Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='emdziolek']Witajcie ciocie.

Witaj emdziolku ...

To od czego zaczniemy ?
Chyba od "prośby" o rozliczenie watku ;)

[quote name='emdziolek']

Po ostatniej wizycie w schronie strasznie zapadła mi w serce sunia, 8 miesieczna Kelunia która została zabrana z trójką rodzeństwa z opuszczonego gospodarstwa za działkami.

edit:

Nowości nowości nowości;
Sunia juz poza kratami kojca, juz grzeje doopalona w domku, za godzinke czeka ja sterylka.

EDIT: Sunia została wysterylizowana, został nam dług 100zł u weta za sterylkę, może ktoś dorzuci grosik?

[quote name='emdziolek']Dziewczyny, domek pewny, sunia dzisiaj bedzie miała sterylke, trzeba sie zrzucic zeby później im spłacić dług.
Mamy dwa tygodnie żeby nazbierac kase.
Koszt to 150zł.

Pomożecie?

[quote name='PaulinKa030894']Pomóżcie :) Każdy "grosz" się liczy aby pomóc Nam w spłaceniu długu !

[quote name='beataczl']zglosilam sunie do f. sterylki z prosba o pomoc ...
trzymam kciuki za sterylke niuni!

[quote name='emdziolek']Doszła kolejna wpłada od Ani.S-K w kwocie 50zł ! Brakuje nam 30, kto pomoże? :)

[quote name='emdziolek']Kelunia jest u mnie. Jest okropnie przerażona, Nie rusza sie z miejsca, na mojego psa warczy i szczeka, jak chce ją pogłaskac to sika pod siebie.
Oj.. duzo pracy przed nami, dużo... wiec pewnie szybko do domku nowego nie pójdzie.
Wziełam od narzeczonego ostatnie 30zł które brakowało do zapłaty za sterylke.
Przydałoby sie jej kupic cos dobrego do jedzenia , suchego nie traca za to parówke chetnie wrąbała.

Kto dorzuci grosik dla suni?

I jakbym mogła prosic żebyś tak jakoś "ładnie i zgrabnie" ogarnęła te wszystkie "rachunki" bo mi nijak nic nie wychodzi z tej Twojej "rachunkowości".

I pytanie: dlaczego te dwa posty zostały przez Was wykasowane ?

[quote name='emdziolek']Dziewczyny, domek pewny, sunia dzisiaj bedzie miała sterylke, trzeba sie zrzucic zeby później im spłacić dług.
Mamy dwa tygodnie żeby nazbierac kase.
Koszt to 150zł.

Pomożecie?

[quote name='PaulinKa030894']Pomóżcie :) Każdy "grosz" się liczy aby pomóc Nam w spłaceniu długu !

I na koniec jeszcze jedno pytanie: kiedy Kela została wysterylizowana ?
Została wysterylizowana ?
Żadnej informacji na ten temat nie widzę w żadnym poście.
Poproszę wyraźny/czytelny skan/zdjęcie faktury za sterylizację.

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zadnego skanu rachunku nie bedzie bo takiego nie otrzymałam.

Wet miał wziąć 150zł ale powiedział ze 50zł opuści zebymy mogli innym psiakom pomagac.

za terylke zapłąciłam 100zł

50zł dostałam od Ani ze Stanów.
20zł od Justyny K.G

obie panie nie sa na dogo, sa z facebooka.
30zł dołożyłam ja .

Zapłaciłam wetowi.
Sunia była sterylizowana 10.05

szwy zdjete 21.05 za co tez zaplaciłam z własnej kieszeni.

Sunia jest u mnie od 17.05 do chwili obecnej

Posty były usuniete bo beataczl mnie o to poprosiła żeby móc sunie zgłosic na watek sterylkowy ale jak sie to okazało- nie było to potrzebne bo szybciej pieniazki my uzbieralismy.

wiecej nie dostałam ani grosza na sunie. łącznie dostała 70zł wpłat. Wydatki wyniosły 100zł sterylka+ 10zł zdjęcie szwów + odrobaczenie - 15zł = 125zł
Wpłat dostałam 70 zł a pozostałe 55 dołożylam ja z narzeczonym

koniec. kropka

Posted

[quote name='emdziolek']Zadnego skanu rachunku nie bedzie bo takiego nie otrzymałam.

To poprosisz o ten "rachunek" ...
W swoim "interesie".

[quote name='emdziolek']
Wet miał wziąć 150zł ale powiedział ze 50zł opuści zebymy mogli innym psiakom pomagac.

za terylke zapłąciłam 100zł

50zł dostałam od Ani ze Stanów.
20zł od Justyny K.G

obie panie nie sa na dogo, sa z facebooka.
30zł dołożyłam ja .

Zapłaciłam wetowi.
Sunia była sterylizowana 10.05

szwy zdjete 21.05 za co tez zaplaciłam z własnej kieszeni.

Sunia jest u mnie od 17.05 do chwili obecnej

Może była a może nie była ...
Poczytaj swoje posty - wszystko w czasie przyszłym. Nawet te posty z 10 maja ...
"Za godzinę sterylka" a potem ... cisza ...
Zero informacji o ... sterylce.
O tym że była ... Bo o kasie to pisałas. O kasie "na dług" i o kasie "na jedzenie" ... I o szukaniu kolejnego tymczasu też.

[quote name='emdziole']
Posty były usuniete bo beataczl mnie o to poprosiła żeby móc sunie zgłosic na watek sterylkowy ale jak sie to okazało- nie było to potrzebne bo szybciej pieniazki my uzbieralismy.

Nie rozumiem ...
Czyli co ? Tak troszeczkę oszukujemy ?
Zgłaszamy wysterylizowaną sukę w kolejke do sterylki a własciwie to w kolejke do kasy sterylkowej ?
Przeciez "skarbonka sterylkowa" zwraca też pieniądze za wykonaną sterylkę a nie tylko daje na wykonanie ...
Tam się rozlicza na podstawie rachunku/faktury.

To mówisz że betaczl miała taki "pomysł" ?
W sumie tez nie specjalnie mnie to dziwi ...

[quote name='emdziolek']
wiecej nie dostałam ani grosza na sunie. łącznie dostała 70zł wpłat. Wydatki wyniosły 100zł sterylka+ 10zł zdjęcie szwów + odrobaczenie - 15zł = 125zł
Wpłat dostałam 70 zł a pozostałe 55 dołożylam ja z narzeczonym

Ja o sterylce a Ty o ... odrobaczaniu ... :shake:
Ja o rozliczeniu a Ty o "kartonikach do wysyłki" i "priorytetach" ...

[quote name='emdziolek']koniec. kropka

Emdziolku o tym czy jest/bedzie "koniec . kropka" i kiedy bedzie to raczej ja zadecyduję ...
Ale nie powiem "kusząca propozycja".

Pozdrawiam.

Posted

Przestań sie bawić w detektywa, nikomu kasy nie zabrałam, ja wiem co jest prawda i Tobie sie tłumaczyć z niczego nie musze. Jestem stałym kontakcie z dziewczynami które mi pieniazki przelały, dzwoniły do mnie po sterylce suni jak ją odbieralismy ze znajomymi od weta. One wiedza ze pieniazki zostału uzyte w taki sposób w jaki użyte zostać powinny. To nie Twoje pieniadze wiec też nie powinien to być Twój interes.
Jak ie wierzysz ze suka po sterylce to przyjedź i zobacz, zerknij w ksiażeczke zdrowia czy zrób jej badania które to potwierdza jak tego tak bardzo chcesz bo ja tego nie potrzebuje.
Rachunku nie dostane bo wiecej do tego weta jeździć nie zamierzam.

Chcesz mi dac bana?
To daj, jakoś mnie to specjalnie nie obchodzi.
Bo tutaj tylko wszystkim na rece sie patrzy i oskarża o cos nie majac do tego powodów.

Napisałam wszystko, ile kasy dostałam i na co tą kase wydałam.
Nic wiecej dodawac nie bede bo nie mam takiego powodu.
Nie czuje sie niczemu winna wrecz przeciwnie.

Suka wysterylizowana i zdrowa jest u mnie bezpieczna i spokojnie czekamy na nowy domek.
A jak Tobie coś nie pasuje to pozostaw to sobie.

Pozdrawiam

Posted

Wydaje mi się, że rozliczenie i sytuacja jest jasna. Wpłaty doknały dwie osoby spoza dogo na łączną sumę 70zł. Koszty wyniosły 125 zł. Czyli DT dołożył 55zł.
Ja zrobiłam 2 x allegro za własne pieniadze, bo tak mi się podobało i nie wpłaciłam poza tym innych pieniędzy na Kelę.
Jeżeli jest ktoś, kto wpłacił na Kelę, ma potwierdzenie wpłaty a nie został rozliczony, to niech się odezwie.

Posted

Zgadza się. Emdziołek zabrała Kele ze schroniska, dała dom i utrzymanie a jest oskarżana właściwie bez jakichkolwiek podstaw. Staję w obronie emdziołek choć jej nie znam ale wiem, że gdyby nie ona , to młodziutka Kela siedziałaby w schronisku. DT to ogromna szansa dla psa ze schroniska. To normalne życie i szansa na adopcję.

Posted

Moje "miłe panie" zanim się tu zlecicie jak na sabat w obronie "pokrzywdzonej, biednej i uciskanej" kolezanki która to tyle robi dla piesków a czepialski mod rzuca jej same kłody pod nogi to ja - jako ten mod - przypomne o TYM punkcie Regulaminu tego Forum

13. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco max. raz na tydzień (nie po skończonej akcji) rozliczeń w 1 poście tzn. wpłat, wydatków i salda końcowego.
a. gdy fundusze zbierane są na konto fundacji/ schroniska na ogólne potrzeby rozliczenia nie sa potrzebne
b. gdy fundusze zbierane sa na konto fundacji/ schroniska na KONKRETNE potrzeby/zwierzaki wklejanie rozliczeń jest koniecznie. Jednak po skończonej akcji, gdy pieniądze juz nie są potrzebne, a została nadyżwka nie ma obowiązku pytania userów na co chcą przekazać reszte pieniędzy. Fundacja/schronisko infromuje o tym ile zostało pieniędzy i że wykorzystuje je na inne potrzeby.
c.
gdy fundusze zbierane są na konto prywatnej osoby należy robić dokładne rozliczenia, a po skończonej akcji zapytać userów na co chca przekazać reszte pieniędzy.

d. W WYPADKU GDY ROZLICZEŃ NIE BĘDĄ ZAMIESZCZANE W 1 POŚCIE WATKI BĘDĄ USUWANE, A OSOBY ZBIERAJĄCE PIENIADZE BĘDĄ BANOWANE
Czy tu jest coś dla Was niezrozumiałe ?
Problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem ? Czy nieznajomośc Regulaminu ?
Bez względu na to czy jedno czy drugie - to jak zbieracie kasę to ją ROZLICZACIE. Czy Wam się to podoba czy nie.

Posted

[quote name='Maupa4']Moje "miłe panie" zanim się tu zlecicie jak na sabat w obronie "pokrzywdzonej, biednej i uciskanej" kolezanki która to tyle robi dla piesków a czepialski mod rzuca jej same kłody pod nogi to ja - jako ten mod - przypomne o TYM punkcie Regulaminu tego Forum

Czy tu jest coś dla Was niezrozumiałe ?
Problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem ? Czy nieznajomośc Regulaminu ?
Bez względu na to czy jedno czy drugie - to jak zbieracie kasę to ją ROZLICZACIE. Czy Wam się to podoba czy nie.

Jako mod, który świetnie zna regulamin, powinnaś wiedzieć, że obrażanie na wątku nie jest dozwolone. Więc mnie nie obrażaj i nie porównuj do czarownicy, która przyleciała na sabat. Jeszcze dopisz, że na miotle. Jestem tu właściwie od początku wątku i pomagam tak jak mogę. Otym, że wątek trzeba rozliczyć , każdy wie i możesz o tym przyponieć ale w sposób kulturalny. To, że jesteś modem nie daje Ci prawa, żebyś oskarżała kogoś o nieuczciwość i wymyślała innym od czarownic.

Posted

Strasznie drażliwa jesteś maja602 ale chyba tylko jezeli chodzi o Ciebie ...

[quote name='maja602'] Zgadza się. Emdziołek zabrała Kele ze schroniska, dała dom i utrzymanie a jest oskarżana właściwie bez jakichkolwiek podstaw. Staję w obronie emdziołek choć jej nie znam ale wiem, że gdyby nie ona , to młodziutka Kela siedziałaby w schronisku. DT to ogromna szansa dla psa ze schroniska. To normalne życie i szansa na adopcję.

Maja602 - a to co to jest ?
Insynuujesz mi cos ?

Jednak proponuje Ci dokładnie zapoznac się z Regulaminami tego Forum.

A emdziolek - to nie tylko watek Keli ...

Posted

[quote name='Maupa4']To poprosisz o ten "rachunek" ...
W swoim "interesie".

Może była a może nie była ...
Poczytaj swoje posty - wszystko w czasie przyszłym. Nawet te posty z 10 maja ...
"Za godzinę sterylka" a potem ... cisza ...
Zero informacji o ... sterylce.
O tym że była ... Bo o kasie to pisałas. O kasie "na dług" i o kasie "na jedzenie" ... I o szukaniu kolejnego tymczasu też.

Nie rozumiem ...
Czyli co ? Tak troszeczkę oszukujemy ?
Zgłaszamy wysterylizowaną sukę w kolejke do sterylki a własciwie to w kolejke do kasy sterylkowej ?
Przeciez "skarbonka sterylkowa" zwraca też pieniądze za wykonaną sterylkę a nie tylko daje na wykonanie ...
Tam się rozlicza na podstawie rachunku/faktury.

To mówisz że betaczl miała taki "pomysł" ?
W sumie tez nie specjalnie mnie to dziwi ...

Ja o sterylce a Ty o ... odrobaczaniu ... :shake:
Ja o rozliczeniu a Ty o "kartonikach do wysyłki" i "priorytetach" ...

Emdziolku o tym czy jest/bedzie "koniec . kropka" i kiedy bedzie to raczej ja zadecyduję ...
Ale nie powiem "kusząca propozycja".

Pozdrawiam.

Przeczytaj to, co napisałaś. Nic nie insynuuję bo napisałaś jasno i wyraźnie. Nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem. Nie interesują mnie wątki emdziołka na których mnie nie ma. Jestem tutaj. Jeżeli gdzie indziej coś złego się dzieje, to reaguj tylko rób to KULTURALNIE. I powtarzam nie obrażaj mnie, bo czarownicą nie jestem i na sabat się nie zlatuję.
Po tym co napisałam powinnaś mnie przeprosić ale nie wszyscy to potrafią.
Więcej się na ten temat nie odezwę, bo mi polemika z Tobą szkodzi na urodę.

Posted

maja602 napisał(a):
Przeczytaj to, co napisałaś. Nic nie insynuuję bo napisałaś jasno i wyraźnie. Nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem. Nie interesują mnie wątki emdziołka na których mnie nie ma. Jestem tutaj. Jeżeli gdzie indziej coś złego się dzieje, to reaguj tylko rób to KULTURALNIE. I powtarzam nie obrażaj mnie, bo czarownicą nie jestem i na sabat się nie zlatuję.
Po tym co napisałam powinnaś mnie przeprosić ale nie wszyscy to potrafią.
Więcej się na ten temat nie odezwę, bo mi polemika z Tobą szkodzi na urodę.

Amen Maju, amen, również czekam na przeprosiny, bo nie życzę sobie, aby mówić o mnie, że zlatuję się na sabat.

Posted

Już dla świętego spokoju wstawiam skan z potwierdzeniem że suka wysterylizowana jest

I prosze sie ode mnie odczepić i przestać węszyć.

Tobie z niczego rozliczać sie nie musze.
Osoby które wpłaciły pieniazki dostały nr do weterynarza u którego suka byla sterylizowana jeżeli miałyby wątpliwości ze w inny sposób wykorzystałam ich pieniażki.

Pieniadze nie były Twoje wiec za przeproszeniem "nie wtyka sie nosa w nie swoje sprawy"
Jakbyś dorzuciła chociaż 5 groszy do tego wszystkiego to miałabys prawo prosić o rozliczenie.
Pieniadze nie były Twoje wiec Tobie rozliczac sie nie bede.

I nie wyzywaj tu nikogo od wiedźm. Prosisz o kulture itd a sama kultury wypowiedzi nie zachowujesz wiec od innych tego nie oczekuj.

Chyba wiecej nie bede tutaj wątków zakładać bo to co tu sie dzieje jest żałosne.:roll:
Myślisz że jak jesteś modem to Ci wszystko wolno?
---------------------

Btw odnośnie Keli - Kela pojechała dzisiaj z nami na dłuuuga wyprawe, bylismy w stadninie koni i mogła sie wyhasać na padoku ile wlazło. Zapoznała sie tez z dwoma malamutami tam mieszkajacymi i rudym kotem - reakcja bardzo pozytywna.

Trzeba jej poodświeżac ogłoszenia na lokalnych stronach. Nóż widelec ktoś sie zgłosi konkretny...
wczoraj miałam o nią telefon ale babeczka jakas "nie teges" , swierdziła ze jak to szczeniak to powinien byc wesoły zeby bawił sie z dziecmi...:roll: Poradziłam kupic tomagooci czy jak to sie pisze lub pluszowa zabawke..

Aaaa.. i wpakowała sie nam dzisiaj do łózka i ani jej sie śniło zleźć:evil_lol:
Wogóle to rozkochuje w sobie wszystkich którzy ją zobaczą... Moja mama to aż piała z zachwytu nad jej mądrymi i słodkimi oczkami i tym"dziewczecym" wdziękiem pyszczka:evil_lol:

Posted

Mnie też Kela ujęła, chyba tym pokornym spojrzeniem na jednym ze zdjęć. Masz rację, Kela to nie zabawka, to przyjeciółka. Towarzyszka życia. Będziemy szukać domku.