Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To mnie nieźle nastraszyłyście...
N. Targ nie, Krk nie przyjmie, a gmina pewnie umowę podpisaną ma właśnie z Nowym Targiem, w końcu najbliższy schron... Okazuje się, że zmarła właścicielka miała też kota, z którym kompletnie nie wiem co robić.

Póki co pies jest z powrotem przy pustostanie, w nocy zerwał smycz którą był przywiązany (nie mam warunków do trzymania go w domu) i sam tam się udał, przeniosłam choć budę, żeby mógł się schować przed słońcem - zobaczymy, co przyniesie następny dzień.

Posted

Misiek został zabrany przez KTOZ chwilę temu - asior, nie wiem jak ci dziękować za pomoc, naprawdę ;) Jeśli potrzebne byłyby jakieś pieniądze na hotelik, wal jak w dym.

Posted

nie no, nie było innej opcji... po prostu zadzwoniłam do P. Prezes i przedstawiłam sytuację Miśka.
Pani Prezes nigdy nie zostawiła by psiaka w takiej sytuacji bez pomocy.
Niestety za hotel trzeba płacić, pewnie nie tak łatwo będzie nam znaleźć mu dom.....
Musimy zrobić jakieś bazarki na niego, bo KTOZ jest w naprawdę trudnej sytuacji finansowej, a mamy pod opieką ponad 30 psów i 20 koni.....

Posted

dziewczyny mam pytanie asior tez do ciebie;
u nas w wadowicach , po osiedlu od dobrych kilku miesiecy blaka sie rudy wychudzony przyjazny piesek
mysle(choc nie wiem na pewno) ze ma jakiegos wlasciciela bo kiedys widzialam go na smyczy szedl z takim chloppakie
ale przewaznie ciagle plata sie po osiedlu, widac ze jest zaglodzony
jak mozna mu pomoc? nie wiem gdzie mieszka? jezeli nawet go zlapie i oddam do urzedu miasta zawioza go do nowego targu tam zawoza wszystkie psy..........jak mu pomoc?

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
No własnie co z Misiem? ,na watku krakowskim proponiowałam ,ze ogłosze go z kontem Ktozu ale nie dostałam zdjec ani informacji na kogo telefon.

jak Pani mogła łatwo sprawdzić nie miałam czasu przez kilka dni nawet napisać jednego posta, mamy bardzo gorący okres w pracy i po prostu nie wyrabiam..... trzeba umieć zrozumieć drugiego człowieka...... Pies znajduje się w hotelu jakieś 30 km od krakowa, trudno więc wymagać, żeby jechać tam tylko po to, by zrobić fotki....
Jutro zadzwonię do hotelu i spytam co "nowego" u psa.

Posted

Asior napisał(a):
jak Pani mogła łatwo sprawdzić nie miałam czasu przez kilka dni nawet napisać jednego posta, mamy bardzo gorący okres w pracy i po prostu nie wyrabiam..... trzeba umieć zrozumieć drugiego człowieka...... Pies znajduje się w hotelu jakieś 30 km od krakowa, trudno więc wymagać, żeby jechać tam tylko po to, by zrobić fotki....
Jutro zadzwonię do hotelu i spytam co "nowego" u psa.

Asior nigdy nie sprawdzam czy ktos jest na dogo czy go nie ma , nie skacze po watkach , a rozumiem oczywiscie że ktos nie jest dłuzszy czas na watku ,czy nie mogłam zapytac co z Misiem ?

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Asior ,a wysłałs mi te zdjecia na maila? (niestety nie moge teraz sparwdzic bo mi moja poczta dziela )

nie wysyłałam, bo najpierw ktoś je musi zrobić a Magda nie ma aparatu.. mamy tak dużo interwencji, ze nie ma szans ich teraz wysłać do hotelu żeby zrobili zdjęcia .
Jak tylko będą zaraz wyślę

Posted

Asior napisał(a):
nie wysyłałam, bo najpierw ktoś je musi zrobić a Magda nie ma aparatu.. mamy tak dużo interwencji, ze nie ma szans ich teraz wysłać do hotelu żeby zrobili zdjęcia .
Jak tylko będą zaraz wyślę

Asior ,a tych zdjec z watku nie mogła bys mi wysłac na maila ,ja nie umiem ściagać ,te zdjecia sa bardzo ujmujące i myśle ,że ludzie takiemu biedakowi pomoga.