Dorothy Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 [SIZE=2]Miesiąc temu znalazł się pod moim dachem, jest jednym z 5 psow ktore w tej chwili mam. Z powodu roznych okolicznosci nie moze tu zostac, szukam mu wspanialego domku... kto ma ochote przebijac sie przez dluuugi watek odsylam do historii - link na koncu postu. [SIZE=2]A wiec Szczeniak - nazwany kiedys Lolkiem ale to imie wcale sie nie przyjelo i zostalo Szczeniak, to[SIZE=2]rasowy parson russel terier, wiek 6 miesięcy. Niezwykle wesoły, towarzyski pies, oddany przyjaciel i wspaniały towarzysz,niezwykle serdeczny w kontaktach z dziećmi i innymi psami. Chętnie się bawi, uwielbia spacery. Zostawiony w domu na początku trochę płacze, jak każde szczenię, jednak szybko zasypia J Niestety psiak nie słyszy od urodzenia, jest gluchy, co jednak w żaden sposób nie utrudnia mu życia. (Choc ja uwazam ze nie jest calkiem gluchy, reaguje na dzwieki przechodzace w wibracje, jak cos spadnie, na niskie tony itd) . Chodząc na spacery stale pilnuje nogi (ja chodzę z nim bez smyczy) i ogląda się na właściciela. Zachowuje się jak normalny psiak i trudno stwierdzić na pierwszy rzut oka, że nie słyszy. Reaguje na gesty, patrzy w oczy zgadując nastroje i polecenia. Stale utrzymuje kontakt z człowiekiem. Jedynie gdy przebywa w innym pomieszczeniu nie można go zawołać, trzeba pójść po niego. Ale on rzadko przebywa gdzie indziej niż jego pani lub pan J Szukam dla niego czułego odpowiedzialnego opiekuna. U nas jest już 5 psów, i trudno nam poświęcać mu należytą ilość czasu i uwagi. Pozostałe moje psy są duże i bardzo go dominują. Troche jest wsrod nich popychany... Psiak jest zaszczepiony i odrobaczony. Proszę znajdźcie mu dom....Bo mysle ze nie jest u mnie szczesliwy. [SIZE=2]A jesli ktos zechcialby go jako drugiego psa zapewniam ze Lolek bylby uszczesliwiony. Absolutnie nie jest agresywny, to niesamowity słodziak i uwielbia towarzystwo psow! Jedynie koty goni. Ale to terier z krwi i kosci....:cool3: Jest zdrowy, zaszczepiony, w tym trzy razy na nosowke, w kwietniu maju i poczatkiem lipca. Jest slodki, madry, kochajacy, przytulasny, wesoly, zywiolowy na spacerach, calusny na rekach, po prostu sama slodycz. Czasem jak to szczeniakowi zdarzy mu sie koopa w domu (szczegolnie jak pozno dam mu jesc, trzeba raczej wczesniej i ze dwa spacery potem) i potrzebuje miec gryzaczek, najlepiej wedzone kostki, inaczej ogryza buty. Ale to chyba norma u szczeniakow.... . link do starego wątku jak sie komus chce przebijac: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25332&page=28&highlight=gluchy Quote
D0minika Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 Lolek pięknoto skacz na pierwszą strone :lol: Quote
bigos Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 ale piękny Parsonek:pszybko na pierwsza stronę Quote
Mona4 Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Slicznoto jedna wskakuj na 1:loveu: jak ja kofammmmmmmm takie terierki:loveu: :loveu: Quote
Dorothy Posted October 13, 2006 Author Posted October 13, 2006 nie bedzie mnie do srody, jakby co tel 693650666 nie dajcie tu zginac temu watkowi ;) Quote
Ludek Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 [quote name='Dorothy'][SIZE=2]Niestety psiak nie słyszy od urodzenia, jest gluchy, co jednak w żaden sposób nie utrudnia mu życia. (Choc ja uwazam ze nie jest calkiem gluchy, reaguje na dzwieki przechodzace w wibracje, jak cos spadnie, na niskie tony itd) . Tak mi przyszło do głowy, że jeśli reaguje na jakieś dźwięki, to można spróbować z gwizdkiem. Psie można kupić w zoologikach, albo zwykłe dziecięce. A czy jakiś wet badał przyczynę jego głuchoty? Może to da się jakoś leczyć? Quote
D0minika Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Ludek no mi własnie też ten gwizdek przyszedł na myśl. Tylko jak ktoś mieszka w bloku, to może być uciążliwe :lol: A co do głuchoty Lolka, to można by weterynarza popytać, może np są takie aparaty do uszka jak dla ludzi, które wzmacniają słuch? Dorothy a może by jeszcze napisac, że psiak będzie wykastrowany, może ktoś więcej by się zainetersował? Niektórzy tylko kastratów chcą... Quote
Agata Hanel Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Można zrobić próbę z gwizdkiem ultradźwiękowym? Quote
Ludek Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 [quote name='D0minika']Ludek no mi własnie też ten gwizdek przyszedł na myśl. Tylko jak ktoś mieszka w bloku, to może być uciążliwe :lol: A co do głuchoty Lolka, to można by weterynarza popytać, może np są takie aparaty do uszka jak dla ludzi, które wzmacniają słuch? Ja raczej myślałam o spacerach choć w mieszkaniu może też by sie sprawdziło. Mam taki psi gwizdek i on wcale nie jest taki bardzo głośny. A jeśli są takie ultradźwiękowe i szczeniak by na nie reagował, to w ogóle nie byloby problemu. A swoją drogą ciekawe czy są aparaty słuchowe dla psów.:) Quote
Dorothy Posted October 13, 2006 Author Posted October 13, 2006 dopisuje predko - bo zaraz musze jechac - psiak bedzie wysterylizowany na zyczenie, narazie nie jest bo nie mam kasy:oops: Quote
D0minika Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 No ale on i tak chyba musi być wysterelizowany, bo jak te jedno jądro mu uciekło :( Mój pies też tak miał i z tego może się coś niedobrego porobić, nowotwory i te sprawy... No ale to sparwa do dogadania jeszcze:) Na razie skacz na góre Lolek cudo Ty moje! Quote
D0minika Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Lolek coś się kryjesz po kątach, skacz do góry! Quote
:: FiGa :: Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 HOP do góry malutki!! :multi::multi::multi: Cioteczki nie dajcie mu zginąć... :-( Quote
Blondella Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Mam Pani potencjalnie zainteresowaną Lolkiem. Dorothy jak wrócisz daj znać na pw lub na gg Quote
D0minika Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Loluś skacz po domek... Może już niedługo :) Quote
Ludek Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Blondella napisał(a):Mam Pani potencjalnie zainteresowaną Lolkiem. Dorothy jak wrócisz daj znać na pw lub na gg Trzymam kciuki, żeby wszystko sie udalo. Quote
Recommended Posts