gops Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 ja nie zauwazylam zeby eukanuba staniala..kupuje w zoologu zawsze wiec moze dlatego nie widac takiej roznicy ;) ale zaczne temat spadku ceny przy nastepnym zakupie zobaczymy co mi powie :razz: Quote
Agnes Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 gops napisał(a):ja nie zauwazylam zeby eukanuba staniala..kupuje w zoologu zawsze wiec moze dlatego nie widac takiej roznicy ;) ale zaczne temat spadku ceny przy nastepnym zakupie zobaczymy co mi powie :razz: nie? adult kilka miesiecy temu byl za ponad 200 zl, teraz za 130 zl kupisz;) ale mowie - tak duze spadki cen zauwazylam u innych karm rowniez Quote
gops Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Agnes napisał(a):nie? adult kilka miesiecy temu byl za ponad 200 zl, teraz za 130 zl kupisz;) ale mowie - tak duze spadki cen zauwazylam u innych karm rowniez o kurcze to rzeczywiscie..teraz mi sie chyba bardziej oplaca zamawiac duze worki ;) kupuje zawsze za 50 albo 60 zl karmy nawet niezwracam uwagi ile to jest , teraz spytam sie o te spadanie cen karm zobaczymy co mi pan z zoologa powie ;) Quote
Bobby Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 off moje drogie Dogo :loveu::loveu: a co do tematu to ja karmiłam Bobby'ego najpierw Eukanubą a potem - ze względu na to, że u nas w zoologu nie ma ów karmy to kupuję Royala dla Yorkshire Terrierów... :cool3: a jakoś tak ładnie się sierśc mojemu "pinczerkowi" błyszczy:evil_lol: heh, ale zdrowy jest, widac...:lol: także to chyba zależy od psa co jakiemu służy... i już ;) pozdrawiam!!:loveu: Quote
Agnes Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 gops napisał(a):o kurcze to rzeczywiscie..teraz mi sie chyba bardziej oplaca zamawiac duze worki ;) kupuje zawsze za 50 albo 60 zl karmy nawet niezwracam uwagi ile to jest , teraz spytam sie o te spadanie cen karm zobaczymy co mi pan z zoologa powie ;) czesto jest jeszcze tak, ze jak sklep duzo zamowi to obniza cene - tzw promocja;) tak np jest w Telekarma bo sie kiedys pytalam zdziwiona niska cena Eukanuby ;) i nie kazdy sklep ma tak tania karme, a w sumie wszedzie to samo... Quote
gops Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Agnes napisał(a):czesto jest jeszcze tak, ze jak sklep duzo zamowi to obniza cene - tzw promocja;) tak np jest w Telekarma bo sie kiedys pytalam zdziwiona niska cena Eukanuby ;) i nie kazdy sklep ma tak tania karme, a w sumie wszedzie to samo... musze zwazyc ta karme co wczoraj kupilam za 60 zl i nastepnym razem jak kupie za 60 zl to spojze ile wazy i bede wiedziec czy cos staniala :evil_lol: moja nie chca tknac nic innego niz eukanuba a probowalam juz kilka razy im zmieniac ;) Quote
Agnes Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 gops napisał(a):musze zwazyc ta karme co wczoraj kupilam za 60 zl i nastepnym razem jak kupie za 60 zl to spojze ile wazy i bede wiedziec czy cos staniala :evil_lol: moja nie chca tknac nic innego niz eukanuba a probowalam juz kilka razy im zmieniac ;) tzn kupujesz na wage? ja bede chyba probowala wrocic do eukanuby - bo wersja lamb&rice zawiera mniej tluszczu niz np purina pro plan Quote
gops Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Agnes napisał(a):tzn kupujesz na wage? ja bede chyba probowala wrocic do eukanuby - bo wersja lamb&rice zawiera mniej tluszczu niz np purina pro plan tak kupuje zawsze tyle samo za 60 zl ;) Quote
Agnes Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 gops napisał(a):tak kupuje zawsze tyle samo za 60 zl ;) e - to przeplacasz:evil_lol:najczesciej w ten sposob kupowane karmy sie nie oplacaja;)najczesciej Quote
Agnes Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 jestem mile zaskoczna wielkoscia granulek w Eukanubie Adult Large Breed Lamb&Rice. Zobaczymy czy Azie podpasuje:roll:oby:eviltong: Quote
icey5 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 ja od prawie 2 miesięcy daje mojej suce eukanubę, z poczatku podchodziłam do niej mało entuzjastycznie bo słyszałam różne opinie na temat tej karmy. Ale sprawdziłam na skórze mojej suki i moja opinia jest taka,że eukanuba jest świetna. Małe kupki, raz lub dwa razy dziennie, pies pełen energii i poprawiła sie kondycja sierści i skóry ( co roku w sezonie wiosna-lato suka była cała zasypana itp) nabiera coraz wiekszego błyskui ładnie odrasta sierść w miejscach gdzie wypadła. Quote
Agnes Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 aGula1810 napisał(a):Ze wszystkich rodzajów eukanuby jedna tylko zasługuje na moje uznanie,to Lamb& Rice innych po prostu mój Tesiu nie je. mam nadzieje, ze i u nas sie sprawdzi :) poprzednio jak byla na eukanubie to robila male i malo kup - co raczej sie nie zdarza na innych karmach, ale potem zrezygnowalam z eukanuby bo lupiez nie znikal, a nawet wydawalo mi sie ze sie powiekszyl. Teraz wiem, ze to nie byla wina karmy. Dlatego sprobowalam raz jeszcze, ale z jagniecina Quote
Vectra Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 A ja się wypowiem odnośnie eukanuby. Los mnie zmusił by kupić TO , z racji wybredności moich dwóch świnek i ich aktywności.Wybrałam EUKANUBA PLATINUM PERFORMANCE WORKING & ENDURANCE. Kurier z karmami się spóźnił , 4 dni :mad: to było jak poczta strajkowała , rozumiem mieli pełne ręce roboty.Pojechałam do najbliższego mi sklepu po karmę.Dla aktywnych na JUŻ mieli tylko to. Większego badziewia w życiu w domu nie miałam !!! Jak TO jest karma dla super aktywnych psów , to ja jestem wróżka :evilbat: Na zwykłej , najtańszej bytówce moje psy lepiej wyglądały. No ale jaka cena , taka jakość :diabloti: eukanuba bardzo obniżyła ceny TO kosztowało coś koło 150 zł za 15kg RC Energy 4800 - polecam , chociaż psy trochę pluły tym.Jednak zjadając małe porcje , wyglądały świetnie.Tu właśnie jest problem moich świnek , one mało jedzą. Eukanuby ledwo zjadły 5kg i odstawiłam.Na szczęście mam kota który jada tylko psią karmę.Eukanuba mu smakuje i służy ;) bo on się dożywia "dziczyzną" świeżo upolowaną. Quote
Agnes Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Vectra napisał(a): No ale jaka cena , taka jakość :diabloti: eukanuba bardzo obniżyła ceny TO kosztowało coś koło 150 zł za 15kg radze sprawdzic zanim sie napisze ceny spadly wielu karm - Puprina Pro Plan, Hills i inne - rowniez z tych drozszych nie tylo eukanuba ja caly czas probuje eukanube dla duzych z jagniecina - jeszcze nic nie napisze, bo za wczesnie na wnioski Quote
Vectra Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Akurat ceny karm ZNAM , bo u mnie każdy pies dostaje co innego.RC , Hils , PPP -wszystko w wersjach energy Quote
Agnes Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Vectra napisał(a):Akurat ceny karm ZNAM , bo u mnie każdy pies dostaje co innego.RC , Hils , PPP -wszystko w wersjach energy i zarowno hills i PPP spadl cenowo sporo - PPP zwyklego mozna juz dostac za 130 zl pisze po to, zeby nie poszla plota - eukanuba be i jest na to dowod w postaci spadku ceny chyba ze sie kupuje w kiepskim sklepie:eviltong:bo niektore nawet eukanube maja po 200 zl Quote
Vectra Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Nie wiem co wg Ciebie oznacza kiepski sklep. Wiesz powiem Ci inaczej - dobrych klientów sklepy szanują ;) Eukanube kupowałam w topowym sklepie :diabloti: powiedzmy - jednym z droższych , cena jak pisałam. RC energy 4800 - nie staniało. Ja pisze o karmach energetycznych nie o bytowych.Bo takich nie kupuje , nawet się nimi nie interesuje. Quote
Agnes Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Vectra napisał(a):Nie wiem co wg Ciebie oznacza kiepski sklep. tu sobie zazartowalam;) po prostu widze, ze w jednym sklepie ta sama karma potrafi byc duzo duzo drozsza PPP w "moim" sklepie jest juz sporo tansza i wiele innych jak pisalam zaraz mnie pogonia, ale np dla aktywnych 15 kg - 139 zl Vectra napisał(a): Wiesz powiem Ci inaczej - dobrych klientów sklepy szanują ;) ty masz spora bande do wykarmienia, to sklep Ci łaski nie robi, jak kupujesz duzo i dostajesz znizke (jesli o to Ci chodzilo;)) Vectra napisał(a): RC energy 4800 - nie staniało. Ja pisze o karmach energetycznych nie o bytowych.Bo takich nie kupuje , nawet się nimi nie interesuje. RC nie stanialo, fakt ale Hills, PPP, Orijen, Best Choice itp itd - wszystko polecialo w dol, mocno w dol dlaczego? podobno dlatego, ze duzo nowych karm wchodzi na rynek to te "stare" spadaja cenowo. Jak sklep cwany to i nie obnizy ceny, a stali bywalcy i tak u nich kupia ;) i tak jest w przypadku Eukanuby, tez leci w dol, jak inne - nic dziwnego w tym nie ma ;) a jakosc...znam psy ktore na niej super wygladaja Quote
Squ Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Orijen raczej podrożał, a nie staniał :roll: Co do RC czy Eukanuby to nie karmię nimi. Są na rynku o niebo lepsze karmy. Quote
Agnes Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Squ napisał(a):Orijen raczej podrożał, a nie staniał :roll: juz pisalam...zalezy gdzie sie szuka Squ napisał(a): Co do RC czy Eukanuby to nie karmię nimi. Są na rynku o niebo lepsze karmy. co pies to...opinia Quote
Vectra Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 [quote name='Agnes']tu sobie zazartowalam;) po prostu widze, ze w jednym sklepie ta sama karma potrafi byc duzo duzo drozsza wiem , dlatego nie jestem wierna jednemu sklepowi PPP w "moim" sklepie jest juz sporo tansza i wiele innych jak pisalam zaraz mnie pogonia, ale np dla aktywnych 15 kg - 139 zl faktycznie , teraz widzę że obniżka jest na PPP , ale to od niedawna. Ja bardzo patrzę na ceny , bo zamawiam sporo , więc każde kilka złotych jest cenne , karma dobra , więc dobrze , że staniała .. mam nadzieje , że nie kosztem jakości ty masz spora bande do wykarmienia, to sklep Ci łaski nie robi, jak kupujesz duzo i dostajesz znizke (jesli o to Ci chodzilo;)) nie kupuje jak pisałam tylko w jednym sklepie , zamawiam tam gdzie cena jest konkurencyjna RC nie stanialo, fakt ale Hills, PPP, Orijen, Best Choice itp itd - wszystko polecialo w dol, mocno w dol dlaczego? podobno dlatego, ze duzo nowych karm wchodzi na rynek to te "stare" spadaja cenowo. Jak sklep cwany to i nie obnizy ceny, a stali bywalcy i tak u nich kupia ;) i tak jest w przypadku Eukanuby, tez leci w dol, jak inne - nic dziwnego w tym nie ma ;) a jakosc...znam psy ktore na niej super wygladaja Hills ? eee nie zauważyłam różnicy w cenie ... mówię o energetycznym. Ja pisałam odnośnie eukanuby dla moich psów , nie wiem czemu tak jest , że jak nie służy to obu na raz :cool3: RC jest spoko , Hillsa tak sobie im smakował ... eukanuba porażka ..... Quote
Lusia8193 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 My mamy RC. Wcześniej była Purina Pro Plan.. to wybrzydzał ..:cool1: Quote
Agnes Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 hm...suka je ponad miesiac eukanube z jagniecina dla ras duzych i poki co jestem zadowolona. Niedlugo bede zamawiac kolejny worek i zastanawiam sie czy znowu eukanuba czy jednak cos innego (mysle nad purina pro plan badz best choice) w kazdym razie tu jest ok, ale chce zeby bylo jeszcze lepiej:eviltong:a moze miesiac to za krotko zeby byly naprawde duze zmiany (tu w stanie siersc) Quote
Izka1995 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Tak sobie myślę... Wiele osób tutaj mówi, że ich psom nie smakuje któraś z tych karm (najdroższych i niby najlepszych:mad:), a ja staram się postawić na miejscu psów, które do jedzenia dostają karmę, której 15 kg kosztuje 15 złotych, a nie 150, lub tych które nawet w całym swym życiu ograniczonym do kojca 2x2 (mówię o metrach:-() i codziennego jedzenia gotowanych ziemniaków i kaszy, a czasem jako przysmak kości z kawałeczkiem starego, surowego mięsa... wiem że takie sytuacje są straszne :placz: lecz znam ich wiele... choćby wśród moich sąsiadów (a mieszkam w niewielkim mieście Zagórowie koło Wrześni, w Wielkopolsce). Gdy tylko mogę podrzucam im trochę lepszej karmy, aby dali ją swoim wychudzonym, w okropnym stanie psiakom...:-( A nawiązując do tematu połowę pożywienia mych psów stanowi eukanuba, rc nie próbowałam. Pozdrawiam Iza Quote
Talia Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Izka1995, a nie da sie czegoś zrobić w sprawie tych psów? Tina od małego głównie je Eukanube (oczywiście były przerwy, ale jakoś zawsze do niej wracałam). Teraz wybrzydza (w sumie to od roku :( )i następny worek to będzie albo DN, TOTW, ChS lub Acana S&P. Quote
Recommended Posts