Jump to content
Dogomania

Więc?  

298 members have voted

1. 1. Więc?

• Eukanuba
      86
    • Royal Canin
      224

Recommended Posts

Posted

to nie kombinuj bo przekombinujesz;)
moja suka po eukanubie sie super zalatwiala - nie duze, nie za czesto, konsystencja i kolor super - po innych karmach tak nie ma. Problem byl w tym, ze miala dosc duzy lupiez. Pytanie czy lupiez znika, bo przestaja grzac, czy dlatego ze nie je eukanuby. Mozliwe ze sprobuje jeszczeraz za jakis czas

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie tylko Eukanuba smakuje na dłuższa metę:) Inne karmy smakują tylko przez 2-3dni.
Eukanube je od szczeniaka, oczywiście w między czasie były inne karmy(Hills, Bosch, Bewi dog, Pro plan, Nutra gold, Nutram, Royal i coś tam jeszcze), ale jakoś zawsze wracamy do Eukanuby. Obecnie je Nutre N. i została już końcówka, ale w piwnicy i tak czeka 15kg sprawdzonej Eukanuby:)
W Eukanubie podoba mi sie jeszcze to, że jest dużo bardziej ekonomiczna niż Royal. Pies zjada ok 220g dziennie, a Royala musiał by zjeść ok 370g. I nie chodzi tu tylko o koszty, ale o to, ze moja sunia nie traktuje jako przyjemność jedzenie tego co dostaje codziennie:)

Posted

[quote name='Chefrenek']Vectra to jest rc z klubu hodowców. A cena...może data ważności jest krótka.[/quote]
Data OK ;) skoro z klubu to też ok .. bo przez myśl mi przebiegło , że to jakiś odłam RC w tylu chapi :evil_lol: :evil_lol:
To co zamawiam więcej :diabloti: Dla ciekawskich te royale produkowane we Francji są :p

Posted

[quote name='Vectra']Data OK ;) skoro z klubu to też ok .. bo przez myśl mi przebiegło , że to jakiś odłam RC w tylu chapi :evil_lol: :evil_lol:
To co zamawiam więcej :diabloti: Dla ciekawskich te royale produkowane we Francji są :p[/quote]

Tylko weterynaryjne. Reszta gdzieś na Wschodzie.;)

Posted

[quote name='Chefrenek']Tylko weterynaryjne. Reszta gdzieś na Wschodzie.;)[/quote]
to czemu na opakowaniu pisze że we Francji :razz:
bo mam już te karmy w domu :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']to czemu na opakowaniu pisze że we Francji :razz:
bo mam już te karmy w domu :diabloti:[/quote]

Nie wiem. Może te probreeder też (raczej na pewno). Natomiast te z zielonym paskiem to już na 100% na Wschodzie.

Posted

[quote name='Agnes']no coz - ja jak kupowalam bylo jak "wol" USA[/quote]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]Karma firmy Eukanuba i Imas jest produkowana w fabryce w Coevor[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]de[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]n w Ho[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]l[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]andii. Informacja ta, znajduje się na każdym opakowaniu.[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='monika tarnow'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]Karma firmy Eukanuba i Imas jest produkowana w fabryce w Coevor[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]de[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]n w Ho[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]l[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=navy][COLOR=navy][FONT=Arial]andii. Informacja ta, znajduje się na każdym opakowaniu.[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/quote]

to moze teraz zmienili? bo ja jeszcze kupowalam amerykanska napewnoi wtedy to tam byla produkowana - wet tez to potwierdzil "nasz"
Ostatni worek bralam chyba w pazdzierniku - jakos tak

Posted

[quote name='Agnes']to moze teraz zmienili? bo ja jeszcze kupowalam amerykanska napewnoi wtedy to tam byla produkowana - wet tez to potwierdzil "nasz"
Ostatni worek bralam chyba w pazdzierniku - jakos tak[/quote]
[FONT=Comic Sans MS]
[COLOR=Red]Eukanuba and are trademarksof the lams Company,
registred in the U.S.A. and other countries,
Procter&Gamble International Operations SA,
Route de Saint- Georges 47,
1213 Petit- Lancy 1, Switzerland.
Produced in the EU by lams Europe BV,
7742 PB Coevorden, Netherlands.

[COLOR=Black]Pisze Ci jak "wół"- [/COLOR][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black] Coevorden, Netherlands.
[/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Talia']Ale ta z Holandii tez jest bardzo dobra:) Gorzej jak by była z Czech, a o Ukrainie juz nie wspomne:/[/quote]

co to znaczy bardo dobra?:roll:
o czeskich karmach nie slyszalam zlych opinii
mi chodzi o to, ze zmienili miejsce produkcji - wczesniej to bylo USA i to jeszcze niedawno

Posted

To znaczy, że tam ożywają dobrych produktów przy wyrobie karmy, czego nie można powiedzieć o Eukanubie produkowanej na Ukrainie.
Tak naprawdę to Eukanube w Europie produkują 3 państwa Holandia, Czechy i Ukraina.

Posted

czyli co kupujemy karme ktora wyglada tak samo a potem sie okazuje gdzie ona jest produkowana? toz to chore:crazyeye:bo rozumiem, ze wszystkie trzy sa oryginalne? wszystkie trzy w tej samej cenie? i tak samo wygladaja?

Posted

Zazwyczaj ceny sie różnią i w smakach tez to rożnie bywa...Z eukanuba nie słyszałam jeszcze takich przypadków, ale znajomi którzy karmią Royalem mówią, że za każdym razem dostają inna karmę...:roll::roll::roll::angryy: