Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Berneńczyk cudniś :loveu::loveu:

A Choco jaki gluciak ! Wiedziałam, że niufy się ślinią, ale nadal mnie przeraża myśl, żeby takie glutki cały czas ścierać z mebli czy podłogi w domu :eviltong: Ja w sumie też mam molosa, ale moja na szczęście się nie ślini, zdarza jej się sporadycznie...

Pomimo tego i tak uwielbiam niufcie ! :loveu::loveu::loveu:

:loveu::loveu::loveu::loveu: Choco :loveu::loveu::loveu::loveu:

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj byliśmy na kolejnym spacerze dogomaniaków, tym razem zabrałam po cichu aparat taty i zrobiłam kilka fotek ;P Niestety było dość zimno i szybko ręce mi zmarzły, wiec schowałam aparat. Wyszło kilka w miarę zdjęć, które umieszczam ;)

No a Choco juz za 3 dni obchodzi swoje 3-cie urodziny, jak ten czas szybko leci....niedawno go podnosiłam ;PP

Cała gromadka :)

Lasti znowu niegrzeczny :P

Ensor i Choco

Ensor i Lasti

Lenny i Lasti ( uśmiechnięty)

Lasti

Posted

Superowe fotki !:lol:

Już teraz życzymy wszystkiego najlepszego dla Choculca ! :lol:

http://img3.imageshack.us/img3/1198/dsc06420np.jpg fajniutkie dwa olbrzymki :loveu:
Możesz mi napisać ile Choco ma w kłębie, bo wydaje się na zdjęciach strasznie wysoki... ?

http://img839.imageshack.us/img839/333/dsc06419tx.jpg bernuś super mina :loveu:

http://img849.imageshack.us/img849/9538/dsc06398yo.jpg piękne oczyska i zakagańcowany uśmieszek :lol:

Posted

[quote name='Amber'][URL="http://img3.imageshack.us/img3/1198/dsc06420np.jpg"]
We wzorcu ma do 71 cm, ale tyle to ma mój Jari. Choco wydaje się sporo większy.

Jari ma aż 71cm w kłębie ?! Strasznie wielkie psisko z niego. Myślałam, że dobermany znacznie mniejsze są, znaczy obstawiałam, że tak max do 65cm ..

Posted

Dobermany są duże, psy: 68-72, suki: 63-68. Ja cały czas pisze, że on dla mnie za duży jest, wolałabym mieć sukę :evil_lol:

@agamer
I co zmierzyłaś? :cool3:

Posted

Sory ,że to tak długo trwało ale trochę zajęć miałam :P Zmierzyłam (chociaż nie wiem czy dobrze) i wyszło około 75 cm, wiec ciut wyższy niż "standard" :) ale Choco ogólnie jest wyższy od innych niufów :)

• 1 month later...
Posted

heeej!
Wiem, że nie często tu zaglądam, ale niestety nauka i wiele innych spraw mi na to nie pozwala. :( Oprócz tego zarejestrowałam się na forum ********** i tam również rozpoczynamy naszą galerię :)
W środę idziemy z Choco na przed zimową kąpiel ;) trzeba się "wyprać" po tych wybrykach w wodach jeziora ( no a tam wiadomo, nie zawsze czysto) :)

Dzisiaj byliśmy na długim 3-godzinnym spacerze, ale aparatu nie wzieliśmy, więc zdjęć niestety nie mam, ale...
Chciałam Wam pokazać "zdjęcia", które wstawił moj znajomy na facebook'u - Edoardo Travaglini, są poprost cudne!

To chyba najlepsze!!

Mam nadzieję,że już niedługo wstawię jakieś nasze fotki ;)

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Times New Roman]Wczoraj idziemy sobie z psem, przy jednej z najbardziej ruchliwych ulic Gdyni al. Zwycięstwa, a tu nagle wybiega jakis wypuszczony z działek pies i szczekając na mojego wbiega prosto na ulice.......na szczęście ruch był nie duzy, wiele samochodów go poprostu mineło.... my ucieklismy, żeby się schować ( inaczej dalej stałby na środku) i pies się wrócił (hamował go szlaban miedzy pasami ruchu) i zniknął gdzieś w ciemnych uliczkach orzydrożnych działek....krok od tragedii na moich oczach....Już kiedyś gdy szłam po tamtej stronie ulicy zaatakował nas "mały szczekacz", rzucający się na nogi mojego psa, również spuszczony bez opieki. To jest jakaś masakra, albo ci ludzie kompletnie nie myślą albo..sama nie wiem....odrazu przypomniał mi się pewien cytat znaleziony ostatnio na fecbook'u [/FONT]:

Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś
-Antoine de Saint-Exupéry-

[FONT=Times New Roman]"im bardziej poznaje ludzi tym bardziej kocham zwierzęta"[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]

No a święta już nie długo..ciekawe ile zwierząt zostanie danych w prezencie, a potem wylądują na zimnie, w schronisku lub....masakra...
A tu mój święty Mikołaj :)

Posted

[quote name='Niufciak']hehe, a no tak, bawimy się w wodzie :)
Że tak się zapytam, jak zaczeła się wasza przygoda z wodą?
Choco ma papier? :)
Nasza przygoda zaczęła się od tego, że szukałam jakiegoś obozu z psem, 3 lata temu i znalazlam organizowany przez Stowarzyszenie Terranova www.nowofundland.pl , no i tak juz od 2009 roku jezdzimy co wakacje :)
Zrobiliśmy w tym roku I klasę w Certyfikacji Wodnej Stowarzyszenia Terranova, ale to raczej dla zabawy niż konkretnej pracy ;)