzbudza w większości podobne uczucia co i u mnie.... w przedszkolu byłyśmy kilka razy.... gdyż piesków 'tych' jak nam dano do zrozumienia się tam nie lubi.... no i usłyszałam że ASTów się tam zasadniczo nie szkoli.... heh... profesjonalizm na '5'!!.... Pozdrawiam Asia&Arka&Mrówka Quote
Agrado Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 Już zdaję relację z zachowania mojej suki :wink: Otóż na placu szkoleniowym (podkreślam, że tylko i wyłącznie na placu) ona się robi "ciut" innym psem niż jest na co dzien na ulicy :evil: . Jest tak maxymalnie skupiona na wykonywaniu poleceń i tak w ogóle skupiona i spięta (nie wiem co się w tej łepetynie dzieje :wink: ), ze nie toleruje zaczepek innych psów, tzn. nie toleruje, żeby podczas wykonywania ćwiczen ją jakiś piech wąchał, czy coś w tym stylu, no i w ogóle na placu jest wrrr... ale jak żaden jej nie zaczepia to oki. Natomiast na ulicy, czy na spacerach w lesie kocha wszystkie psy i suki (!) pod warunkiem że się łądnie z nią witają i obwąchują. Tzn. ona pierwsza nigdy nie ma złych zamiarów, jest nastwiona pozytywnie, no co innego, jak jakiś pies pierwszy do niej wrrr... zrobi :lol: także jak byśmy się spotkali na terenie każdym innym niz szkoleniowy to byłaby love z Twoim piechem, ale niestety tam, mojej się jakaś "schizofrenia" objawia :lol: Quote
Agrado Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 wyjasnienia wyżej to for you- sobol :wink: - zapomniałam dopisać Quote
sic! Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 Hmmmmmm Agrado a czy my się przypadkiem nie znamy??? i czy Twoja suka nie nazywa się na N.??? Sobol ja widzę,że Duke to już poważnie przez baby doświadczony:))) Quote
Agrado Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 Znamy się, znamy :wink: ... i się na N. nazywa :wink: no i pozdrwiam (y) - niedługo wrócimy do szkoły Quote
sic! Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 Heh to nie jest ze mną najgorzej:) I przestańcie się ociągać!!! Najdalej za dwa tyg widzę Was na placu-bo suką poszczuję:) Quote
aga 2 Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 Sobol, to poczekaj, jak z Widelcem wparuję :evilbat: A kto się wybiera 8 na klubówkę rottków, hę? Że Sic!, to już wiem, a reszta? Quote
Agrado Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 :shocked!: - sic! nie szczuj nie szczuj :wink: przyjdziemy, tylko ta moja firma znowu nawala z $ :evil: aga2- ja na klubówce rottków też będę! rottki od zawsze mi się bardzo podobały, no a że wylądowałam z moją blondyną to już inna historia :Dog_run: :D Quote
sobol Posted February 2, 2004 Posted February 2, 2004 aga2:czekam czekam...a co chcesz walki robic? hehehehhee jak maluchy ? sprzedane? Ty mialas wtedy imieniny? Quote
Spytko Posted February 3, 2004 Posted February 3, 2004 Ja ze swoim PONem uczestniczyłem w szkoleniu w Hauuwardzie. I szczerze mówiąc obydwaj bylismy i jesteśmy bardzo zadowleni z tej szkoły. Moim zdaniem szkoła prezentuje profesjonalizm i życzliwe podejście i do psów i do ludzi . Nie ma jednej jedynie słusznej metody szkolenia psów. A co do łańcuszków zaciskowych, to nie zauważyłem aby zrobiły jakieś większe wrażenie na moim PONie lub na jakimś innym psie. Gorąco polecam tą szkołę. :lol: Quote
sic! Posted February 3, 2004 Posted February 3, 2004 Agrado Ty mi tu się nie zasłaniaj brakiem kasy-przyłaź potem się ureguluje:) Quote
stella Posted February 3, 2004 Posted February 3, 2004 zgadza sie - oni tam maja swoje ulubione rasy z ktorymi sobie swietnie radza np. labki, goldeny, owczarki, rotweilery, dobki itp. czyli tzw. standard (i nie chce tu nikogo urazic). poprostu ida po najmniejszej lini oporu i wtedy moga sie szczycic ze sa tacy wybitni. doskonale zdaja sobie sprawe ze nie wszystkie rasy szkoli sie tak samo, ale do tego jest juz troszke trudnij sie przyznac. wiec lepiej dmuchac na zimne :roll: Quote
aga 2 Posted February 3, 2004 Posted February 3, 2004 Agrado - no to się cieszę. Mam nadzieję, że się spotkamy :D Sobol - miałaś. Walki? Hmmm... Ja to będę miała do Ciebie prośbę, ale to na priva... :oops: Quote
aga 2 Posted February 3, 2004 Posted February 3, 2004 Sic! Ja mam pomysła!!!!!!! Odnośnie IPO u Ani!!!!!!! A wtedy rzucam wszystko i szkolę sie u was!!!!!! Przyjdź koniecznie na wystawie!!!!!!! Quote
Agrado Posted February 3, 2004 Posted February 3, 2004 sic!- oki! ja już dawno tęsknię za tym rannym wstawaniem i biegiem na kolejkę z plączącym się między nogami psem :wink: ale jak Ania będzie miała na mnie minę to zwalam wszystko na Ciebie :wink: aga2- ja już Ciebie chyba widziałam w styczniu w Związku jak płaciłaś jakieś składki czy cus tam u naszej różowowłosej kierowniczki sekretariatu :wink: (chyba, ze już mnie pamięć ostro zawodzi)- tyle, że Ty mnie pewnie wtedy nie widziałaś bo siedziałam sobie jak mysz pod miotłą :wink: Quote
aga 2 Posted February 4, 2004 Posted February 4, 2004 Wszystko możliwe :D A płaciłam za składkę, wystawę, reklamę, domagalam się spisu psów na klubówkę... Siedziałaś tam? Hmmm... :hmmmm: Quote
sic! Posted February 4, 2004 Posted February 4, 2004 aga ja chciałam niesmiało zaznaczyć,że niejaki Michał Sz. odwiedz nas co dwa tyg w celu przeprowadzania zajęć=-także nie rzucaj słów na wiatr :evilbat: poza tym sam ostatnio coś przebąkiwał,że może by tak całe IPO zrobić???będę na wystawie to pogadamy Aha kurna ciekawe czy cię poznam bo ja pamięci do twarzy to ni chuchu nie mam:) Quote
sobol Posted February 4, 2004 Posted February 4, 2004 :) Ania sie nie bedzie miala "miny" , no chyba ze jakis pies na plac narobi :lol: IPO? a nikt nie chce weight pullingu i wozek pocwiczyc ? :D hehehe albo 10 par sanek podlacze i"PULL" :) a tak na powaznie sic! ile kosztuje taka mała paka dla psa (5.5 miesiaca) tego Flatazola ? :) bo chce sprobowac czy Księciunio polubi... Quote
sic! Posted February 4, 2004 Posted February 4, 2004 4 kg puppy 70 zeta Księciunio???uuuuu wybredny znaczy siem??? Quote
sobol Posted February 4, 2004 Posted February 4, 2004 :) nie no spoko..tak sie wstepnie zastanawiam..a od kiedy inna karma? jak wyglada rozdzielenie wiekowo? bo mam jeszcze royalcanin na miesiac...a potem bede MOŻE zmieniac....zalezy jak polubi :) Quote
sic! Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Puppy jest do 12 m-cy, a potem co dusza zapragnie: maxi adult-polecam dla Duke'a, adult, activ albo takie tam inne:) Quote
Recommended Posts