Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
DA? dog argentynski? :) jest w przedszkolu? "fajowo" :)

ja bylem w ten weekend w wawie zarabiac pieniazki ...teraz juz nie opuszczam treningow chocby nie wiem co :)

Już to widzę :evilbat:

Dziewczęta cieszę się że Wam się podoba:)

mnie w najbliższy weekend nie będzie,ale chyba w następny przyjde popatrzeć na "młodzież" hehehe

aga

dawno Ci mówiłam:))) zapraszamy:)

Posted

Zgadza się :lol: - już dawno przedszkolakiem nie jest :wink:

Ten DA (doga argentyński :wink: ) ma 19 miesięcy i jest suką. A ja chodze do Ani na szkolenie z nim (nią :wink: ) od czerwca ubiegłego roku, tyle, że z powodów osobistych miałyśmy 2 i pół miesięczną (a nawet 3 miesięczną :cry: ) przerwę.

Teraz czekamy tylko na wypłatę :wink: i jak najszybciej wracamy do nauki!

Posted

a jakie ma uosobienie ta suczka?bo np z suczka Sic! moj piesio nie moze sie pobawic...zazdrosne to cholerstwo o wszystko :)

:lol:

amstafka tez go chapnela i mial szrame :) sheltie miala cieczke i dala noge :)

Aga2 i jej Mati nei przychodza na szkolenie, ale Mati tez zazdrosnica...co za psy..:P a moj nie rozumie i idzie dalej hehehee

Posted

Witam,

Ja widze, że hauuward tu wzbudza w większości podobne uczucia co i u mnie.... w przedszkolu byłyśmy kilka razy.... gdyż piesków 'tych' jak nam dano do zrozumienia się tam nie lubi.... no i usłyszałam że ASTów się tam zasadniczo nie szkoli.... heh... profesjonalizm na '5'!!....

Pozdrawiam

Asia&Arka&Mrówka

Posted

Już zdaję relację z zachowania mojej suki :wink:

Otóż na placu szkoleniowym (podkreślam, że tylko i wyłącznie na placu) ona się robi "ciut" innym psem niż jest na co dzien na ulicy :evil: .

Jest tak maxymalnie skupiona na wykonywaniu poleceń i tak w ogóle skupiona i spięta (nie wiem co się w tej łepetynie dzieje :wink: ), ze nie toleruje zaczepek innych psów, tzn. nie toleruje, żeby podczas wykonywania ćwiczen ją jakiś piech wąchał, czy coś w tym stylu, no i w ogóle na placu jest wrrr... ale jak żaden jej nie zaczepia to oki.

Natomiast na ulicy, czy na spacerach w lesie kocha wszystkie psy i suki (!) pod warunkiem że się łądnie z nią witają i obwąchują.

Tzn. ona pierwsza nigdy nie ma złych zamiarów, jest nastwiona pozytywnie, no co innego, jak jakiś pies pierwszy do niej wrrr... zrobi :lol:

także jak byśmy się spotkali na terenie każdym innym niz szkoleniowy to byłaby love z Twoim piechem, ale niestety tam, mojej się jakaś "schizofrenia" objawia :lol:

Posted

Hmmmmmm

Agrado

a czy my się przypadkiem nie znamy???

i czy Twoja suka nie nazywa się na N.???

Sobol

ja widzę,że Duke to już poważnie przez baby doświadczony:)))

Posted

:shocked!: - sic! nie szczuj nie szczuj :wink: przyjdziemy, tylko ta moja firma znowu nawala z $ :evil:

aga2- ja na klubówce rottków też będę! rottki od zawsze mi się bardzo podobały, no a że wylądowałam z moją blondyną to już inna historia :Dog_run: :D

Posted

Ja ze swoim PONem uczestniczyłem w szkoleniu w Hauuwardzie.

I szczerze mówiąc obydwaj bylismy i jesteśmy bardzo zadowleni z tej szkoły.

Moim zdaniem szkoła prezentuje profesjonalizm i życzliwe podejście i do psów i do ludzi .

Nie ma jednej jedynie słusznej metody szkolenia psów.

A co do łańcuszków zaciskowych, to nie zauważyłem aby zrobiły jakieś większe wrażenie na moim PONie lub na jakimś innym psie.

Gorąco polecam tą szkołę. :lol:

Posted

zgadza sie - oni tam maja swoje ulubione rasy z ktorymi sobie swietnie radza np. labki, goldeny, owczarki, rotweilery, dobki itp. czyli tzw. standard (i nie chce tu nikogo urazic). poprostu ida po najmniejszej lini oporu i wtedy moga sie szczycic ze sa tacy wybitni. doskonale zdaja sobie sprawe ze nie wszystkie rasy szkoli sie tak samo, ale do tego jest juz troszke trudnij sie przyznac. wiec lepiej dmuchac na zimne :roll:

Posted

Agrado - no to się cieszę. Mam nadzieję, że się spotkamy :D

Sobol - miałaś. Walki? Hmmm...

Ja to będę miała do Ciebie prośbę, ale to na priva... :oops:

Posted

sic!- oki! ja już dawno tęsknię za tym rannym wstawaniem i biegiem na kolejkę z plączącym się między nogami psem :wink: ale jak Ania będzie miała na mnie minę to zwalam wszystko na Ciebie :wink:

aga2- ja już Ciebie chyba widziałam w styczniu w Związku jak płaciłaś jakieś składki czy cus tam u naszej różowowłosej kierowniczki sekretariatu :wink: (chyba, ze już mnie pamięć ostro zawodzi)- tyle, że Ty mnie pewnie wtedy nie widziałaś bo siedziałam sobie jak mysz pod miotłą :wink:

Posted

aga

ja chciałam niesmiało zaznaczyć,że niejaki Michał Sz. odwiedz nas co dwa tyg w celu przeprowadzania zajęć=-także nie rzucaj słów na wiatr :evilbat:

poza tym sam ostatnio coś przebąkiwał,że może by tak całe IPO zrobić???będę na wystawie to pogadamy

Aha kurna ciekawe czy cię poznam bo ja pamięci do twarzy to ni chuchu nie mam:)

Posted

:)

Ania sie nie bedzie miala "miny" , no chyba ze jakis pies na plac narobi :lol:

IPO? a nikt nie chce weight pullingu i wozek pocwiczyc ? :D hehehe albo 10 par sanek podlacze i"PULL" :)

a tak na powaznie

sic! ile kosztuje taka mała paka dla psa (5.5 miesiaca) tego Flatazola ? :) bo chce sprobowac czy Księciunio polubi...

Posted

:) nie no spoko..tak sie wstepnie zastanawiam..a od kiedy inna karma? jak wyglada rozdzielenie wiekowo? bo mam jeszcze royalcanin na miesiac...a potem bede MOŻE zmieniac....zalezy jak polubi :)