Jump to content
Dogomania

**Czterej pancerni: Platon, Inka, Byron, Junior i Halbinka o ogromnym sercu**

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='halbina']tak... miałam plany na długi weekend: wyspać się i pouczyć prawka... nic nie wyszło... dwa dni temu znikła Pampuszka, wymsknęła się pod uchyloną roletą okienną, od dwóch dni szukamy jej i zajmuję się jej maleństwem... nie wiem, jak Pampuszka to zrobiła, inne koty nie są w stanie wyjść tamtędy, żeby to zrobić, musiała podważyć roletę, do tego trzeba dość dużej siły (to rolety antywłamaniowe...) Ogłoszenia rozlepione u wetów i w sklepach zoologicznych, a także w okolicy, Mysia ze schroniska powiadomiona... najgorzej, że był odpust, musiała przestraszona odbiec... ona jest płochliwa... Małego karmię mixolem, dopiero otwiera oczka.[/QUOTE]

O choroba! Bardzo współczuję! Halbinko - jeśli dasz radę zwlec się z łóżka przed 6 rano to spotkasz sprzątaczy ulic - oni mają największą szansę wypatrzeć kota... Trzyamm mocno kciuki. Przecież powinna próbować wrócić do dziecka.

Posted

O kurcze... :(
Jak nie urok to...
Trzymam kciuki, żeby Kicia wróciła.
Też mnie dziwi to, że do malucha nie wraca.
Mam nadzieję, że znajdzie się cała i zdrowa, a Ty Halbino przetrwasz jakoś tą sytuację i zbiegające się z nią matury...

Posted

Co do matur, na razie odetchnęłam... tematy pisemnej na podstawie i rozszerzeniu okazać się powinny dla moich uczniów łatwe i przyjazne. Kociątko chyba trafi do matki zastępczej. Kotki oczywiście szukamy. Oby się znalazła!

Posted

jak tak ciężko z tym wyjściem to może ktoś jej pomógł...
jak tak słucham córci to myślę że za naszych czasów było trudniej zdać maturę niż teraz :) bez powtarzania sama na wiele pytań bym napisała :)

Posted

jak słucham córci to dochodzę do wniosku że obecna młodzież w wielu przypadkach liczy chyba na drapane :) zresztą teraz każdy może zdawać maturę a za mojej kadencji musiał Cię profesor dopuścić...
biedna Pampuszka, jest taka śliczna że może ktoś ją przygarnie by nic jej się nie stało...:(

Posted

ależ mam nastrój...

[video=youtube;SxdkHcKXYto]http://www.youtube.com/watch?v=SxdkHcKXYto&annotation_id=annotation_203922&feature=iv[/video]

[video=youtube;I5T6gyCPDvM]http://www.youtube.com/watch?v=I5T6gyCPDvM&feature=related[/video]

Posted

[video=youtube;sASfv9EEhrw]http://www.youtube.com/watch?v=sASfv9EEhrw&feature=related[/video]

[video=youtube;senoUUhA2UY]http://www.youtube.com/watch?v=senoUUhA2UY&feature=related[/video]

kryzys czterdziestolatki...

Posted

halbina napisał(a):
kryzys czterdziestolatki...

no wiesz...:shake: czuję się prawie obrażona, bo kocham taką muzykę i nie mam jeszcze żadnego kryzysu :evil_lol: może gusta Ci się zmieniły :eviltong:

Posted

[video=youtube;pfh3R0WLvVY]http://www.youtube.com/watch?v=pfh3R0WLvVY&feature=related[/video]

[video=youtube;IynZ8oMpxyM]http://www.youtube.com/watch?v=IynZ8oMpxyM&feature=related[/video]

ach ten szloch niebios zaraźliwy...

Posted

Oj Halbinko coś nam w melancholijny nastrój wpadłaś, trzeba w końcu jakieś spotkanie w realu urządzić dla poprawy nastroju :diabloti:.

Posted

Na poprawę nastroju:

WIESZ, ŻE JESTEŚ WŁAŚCICIELEM DOGA NIEMIECKIEGO, GDY:

- odgłos lecącej wody powoduje, że podrywasz się z okrzykiem "wynocha!",

- każesz swojemu psu usiąść, a on cofa się, aż znajdzie krzesło,

- potrzebujesz trzech osób, aby wnieść go na wagę u weterynarza,

- spacerujesz z psem i wszyscy znają jego imię, a ty nie masz pojęcia, kim są ci ludzie,

- twój pies może schować całą piłkę tenisową (wśród innych rzeczy) w pysku i patrzeć na ciebie niewinnym wzrokiem mówiącym: "Co?Ja nic nie jem!",

- zabierasz ze sobą metrówkę, kiedy kupujesz nowy samochód

- posiadasz przynajmniej jedną "glut-szmatkę" w każdym pomieszczeniu w domu

- po wyrzuceniu męża z łóżka chrapanie w sypialni nadal nie daje ci zasnąć,

- goście wchodzą do twojego mieszkania, chroniąc przyrodzenie jak piłkarze przy rzucie wolnym,

- bierzesz psa na przejażdzkę, a on, siedząc na tylnym siedzeniu, trzyma głowę na twoim ramieniu, powodując niekontrolowane skręty w prawo,

- dałeś pokój z naczyniami do picia dla niego i po prostu używasz wanny,

- musisz się przesunąć przy myciu zębów, bo twojemu psu chce się pić,

- chwalisz się znajomym zdjęciami rodzimy i dzieci, ale pierwszą postacią, na którą wskazujesz jest twój pies

- idziesz odkurzyć samochód, a większość sierści jest na suficie

- wychodząc z domu, unikasz psa, żeby nie zlizał ci makijażu,

- nauczyłeś się wymuszać uśmiech, gdy spotykasz się z pytaniem, czy masz siodło dla tego stworzenia

- miesięczny psi budżet przekracza ratę za kredyt hipoteczny,

- twój weterynarz zdążył zbudować duży dom z basenem, kupić narty wodne i małą awionetkę,

- musiałeś nauczyć swojego psa, aby nie lizał naczyń kiedy są w zlewie,

- wracasz do domu, pączki które położyłeś na lodówce zniknęły, a twój pies ma cukier puder na nosie

- dostawcy pizzy proszą, abyś odebrał jedzenie na końcu chodnika,

- twój pies stoi na twoich kolanach i wychyla się ponad tobą, żeby wsadzić łeb do okienka w Mc Drive
czym doprowadza kasjerkę niemal do zawału, kiedy ta odwraca się, żeby wydac ci resztę,

- kupujesz ogromny telewizor i nadal nie możesz oglądać programu, kiedy twój pies stoi przed nim,

- po zabiegu u weterynarza twój znudzony pupilek postanawia wstać i poszwendac się po gabinecie
ciągnąc za sobą stojak do kroplówki

Jędrzej Fijałkowski " Emil"

Posted

Gratulacje dla Córki i Mamy! A ja mam za sobą pierwszy weekend z maturami pisemnymi... a jutro kończę (w zasadzie) maltretowanie maturzystów na ustnym egzaminie...