Jump to content
Dogomania

**Czterej pancerni: Platon, Inka, Byron, Junior i Halbinka o ogromnym sercu**

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

I nowe zdjęcia w albumie:
http://foto.m.onet.pl/_m/dea86f3a490ee5d1b1b9c255cd7de312,5,19,0.jpg" class="ipsImage" alt="">
ach te rachunki... może ja jakoś pomogę?...
http://foto.m.onet.pl/_m/ae5ec87b6c6b6ca471934fb9cd22c8cb,5,19,0.jpg
http://foto.m.onet.pl/_m/c62a53210f7da99d5a75342d92da0931,5,19,0.jpg
no dobrze, trochę się drapię... ale żeby od razu całej dogomanii skarżyć, że mam pchły?... to chyba lekka przesada...
http://foto.m.onet.pl/_m/d60413b0393b6fca0f5859694b47d6fc,5,19,0.jpg
a taki jestem malutki!... co?... że niby ten Pan ma dwa metry?...
http://foto.m.onet.pl/_m/5c264aec932710c3367e066a8d5dd5f3,5,19,0.jpg
daj, sam policzę! pewno się pomyliłaś, humanistko!
http://foto.m.onet.pl/_m/1299d66e98a392b82d6d2a2fb93d2170,5,19,0.jpg
to jednak nie na moją głowę!... prześpię się w miłym towarzystwie...
A tu cały album:
http://foto.onet.pl/DSBXbVF6VGBQZFBkBTsDNgw+AjQDOAEoUjAJNQRjVWEOaQRhB2NTeFxiAQ==

Posted

WOW! jaki on juz duży, prawdziwy męźcizna się z niego robi! i boczki mu się zaokrągliły! Platoniku jak Ci dobrze tam u Halbinki!:crazyeye: Mam nadzieje, że z torbami panci nie puscisz i ze nie ty tyle pradu zużyłes:evil_lol:
Super miejsce sypialniane mają koty:evil_lol: Halbina nie możesz zmienić monitora na płaski bo pozbawisz kociaki sypialni:evil_lol:
fajne opisy.....
pozdrawiamy całą Waszę ekipe!

ps!
Halbinko jak link ze zdjęciem wstawisz miedzy znaczki to bedzie widoczna fotka w watku ;)

Posted

ach te rachunki... może jakoś pomogę?...

no dobrze, trochę się drapię... ale żeby zaraz całej dogomanii donosić, że mam pchły?... to chyba lekka przesada...

a taki jestem malutki! o na kolanach się mieszczę zupełnie swobodnie!... co?... że niby ten Pan ma dwa metry wzrostu...

no daj, sam policzę... pewno się pomyliłaś, humanistko!

to jednak nie na moją głowę!... prześpię się w miłym towarzystwie...

Hurra!!! udało się! dzięki, Ambro!

Posted

Witajcie, Dogomaniacy, już weekendowo, ale i zimowo!
Wczoraj mieliśmy kolejny mały kryzys, okazało się, że Platon znów ma biegunkę i to, niestety krwawą troszeczkę... :shake: Na dodatek, ku mojej rozpaczy, okazało się, iż w koopie niebagatelną część stanowi... glista... :puppydog: :ekmm: :nonono2: Biedaczek miał też dreszcze i nawet śnieżek nie był w stanie go rozruszać... Nic też nie zjadł... Natychmiast skontaktowałam się z Formicą i jeszcze tego samego dnia odwiedziliśmy weterynarza, by dostać środek na odrobaczenie. Z tego, co wiem był już odrobaczany wcześniej, ale czeka nas jeszcze powtórka z rozrywki, jak widać... Koty też zresztą...
Dziś jest maleństwu już lepiej. Wesoło bryka po śniegu, zabawnie ryjąc mordką w co większych stertach białego puchu. Mimo krótkiej sierści pies wyraźnie dobrze się bawi w czasie tej pory roku. Ja trochę mniej...
Trzeba palić w piecu, więc węgiel stał się następną nową atrakcją... Można wyjmować czarne bryłki z pojemnika, podrzucać i gryźć, krusząc je na coraz mniejsze kawałki i, przy okazji, ozdabiać panele... :p
Po powrocie do domu nie zastaję już koop, ale one były przynajmniej łatwe w usunięciu... Do perfekcji już opanowałam operowanie dwoma łopatkami i słuchawką prysznica, by niepożądana śmierdząca niespodzianka spłynąć mogła zgodnie z jej przeznaczeniem... Wzamian pięciominutowych skurczów przepony dziś miałam dwie godziny zamiatania i wycierania podłóg... trzeba było zebrać i uprzątnąć tę mikrokopalnię węgla kamiennego... ale w końcu mieszkam na Śląsku, więc w stolicy węgla kamiennego...
Platonowi wyrzynają się też, chyba żąbki, bo cokolwiek dziś dorwał, służyło mu za gryzak: opakowania filmów dvd, pilot do telewizora, wreszcie zamknięcie słomianego kosza na pranie, które służy za drapak dla kotów i ich legowisko... Nie wspomnę już o tym, że chłopak uczy mnie czystości jak tylko może, rozwlekając po całym mieszkaniu porzucone gdzieś na meblach skarpetki czy spodnie z polara... Jeśli do tego dodać rozsypany żwirek z kuwety, w której jakoś nijak nie mogę znaleźć kocich koop, macie już pełny obraz rozpaczy, jaki po przekroczeniu progu ujrzałam ja. A! i jeszcze raz ponawiam pytanie: "która z cioteczek sprawnie i z własnej i nieprzymusowej woli myje okna?" Już niedługo firanki nie będą w ogóle potrzebne, tak skutecznie Platon obślinia szyby, że nie grozi mi podglądanie, choć mieszkam przecież na parterze... Za to coraz więcej osób zna już Platonka z widzenia, bo ponoć to nie tyle kanapowy, co bardziej widokowy pies, tak dużo czasu spędza w oknie... A może powinnam go nazwać "panienką z okienka"?... Nie podnosi przecież łapy do sikania...
Ogólnie - jestem ciut zmęczona, ale mieszkanko w tej chwili błyszczy czystością! :multi: Ciekawe tylko, jak długo?... :angryy:
PS: Żeby nie było nieporozumień! Kocham Platona! :loveu:
PS2: Kto mi go naraił?...

Posted

YES YES YES!

To sobie możemy porozmawiać jak swój ze swoim...

Ja mam 3 koty i żadnych kupek w kuwecie, za to często słyszę jak co poniektórym chrzęści coś w zębach...
A palimy na razie drewnem, ale też nam kradnie... Ostatnio przyniósł na posłanie półmwetrowe polano i orbrabiał namiętnie. To bliźniacy są!!!!

Posted

halbinko , ja okna mam oslinione z obu stron , moje balkonowe okno na taras , momo ,że liczy sobie rok , stalo się zupełnie nie przeżroczyste , podrapane i zaślinione na obie strony!!! znam to doskonale , a i smakoszy kuwetowych też mam pod dostatkiem!!!

Posted

halbina napisał(a):
"która z cioteczek sprawnie i z własnej i nieprzymusowej woli myje okna?"

:mdrmed: :scared:

PS2: Kto mi go naraił?...
Oficjalnie oswiadczam, że ja nie mam z tym nic wspólnego:cool3:
Platon ty to masz teraz życie...

Posted

Halbinko - moje drzwi balkonowe to ja nawet już nie myje, bo wyglądaja po prostu obleśnie zaraz po myciu. Podobnie wyglądają drzwi rozsuwane z lustrami w szafie korytarzowej - istne cudo - bo Larwunia modelka musi sie w nim przeglądac - a że pewnie słabi widzi, więc musi nosem sprawdzić wygląd.
Rozwalamy co się da - stan naturalny i radość wielka (nie dla mnie niestety).
I oczywiście...kocham Lagunkę - Larwę.
Ucałuj Platonika - od cioteczki - mocno

Posted

No tak... tego się można było spodziewać! :mad:
Jak trzeba było psa gdzieś umieścić, to akcja była sprawna... A i sukces ma wielu ojców...
A ja tu... tylko sprzątać muszę! :eviltong:
Acha, nie wiem, czy już Wam pisałam, że garnek rosołu na ścianie wylądował... Podkreślam, że rosół był zimny, ale tłusty... :p
PS: I do całowania i miziania też chętni są, jak widzę... No dobra, dobra... ucałuję i wymiziam! Dobrej nocy, Cioteczki!

Posted

Wczoraj po 14.30 pies odkrył, że w węglarce poza czarnymi kamieniami zanjdują się jeszcze takie fajne kawałki drewna, które świetnie się gryzie i drobi... jednym słowem - w tej chwili mam tartak w domu. Najwyraźniej szuka chłopak idealnego dla siebie zajęcia na przyszłość, czyli zawodu... Na razie bawi się to w górnika, to w drwala...
Platon zakochał się też w śniegu, co godzinę wyciągał mnie na spacerek, skacząc na klamkę wyjściowych drzwi. Przekonana że naprawdę musi, pokornie ubierałam się i wychodziliśmy... I po co? pies wpadał w białe szaleństwo (dosłownie i metaforycznie). Po 23.00 powiedziałam: "pass!" Efekt? Poranne sprzątanie koopy...
Pracowałam do 15.00...
Po powrocie znalazłam ślady nowej pasji Platona: rozrzucone po całym mieszkanku gwoździe i śruby, młotek... Dobrze, że nie ćwiczył wbijania na moich świeżo odnowionych ścianach...
Bawi się chyba także w garderobianego, bo ściąga moje ubrania z wieszaka. Ciekawe, jak wygląda w przebraniu?... A może razem z kotami bawi się w teatr? W końcu to taki kulturalny dom, zwierzaki mają artystyczną naturę po Pańci i swoich patronach...
No cóż... zabawy kształcą i rozwijają wyobraźnię!
Teraz Pańcia po ośmiu lekcjach mogła wreszcie odczuć, co znaczy wolna niedzielaspędzona na łonie rodziny...
Wyszła z psem, po powrocie musiała go umyć i wysuszyć, potem zrobiła swoim pociechom obiadek, by następnie zabrać się za zbieranie gwoździ etc., jeszcze wytrze podłogi i już... znowu będzie pora spacerku...
A wieczorkiem sprawdzi jeszcze klasówki...
Fajnie, że jest niedziela!

Posted

Ty to masz Halbinko szczescie...pelen luz i odpoczynek w niedziele:evil_lol: pozazdroscis...ale ja tam mysle ze gdyby nie atrakcje zapewnaine przez pomyslowwy zwierzyniec(moj na szczescie nie ma az tak artystycznej duszy:)) to nudzilabys sie...bo co to za niedziela gdy sie siedzi i odpoczywa:diabloti: oj...przydalaby sie taka...