Jump to content
Dogomania

Więc?  

298 members have voted

1. 1. Więc?

• Eukanuba
      86
    • Royal Canin
      224

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnes napisał(a):
prosze ;)
ja mam prawie ogara polskiego ;) prawie bo znalezione na ulicy jako szczeniak ale majace bardzo duzo cech ogara

:) z "daleka" (na awatarku) wyglada jak prawie tosa:lol:. piękny jest

Posted

Charly napisał(a):
dzięki - tez nie mamy:angryy: mamy kaufland- nie prowadza dziczyzny, bo sie nie sprzedaje. Carrefour (czy jak to sie pisze) mieli krolika juz jakos nafaszerowanego i biedronke. tam nie ma dziczyzny. Ale dzieki:)

U nas była tylko biedronka, ale jak w takiej dziurze jak moja lidl niedawno zbudowali to może i ty sie doczekasz ;)

Posted

Charly napisał(a):
no:oops: Tosa inu.

dzieki za link

Edit: nigdy nie widzialam tej odmiany Royala. nawet nie jest napisane Royal na tym....Moze to jest warte próby...hm..:)

Bo to nie jest royal;)

Posted

Vectra napisał(a):
Charly , ten Trowet jest lepszy niż RC ;) oni się specjalizują tylko w karmach leczniczych.

Tylko kurde bele ma jeszcze więcej konserwantów. Ja wiem, że teraz wszystko ma ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.:roll:

Posted

Torzysława napisał(a):
Karmiłam tym i tym, ale na Eukanubie Tośka lepiej wygląda.. na RC sie strasznie roztyła.. :p
Obecnie je Eukanube dla jamników. (ma podobna budowę)

kupiłam Eukanube z królikiem (bez sprawdzenia psa wczesniej)ale na szczescie na wage...nawet nie powąchal.

Teraz je królika z ryżem gotowanego i od czasu do czasu surowego królika:roll:

Posted

Charly napisał(a):
kupiłam Eukanube z królikiem (bez sprawdzenia psa wczesniej)ale na szczescie na wage...nawet nie powąchal.

eukanuba z krolikiem czy trovet z krolikiem? pytam bo eukanuby takiej nie widzialam;)

Posted

Charly napisał(a):

Tośce w prawdzie muszę jakieś dodatki wrzucać, ale jak skończy worek to chcę sprobować Acane.
A co z tym TOTWem? Już nie karmisz?

Posted

pomylilo mi się faktycznie. Eukanuba z jagnięcina. Jak wyzej nawet nie spojrzał

TOTW zjadł raz tylko po 2dniowej prawie głodówce. na tym się skończylo:roll:

Posted

Charly napisał(a):
pomylilo mi się faktycznie. Eukanuba z jagnięcina. Jak wyzej nawet nie spojrzał

TOTW zjadł raz tylko po 2dniowej prawie głodówce. na tym się skończylo:roll:

a ten trovet z krolikiem? bedziesz probowac?

Posted

nie. jesli bedzie tolerowac krolika- to juz zostane przy swiezym zarełku:)

chyba ze na wyjazd jakis gdzies. nie wszedzie są kroliki do kupienia. to dobry pomysł:)

Posted

Charly napisał(a):
nie. jesli bedzie tolerowac krolika- to juz zostane przy swiezym zarełku:)

chyba ze na wyjazd jakis gdzies. nie wszedzie są kroliki do kupienia. to dobry pomysł:)

ano nie wszedzie - ale dobrze ze znalazlas krolika u siebie:)
powodzenia

Posted

Carmen jadla zawsze eukanube ale przerzucilam ja na royal canin mini light smakuje jej bardziej niz eukanuba i ma mniejsze "kawalki" ale obydwie karmy sa wedlug mnie b. dobre:))

Posted

[quote name='derrick']Racja! Mój zwierzaczek nie toleruje eukanuby, a rc je od wczesnego dzieciństwa i jest zdrowy jak rydz!
Ja osobiście z royala też nie zrezygnuje moim zdaniem fafciu tą karme najlepiej toleruje miał 2 diety weteraryjne (na serce i wątrobe) A teraz jest na royalu Skin&Digest i jak narazie jestem bardzo zadowolona:multi:Wcześniej był na zwykłym royalu (junior,sensible i mature):cool3: I też nie mam zastrzeżeń :lol:A co do eukanuby to darmo jej nie chcem:angryy:
Psiak po niej strasznie żle sie czuje...:mad:( lużne kupy,świąd czasami wymioty i gazy a w brzuszku miał taką rewolucje ze aż szok :onfire: )
Dodam żę prubowałam naprawde bardzo różnych firm i tą odbijało sie na klopotach przewodu pokarmowego u psiaka...Wiec zastaje przy royalu ;)

Pozdrawiam julita i pies fafik hawańczyk:p

• 2 weeks later...
Posted

wczoraj otrzymalam karme BEWI.DOG ,polecona przez osoby posiadajace psy,instruktorow psich szkol np dla szczeniakow skladnikami sa:
bialko30%,tluszcz 18%,popiol surowy7%,Wapn,fosfor,sod,

maczka z miesa kury,kukurydza,pszenica,maczka sledziowa,tluszcz drobiowy,olej roslinny,ryz,krajanka buraczana,jaja cale,wapno,drozdze,zelatyna,watrobka kurza,chlorek sody
dodatki:vitaminaA,E,Miedz,lecytyna,

ps z spozostalych znanych firm i przez moje psy ,latami wyprobowanymi jest Royal Cannin

• 2 weeks later...