Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skoro Wszystkim podobały się zdjęcia, to będzie ich więcej:lol:
Oto zdjęcia Lolka w nowej budzie

W nocy z czwartku na piątek spadł śnieg, ale była zabawa, wiele radości może sprawić wygrzebane jabłko!

Oto norowiec w śniegu:razz:

Czasami trochę zgrzyta pomiędzy Lolkiem a Gatem, ale będzie dobrze

Lolek to bardzo ciekawski pies, tutaj skończył jako "pranie białe":lol:

Pozdrowienia dla Dorothy. Dzięki za link do russelków, już tam zagłądamy:lol:.

Posted

[quote name='Nat&Rob']

Lolek to bardzo ciekawski pies, tutaj skończył jako "pranie białe":lol:

Pozdrowienia dla Dorothy. Dzięki za link do russelków, już tam zagłądamy:lol:.

No biały to on jest, żeby tylko się w śniegu nie zgubił :lol:

Posted

Dzisiaj Lolek nauczył się robić "siad", oczywiście komenda jest wydawana gestem ręki a nie głosem. Nat studiuje porady z www.deafdogs.org, jak dotąd nie trafiliśmy na lepszą stronę o głuchych pieskach.
Problemem jest natomiast, oduczenie go spania w łóżku:wallbash:.
Dorothy, rozpieściłaś go;), ale nie ma się co dziwić "to straszna przylepka".

Posted

to nie ja!! przysiegam!!! on juz taki byl!!!
ja walczylam z tym wlazeniem do lozka tak samo rozpaczliwie jak Wy i przegralam... ja poprostu zamykalam go na noc z suczkami w ocieplanym garazu gdzie mialy kocyki i poslanka. Inaczej nie bylo mowy zebym sie wyspala, bo noca czuwam tez nad glucha slepa cioteczka i mam rowniez kota... wszystko razem dawalo straszne noce.
Jednak mimo spania w garazu nie zapomnial do czego sluzy lozko :evil_lol:

zaba14 to nie ja mu znalazlam domek, to Nat&Rob znalezli Lola, ujrzeli go i sie zakochali na amen:lol: to wszystko ich zasluga ze on ma tak dobrze..

Pozdrowienia kochani N&R ! :buzi:

A Lol w koszu na pranie- no REWELACJA:D

Posted

[quote name='Nat&Rob']Dzisiaj Lolek nauczył się robić "siad", oczywiście komenda jest wydawana gestem ręki a nie głosem. Nat studiuje porady z www.deafdogs.org, jak dotąd nie trafiliśmy na lepszą stronę o głuchych pieskach.

E tam, przecież on nieduży, wiele miejsca nie zajmie :evil_lol:

Ja przez pewien czas z dwoma psami w łóżku spałam, polecam :lol:

Posted

Nat&Rob napisał(a):

On jest b.inteligenty sam się nauczył.:lol:
Mój mąż zgania Milo z łóżka. Dzis w nocy obudziłam się, a Milo spał pomiędzy nami, a TZ go obejmował.:evil_lol: Żałuję, że nie miałam aparatu pod ręką.

Posted

Z włażeniem do łóżka trzeba się chyba będzie pogodzić bo Lolek to straszny uparciuch, można go "wypraszać" 10 razy a i tak obudzimy się z Nim rano:chaos:
W komórce znalazłem jeszcze zdjęcia z pierwszego spaceru z Lolkiem - to była jeszcze "polska, złota jesień".

Mam pytanie, czy ten wątek zostanie przeniesiony do topicu o psach których adopcje się zakończyły i kto to może zrobić?

Posted

Nat&Rob napisał(a):
Z włażeniem do łóżka trzeba się chyba będzie pogodzić bo Lolek to straszny uparciuch, można go "wypraszać" 10 razy a i tak obudzimy się z Nim rano:chaos:
W komórce znalazłem jeszcze zdjęcia z pierwszego spaceru z Lolkiem - to była jeszcze "polska, złota jesień".

Super zdjęcia :).

Milo też jest uparciuch. Z jednej strony go TZ zrzuca, a on z drugiej wlazi :)

Posted

halbina napisał(a):
Co nowego? Czekamy na dlasze opowieści i zdjęcia! Pozdrowienia dla całej rodzinki!

Dziękujemy za pozdrowienia.
:multi:Wygraliśmy nocną kampanię, Lolek śpi w swoim koszyku. Wieczorem sprawdza czy nadal jesteśmy tacy konsekwentni i nie wpuścimy Go do łóżka. Dwukrotnie "wypchnięty" idzie spać do Siebie. Dzięki temu nie słyszymy w nocy jego warczenia przez sen i chrapania. Za to rano witamy się radośnie, machając ogonkiem (ci którzy mają):lol:.
Najgorsze jest nasze wyjście do pracy, Lolek strasznie rozpacza :placz: a nam serce pęka:bigcry:. Kiedy już emocje opadną Lolek zajmuje się chętnie pielęgnacją obuwia (te buty były już niemodne, trzeba sobie kupić nowe):diabloti:fantazyjnym układaniem poduszek na podłodze i wygryzaniem wiklinowego koszyka ( jak tak dalej pójdzie zostanie mu tylko dno).
Kiedy wracamy do domu Lol cieszy się strasznie :Cool!: i nie odstępuje nas na krok.
A oto kilka fotek z ostatniego weekendu.
Na spacerze.

Idę jak burza

Wzorowa postawa!

Po biegach przełajowych warto coś przekąsić

Zdrzemnąć się.

Poprzytulać się:loveu:

I obejrzeć film na DVD

Pozdrowienia dla wszystkich znajomych Dogomaniaków.
Lolek przesyła buziaki dla Dorothy:buzi:

Posted

Jak on pędzi :evil_lol:

A z koszykiem wiklinowym się nie przejmujcie, nasz Olo też swój pierwszy koszyk cały obgryzał :mad:
Drugiemu już darował ;)

Co do reszty wyposażenia mieszkania, to myślę że Lolek się faktycznie zna na modzie i co bardziej niemodne elementy wam rozwala ;)

Posted

Nat&Rob napisał(a):
Najgorsze jest nasze wyjście do pracy, Lolek strasznie rozpacza :placz: a nam serce pęka:bigcry:. Kiedy już emocje opadną Lolek zajmuje się chętnie pielęgnacją obuwia (te buty były już niemodne, trzeba sobie kupić nowe):diabloti:fantazyjnym układaniem poduszek na podłodze i wygryzaniem wiklinowego koszyka ( jak tak dalej pójdzie zostanie mu tylko dno).

Na to jest jedna rada. Drugi pies ew. kot.:evil_lol:.

Śliczne zdjęcia.
A jak radzicie sobie na spacerach? Widzę, że Lolek gania luzem. Jak go przywołujecie?

Posted

Ludek napisał(a):
Na to jest jedna rada. Drugi pies ew. kot.:evil_lol:.

Śliczne zdjęcia.
A jak radzicie sobie na spacerach? Widzę, że Lolek gania luzem. Jak go przywołujecie?

Lolek już u Dorothy chodził bez smyczy. My puszczamy Go luzem tylko na polach, w pobliżu ulicy pozostaje cały czas "na uwięzi". On cały czas utrzmuje kontakt wzrokowy, oddala sie na 20 do 30 m, następnie sprawdza czy idziemy za Nim, jeżeli tak - biegnie dalej, jeżeli staniemy - wraca. Wraca też na komendę, trzeba klepnąć się dłoną w udo dwa razy, jeżeli widzi taki gest, wraca. Nauczyliśmy Go też "siad" - On uwielbia skwarki ze smalcu;).
Głuchota naprawdę w niczm nie przeszkadza, oczywiście nie można zawołać Go głosem, żeby zwrócić Jego uwagę, trzeba do Niego podejść i Go dotknąć.
Ale za to jakie ma spanie, byłby kiepskim stróżem:sleep2:.
Trochę martwiliśmy się że On może być "głuchoniemy", że nie szczeka.
Ale robi to, chociaż rzadko. Pierwszy raz obszczekał worek ze śmieciami, który "nagle" pojawił się przy szafce na buty- to się zdziwiliśmy:crazyeye:.

Posted

Nat&Rob napisał(a):
Lolek już u Dorothy chodził bez smyczy. My puszczamy Go luzem tylko na polach, w pobliżu ulicy pozostaje cały czas "na uwięzi". On cały czas utrzmuje kontakt wzrokowy, oddala sie na 20 do 30 m, następnie sprawdza czy idziemy za Nim, jeżeli tak - biegnie dalej, jeżeli staniemy - wraca. Wraca też na komendę, trzeba klepnąć się dłoną w udo dwa razy, jeżeli widzi taki gest, wraca. Nauczyliśmy Go też "siad" - On uwielbia skwarki ze smalcu;).
Głuchota naprawdę w niczm nie przeszkadza, oczywiście nie można zawołać Go głosem, żeby zwrócić Jego uwagę, trzeba do Niego podejść i Go dotknąć.
Ale za to jakie ma spanie, byłby kiepskim stróżem:sleep2:.
Trochę martwiliśmy się że On może być "głuchoniemy", że nie szczeka.
Ale robi to, chociaż rzadko. Pierwszy raz obszczekał worek ze śmieciami, który "nagle" pojawił się przy szafce na buty- to się zdziwiliśmy:crazyeye:.

Nie dość, ze sliczny, to jeszcze mądry i dzielny :cool3: