Jump to content
Dogomania

Więc?  

298 members have voted

1. 1. Więc?

• Eukanuba
      86
    • Royal Canin
      224

Recommended Posts

Posted

[quote name='Talia']Zazwyczaj ceny sie różnią i w smakach tez to rożnie bywa...Z eukanuba nie słyszałam jeszcze takich przypadków, ale znajomi którzy karmią Royalem mówią, że za każdym razem dostają inna karmę...:roll::roll::roll::angryy:[/quote]

Ja tak miałam i to do tego w wersji vet.

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Talia']Już sama nie wiem co kupować. Chyba wszystko spada na 'psy'.[/quote]

ale to oznacza ze niektore z tych karm sa nie-royal. Nie wierze ze wszystkie sa oryginalne. Nawet wet jak uslyszal ze taniej kupilam karme eukanube to sie zapytal gdzie produkowana. Ale tu byla kwestia promocji tylko i wylacznie bo po miesiacu cena wrocila do normy. Ja po prostu nie kupuje karmy z niepewnego zrodla - na allegro takich jest duzo - i po bardzo okazyjnych cenach.

Posted

[quote name='Vectra']Data OK ;) skoro z klubu to też ok .. bo przez myśl mi przebiegło , że to jakiś odłam RC w tylu chapi :evil_lol: :evil_lol:
[/quote]

To jest gorsza wersja Royala. Uboższa. Może nie Chappi, ale skład mało zachęcający. Fakt, sprzedawana jest w klubie, ale z klubową wersją bytówek nie ma nic wspolnego. :shake:

Posted

[quote name='moth']To jest gorsza wersja Royala. Uboższa. Może nie Chappi, ale skład mało zachęcający. Fakt, sprzedawana jest w klubie, ale z klubową wersją bytówek nie ma nic wspolnego. :shake:[/quote]

to moze tak jak tzw eukanuba dla hodowcow? dostepna w niektorych sklepach internetowych w workach 20 kg, a jednak podobno gorsza od klasycznej eukanuby - gorszy sklad, tak jakby oszczedniejszy. Choc cena - nie zawsze duzo nizsza

Posted

[quote name='Talia'][B]Agnes[/B] a gdzie ty zamawiasz i za ile?[/quote]

juz nie zamawiam.
Ale eukanube dla psow doroslych ras duzych - adult large breed placilam 165 zl za 15 kg. A raz udalo mi sie kupic z tej serii na skore - cos tam "skin" ;) 12 kg za 169 czy 175 zl. A kupuje roznie - w telekarmie najczesciej. Ale takie ceny - ta pierwsza - czesto jest juz spotykana w sklepach.

Posted

[quote name='Talia']Ja ostatnio zamówiłam produkowana w Holandii za 149zł:) Ale to była promocja:)[/quote]

no JA kupowalam w USA :eviltong: y tzn karme produkowana w USA ;)

Posted

[quote name='moth']To jest gorsza wersja Royala. Uboższa. Może nie Chappi, ale skład mało zachęcający. Fakt, sprzedawana jest w klubie, ale z klubową wersją bytówek nie ma nic wspolnego. :shake:[/quote]
Powiem tak , nie jest zła :evil_lol: doberman nie dostał biegunki ani innych atrakcji , a to już WIEEEEELKI sukces :multi:

mam to ROYAL CANIN SELECTION CROC , zainteresowało mnie to co było napisane , a mianowicie , że karma ma coś tam co zmniejsza niepohamowane łaknienie .... Kano jest wiecznie głodny , nawet po żarciu jeszcze by coś zjadł i jego życie troche zmieniło sens , bo on nie je żeby żyć , tylko żyje żeby jeść :cool1: a dość miło by było by raz poczuł się nasycony przez dłuższą chwilę :cool3:

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Help! Moja suka jada gotowe karmy, różne: RC, Hills, Pro Plan, ostatnio kupiłam Eukanubę. Bardzo jej smakuje, koopy są ok, tylko suka drapie się koszmarnie. Nie ma łupieżu, skóra nie wygląda na podrażnioną, a ona uparcie drapie się i drapie. Czy to może być spowodowane karmą? Nigdy się u niej nie spotkałam z taką reakcją. Mam zmienić karmę?

Posted

kaerjot napisał(a):
Help! Moja suka jada gotowe karmy, różne: RC, Hills, Pro Plan, ostatnio kupiłam Eukanubę. Bardzo jej smakuje, koopy są ok, tylko suka drapie się koszmarnie. Nie ma łupieżu, skóra nie wygląda na podrażnioną, a ona uparcie drapie się i drapie. Czy to może być spowodowane karmą? Nigdy się u niej nie spotkałam z taką reakcją. Mam zmienić karmę?

Jeśli drapanie nastąpiło po zmianie karmy i nic więcej nie mogło jej uczulić , to wypada zmienić suche i obserwować.
Kup karmę bez kurczaka , bo to kurczak jest najczęstszym powodem drapania.

Posted

Moja sunia też drapała się po Eukanubie. Słyszałam, że tak karma uczula. Teraz je Royal i wszystko jest ok mimo, że ta karma też
zawiera kurczaka.

Posted

czy ktos dawal eukanube large breed lamb&rice? wczesniej dawalam tylko large breed - chyba nie wyszlo na tej karmie nam, ale chce sprawdzic jeszcze raz ale z jagniecina

Posted

Zdecydowanie Royal Canin.
Suka wygląda naprawdę rewelacyjnie , sierść błyszcząca , nabrała masy.
Karma ładnie pachnie ( eukanuba jak dla mnie padliną śmierdziała)
I nie wiem czy to zasługa karmy ale przestała "pachnieć" psem.
Na pewno będę Royalem karmić cały czas.... Gdyby nie ta cena to byłoby super:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Magd@ napisał(a):
Zdecydowanie Royal Canin.
Suka wygląda naprawdę rewelacyjnie , sierść błyszcząca , nabrała masy.
Karma ładnie pachnie ( eukanuba jak dla mnie padliną śmierdziała)
I nie wiem czy to zasługa karmy ale przestała "pachnieć" psem.
Na pewno będę Royalem karmić cały czas.... Gdyby nie ta cena to byłoby super:diabloti::diabloti::diabloti:

fakt royal pachnie ladniej, ale kazda karma dla mnie "smierdzi"
i - cena...dosc zaporowa przy duzym psie;)

Posted

Fakt , cena zwala z nóg.
Bardzo dobry i z podobnym składem jest Brit.
Mój pies po eukanubie wyglądał tragicznie , nie przekonam się już na pewno.
Znam jednak psy które wyglądają dobrze.
Wyraziłam swoje zdanie po prostu :cool1::cool1::cool1:

Posted

Magd@ napisał(a):
Fakt , cena zwala z nóg.
Bardzo dobry i z podobnym składem jest Brit.
Mój pies po eukanubie wyglądał tragicznie , nie przekonam się już na pewno.
Znam jednak psy które wyglądają dobrze.
Wyraziłam swoje zdanie po prostu :cool1::cool1::cool1:

ktory brit?

Posted

A może wiecie dlaczego eukanuba jest taka tania ? :razz: :razz:
L&R można już kupić za ok 125 zł przecież to niemal jak arion , brit i tzw karmy nisko półkowe ;)
Jeszcze bardziej jakość spadła i muszą obniżyć ceny by to kupować ? bo nie rozumiem.

Posted

Vectra napisał(a):
A może wiecie dlaczego eukanuba jest taka tania ? :razz: :razz:
L&R można już kupić za ok 125 zł przecież to niemal jak arion , brit i tzw karmy nisko półkowe ;)
Jeszcze bardziej jakość spadła i muszą obniżyć ceny by to kupować ? bo nie rozumiem.

nie tylko eukanuba tanieje - popatrz na inne ceny
pruina pro plan juz za 135 np i inne - hills? rowniez spada
podobno to dlatego, ze wchodza na rynek nowe karmy, a pojawia ich sie coraz wiecej
i ciagle sa jakies promocje, dodatki do karm z poszczegolnych sklepow

Posted

Agnes napisał(a):
nie tylko eukanuba tanieje - popatrz na inne ceny
pruina pro plan juz za 135 np i inne - hills? rowniez spada
podobno to dlatego, ze wchodza na rynek nowe karmy, a pojawia ich sie coraz wiecej
i ciagle sa jakies promocje, dodatki do karm z poszczegolnych sklepow

oj, acana podrożała :placz: