Jump to content
Dogomania

**Czterej pancerni: Platon, Inka, Byron, Junior i Halbinka o ogromnym sercu**

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

15 najpopularniejszych ras psów: Onet.pl Pies

Małe zdjęcia

Miejsce 1. zajął... dog niemiecki. Nie jest to zapewne najpopularniejsza rasa psów w Polsce, ale była nią na wystawie poznańskiej, stąd tak wysokie miejsce w naszym rankingu.

Niezwykle elegancki, ogromny (psy mają co najmniej 80, a suki co najmniej 72 cm wzrostu), pokryty gęstą, lśniącą, krótką sierścią dog bywa nazywany królem psów. Ta bardzo stara rasa pełni obecnie funkcję wyłącznie reprezentacyjną – dogi są dużymi, dającymi poczucie bezpieczeństwa przyjaciółmi człowieka. Pewne siebie, zrównoważone, nigdy nie nadaktywne, mogą być dobrymi towarzyszami osób samotnych albo licznych rodzin. Dobrze tolerują dzieci oraz inne zwierzęta w domu.

Z uwagi na rozmiary i stosunkowo wrażliwy organizm wymagają dobrej jakościowo karmy i troskliwej opieki. Nie są to psy dla osób o bardzo niskich dochodach... po prostu są zbyt kosztowne w utrzymaniu. Absolutnie nie nadają się też do kojca, z uwagi na warunki fizyczne (krótka sierść, wrażliwość na ekstremalne temperatury), ale i psychikę – dogi kochają mieć bliski kontakt z ludźmi.

Posted

Halbinko, udało nam się wypchnąć Kajtusia i Dino do hoteliku! :multi::multi::multi:
Grzeją tyłeczki pod Wieliczką.... Muszę się podzielić swoją radością! :loveu:

Posted

Bjuta napisał(a):
Halbinko, udało nam się wypchnąć Kajtusia i Dino do hoteliku! :multi::multi::multi:
Grzeją tyłeczki pod Wieliczką.... Muszę się podzielić swoją radością! :loveu:

Cieszę się, Bjuto! :loveu::cool3:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]Halbinko my też źle nie wypadliśmy ....6 bodajże ;)[/FONT]
E tam... jesteście cienkie jak barszcz :evil_lol: Przy 1500 papużkach, to możecie im buty czyścić ( a chyba jest po czym :eviltong:). Ja na ogół ignorują posty derrica ale tym razem mnie rozbawił ! :evil_lol:

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]Halbinko my też źle nie wypadliśmy ....6 bodajże ;)[/FONT]

ja oglądałam ten ranking z drżacym sercem i jakas była moja ulga, że nie ma w nim sznaucerów - takie rankingi to przekleństwo dla psów bo ludzie czytają kupują potem sru :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='Bjuta']E tam... jesteście cienkie jak barszcz :evil_lol: Przy 1500 papużkach, to możecie im buty czyścić ( a chyba jest po czym :eviltong:). Ja na ogół ignorują posty derrica ale tym razem mnie rozbawił ! :evil_lol:

[FONT=Arial]no ja poczytałam te jego/jej wypociny i szczerze się ubawiłam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='malawaszka']ja oglądałam ten ranking z drżacym sercem i jakas była moja ulga, że nie ma w nim sznaucerów - takie rankingi to przekleństwo dla psów bo ludzie czytają kupują potem sru :angryy::angryy::angryy:

[FONT=Arial]w sumie jest w tym sporo racji ...

tyle że ja to wzięłam nie z pkt widzenia popularność = zakup , a zainteresowanie ... kibicowanie rasie
[/FONT]

Posted

halbina napisał(a):
mam problem z klawiaturą w laptopie... zalałam ją herbatą...:cool1:

To już gorzej! Halbinko, czy wiesz że Rudzia ta co trafiła do Murki, znalazła dom w Gdyni , a teraz uciekła:placz:. To już kolejny psiak ,który po trafieniu do domu stałego zaginął:placz:. Beznadzieja